mnie 2 udka z kurczaka)włoszczyzna (2 marchewki, 1 pietruszka, pół selera, cebula)sól, pieprz1 łyżka papryki słodkiej w proszku4 cm paska świeżego imbiruopakowanie pasty pomidorowej albo słoiczek przecieru pomidorowego1 papryczka chili albo pół łyżeczki przyprawy chiliopakowanie soczewicy czerwonejbazylia do dekoracjiśmietana do zabielenia.Gotujemy wywar z mięsa, gdy mięso będzie miękkie dodajemy włoszczyznę i gotujemy następne pół godziny. Na koniec dodajemy
Bon Appetit Małgorzatypokrojoną w kostkę lekko podsmażamy. dodajemy kurczak i dalej smażymy ,aż mięso będzie gotowe.Szpinak rozmrażamy, wstawiamy na durszlak, by ociekł z wody. Dodajemy do mięsa.Na to rozkruszamy ser feta, wyciskamy czosnek, doprawiamy odrobina soli i pieprz. Ser jest słony więc nadaje już smaku. Mieszamy i chwilę smażymy ok 5 min.Makaron gotujemy al dente. Dodajemy do szpinaku, mieszamy. Gotowe.SMACZNEGO
W kuchennym oknie Ewygłówki kalafiora, podzielone na małe różyczki3 szklanki bulionu z kurczaka (lub wody)2 szklanki mleka100 g serka śmietankowego3 łyżki masła1/2 szklanki śmietanki kremówki 36 %, lekko podgrzanejsól i pieprz1/4 łyżeczki sosu tabascoszczypta gałki muszkatołowejPrzygotowanie:Umieść kalafiora w dużym garnku i zalej bulionem wraz z mlekiem. Doprowadź całość do wrzenia i gotuj na małym ogniu pod przykryciem przez około 10-15 minut
karmelowyprzecież gust kucharza. 1 kg skrzydełek kurczaka 1-2 duże cebule 1 -2 marchewki 1/2 selera 2 łyżki masła 1 łyżka mąki 3 łyżki pietruszki posiekanej natka 1 łyżeczka kminku 1 łyżeczka kolendry 1 łyżeczka imbiru 1/2 łyżeczki chilli pieprz, sól Skrzydełka umyć i zalać 8 szklankami wody osolonej, dodać marchew i seler. Gotować do miękkości..Odcedzić. Mięso ze skrzydeł
Kulinarny karnet Christopherasałatka z szynką szwarcwaldzką sałatka z kurczakiem wędzonym sałatka z rukolą sałatka siódemka sałatka z gyrosem sałatka z mozarellą i oliwkami sałatka z sosem musztardowym sałatka z tuńczykiem 2 krucha sałatka w jogurcie sałatka kolorowa sałatka brokułowa ekspresowa tarty buraczek czerwony błyskawiczna sałatka z tuńczyka Inne zupa chrzanowa chrzan tarty wytrawna ćwikła gotujemy białą kiełbasę
Proste Potrawyposłuży Wam jako dodatek do pieczonego/grillowanego kurczaka czy ryby lub jako sos sałatkowy.Na koniec dodam, że jest to sos na zimno, tzn. że wystarczy drobno pokroić lub zmiksować wszystkie składniki i gotowe! Roboty dosłownie na 5 min. Taki obiad możecie zrobić sobie w tygodniu, gdy jesteście zmęczeni i nie chce Wam się gotować.Chyba warto spróbować? Młode ziemniaczki
Chilli Czosnek i Oliwadodałam odcedzoną kukurydzę oraz fasolę. Gotowałam jeszcze ok. 20min. Żółty ser rozłożyłam na jednym płacie tortilli, posypałam oregano i przykryłam drugim. Wrzuciłam na rozgrzaną patelnię i smażyłam, aż ser się rozpuścił i skleił tortille. Odwróciłam, aby druga także się zarumieniła. Pokroiłam w ósemki i podałam z zupą. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Powiązane posty: Ryżowe enchiladas z kurczakiem Enchiladas con carne
bastalenamięsno - warzywny.Składniki:6 udek z kurczaka;300 g mięsa wołowego;200 g wątróbki drobiowej;2 jajka;2 marchewki;pietruszka;1/2 selera;3 łyżki mielonych orzechów włoskich;liść laurowy;3 ziarna ziela angielskiego;sól, pieprz, rozmaryn. Umyte mięso (poza wątróbką) i obrane i umyte warzywa, zalewamy wodą dodajemy liść laurowy i ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez
Miksturownikzielonej fasolki 4 ziemniaki 4 pomidory (sparzone i obrane) oliwa z oliwek sól pieprz cukier liście mięty natka pietruszki 200 g sera feta OPCJONALNIE: 2 pojedyncze filety z kurczaka przyprawa do gyrosa Cebule obieramy i kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy kilka łyżek oliwy i smażymy na niej cebule, a gdy się zeszkli dodajemy przeciśnięty przez praskę(...)obieramy, myjemy i dzielimy na 4-5 cm kawałki. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Gdy pomidory już się podduszą dodajemy przygotowaną fasolkę, ziemniaki i wodę, solimy, przykrywamy i gotujemy na małym ogniu około 30 minut, czyli aż warzywa będą miękkie. Podczas, gdy zupa się gotuje myjemy mięso, kroimy w mniejsze kawałki (około 2x2 cm), posypujemy przyprawą
Rozpustne gotowanieKamis sól morska Kamis papryka słodka Kamis 1/2 łyżeczki cukru oregano suszone makaron a`la Italiana Fettucionne Czanieckie Makarony kawałeczek sera żółtego gałązki świeżego oregano Wykonanie: Pierś z kurczaka kroimy w kostkę. Ananasa odsączamy z zalewy. W woku rozgrzewamy niewielką ilość masła, do której wkładamy mięso i obsmażamy z każdej strony. Kiedy mięso jest już usmażone układamy(...)przecierze pomidorowym i podgrzewamy na małym ogniu, do momentu aż sos pomidorowy się zredukuje. Wtedy dopiero dosypujemy cukier, aby przełamać kwaśny smak pomidorów. W czasie kiedy redukujemy sos pomidorowy gotujemy makaron i kroimy ser żółty w zapałki. Tak jak wspomniałam na początku danie możemy podać z makaronem, ryżem, ale i z bułką smakuje wyśmienicie. SMACZNEGO życzy BLONDYNKA :) /*post zawiera lokowanie
Blondynka Gotujehttps://www.facebook.com/Di.gotuje http://digotuje.blogspot.com Przepis autorski (mój). Prosta i szybka sałatka, która smakuje naprawdę rewelacyjnie. Kiedyś nie przepadałam za
Di gotujeDorsz przygotowany na indyjską nutę, a żeby danie było bardziej pożywne dołożyłam pokrojoną w grubą kostę cukinię. Przyprawy i sos dokładnie jak z dania tutaj, które
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!Składniki: na 4 porcje 2-3 filety z kurczaka 2 czerwone papryki 2 pomidory 200 ml śmietany 18 lub 30% 1 ząbek czosnku sól pieprz
Luźna KuchniaSałatki zazwyczaj kojarzą się (zwłaszcza mężczyznom) z czymś mało pożywnym i niekoniecznie smacznym. Ale sałatka gyros nie ma z tym nic wspólnego – jest mięcho, kaloryczny sos
Nerds Kitchentrzymasz linię? Jeśli jesteś na diecie, to Twoje posiłki powinny być bogate w białko i ogromną ilość warzyw. Najlepiej, byś pod ręką miał zawsze pierś z indyka lub kurczaka lub mięso wołowe (choć nie tak często jak drób). Zamiast ziemniaków lepiej używać pysznych, zdrowych i bogatych w beta-karoten batatów, a w zamrażalce zawsze mieć opakowanie mieszanki warzyw, które można(...)nich można wyczarować dosłownie wszystko. ;) 6. Których produktów zawsze pilnie potrzebujesz, a nigdy nie ma ich w domu? Jajka? Masło? A może sól? Przeanalizujcie swoje ostatnie zakupy i próby gotowania i przypomnijcie sobie, czego zawsze zapominacie kupić. Ja bardzo często używam mleka, które jadam na śniadanie, używam do obiadu i popijam przed snem, gdyby zabrakło go w domu (co czasami
Cooking Monster