galaretka - 14130 przepisów (strona:623/942)

Albertino – dlaczego mi to zrobiłaś? 105

brudne lampki udające kryształowe i wymięte obrusy – no nie jest to najlepszy pomysł. Ok. Miało być o jedzeniu. I tak przed nami lądowały kolejno dania: Tatar z tuńczyka / Ponzu / Galaretka z Prosecco / Awokado / Mus z chrzanu / Werbena cytrynowa – galaretka z Prosecco była super. Sam zamysł dania fajny. I słowo daję, że nie wiem, jak można spierniczyć danie tak proste

Kate's Kitchen
Przepis na "DELICJE" 118

Coś mnie naszło (chyba miałam za dużo wolnego czasu), żeby przygotować jakże to znane ciasteczka z galaretką pokryte czekoladą... delicje. Przygotowałam dwa warianty z ciemną lub z białą czekoladą :-) Wykonanie około 60 ciasteczek zajęło mi 2 godziny ale było warto. Zapomniałam też kupić galaretki i zamiast niej użyłam dżemu truskawkowego. Spowodowało to że środek delicji był bardziej owocowy i moim

wysmienity
Tort urodzinowy Kitty 252

cukru 2 łyżki soku z cytryny 400 g sera mascarpone 300 ml śmietanki kremowej 36% 3-4 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy 250 g truskawek 2 łyżki cukru 1/2 galaretki truskawkowej Krem maślany na bezie szwajcarskiej 460 g masła 360 g drobnego cukru 6 białek 1 łyżeczka pasty z wanilii Nasączenie 200 ml niegazowanej wody 2-3 łyżeczki cukru(...)pudrem i łączymy delikatnie z ubitą śmietaną oraz truskawkami. Mus truskawkowy Truskawki blendujemy na gładki mus, dodajemy cukier i podgrzewamy. Doprowadzamy mus do wrzenia, zdejmujemy z palnika i dodajemy galaretkę. Mieszamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru i odstawiamy do wystudzenia. Chłodzimy w lodówce do momentu, aż mus będzie miał konsystencję gęstego dżemu. Krem maślany na bezie szwajcarskiej Masło o temperaturze

Wędrówki po kuchni
babka marchewkowo-marcepanowa Lusette ze śmietaną galaretkową... 173

tortowa 1,3/4 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, marcepan w czekoladzie 200 gram, śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko zimne 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, wafelek Lusette czekoladowy 1 sztuka, wafelek Lusette cappuccino 1 opakowanie jajka z cukrem mikserem utrzeć do białości z 4 minuty na dużych obrotach wsypać mąkę z proszkiem(...)piec w nagrzanym piekarniku na 200 C około 55 minut, do suchego patyczka, ciasto w formie wystudzić zimne ciasto wyjąć z formy i przekroić na części, śmietanę i galaretkę wsypac do mleka i mikserem ubijać z 5 minut na dużych obrotach połowę śmietany dać na część ciasta i nakryć drugą częścią, resztę śmietany rozsmarowac na wierzchu ciasta wafelki Lusette

W Mojej Kuchni Lubię
Pawi ogon 198

kąpieli wodnej. Śmietanę ubijamy z cukrem pudrem, gdy będzie sztywna dodajemy do niej po łyżce zimnego budyniu, a na koniec wlewamy żelatynę i całość dokładnie miksujemy. Masa jabłkowa: 2 galaretki u mnie cytrynowe 6 jabłek 1/2 szklanki wody Jabłka obieramy i kroimy w plastry, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dusimy aż zaczną się rozpadać, wtedy wsypujemy galaretki i mieszamy

Cynamonowe szczęście
Torcik z wiśniami i galaretką 99

zaniosłam go do pracy i oczywiście nic nie zostało. Podsyłam jednak przepis bo jest mega prosty i przede wszystkim bardzo smaczny! Składniki : * biszkopt z tego przepisu   * 2 wiśniowe galaretki  * szklanka kompotu wiśniowego * 450g wiśni * 400ml kremówki * 200g mascarpone  * cukier puder * pół tabliczki czekolady Przygotowanie : Biszkopt przekroić na pół. Galaretki rozpuścić w dwóch szklankach wrzątku. Wymieszać z kompotem

Magiczne Życie Marty
jabłka w cieście francuskim z galaretkową śmietaną... 143

Składniki: ciasto francuskie 1 opakowanie/nie mrożone, jabłka 5 sztuk, cynamon - ile potrzeba, cukier 9 łyżeczek, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 250 ml, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie umyte i osuszone jabłka przekroić na połowę, usunąć gniazdka nasienne, ciasto francuskie rozwinąć i podzielić na 9 porcji jabłko położyć na porcji ciasta, posypać każde jabłko łyżeczką cukru i pół(...)grzanie góra/dół, piec około 35 minut, następnie na termoobiegu w 160 C 10 minut, zostawić do wystudzenia na blaszce śmietanę wsypać do pojemnika, wlać zimne mleko, wsypać galaretkę i rózgą blendera ubić na bitą śmietanę z 4-5 minut śmietanę nałożyć do szprycki i nakładać na ciasto - aromatyczne, soczyste, chrupiące ciasto z jabłkami...........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Biszkopt z kremem i musem truskawkowym 1006

Krem z białą czekoladą: 500 g serka mascarpone 200 g białej czekolady 350 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru Mus truskawkowy: 700 g truskawek ( u mnie mrożone ) 2 galaretki truskawkowe 2 łyżeczki żelatyny  Wykonanie: Mąkę wymieszać z kakao i proszkiem do pieczenia, a następnie przesiać. Jajka ubić z cukrem na jasną i puszystą masę.  Do masy jajecznej(...)Postawić ponownie na ogniu i podgrzewać, aż zaczną wrzeć. Zgasić płomień pod garnkiem. Do garnka ze zmiksowanymi truskawkami dodać napęczniałą żelatynę oraz wsypać zawartość torebek z galaretką. Całość dokładnie wymieszać i odstawić do ostygnięcia. Białą czekoladę połamać i przełożyć do plastikowej miski. Miskę ustawić na garnku z wrzącą wodą i pozostawić, aż czekolada się rozpuści. Od czasu do czasu zamieszać

kolorowotorcikowo
BRZOSKWINIOWIEC NA ZIMNO 124

szybko znika. Składniki:   opakowanie podłużnych bądź okrągłych biszkoptów ( u mnie podłużne) puszka brzoskwiń  1 kg serka waniliowego homogenizowanego  25 dag serka mascarpone  2 brzoskwiniowe galaretki  3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 7 łyżeczek żelatyny cukier puder do smaku Brzoskwinie odsączyć na sicie,mniejszą połowę pokroić w kostkę,pozostałe w plastry.Galaretki przygotować wg przepisu,odstawić do lekkiego stężenia(...)drugą częścią masy oraz pokrojonymi w kostkę brzoskwiniami.Tak powstałą masę serowo - brzoskwiniową wylać na masę serowo - kawową już stężałą. Wierzch ozdobić pokrojonymi w plastry brzoskwiniami i zalać tężejącą galaretką

Niespełnione zdolności kulinarne
ciasto ucierane z mąki krupczatki z jabłkiem i śmietaną galaretkową... 191

krople, mąka krupczatka 1,5 szklanki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, jabłka 4 duże, cynamon - ile potrzeba, bita śmietana w proszku 1 opakowanie, mleko 3,2% 220 ml, galaretka pomarańczowa 1 opakowanie, kolorowa posypka - ile potrzeba miękką margarynę razem z jajkami, cukrem, mąką, proszkiem do pieczenia, aromatem utrzeć mikserem na dość gęste ciasto forma ceramiczna "serce" lub inna wysmarowana tłuszczem(...)cynamonem, piekarnik nagrzany na 200 C, grzanie góra/dół, piec około 45 minut, ciasto dobrze wystudzić śmietanę w proszku wsypać do zimnego mleka, gdy śmietana zacznie gęstnieć wsypać galaretkę i na dużych obrotach ubijać z 2-3 minuty całą śmietanę rozsmarować na cieście i obsypać kolorową posypką, schować do lodówki - ciasto jest kruche, aromatyczne i ze śmietaną smakuje pysznie

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto kawowo-serowe z malinami 128

facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: 4 jajka 85 g mąki pszennej 110 g cukru 2 łyżki kakao szczypta soli Warstwa malinowa: 500 g mrożonych malin 2 galaretki malinowe 350 ml wrzątku Masa serowa: 650 g twarogu zmielonego minimum trzykrotnie 250 ml kremówki 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej 4 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny 100 ml wrzącej wody Polewa(...)stopni przez około. 45 minut, do tzw. suchego patyczka. Biszkopt od razu po upieczeniu wyjąć z piekarnika i z wysokości około 50 cm upuścić go na podłogę. Wystudzić. Galaretki rozpuścić w 350 ml wrzącej wody, zalać nimi zamrożone maliny. Dokładnie wymieszać. Tężejącą masę wyłożyć na biszkopt, wyrównać. Kawę i żelatynę zalać wrzątkiem, wymieszać do rozpuszczenia, odłożyć do przestudzenia. Śmietanę ubić

Domowa cukiernia Ewy
Lodowy deser cappuccino (dla zakochanych). Lusette łączy. 190

tubka schłodzonego mleczka skondensowanego (150 ml) 1 wafelek Lusette o smaku C appuccino malutka szczypta soli (można pominąć) garść owoców liofilizowanych (truskawki, maliny, jeżyny) Foremki do galaretek (z zamknięciem) Przygotowanie: Zarówno śmietanka, jak i mleczko muszą być dobrze schłodzone (najlepiej noc w lodówce). Do miski wlewamy zimną śmietankę, dodajemy malutką szczyptę soli i chwilę miksujemy (ja używam do tego(...)drobną kostkę, wkładamy go do miski i delikatnie mieszamy łyżką z resztą składników. Dodatek wafelka nadaje lodom wspaniałego, delikatnego smaku cappuccino. Tak przygotowaną masę przelewamy do foremek na galaretki (jeśli bardziej napuszycie masę mogą Wam wyjść nawet 3 porcje deseru). Zamykamy pojemniczki i wkładamy do zamrażarki. Po około 30 minutach lody należy delikatnie przemieszać widelcem. Lody powinny być gotowe

Słodkie okruszki
Rolada jabłkowa z kokosem 224

pszennej (ok. 50 g) 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej (ok. 40 g) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   Nadzienie: 400 g musu jabłkowego z tego przepisu: klik 1/2 op. galaretki cytrynowej  (opakowanie = 75 g) Dodatkowo: 2 łyżki musu jabłkowego 4 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka masła 2 łyżeczki cukru     Przygotowanie:   Biszkopt: Wszystkie składniki biszkoptu powinny być(...)jeszcze gorący. W innym wypadku może popękać.     Nadzienie: Mus jabłkowy przygotować zgodnie z przepisem . Odważyć 400 g i umieścić w garnuszku. Podgrzewać do zagotowania, następnie wsypać cytrynową galaretkę i dokładnie wymieszać, aż się rozpuści. Odstawić w chłodne miejsce, aż masa zacznie tężeć.   Ostudzoną roladę rozwinąć, ściągnąć ze ściereczki. Do środka nałożyć tężejące nadzienie jabłkowe i zwinąć

Nastoletnie Wypiekanie
FASZEROWANY SZCZUPAK W GALARECIE 299

całkowicie wystygnie, odwijamy z folii, kroimy na dość grube plastry, układamy na półmisku głowę, kawałki ugotowanej ryby, zakończamy ogonem.  Naokoło ryby układamy plastry marchwi, cytryny- do dekoracji.  Galaretka rybna: Żelatynę zalewamy wywarem, kiedy napęcznieję, podgrzewamy aż się rozpuści. Na 1,5 szklanki wywaru wlewamy rozpuszczona żelatynę, zalewamy tężejącą galaretką rybę na półmisku. Odstawiamy do lodówki do stężenia

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania