golabki w sosie pomidorowym - 666 przepisów (strona:11/45)

Gołąbki pieczone w piekarniku 259

zalać sosem i piec 1,5 godziny :) Polecam też moje gołąbki bez zawijania- z kapustą w środku Składniki: 1,4 kg mięsa mielonego, 2 woreczki ryżu (po 100g), 1 młoda kapusta, 2 jajka, 1 duża cebula, 1-2 ząbki czosnku, sól, pieprz. sos: 2 x sos pomidorowy Passata 500g- kupiony tutaj w Biogo.pl , 1-2 ząbki czosnku(...)dołu, potem od góry i boki. Na blaszce układamy 2-3 liście kapusty i na nich układamy ciasno gołąbki złączeniami do dołu. Sos: W rondelku gotujemy sos pomidorowy z przyprawami. Gorącym sosem zalewamy gołąbki, przykrywamy folią aluminiową (u mnie wyszło ok. 12 dużych gołąbków). Pieczemy w 180 stopniach przez 1,5 godziny. Po upieczeniu zostawiamy

Aga w kuchni
Gołąbki z ziemniakami 135

ziemniaków i twarogu z dodatkiem cebuli, czosnku i przypraw. Wspaniałe bezmięsne danie, które podaję z sosem powstałym podczas gotowania gołąbków połączonym ze śmietaną (lub jogurtem), dodatkiem chrzanu (nadaje charakteru daniu) oraz przyprawami, czasem koperkiem. Świetnie pasuje także sos śmietanowy z chili lub sos pomidorowy z koperkiem. Gołąbki (wyjątkowo wege!) dla mojego Męża Składniki: 1 główka kapusty(...)łyżkę farszu, zwijam gołąbki, układam ciasto w garnku gdzie dno wyłożone jest wierzchnimi liśćmi kapusty. Zalewam wodą lekko ponad stan gołąbków, dodaję liście i ziele, przykrywam pokrywką. Duszę na małym ogniu przez około 1,5 – 2 h. Gołąbki mają mieć miękką kapustę, dobry farsz (w sensie nie surowy). Podaję z sosem. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Przepyszne gołąbki w sosie pomidorowym 136

moim daniu. Tak powstały przepyszne gołąbki , których dawno nie robiłam. Smakowały przepysznie.     1 główka młodej kapusty lub kapusty włoskiej 2 szklanki ryżu 1 kg mielonego mięsa wieprzowego sól i pieprz do smaku 3 ziarenka ziela angielskiego 3 liście laurowe jajko 1 szt Sos 4 łyżki mąki koncentrat pomidorowy Roleski  dałam pół słoiczka czyli(...)laurowy i ziele  ewentualnie sól do smaku. Gotuje koło godziny, teraz dodaje przecier pomidorowy i doprawiam jeśli brakuje czegoś w smaku. Dalej dusze gołąbki, teraz już w przecierze , wychodzi nam sos pomidorowy, jest trochę rzadki wiec w zimnej wodzie tak pół szklanki rozrabiam 4 łyżki mąki i wlewam to do gołąbków. Sos robi się gęściejszy

Różowa kuchnia
Pieczone gołąbki w sosie pomidorowym 182

Składniki: Gołąbki: - ok. 800g mięsa mielonego - 1 nieduża główka kapusty białej - ok. 150g ugotowanego al dente ryżu białego - pół cebuli - przyprawy: 2 ząbki czosnku, pieprz, sól, koperek Sos: - 400ml przecieru pomidorowego - łyżka śmietany 12 lub 18% - 2 łyżki tartej marchewki - łyżka tartego selera - przyprawy: słodka, ostra i wędzona papryka w proszku, koperek, sól, 1 liść laurowy, 3 ziarna(...)zawijać jak krokiety. Uformowane gołąbki układamy w naczyniu żaroodpornym. Sos: Przecier pomidorowy wlać do garnka z ok. 150-200ml wody. Dodać marchew, seler, zielę i liść laurowy, zagotować. Smietanę zahartować i dodać do sosu. Doprawić paprykami, koperkiem, solą, chwilę pogotować. Sosem zalać gołąbki i piec w 160st do miękkości kapusty (1h-1h20minut

Kulinarne blogowanie
Gołąbki na odwrót w sosie pomidorowym 56

zepsuciem czegoś. No bo co bym później zrobiła z całą główką kapusty? Okazało się, że przygotowanie gołąbków na odwrót jest bardzo łatwe […] Artykuł Gołąbki na odwrót w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Kiełbaski zapiekane w kapuście włoskiej z słodkim sosem pomidorowym. 161

innego, jak mięso zmielone z dodatkiem przypraw.  Przyszło mi na myśl, by zawinąć ją w liście kapusty włoskiej i zapiec z lekko słodkim i intensywnie pomidorowym sosem. Gdy robimy gołąbki, to zawsze ucieka nam kilka godzin, prawda? Tutaj ogarniemy temat w ciągu godziny, wliczając w to czas zapiekania. A efekt? No cóż, mogłabym napisać prawdę

Poezja Smaków - blog kulinarny
Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami 174

gołąbki, przykrywamy liśćmi kapusty, podlewamy wodą. Przykrywamy naczynie i wstawiamy do piekarnika. Gołąbki pieczemy a 180 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z sosem pomidorowym lub grzybowym. The post Gołąbki z kaszą gryczaną i pieczarkami appeared first on Thermomix przepisy

Themo przepisy
Ketchup dla dzieci bez cukru i musztarda ostra Primavika 206

sosów na ciepło w głównej mierze zużyłam ten ketchup. Dotychczas do sosu pomidorowego dodawałam koncentrat pomidorowy przesmażony na maśle z dodatkiem cukru - ostatnio do gołąbków zastąpiłam go tymże sosem jabłkowo-pomidorowym i smak sosu pomidorowego wyszedł genialny!   MUSZTARDA OSTRA BIO Musztarda ostra BIO Primavika - można pomyśleć - musztarda jak musztarda. Ketchup przynajmniej był bez cukru, a musztarda

Kto ugości moich gości?
KOTLECIKI ZIEMNIACZANE 154

Zamiast tradycyjnych ziemniaków do obiadu, możemy zrobić kotleciki ziemniaczane. Tanie, szybkie i proste :) Super smakują z sosem pieczarkowym albo pomidorowym, ale tez spokojnie można jeść je na zimno w zestawieniu z ketchupem albo po prostu z ogórkiem kiszonym :)Składniki:1 kg ziemniaków1  jajkomąkasól i pieprzbułka tartaolej do smażeniaWykonanie:Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na złoty kolor(...)nieco ich formowania, zwilżając obie dłonie w wodzie a następnie w bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z obu stron na zloty kolor.i wersja obiadowa z gołąbkami i pikantnym sosem pomidorowym

Walijskie Pichcenie
Prosty sposób na gołąbki 157

zawsze można włożyć je do sporego garnka i gotować w rosole lub sosie pomidorowym na małym ogniu.  Składniki : główka białej kapusty pół kilograma mięsa szklanka ryżu cebulka lub 2 ząbki czosnku sól, pieprz, olej ewentualnie szklanka bulionu drobiowego i/lub sos pomidorowy Najlepsze mięso do gołąbków to wieprzowina, mieszanka wieprzowiny i wołowiny lub wieprzowiny i mięsa z kurczaka(...)pieczenia smarujemy olejem i wykładamy kilkoma liśćmi. Układamy ściśle gołąbki i podlewamy szklanką bulionu. Na wierzch układamy kolejne liście, posypujemy solą i zakrywamy pojemnik. Pieczemy w temperaturze 180 stopni ok. 1-1,5 godziny. Podlewamy co jakis czas sosem zeby sie nie przypaliły. Ewentualnie pod koniec dodajemy sos pomidorowy

prawdziwe jedzenie
Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej 222

mogła być sałatka, ale nie .. szybko ją przerobiłam inaczej :)   Gołąbki bez zawijania z kapustą pekińską 1/2 niedużej kapusty pekińskiej 1/2 kg zmielonej łopatki wieprzowej 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 jajko 100 gram ugotowanego ryżu pieprz mielony, sól ( w sumie łyżeczka) 1 łyżeczka majeranku sos pomidorowy +sól, cukier, pieprz i majeranek bułka tarta olej rzepakowy do smażenia(...)nadmiar oleju ). Po usmażeniu wszystkich gołąbków, wycieramy patelnię i na nią wlewamy sos pomidorowy, doprawiamy go pieprzem i odrobiną cukru i majerankiem.   Wkładamy w niego gołąbki i na małym ogniu całość gotujemy około 15 minut.   Podajemy gołąbki z sosem.   Smacznego !   Gołąbki bez zawijania z kapusty pekińskiej

Kuchnia na wzgórzu
Gołąbki po ukraińsku 131

sosem i wtedy piec 1 h 40 min. wtedy chyba lepiej przejdą pomidorowym sosem. Jakby ktoś wypróbował ten sposób to niech da znać:-) Składniki: 50 dag mięsa mielonego (pół na pół wieprzowina i wołowina) szklanka ryżu 2 średnie cebule nieduża główka białej kapusty 50-70 dag startej na tarce o dużych oczkach marchwi olej sól, pieprz Sos: duża puszka(...)piec bez przykrycia) Sos: Do posiekanej w kostkę cebuli, podsmażonej na oleju dodać koncentrat. Następnie dodać 2 szklanki rosołku i śmietanę. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i oregano i zagotować. Sos powinien być słodko-kwaśny. Gdy prawie cała woda z gołąbków odparuje zalać je sosem pomidorowym, przykryć i zapiekać jeszcze 20 min. Smacznego

IMPRESJA SMAKU
Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku 224

Korzystacie z domowych wywarów, czy wolicie gotowe rozwiązania? Smacznego!   A jeśli szukacie pomysłu na danie obiadowe według diety dr Dąbrowskiej, polecam warzywne gołąbki: Gołąbki warzywne z sosem pomidorowym (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku Artykuł Wywar warzywny – baza do zup i sosów (dieta dr Dąbrowskiej) – przepis krok po kroku pochodzi z serwisu

Okiem Blondynki by McBlondi
Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami – kuchnia podkarpacka 174

piekarniku. W przypadku kapusty włoskiej (tak, jak u mnie) wystarczy godzina w 180 stopniach C. Gołąbki podajemy duszone lub podsmażone Pasuje do nich zarówno sos grzybowy, jak i pomidorowy. Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Gołąbki z kaszą gryczaną i grzybami - kuchnia podkarpacka Zapraszam również na inne dania KUCHNI PODKARPACKIEJ Przepis bierze

Trzeci talerz
Gołąbki w kapuście włoskiej 116

zostały, ściśle układamy gołąbki, zalewamy gorąca wodą i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż będą miękkie. Dodajemy vegetę lub kostki rosołowe . warianty gołąbki podajemy z sosem pomidorowym i ziemniakami lub samodzielnie

Smakowite Dania