golabki w sosie pomidorowym - 666 przepisów (strona:19/45)

GOŁĄBKI Z KASZĄ JĘCZMIENNĄ, GRZYBAMI I BOCZKIEM WĘDZONYM 135

maśle, bądź sosami: grzybowym bądź pomidorowym. SOS POMIDOROWY: 1 passata – przecier pomidorowy – 700 ml 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku 1 łyżka masła Sól Pieprz Odrobina cukru Cebulkę i czosnek obrać i pokroić w drobną kostkę. Masło rozpuścić  w niedużym garnku na lekkim ogniu. Wrzucić cebulę i czosnek i podsmażyć do zrumienienia. Wlać passatę pomidorową, doprawić solą(...)pieprzem i cukrem i gotować ok. 10 minut na małym ogniu. Sosem polać gołąbki. Podawać do tego świeże pieczywo. SPODOBAŁ CI SIĘ TEN WPIS? UWAŻASZ, ŻE JESZCZE KOMUŚ MOŻE SIĘ PRZYDAĆ? BĘDZIE MI BARDZO MIŁO, JEŚLI: polajkujesz go albo udostępnisz  na moim fanpejdżu , dasz mi o tym znać komentarzem, zaobserwujesz  mojego Facebooka , żeby być ze wszystkim

Calzonella.com
Kasza jaglana w botwince 177

Kasza jaglana z mięsem owinięta w liściach botwinki to swego rodzaju gołąbki. Lekkie, smaczne i zdrowe dzięki kaszy jaglanej. Można je podać z sosem pomidorowym lub po prostu z ketchupem. 3/4 szklanki kaszy jaglanej 1 1/2 szklanki wody 300 g mięsa drobiowego mielonego 1/4 szklanki przecieru pomidorowego 2-3 dymki szczypior 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1 łyżka(...)chwilę włożyć do zimnej. Osuszyć. Nakładać porcję kaszy na liściu i zwijać podobnie jak gołąbki w kapustę. Włożyć do naczynia żaroodpornego, obłożyć liśćmi botwinki. Podlać odrobiną wody i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C na 30 min. Podawać gorące z sosem pomidorowym. Smacznego :)     Kategoria: A-Z WYTRAWNIE , Dania bez glutenu , Dania z kaszą , Mięsa

https:KKuchniaMniam
Pieczone gołąbki bez zawijania 255

ryżu 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 3-4 łyżki bułki tartej mąka pszenna do panierowania olej do smażenia majeranek sól, pieprz sos 1 puszka pomidorów 300 ml bulionu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 cebula 2 ząbki czosnku majeranek sól, pieprz Wykonanie: Ryż ugotować w osolonej wodzie na półtwardo. Kapustę drobno poszatkować, posolić i odstawić aż puści(...)smażymy na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Przekładam do naczynia żaroodpornego.  Sos: Cebulę razem z czosnkiem zeszklić. Dodać pomidory oraz koncentrat pomidorowy, chwilę całość poddusić. Następnie wlać bulion i doprawić do smaku majerankiem, solą i pieprzem. Tak przygotowanym sosem zalać gołąbki, wstawić do nagrzanego piekarnika do 180°C i piec przez 1 godzinę. Smacznego

magiczna kuchnia Kasi
A'la gołąbki z pekinki, ryżu i soczewicy (bez zawijania) 137

czarnego 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 2 łyżeczki rozmarynu 1 łyżeczka tymianku 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 2 liście laurowe Sos pomidorowy: 1 litr wody 1 kostka bulionu warzywnego 3 łyżki keczupu pikantnego 3 łyżki koncentratu pomidorowego 100 ml śmietany 30% mąka do zagęszczenia Dodatkowo: bułka tarta do obtaczania olej do smażenia Sposób przygotowania: Ryż gotujemy na sypko(...)kotleciki i po obtoczeniu w bułce tartej smażymy na rumiano z obu stron. Odsączamy na ręczniku papierowym. Sos pomidorowy: zagotowujemy litr wody z bulionem warzywnym, dodajemy keczup i koncentrat pomidorowy. Zaprawiamy mąką, aby zgęstniał (można zrobić zasmażkę). Na koniec zabielamy śmietaną. Gołąbki wkładamy do sosu lub polewamy nim bezpośrednio na talerzach

Kolorowy Przepisownik
Pekińskie furgoły, czyli gołąbki z kapusty pekińskiej i mięcha! 111

ugotowanego i zmielonego mięsa wieprzowego (lub innego) 1 czerstwa bułka 1 cebula 1 jajko ½ łyżeczki soli ½ łyżeczki vegety Pieprz wg uznania Olej lub tłuszcz do smażenia Sos pomidorowy: 1 koncentrat pomidorowy sól Listki kapusty pekińskiej rozdzielamy, po czym gotujemy w lekko osolonej wodzie, około 3 minuty od zawrzenia. Tutaj trzeba uważać, gdyż listki są bardzo delikatne i mogą się zbyt(...)bułkę, jajko, sól, vegetę i pieprz. Całość mieszamy, po czym rozpoczynamy faszerowanie. Doprawione mięsko nakładamy na twardszą część liścia i rolujemy. Gotowe gołąbki podpiekamy na oleju, z każdej strony. No i na koniec sos pomidorowy. Do koncentratu pomidorowego dodajemy około ½ szklanki wody i zagotowujemy, leciutko solimy do smaku i gotowe. R E K L A M A google

Smakowy Raj
Gołąbki w młodej kapuście + film 172

Gołąbki w młodej kapuście to smaczny sposób na wykorzystanie tego pysznego warzywa. Podane na gorąco z sosem pomidorowym smakują wyśmienicie i  mogą doskonale urozmaicić codzienne obiady. składniki na ok. 20 gołąbków średnia główka młodej kapusty 1 jajko 2 torebki ryżu ( każdy po 100 g ) 500 g mięsa mielonego 2 cebule 1 średnia marchew łyżka masła(...)marchewkę, dodajemy jajko, domową przyprawę typu wegeta do smaku oraz czarny pieprz. Masę wyrabiamy dłonią, tak aby wszystkie składniki się połączyły. Porcje farszu nakładamy na liście kapusty i formujemy gołąbki. Duży garnek wykładamy uszkodzonymi, pozostałymi liśćmi kapusty i układamy w nim gołąbki ściśle jeden obok drugiego. Całość zalewamy bulionem, tak aby wszystkie gołąbki były

Smakowite Dania
Gołąbki z sosem warzywnym 212

piekarniku podlewając szklanką bulionu warzywnego lub drobiowego tak długo, aż kapusta będzie miękka. Przed podaniem gołąbki polać sosem warzywnym. Sos warzywny: 2 duże marchwie 1 pietruszka kawałek selera 5 dużych pieczarek 1 szklanka bulionu warzywnego 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego 2 łyżki oleju sól pieprz Wszystkie warzywa i pieczarki zetrzeć na grubej tarce. Na patelni rozgrzać 2 łyżki(...)oleju i wrzucić warzywa. Chwilkę podsmażyć, podlać szklanką bulionu warzywnego i dusić pod przykryciem. Kiedy warzywa zmiękną, dodać koncentrat pomidorowy i doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotowym sosem polać gołąbki. Smacznego

kuchnia doski
Gołąbki z kapusty włoskiej, z mięsem indyczym i ryżem 199

przeze mnie kapusta włoska jest delikatniejsza od białej, zaś mięso indycze zdrowsze i zawiera mniej tłuszczu niż wieprzowina. Zazwyczaj na bazie wywaru przygotowuję gęsty pomidorowy sos, ale tym razem mąż miał ochotę na gołąbki posypane słodką czerwoną papryką. Gołąbki z kapusty włoskiej z mięsem indyczym Składniki: Główka kapusty włoskiej – moja ważyła 1,5 kg sól pół

Kuchenne zapiski Edyty
Cukinia faszerowana mielonym mięsem i ryżem, zapiekana z pomidorami 80

pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni na około 40 minut. Podawać na gorąco lub na zimno z dowolnymi surówkami. W towarzystwie sosu pomidorowego pasują nawet ziemniaki, jak przy klasycznych gołąbkach. Jak wykorzystać środek wydrążony z cukinii? Zrób pyszną kremową zupę z cukinii z dodatkiem chrupiących grzanek 😊   Spróbuj także: Cukinii faszerowanej kaszą jaglaną

Codzienna kuchnia niecodzienna
GOŁĄBKI SOJOWE W SAŁACIE 99

papryczkę drobno posiekaną ( nie musowo) oraz kolendrę.Wymieszać.Liście sałaty lekko sparzyć ,odcinamy twarde końce, nadziewamy farszem i zwijamy w gołąbka.Przecier pomidorowy rozprowadzić w 200 ml.wody, gołąbki ułożyć w brytfance, zalać sosem i piec ok.30-40 minut w 180 stopniach

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Błyskawiczny sos pomidorowy 152

pizzy czy gołąbków, świetnym pomysłem  jest błyskawicznie wykonany, pyszny sos pomidorowy, niezbędny dodatek do tych właśnie potraw.   składniki na 2 porcje łyżeczka masła łyżeczka mąki pszennej 220 ml soku pomidorowego sól  do smaku szczypta cukru odrobinę suszonej bazylii przepis Stapiamy łyżeczkę masła, wsypujemy mąkę i zasmażamy nie rumieniąc. Zasmażkę rozprowadzamy sokiem pomidorowym. Przyprawiamy

Smakowite Dania
Gołąbki z kaszą gryczaną i mięsem 174

kładziemy liść, na nim układamy gołąbki. Zalewamy wodą. 8. Całość przykrywamy liściem wierzchnim i pokrywką. Pieczemy godzinę w 180-190 st.C.9. Gołąbki podajemy z ulubionym sosem. My zjedliśmy z sosem pomidorowym z papryką (KLIK). Polecam!Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Gołąbki drobiowe w sosie pieczarkowym z kaszą jęczmienną 146

Najczęściej robię gołąbki  z ryżem z kapusty białej w sosie pomidorowym . Ale i inne pojawiają się na naszym stole. Te są bardzo delikatne w smaku .                           Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Faszerowana główka kapusty włoskiej 214

Główka kapusty włoskiej faszerowana mięsem mielonym z dodatkiem zrumienionego boczku i cebulki, polana pysznym sosem pomidorowym zabielonym kremowym serkiem. Ta potrawa to alternatywa dla tradycyjnych gołąbków, ale bez ryżu. Kapusta faszerowana w całości to domowy i smaczny obiad, który ciekawie się prezentuje na stole. Polecam Składniki: 1 główka kapusty włoskiej 500 g mielonej wieprzowiny 100 g parzonego boczku(...)cebula 2 ząbki czosnku 1 jajko 3 łyżki bułki tartej 2-3 łyżki wody 1 łyżka masła 1 łyżka oleju 2-3 szklanki bulionu sól pieprz Sos pomidorowy: 1 szklanka passaty pomidorowej 1 łyżka koncentratu pomidorowego 3/4 szklanki wywaru z gotowania kapusty 1/2 serka naturalnego Arla Apetina 1 mała cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżka oleju

Oryginalny smak
Domowa kiełbasa à la gołąbki 134

gołąbki w młodej kapuście z kaszą jaglaną i pieczarkami. Jeśli chcecie wykorzystać kiełbasę taką jak w przepisie, to poniżej znajdziecie odpowiedź Jak samemu przygotować pikantną domową kiełbasę? Składniki 5 liści młodej kapusty 5 sztuk parzonej domowej białej kiełbasy pikantnej (z papryką i sosem sweet chilli) lub 5 sztuk kupnej parzonej białej kiełbasy 1 op. (500 ml) passaty pomidorowej(...)Domową kiełbasę bez osłonek zawijamy w osolony i doprawiony np. za’atarem liść kapusty, zwijamy w taki sam sposób jak przygotowujemy gołąbki z kapusty, układamy na blaszce, zalewamy sosem i podpiekamy w piekarniku w sosie pomidorowym ok. 15 minut. Pikantna domowa kiełbasa: 500 g zmielonej łopatki ok. 2 łyżeczki soli 1 łyżeczka ostrej papryki 1 łyżeczka słodkiej

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię