Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Gołąbki, czyli kapusta faszerowana mielonym mięsem i ryżem

Gołąbki to jedno z najbardziej klasycznych i lubianych dań kuchni polskiej. Choć są proste w wykonaniu to jednak odrobinę czasochłonne ;) Jednak warto pamiętać, że w zależności od wielkości użytej kapusty powstaje ich całkiem pokaźna liczba, więc obiad na kilka dni dla rodziny mamy z głowy :) Do tej pory powstało mnóstwo „gołąbkowych” wariacji, jednak ja chciałam pokazać tą chyba najpopularniejszą wersję. Mięsno-ryżowy farsz zawinięty w liście kapusty (białej lub włoskiej), potem długo gotowany w bulionie, pod... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu MyCookBook.pl

Autor

Ania R.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

gołąbki, zupa pomidorowa, sosy, mielone, kapustą, mięso, sos pomidorowy, mięso mielone, ryż, papryka, por , indyk, ziemniaki, obiad, mięso duszone, sos do ryżu, jajka z farszem, drugie danie, ziemniaki na obiad

Inne przepisy z MyCookBook.pl

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.