galaretka - 14130 przepisów (strona:608/942)

Babka marmurkowa (orzechowo-kakaowa) 121

jako takiego nie miałam, więc postawiłam na klasyk w postaci makowca japońskiego, który niebawem Wam tu pokażę, drugim ciastem- takim wiecie, na talerzyk do kawy, było przekładane szpinakowe z galaretką, ale ta- uciekła mi pod spód, więc ciasto miało galaretkę na spodzie i na wierzchu, co z deka pokrzyżowało mi plany i muszę dopracować przepis ponownie, by się

Kuchnia w czekoladzie
Ciasto coca cola 108

bardzo pyszne ciasto. Składniki Ciasto 4 jajka 3/4 szklanki cukru 1/2 szklanki oleju 1 szklanka mąki pszennej 3 łyżki kakao 1/2 szklanki coca coli 2 łyżeczki proszku do pieczenia Galaretka coca cola 1/2 szklanki wrzątku 1 galaretka cytrynowa 1 szklanka coca … Czytaj dalej Ciasto coca cola

gotuj ze mną
Kakaowy placek z wkładką serową 83

mielonej kawy i wymieszać. Przygotowanie śliwek: 30 dag suszonych śliwek, pokroić na połówki i zalać przegotowaną ostudzoną wodą i odstawić na godzinę, po czym dokładnie odsączyć. Składniki na polewę: Galaretka wiśniowa 1 szt. Czekolada deserowa gorzka 1 szt. Czekolada mleczna 1 szt. Masło ½ kostki Śmietana kwaśna ½ szklanki Przygotowanie polewy: Galaretkę rozpuścić w ½ szklance gorącej wody, dodać pokruszone czekolady, masło

Tradycyjna Kuchnia
Szybkie Ciasto Z Jabłkami 88

ciasto, ciasto podzielić na 4 części, z każdego kawałka rozwałkować ciasto, wyłożyć na blaszkę i piec w temperaturze 190* przez około 25min. SKŁADNIKI NA MASĘ JABŁKOWĄ: 3kg jabłek 3 galaretki w kolorze żółtym WYKONANIE: Jabłka obrać, zetrzeć na tarce na grubych oczkach, smażyć pod przykryciem około 10 min, dodać suche galaretki, mieszać do całkowitego rozpuszczenia. delikatnie ostudzić, przekładać na przemian

Dziś Ja gotuje
Egzotyczny sernik z chia i cytrusowym musem 125

sera z wiaderka 500ml śmietany kremówki 36% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny 1 szklanka mleka 40g nasion chia Mus egzotyczny: 300g mango 300g  brzoskwiń 2 pomarańczowe galaretki 1/2 szklanka wody Dekoracja: 5 połówek brzoskwiń 10 płatków migdałowych 40g mlecznej czekolady Wykonanie: 1. Spód: sucharki zmiksować do postaci bułki tartej, dodać krem czekoladowy, całość dokładnie wymieszać i wyłożyć(...)tortownicy. Wstawić do lodówki. 3. Mus egzotyczny: Mango i brzoskwinie pokroić w kostkę, przełożyć do garnka, wlać wodę i zagotować. Następnie zmiksować blenderem do postaci gładkiej masy, wsypać galaretki i całość dokładnie wymieszać (nie gotować). Pozostawić do lekkiego stężenia, a następnie wylać do tortownicy, ułożyć folię bąbelkową i wstawić do lodówki na około 2-3 godziny. 4. Po tym czasie

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto Jamajka -znane ciasto a robione na wiele sposobów 201

procentowej 3 lyżki cukru pudru przygotowanie śmietanę ubijamy a potem dodajemy serek i cukier puder ubijamy na jednolitą masę potrzebne jeszcze składniki ok kg bananów 1 cytryna 3 galaretki cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 750 ml wody przegotowanej 1 słoik powideł składanie ciasta 1 połowę ciasta smarujemy powidłami i kładziemy banany przekrojone wzdłuż i smarujemy banany wcześniej sokiem z cytryny rozpuszczonym

Moje Wyroby
Rolada -Galaretka 166

cienkich plastrów szynki konserwowej sól 1-2 łyżki octu jabłkowego foremka keksowa półokrągła Wykonanie W gorącym rosole rozpuścić żelatynę ,mocno doprawić solą ,dodać 1- 2 łyżki octu dla oczyszczenia galaretki . Troszkę galaretki wlać do keksowej foremki, (kilka łyżek) i odstawić do lodówki do stężenia. Ugotować jajka na twardo, obrać. Wyciągnąć foremkę z lodówki i wyłożyć plastrami sera żółtego i szynki

w mojej kuchni
Mazurek Pisanka 151

fajnym nadzieniem i bardzo prosty. Składniki: mąką pszenna 300 g żółtka 2 szt cukier 4 łyżki masło 150 g śmietana 18% 3 łyżki proszek do pieczenia pół łyżeczki Dodatkowo: galaretka agrestowa połowę woda 1 szklanka kisiel cytrynowy cały + pół szklanki wody morele z puszki 4 połówki Przygotowanie: Mąkę i proszek do pieczenia odmierzamy, przesiewamy i wsypujemy do miski.Dodajemy cukier, żółtka(...)około pisanki dekoruje, gęsto. Piekę w 170 stopniach koło 15-20 minut.Sprawdzam czy już się zarumieniło.Wyjmuje z pieca i zostawiam do ostudzenia. Gotuje w garnuszku wodę,wrzucam galaretkę ,mieszam do rozpuszczenia i dodaje dodatkowo kisiel rozpuszczony w pół szklanki wody. Mieszam, aż zacznie wszystko razem lekko pyrkotać i gotowe.Pokroiłam bardzo drobno morele z puszki i dodałam do masy

Różowa kuchnia
Sernik przekładany z owocowym wkładem 583

pieczenia Wkład serowy: 600 g twaróg półtłusty Łowicki 150 g cukru 1 budyń waniliowy 5 jajek 150 g masła Masa truskawkowa: 800 g truskawek (u mnie mrożone) 2 galaretki truskawkowe  Krem budyniowy: 600 ml mleka 2 budynie waniliowe 1 łyżka cukru waniliowego  5 łyżek cukru 200 g masła Polewa: 125 g margaryny 0,5 szkl cukru pudru(...)temp 170°C. Ostudzić. Masa truskawkowa: Zamrożone truskawki przełożyć do garnka i na wolnym ogniu od czasu do czasu mieszając doprowadzić do wrzenia. Zdjąć zmiksować blenderem. Wsypać galaretki i dokładnie wymieszać. Odłożyć do lekkiego stężenia. Krem budyniowy: Z podanych składników (oprócz masła) ugotować budyń. Gorący budyń przykryć z wierzchu folią spożywczą i odłożyć do wystygnięcia. Masło utrzeć na puch

Ala piecze i gotuje
Mazurek Wielkanocny 157

masło 300 g żółtka 3 szt jajko 1 szt śmietana 18% 5 łyżek cukier 3/4 szklanki proszek do pieczenia 1.1/2 łyżeczki Dodatkowo: kajmak słonecznik 50 g galaretka pomarańczowa ( połowę) kwiatki płatki Wykonanie: Na stolnice wsypuję mąkę jedną i drugą, dodaje cukier masło żółtka jajo śmietanę. Szybko zagniatam ciasto i wkładam do lodówki na godzinkę by się schłodziło. Minęła godzina(...)około mazurka oraz  na skos. Wkładam do nagrzanego pieca i piekę koło 15-20 minut w 170 stopniach. Po upieczeniu wyjmuję i czekam by ostygł. Dekoruje kajmakiem, słonecznikiem galaretką pomarańczową i kwiatuszkami( opłatek). Ps z pozostałej części wyjdą jeszcze trzy mniejsze mazurki cd nastąpi

Różowa kuchnia
JAJKA GALARETKI 133

Smakowita  ozdoba Wielkanocnego stołu, pięknie się prezentują świetnie smakują po prostu nie można przejść obok nich obojętnie 😏 SKŁADNIKI:   (składniki na 10 galaretek) 10 wydmuszek 30 dkg mięsa np. udko z kurczaka Włoszczyzna sól pieprz do smaku 10 łyżeczek żelatyny na 1 litr wywaru Dowolne warzywa do dekoracji, np. marchewka, kukurydza, groszek, papryka itp. SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Z jajka

RAROSSA
Prasowanka z karczku z nutą chrzanu 176

Dzisiaj polecam pyszną domowa wędlinkę, świetnie pasującą na nadchodzące Święta Wielkanocne. Prasowanka z karczku z posmakiem startego chrzanu i galaretką, po prostu pycha. Musicie koniecznie zrobić, bo warto. Składniki: 850g łopatki wieprzowej 3 ząbki czosnku 2 łyżeczki  Peklosmaczku 1/2 łyżeczki pieprzu 1,5 łyżeczki suszonego majeranku 3 łyżeczki żelatyny spożywczej 2 łyżeczki startego korzenia chrzanu kilka gałązek świeżego majeranku(...)minimum 12 godzin. Po tym czasie usunąć sprężynę dociskową i pokrywkę, obrócić szynkowar do góry dnem i polać go wrzącą wodą. Szyneczka wypadnie z niego bez problemu. Obtoczona smakowitą galaretką jest natychmiast gotowa do konsumpcji. Polecam

Gosia gotuje
Mini serniczki z kremem cytrynowym 154

skórka) 1 łyżeczka ekstraktu cytrynowego Składniki na krem: 250 g serka mascarpone (prosto z lodówki) 150 ml śmietanki kremówki 36 % (prosto z lodówki) 2 łyżki cukru pudru 40 g galaretki cytrynowej w proszku Wykonanie: Najpierw   upiekłam mini serniczki. Do misy wbiłam żółtka (białka odłożyłam do ubicia piany), wsypałam cukier, dodałam masło i utarłam na gładką masę. Do masy dodałam(...)porcję i następną. Kiedy serniczki się studziły, zabrałam się za zrobienie kremu. Do misy miksera przełożyłam serek, śmietankę, ubiłam na małych obrotach miksera. Kiedy śmietana zaczęła lekko gęstnieć wsypałam galaretkę i cukier puder. Teraz trzeba delikatnie, krótko zmiksować. Krem cytrynowy gotowy. Wystudzone serniczki włożyłam do nowych papilotek (w sumie były w podwójnych papilotkach) i ułożyłam na paterze. Krem przełożyłam

Kuchnia u Krysi
Galaretka drobiowa z jajkiem 153

Galaretkę drobiową robię często,bo bardzo ją lubię,a ,że rosół robię z dużą ilością mięsa to często mi go zostaje więc trzeba je wykorzystać ,raz robię pasztet,raz pastę do chleba a czasem galaretkę.Wielkanoc już tuż tuż więc tym razem zrobiłam z jajem ,natką pietruszki i marchewką. Pychotka.... Składniki: 600-700 g mięsa drobiowego z rosołu bez kości

Swojskie jedzonko

Proponowane wyszukiwania