gotowany kurczak - 5580 przepisów (strona:225/372)

Jedzonko do pracy #46 155

Zapraszam na kolejny zestaw jedzonka do pracy. Mam nadzieję, że się Wam spodoba, ponieważ jest bardzo smaczny i aromatyczny. Królują w nim smaki Azji, ponieważ dania

Codzienne Gotowanie
Zielona sałata z kurczakiem i owocami 125

Jak już wspominałam wielokrotnie, na moim stole często goszczą sałatki a moja ulubiona,    sałatka caprese  co najmniej raz w tygodniu. Dzisiaj na

Gosia gotuje
drobiowe tymbaliki 2220

litr rosołu 2 udka z kurczaka ugotowane w rosole 1/2 puszki kukurydzy szklanka mrożonej marchewki z groszkiem  6 jajek 6 łyżeczek żelatyny pieprz,sól Mięso z rosołu pokroić drobno. Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić każde na cztery części.  Zagotować wodę z solą, do wrzącej wrzucić marchewkę z groszkiem i gotować około 10 minut. Odcedzić. W silikonowych

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
szybkowar- udka kurczaka w sosie czosnkowym... 205

dobrze wymieszać i natrzeć mocno udka kurczaka, odstawić do lodówki na 3 godziny, na gorącym oleju na patelni zrumienić udka z każdej strony do garnka szybkowara włożyć udka, wsypać obrane ząbki czosnku, wlać 2 łyżki tłuszczu z pateni, wlać wodę, przyprawę w płynie, zamknąć szybkowar i po zasyczeniu pary na mniejszym ogniu gotować 25 minut, szybkowar otworzyć jak sam spuści

W Mojej Kuchni Lubię
31 dań jednogarnkowych 5572

zupy. Jesień to najlepszy okres na gotowanie w jednym garnku! Ciecierzyca z kalafiorem w pomidorach Duszone warzywa śródziemnomorskie Duszone warzywa z włoskim serem mozzarella Gulasz warzywny z cukinią, papryką, cebulą i pomidorami Gulasz z żółtej fasolki szparagowej w pomidorach Kalafior z cukinią w pomidorach z oregano i chilli z cayenne na kuskusie Kurczak z cukinią i zieloną papryką w pomidorach

Moja smaczna kuchnia
Zupa ziemniaczana 'Hotel Ferenc' 114

woda 1,5 L · mięso z kurczaka 15-20 dag · ziemniaki 4-5 szt · pieczarki 4-6 szt · tłuszcz · koncentrat pomidorowy 1-2 łyżeczki · mąka pszenna 1-2 łyżki · wino czerwone wytrawne 1/2 szkl · natka pietruszki · sól · pieprz · musztarda · papryka słodka mielona · przyprawa do zup  Mięso umyć, zemleć, zalać wrzącą wodą osoloną, gotować. Ziemniaki umyć, obrać, opłukać, pokrajać

Camilla w kuchni
Zupa kalafiorowa-batatowa z warzywami 152

ziela angielskie 2 skrzydełka z kurczaka woda Sposób przygotowania: Wszystkie warzywa dokładnie myjemy, batata i włoszczyznę obieramy i kroimy w plastry lub kostkę. Różyczki kalafiora dzielimy na mniejsze części. Pomidora kroimy w drobną kostkę. Do garnka wlewamy wodę i czekamy, aż się zagotuję. Następnie wrzucamy skrzydełka i wszystkie warzywa. Pod koniec gotowania dodajemy pozostałe składniki. Smacznego

Truskawkowa Fiesta
Drożdżowe (kluski) parowańce z aksamitnym sosem 154

bulionetka do dań duszonych z kurczaka 1 liść laurowy 2 ziarenka ziela angielskiego 1 płaska łyżka kurkumy 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 płaska łyżeczka mielonej musztardy świeżo zmielony pieprz 1 płaska łyżka mąki z amarantusa  1 łyżka śmietany 10% PRZYGOTOWANIE: W garnuszku zagotować skrzydełka z dodatkiem bulionetki, liści, ziela i kurkumy. Gotować na małym ogniu pod przykryciem. Gdy mięsko

ClauditteMissCooking
Curry z botwinką i kurczakiem 156

woku rozgrzewamy olej i smażymy kawałki kurczaka na złoty kolor. Usmażone mięso wyjmujemy z patelni i smażymy na niej pokrojoną cebulę, seler naciowy, papryczkę, czosnek, imbir i buraczki. Po 10 minutach dodajemy usmażone mięso i pokrojone liście i łodygi botwinki. Zalewamy bulionem i mleczkiem kokosowym. Doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z limonki. Gotujemy jeszcze 10 minut. Podajemy z ryżem

Smakowity Blog Kulinarny
Czerwone curry z kurczakiem 168

pokroić w drobną kostkę. Piersi z kurczaka, umyć, osuszyć, pokroić w plasterki grubości około 0,5 cm. Kolendrę, paprykę, kumin i chilli podprażyć chwilę na rozgrzanej suchej patelni, następnie dodać masło, wymieszać. Dodać cebulę, czosnek i paprykę, smażyć mieszając, aż cebula lekko zbrązowieje. Następnie dodać mięso, zamieszać. Wlać bulion, pomidory i przykryć, gotować na małym ogniu 20 minut aż mięso

królestwo garów
Wykwintny rosół 116

suszone, sól, Mięso umyć, osuszyć. Z kurczaka odciąć kuper. Z korpusu kaczek również odciąć kuper i wyciąć tłuszcz. Tłuszcz można stopić i używać jako smalcu do smażenia.   Włoszczyznę obrać, umyć. Cebulę przekroić na pół i opalić. Mięso włożyć do dużego garnka, zalać zimną wodą ( tak aby przykryła mięso), dodać przyprawy i włoszczyznę. Gotować na wolnym ogniu aż mięso będzie

królestwo garów
Makaron z kurczakiem w sosie musztardowym 122

parmezan Oczyszczone i pokrojone polędwiczki z kurczaka marynujemy przez około 30 minut w musztardzie. Cebulkę należy zeszklić na oliwie, dodać mięsko i podsmażyć do miękkości, następnie dodać pieczarki. Doprawić sola pieprzem i lubczykiem. Po 5 minutach dodać groszek. A na sam koniec śmietanę, dobrze wymieszać. Doprowadzić do wrzenia i wyłączyć. Makaron kokardki gotujemy zgodnie z instrukcja na opakowaniu

MarciochaKucharzy
Zapiekanka ryżowa z warzywami i kurczakiem 260

mała pietruszka 1 pierś z kurczaka 7-8 pieczarek smalec sól wywar z rosołu kilka małych pomidorków 10 dkg parmezanu Wszystkie papryki i cebulę kroimy w kostkę. Pietruszkę i marchewkę kroimy w 2 cm paski, pieczarki w ćwiartki. Na łyżce smalcu szklimy cebulę. Dodajemy pietruszkę i marchewkę, następnie papryki i pieczarki. Gotujemy kilka minut. W wywarze z rosołu gotujemy ryż

tojestpyszne.blogspot.com
Krupnik na żeberkach 199

cielęcych lub wieprzowych, na mięsie drobiowym - kurczaku lub kaczce, a także na drobiowych podrobach, a nawet na samych skwarkach z wytopionej słoniny. Różne są też rodzaje kasz wykorzystywanych do przygotowania krupniku. Najczęściej jest to kasza jęczmienna - łamana, perłowa lub pęczak, ale bywa używana też kasza jaglana - z łuskanego ziarna prosa. Mój krupnik gotuję na żeberkach cielęcych lub - w wersji oszczędnej

W SMAK

Proponowane wyszukiwania