golabki w sosie pomidorowym - 666 przepisów (strona:4/45)

Mini gołąbki z mięsnym farszem, zapiekane w ... kiszonej  kapuście 157

polałam przecierem pomidorowym i uzupełniłam wodą (ok. 1/2 szklanki). Na koniec włożyłam listki laurowe. Naczynie przykryłam i wstawiłam do gorącego piekarnika na 1 godzinę. Po tym czasie zmniejszyłam temperaturę do 170 ° C i ustawiłam czas na kolejną godzinę. Naczynie z gołąbkami wyjęłam z piekarnika i już po chwili można było podawać na stół. Kolejne gołąbki(...)przekonajcie się, że są naprawdę smaczne. Polecam i   życzę SMACZNEGO! Krys Przepis na te gołąbki znalazłam w programie Anny Olson Polecam również inne smaczne gołąbki: Gołąbki pieczone w piekarniku Gołąbki domowe z sosem pomidorowym Gołąbki ze świeżymi grzybami, z sosem grzybowym Gołąbki wegetariańskie Dziękuję za odwiedziny

Kuchnia u Krysi
gołąbki z gotowanych ziemniaków 678

następnie zwijając w ciasny rulon..Układamy  na blaszce i zapiekamy  z odrobiną oleju wymieszaną z 1 szkl.bulionu.Dusimy ,aż kapusta w gołąbkach będzie miękka. Sos pomidorowy do gołąbków  -                                               SKŁADNIKI: 1/2 litra wody(...)zagotować ciągle mieszając. Dodać masło i mieszać aż się rozpuści. Następnie wlać wcześniej rozmieszany koncentrat pomidorowy i energicznie mieszać aby nie powstały grudki, a sos stał się jednolity i dość gęsty. Sos doprawić do smaku solą , pieprzem oraz bazylią. Sos pomidorowy podawać do gołąbków. Smacznego

w mojej kuchni
Gołąbki z ryżem i mięsem w sosie pomidorowym 183

garnka kilka liśći kapusty. Na wierzch kapusty układamy gołąbki i gotujemy ok. 60 min. Sos pomidorowy  kostka rosołowa  koncentrat pomidorowy  śmietana  pieprz  cukier  W garnku zagotowujemy wode dodajemy kostkę rosołową. Teraz odlewamy troche do kubeczka i razem z koncentratem pomidorowym mieszamy to. Taką miksture dodajemy do garnka powoli mieszając. Przyprawiamy pieprzem(...)prosze dodać pół łyżęczki cukru i razem wymieszać.  Znów odlewamy troche wywaru pomidorowego do kubeczka i tym razem mieszamy to ze śmietaną ( ok. 2 duże łyżki).  Dodajemy powolutku do garnka śmietane, mieszamy i wyłączamy sos. Tak przygotowanym sosem pomidorowym polewamy gołąbki

Klaudynkowa kuchnia
Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym 207

Gołąbki z mięsem i ryżem w sosie pomidorowym Najlepsze gołąbki robiła moja mama...Moje nie są złe, ale jakoś tak z sentymentem wracam do tamtych gołąbków...Może dlatego, że tamte były podstawione pod nos, a swoje trzeba samemu zrobić :) Powiem szczerze, nie lubię robić gołąbków, ale uwielbiam je jeść. Pociesza mnie tylko

na moim stole...
Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem 109

Bulion do gotowania gołąbków: ok. 1,5-2 litry wody 2-3 kostki rosołowe (polecam te o zmniejszonej zawartości soli i tłuszczu) Sos pomidorowy: 1 litr wody 1 łyżka przyprawy typu Vegeta 200 g koncentratu pomidorowego sól pieprz ok. 1/3 łyżeczki cukru (opcjonalnie) Wykonanie: Do dużego garnka wkładamy główkę kapusty (głąbem do góry). Zalewamy ją wodą tak, aby cała(...)dzień, najczęściej do garnuszka wlewam trochę pomidorowego sosu, biorę potrzebną mi liczbę gołąbków, które dokładnie odcedzam z bulionu po wyjęciu i odgrzewam właśnie w sosie. Gołąbki wówczas dodatkowo przechodzą pysznym, pomidorowym smakiem. Gołąbki najlepiej smakują podane z tłuczonymi ziemniakami polanymi sosem z gołąbków. Smacznego

MyCookBook.pl
Gołąbki w sosie pomidorowym 182

posmarować koncentratem pomidorowym. W garnku rozgrzać odrobinę oleju. Surowe gołąbki przesmażyć z obu stron (najpierw smażymy łączeniami do dołu; uwaga - podczas smażenia bardzo mocno się dymi). Wyjąć wszystkie gołąbki. Na dno tego samego garnka położyć odłożone liście kapusty. Następnie ciasno ułożyć gołąbki. Całość zalać około 3 szklankami wody (gołąbki powinny(...)solą i pieprzem. Dusić około 30 minut pod przykryciem. Na sam koniec wyjąć gołąbki, ewentualnie do sosu dodać więcej koncentratu, doprawić go i zagęścić, np. 1 łyżką mąki rozrobionej w niewielkiej ilości wody. Przygotowany sos zagotować. Przed podaniem gołąbki polać sosem pomidorowym. Przygotowywanie farszu na gołąbki Zwijanie i smarowanie koncentratem pomidorowym Ugotowane

Ugotować
Pikantne gołąbki w gładkim sosie pomidorowym 216

pomidorową. Najlepsza jest nasza. My chcemy Wam dzisiaj pokazać na nieco inną wersję tego kultowego dania. Nasze pikantne gołąbki nie będą formą różnić się od tych tradycyjnych. Pokażemy Wam ciekawy sposób na przygotowanie smacznego farszu i sosu pomidorowego z nutą kaparów i karczochów. Pikantne gołąbki nie z przypadku Pikantnego smaku naszym gołąbkom dodają(...)wadą jest to, że są… z puszki Po co sięgać po takie produkty skoro sklepowe pułki uginają się od czerwonych pomidorów?! Artykuł Pikantne gołąbki w gładkim sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Ciasna Kuchnia

Ciasna Kuchnia
Tradycyjnie- Gołąbki 357

pysznym aromatycznym pomidorowym sosie- o zgrozo!- bez śmietany!   Sama zrobiłam Gołąbki! I zjadłam Gołąbki! Chyba muszę zadzwonić do Mamy, napewno mi nie uwierzy... Podsumowując wyszło pysznie, wcale nie tłusto, a co najważniejsze przygotowanie trwało nie więcej niż pół godziny:). Gołąbki z włoską kapustą i sosem pomidorowym Gołąbki 6 liści(...)włoskiej kapusty 350g piersi z kurczaka 100g ryżu 1 jajo sól, pieprz Sos pomidorowy 6 pomidorów Lima 2 duże ząbki czosnku 2 małe cebule lub 1 duża 1 łyżka oliwy sól, pieprz zioła prowansalskie Gołąbki: Liście kapusty oczyścić i parzyć w gorącej wodzie przez około 4-5minut. Pierś z kurczaka zmielić, wymieszać z jajem i ugotowanym ryżem

Zapiski Młodej Żony
Gołąbki zapiekane pod pierzynką z papryki i cukinii. 161

siedzieć długie godziny przy garach w kuchni. Dobrym rozwiązaniem są dania gotowe, które przyrządzone według własnego pomysłu, mogą stać się pełnowartościowym posiłkiem. Na pierwszy ogień poszły gołąbki w sosie pomidorowym. Postanowiłam je zapiec pod pierzynką z papryki i cukinii. Żeby było bardziej pożywnie całość posypałam startą mozzarellą. Wyszło całkiem pyszne(...)danie. Myślę, że wyzwanie zaliczyłam na 5+ ;). Jak na razie ja prowadzę 1:0. Serdecznie polecam!   GOŁĄBKI ZAPIEKANE POD PIERZYNKĄ Z PAPRYKI I CUKINII.           Składniki na 2 porcje: 1 słoik gołąbków w sosie pomidorowym Pamapol 1/2 zielonej papryki 1/2 czerwonej papryki 1 mała cukinia 2 łyżki oliwy z oliwek

Zakątek rozkoszy kulinarnych
GOŁĄBKI Z MIĘSEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 106

potrawa półmięsna, z farszem ryżowym zawiniętym w liście białej kapusty. Tradycyjnymi składnikami farszu jest, mięso mielone, ryż lub kasza. Gołąbki są prużone i podawane z sosem pomidorowym. Dzisiaj do gołąbków dodałam suszone pomidory co znacznie wzbogaciło ich smak(...)SOS :  4 łyżeczki przecieru pomidorowego wywar z gotowania gołąbków 200 ml wody  sól i pieprz do smaku 2 łyżki mąki pszennej 1 łyżka śmietany

Kulinarne Fantazje Marioli
GOŁĄBKI WE WŁOSKIEJ KAPUŚCIE 103

boczku, pokrojony na kawałki, podsmażone 500g mięsa mielonego wieprzowego 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki pieprzu czarnego posiekana natka pietruszki maggi do smaku dodatkowo: plasterki boczku do obkładania gołąbków gałązki pietruszki sos pomidorowy PRZYGOTOWANIE : Krok 1. Zdejmujemy liście z włoskiej kapusty, parzymy chwilę w gorącej wodzie. Krok 2. Wszystkie składniki farszu mieszamy, kładziemy porcję farszu na każdy liść, zawijamy. Krok(...)wody bądź bulionu, całość obkładamy liśćmi kapusty i przykrywamy. Naczynie wkładamy do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i zapiekamy przez około 2 godziny. Po tym czasie gołąbki zalewamy sosem pomidorowym i zapiekamy kolejne 30 minut. Smacznego :) Sprawdź pozostałe przepisy na wspaniałe obiady na każdy dzień

Moja Książka Kucharska
Gołąbki 239

żeby gołąbki były przykryte. Gołąbki praż na wolnym ogniu ok. 1,5 godziny. Podawaj z sosem ziemniaczanym, pomidorowym lub grzybowym. Na zdjęciach gołąbki w sosie pomidorowym, oczywiście z ryżem białym długoziarnistym Kupiec

prawdziwe jedzenie
Gołąbki wołowe z boczkiem parzonym z szybkowaru 140

delikatnie osłodzić sos zamknij szczelnie garnek i gotuj zgodnie z przepisem Wywar Etap II przelej powstały wywar pomidorowy do blendera i dokładnie zmiksuj przetrzyj całość przez sitko z powrotem do szybkowaru dolej pozostałą część wywaru drobiowego zagotuj bez zamykania garnka i dopraw do smaku Zblendowany i przetarty wywar pomidorowy. Dolewamy pozostałą część wywaru drobiowego. Gołąbki Składniki(...)głęboki talerz, wywar zachowaj Na ułożone gołąbki wylej wywar pomidorowy. Wierzch gołąbków przykryj liśmi kapusty. Gołąbki po ugotowaniu. Wchłonęły połowę wywaru pomidorowego. Gołąbki po ugotowaniu. Sos Składniki cały wywar z gotowania gołąbków skrobia ziemniaczana i woda, rozrób parę łyżek Przygotowanie w miseczce wymieszaj trochę skrobi ziemniaczanej z wodą wywar z gotowania gołąbków

Szybko Szybkowar
Przecier pomidorowy. 138

słoiki wstawić do garnka z wodą i pasteryzować 30 minut od zagotowania wody. Przecier gotowy :) Jest przy tym trochę pracy, ale naprawdę warto. Robię z tego przecieru sosy pomidorowe do gołąbków, do pulpetów, do spaghetti i oczywiście zupę pomidorową

Agusiowe smakołyki
Gołąbki z kaszą jaglaną, pieczarkami, marchewką na oleju rzepakowym 186

marchewką na oleju rzepakowym były bardzo smaczne, a to że zdrowe, chyba nie ma nikt wątpliwości! Polecam też gołąbki z kurkami Gołąbki w sosie pomidorowym Przepis na gołąbki bez zawijania Gołąbki z ryżem basmati i mięsem SKŁADNIKI: 20 dag pieczarek 2 marchewki 2/3 szklanki kaszy jaglanej 1 cebula 150 ml rosołu

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię