galaretka - 14130 przepisów (strona:615/942)

Sernik na kruchym cieście z wiśniami. 150

cukier waniliowy 5 jajek 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) Masa wiśniowa: 60 dag wiśni świeżych lub mrożonych ( bez pestek ) 2 łyżki cukru 2 galaretki wiśniowe pół szklanki gorącej wody Bita śmietana: 1 szklanka śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżeczka żelatyny 50 ml gorącej wody Dodatkowo: 4 łyżki wiórek kokosowych mąka pszenna(...)minut do zrumienienia. Upieczony sernik dokładnie studzimy. 4. Masa wiśniowa: Wiśnie przekładamy do garnka, dodajemy cukier i wlewamy gorącą wodę, następnie zagotowujemy, zdejmujemy z ognia i wsypujemy galaretki, dokładnie mieszamy i odstawiamy do lekkiego stężenia.Tężejące wiśnie wykładamy na zimny sernik i wstawiamy do lodówki do dokładnego zastygnięcia. Najlepiej na kilka godzin lub całą noc. 5. Bita śmietana: Żelatynę rozpuszczamy

Izabelawkuchni
Tort ,, Lodowy'' 159

tort? Zapraszam :) Składniki: Biszkopty x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej  pół łyżeczki proszku do pieczenia Krem niebieski: 1 niebieska galaretka 500 ml mleka 2 łyżki cukru 1 budyń waniliowy ( na 500 ml mleka ) Pianka śmietankowa: 1 śmietana typu ,,Śnieżka'' 150 ml zimnego mleka 1 łyżka żelatyny 2 łyżki gorącej wody(...)Upieczone dokładnie studzimy. 2. Krem niebieski: W połowie mleka rozpuszczamy budyń. Pozostałe mleko zagotowujemy z cukrem, wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy mieszając do zgęstnienia, następnie zdejmujemy z ognia, wsypujemy galaretkę w proszku i energicznie mieszamy, aż się cała rozpuści. Tak przygotowany krem odstawiamy na kilka minut do przestygnięcia, następnie letnim kremem przekładamy krążki biszkoptowe. Smarujemy również wierzch tortu. Odstawiamy

Izabelawkuchni
Serniczek na spodzie z Nutelli i musem truskawkowym 139

śmietany 36 % homogenizowanej 350 g twarogu w wiaderku, np. President 4 łyżeczki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny, rozpuszczone w 1/4 szkl wrzącej wody Składniki na mus truskawkowy: 2 galaretki 500 ml wody wrzącej 500 g mrożonych truskawek 100 g owoców mrożonych, wiśnie, truskawki, agrest, porzeczka Wykonanie: Najpierw przygotować spód. Sucharki zmiksować w malakserze, lub blenderem na bułkę tartą. Wymieszać, najlepiej(...)wyłożyć na spód, schłodzić ok 60 minut. Ostatni etap to mus truskawkowy. Truskawki wyjąć chwilę wcześniej z zamrażarki, żeby nie były, aż tak zamrożone. Zmiksować je blenderem na mus. Galaretki rozpuścić w 500 ml wody, dodać mus i mrożone owoce. Wstawić na chwilę do lodówki, kiedy masa zacznie tężeć wylać ją delikatnie na masę serową. Schłodzić ok 3 godziny

Trufelkowo
Sernik malinowy z sosem 384

twarogowego 2  i 1/2 szklanki malin 2/3 szklanki śmietany kremówki 2/3 szklanki cukru 4 jajka wielkość M 1 budyń śmietankowy sos malinowy: 1i 1/2 szklanka malin 2 łyżki galaretki malinowej dekoracja: maliny mięta Do miski przesiewam mąkę, dodaję sól, żółtko, masło zimne, cukier i kroję nożem. Ciasto zagniatam rękoma bardzo krótko. Wstawiam do lodówki na godzinę. Formę o średnicy(...)żeby stężał. Mój sernik nie doczekał następnego dnia bo zjedzony został jeszcze tego samego. sos malinowy: Maliny przekładam do garnka podgrzewam, przecieram przez sito, i do gorącego soku dodaję galaretkę i rozpuszczam. Jak ostygnie wstawiam do lodówki do lekkiego stężenia. Sernik polewam sosem przed podaniem, dekoruję malinami i miętą

wesoła kuchnia
Malinowe na zimno 271

Malinowe na zimno Składniki : biały ser - 325 g galaretki malinowe - 3 opak woda - 750 ml śmietana kremówka - 500 g maliny herbatniki po 59 g - 5 opak wiórki białej czekolady Przygotowanie: Maliny przebrać, opłukać, osączyć na sicie. Do miksera wlać śmietanę kremówkę, dodać ser, zmiksować. Galaretki rozpuścić w gotowanej wodzie, ostudzić, wlać do masy serowej. Dokładnie zmiksować. Dno tortownicy

Kuchnia Danusi
Domek małego prawnika czyli... biblioteka? Chatka Puchatka. Domek Baby Jagi. 143

sernik niewymagający pieczenia w sympatycznej odsłonie. To co pieczemy ...yyy chłodzimy? :) Składniki: ciasto: herbatniki 36 sztuk pół kilograma twarogu 3/4szklanki cukru kostka masła łyżeczka ekstraktu waniliowego 1łyżka kakao dodatkowo: galaretka posypka polewa: 3łyżeczki kakao 3łyżki masła 3łyżki cukru 3łyżki mleka Wykonanie: 1. Twaróg, masło i mleko wyciągnij z lodówki i pozostaw na godzinę w temperaturze pokojowej. 2. Utrzyj masło(...)6herbatników długości) 6. Rozsmaruj masę kakaową na herbatnikach. 7. Na masie ułóż kolejną warstwę herbatników. 10. Jeżeli chcesz po środku ułóż przygotowaną dzień wcześniej,pokrojoną w kostkę stężałą galaretkę np. wiśniową 11. Chwytając folię z obu stron długości złóż całość w trójkąt 12. Wsadź do lodówki na godzinę. Zrób polewę: I W garnuszku rozpuść masło,mleko i cukier. II Dodaj

U Fiolki
Pierniczkowy alpejczyk z kremem 140

łyżeczki proszku do pieczenia -półtorej szklanki mąki -3 czubate łyżki kakao -ok 30 dag pierniczków w czekoladzie Krem -3 opakowania budyniu waniliowego lub śmietankowego -półtorej kostki masła -2 jasne galaretki (np. brzoskwiniowe, cytrynowe) Przygotowanie Ciasto: Białka ubić z cukrem na sztywną pianę. Dodać żółtka, połączyć. Stopniowo dodawać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i kakao, a na końcu olej. Piec(...)minut w temp. 175 st. Ostudzić, przekroić na dwa blaty. Krem: Budynie rozrobić w szklance wody. Ugotować na 1 litrze wody. Do gorącego budyniu wsypać galaretki, dokładnie wymieszać. Ostudzić. Masło utrzeć, dodając po łyżce masy budyniowej. Połowę masy wyłożyć na spodnie ciasto, ułożyć pierniczki. Posmarować resztą masy, przykryć biszkoptem. Źródło: 'Chwila dla Ciebie' Smacznego

Zielona Kuchnia
Jaglany budyń jabłkowy z galaretką z mirabelek 157

domu kasza jaglana we wszystkich postaciach króluje na stole. Dziś proponuję w postaci budyniu, kremowego, kwaskowego i przepysznego. Jako dodatek galaretka z mirabelek ale tutaj pełna dowolność, dajcie ulubiony dżem czy konfiturę. Jaglany budyń jabłkowy z galaretką z mirabelek. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Jabłecznik z mascarpone 149

pszenna typ 500 1 szklanka mąka ziemniaczana 1/2 szklanki jaja 7 szt cukier 3/4 szklanki proszek do pieczenia 1 łyżeczka Masa z jabłek: jabłka 2 kg cukier 3/4 szklanki galaretka cytrynowa 3 szt Masa mascarpone: śmietana 30% 400ml mascarpone 300 g cukier 2 łyżki Posypka: wiórka kokosowe 150 g masło 100 g cukier pół szklanki Wykonanie: 1.Jaja ubijamy z cukrem(...)poprzek i przekładamy jeden biszkopt do tej samej formy wyłożonej papierem. 2.Jabłka obieramy ze skórki wycinamy nasionka i ścieramy na tarce.Przesmażamy je w garnku z cukrem. Galaretki rozpuszczamy w pół litra wrzątku i przelewamy do jabłek.Mieszamy do połączenia. Chłodne przekładamy na biszkopt i dociskamy drugim biszkoptem. 3. Śmietanę ubijamy na sztywno,dodajemy serek mascarpone nadal miksując już

Różowa kuchnia
Szarlotka biszkoptowa. 133

połączenia składników. Wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w temperaturze 160 stopni 25-30 minut. Składniki na masę jabłkową: 1 duży słoik musu jabłkowego (1 litr) 1 galaretka przezroczysta lub cytrynowa. Jabłka przełożyć do rondelka i podgrzać. Do gorących jabłek wsypać galaretkę. Wymieszać, żeby proszek się rozpuścił. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Wystudzony biszkopt przekroić na dwa blaty

Agusiowe smakołyki
Zachód słońca - rewelacja 153

Hej! Zachód słońca? - czemu nie! Nie tylko piękny, ale i pyszny. Robiłam to ciacho dwa razy z rzędu, a to znaczy, że smakuje wybornie. Przepis popatrzyłam

Tylko pysznie
Sernik na zimno 115

Zostało mi jeszcze trochę borówek po pieczeniu drożdżówek. Zrobiłam więc sernik na zimno z przezroczystą galaretką. Ta galaretka ma to do siebie, że fajnie widać przez nią owoce. Oczywiście możecie dać owoce jakie tylko chcecie, nie musi być borówka. Na deser jak znalazł i bez pieczenia. Ten piękny talerzyk jest od Galeria Cuda Świata - antyki&design Rozwiń i czytaj

Ewa w kuchni
GALARETKA NA SŁODKO Z BOBU 116

myślicie , czy galaretka warzywną może być zrobiona z warzyw na słodko?Oczywiście .Może !a troszkę inny smak niż normalna , ale jest tak samo smaczna jak ta zwykła owocowa.Dzis polecam Wam kochani galaretkę z bobu .Zdrową , z minimum kalorii.Zapraszam. 30 dag.bobu zielonego surowego 2 marchewki słodkie 2 łyżki miodu sok z limonki wanilią ( może być z olejku do pieczenia

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SERNIK ZEBRA PIERNIKOWA Z MUSEM Z PIECZONYCH POMARAŃCZY – 3 PIĘTROWY! 206

Kopernik) – 150 g * masło – 400 g * jajko – 6 szt * cukier – 1,5 szkl * mąka pszenna – 1,5 szkl MUS Z PIECZONYCH POMARAŃCZY: * duże, soczyste pomarańcze – 4 szt * galaretka pomarańczowa – 2 op * cukier – do smaku Ps. pieczenie pomarańczy sprawia, że smak staje się bardziej intensywny! DEKORACJA: * pierniki serca w czekoladzie i listki waflowe – KOPERNIK SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA(...)serniki są już calkiem wystudzone. Umyte pomarańcze przecinamy na pół, pieczemy ok. 15 min/180C. Miąższ przekładamy do garnka, dodajemy ok. 3/ szklanki wody oraz cukier, gotujemy, wsypujemy galaretki i blendujemy na gładką masę. Studzimy. CAŁOŚĆ: W dużym serniku za pomocą małej szklanki/kieliszka lub ringu wycinamy delikatnie ( ale dokładnie ) otwory. ( ok.5-6 w całym serniku ) W małym serniku wycinamy 1 większy. Otwory

Ostra na Słodko
Sernik na zimno z białą czekoladą i musem owocowym 154

czekolady 3 płaskie łyżeczki żelatyny 200 ml śmietanki 30% 1/2 szklanki cukru pudru Mus owocowy: 1 opakowanie mieszanki kompotowej Poltino ( 450 g ) 1/4 szklanki wody 1/3 szklanki cukru 2 galaretki, np. truskawkowe lub owoce leśne Przygotowanie sernika 1. Biszkopty pokruszyć w malakserze lub rozkruszyć je za pomocą wałka. Do pokruszonych ciastek, dodać rozpuszczone, lekko ostygnięte masło - połączyć składniki. Tak powstałą(...)wlać wodę i ustawić na małym palniku. Zagotować. Zagotowane z cukrem owoce zmiksować na mus, za pomocą blendera.  Tak przygotowany mus ponownie ustawić na palniku i zagotować. Dodać galaretki, zdjąć z palnika i mieszać 2-3 minuty. Mus odstawić do ostygnięcia. Gdy będzie zimny, wylać go na sernik. Sernik wstawić do lodówki na 6-7 godzin. Smacznego

kolorowotorcikowo

Proponowane wyszukiwania