Jabłecznik z mascarpone, galaretką i brzoskwiniami to pyszny deser, idealne połączenie smaków i tekstur, które naprawdę zaskoczą wasze podniebienia. Jest to pyszne ciasto bez pieczenia idealne dla osób które nie chcą spędzać zbyt wiele czasu w kuchni, ale jednocześnie chcą przygotować coś pysznego i efektownego. W tym przepisie użyłam herbatników jako bazy, którą następnie pokryłam prażonymi jabłkami, kremem z mascarpone(...)koniec galaretką z brzoskwiniami, która doskonale uzupełni smak całości. Film: Składniki na formę 26 cm x 26 cm: masa z mascarpone 500 g serka mascarpone 400 ml śmietany 30-36 % 2 opakowania śmietan – fixu ( po 9 g ) 5 łyżek cukru pudru masa jabłkowa 1 l prażonych jabłek ze słoika 1 opakowanie galaretki cytrynowej dodatkowo 60 sztuk herbatników
Smakowite DaniaSernik fit z truskawkami i galaretką bez cukru , bez mąki, z erytrolem, na serku – chudy quark Milbona, ze skórką z cytryny, ekstraktem z wanilii, po upieczeniu został udekorowany truskawkami i galaretką, jest zajebisty, ma ok.660 kcal. Patrząc na to ciasto śmiało można stwierdzić, że sernik i dieta więc mogą iść w parze, pokroiłam na 6 kawałków, więc każdy kawałek(...)mega. To kolejny mój pomysł na sernik słodzony erytrolem: – Sernik na zimno dietetyczny z borówkami i kiwi – Sernik kawowy dietetyczny z malinami Sernik fit z truskawkami i galaretką, składniki na tortownicę o średnicy 18 cm: – 3 jajka + szczypta soli – 1 op. 500 g Speisequark Magerstufe, który ma w 100 g 69 kcal – 1 łyżeczka ekstraktu
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniętworzy bardzo smaczną kompozycję. Jak przygotować ciasto Słodki Ancymonek? Rozpoczynamy od upieczenia i wystudzenia biszkoptu. Następnie dusimy obrane i starte na tarce jabłka, aż będą miękkie. Dodajemy do nich galaretkę i wykładamy na jeden z blatów biszkopta. Następnie wykładamy okrągłe biszkopty, wylewamy masę z jogurtu, mascarpone i galaretki, nakrywamy kolejnym blatem biszkopta i polewamy roztopioną czekoladą. Całość jest nieco pracochłonna(...)czubkiem) 1 łyżka kakao 150 g cukru (3/4 szklanki) łyżeczka proszku do pieczenia Masa jogurtowa: 250 g mascarpone 4 serki homogenizowane o smaku waniliowym (4x 140 g) opakowanie galaretki cytrynowej (75 g) 150 ml wody Warstwa jabłkowa: 800 g jabłek (4 większe) 2 łyżki cukru sok z połowy cytryny opakowanie galaretki agrestowej (75 g) Dodatkowo
e-PrzepisyKulinarnepyszny deser na zimno , który z łatwością można przygotować w domu. Przepis jest niezwykle prosty, ponieważ do zrobienia tego fajnego ciasta potrzebujesz zaledwie kilku składników! Są to wyłącznie kolorowe galaretki, woda oraz śmietanka kremówka. To białe ciasto bez pieczenia z kawałkami kolorowych galaretek przygotowuje się bardzo szybko i nie wymaga ono pieczenia. Jest lekkie i delikatne. Idealna słodka przekąska(...)każdą okazję. ŚMIETANOWIEC PRZEPIS Składniki 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 galaretka przezroczysta 3 galaretki o różnych smakach i kolorach 1 l wrzątku Przygotowanie 1. Kolorowe galaretki rozpuszczamy we wrzącej wodzie, każdą oddzielnie w 250 ml wody. Odstawiamy do wystudzenia, a następnie wkładamy do lodówki do całkowitego stężenia. 2. Galaretkę przezroczystą również rozpuszczamy w 250 ml wrzącej wody i odstawiamy
Alle Dobre!Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które przygotujesz na bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a na wierzch ciasta to brzoskwinie i galaretka. Jak zrobić ciasto z kremem, brzoskwiniami i galaretką? Przygotowanie ciasta rozpoczynamy od upieczenia biszkoptu z kakao oraz ugotowaniu budyniu. Następnie zajmujemy się przygotowaniem masy, a na koniec całość przekładamy z dodatkiem ptasiego mleczka(...)brzoskwiń i galaretki. Przepis na ciasto z ptasim mleczkiem krok po kroku Ciasto z ptasim mleczkiem i brzoskwiniami Via Gusto Ciasto z ptasim mleczkiem to ciasto, które przygotujesz na bazie biszkoptu z kakao. Biszkopt przekładany jest pysznym budyniowym kremem, a… Drukuj Proporcje na: dużą formę Czas przygotowania: 1 godz. Czas pieczenia/gotowania: 40 min Ocena: 5.0 /5 ( 2 głos
Via Gustojest po prostu ciasto owocowe Moni. Do ciasta wykorzystałam ostatnie chyba w tym sezonie truskawki i jagody kamczackie oraz dojrzałe banany. Jest puszysty biszkopt, masa owocowo-serowa, owoce i galaretka czyli idealne ciasto na lato. Do masy można wykorzystać zmielony ser z wiaderka lub serek homogenizowany. składniki: biszkopt 3/4 szklanki oleju 1/2 szkalnki wody 3/4 szklanki cukru 5 łyżek(...)pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia masa serowo-owocowa 400 g zmielonego sera z wiaderka 400 g owoców ( dałam głównie truskawki, solidną garść jagody kamczackiej i kawałek banana ) 2 galaretki truskawkowe 2-3 łyżki cukru 300 ml gorącej wody na wierzch ok 500 g owoców (jagody kamczaskie, truskawki i banany) 2 galaretki truskawkowe 750 ml gorącej wody Skladniki przygotować
Monia miesza i gotujeCiasto Jamajka Pyszne, warstwowe ciasto z bananami, galaretką i kremem śmietankowym, a całość delikatnie przełamana smakiem kwaskowego dżemu. Bardzo efektowne i wcale nie trudne w wykonaniu. Warto wypróbować ten przepis! Składniki: Ciasto: 4 jajka szczypta soli 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 2 łyżki kakao Masa śmietankowa: 300ml(...)śmietanki kremówki 30-36% 250ml serka mascarpone pół szklanki rozpuszczonej galaretki cytrynowej (z kolejnego punktu) 2 łyżki cukry pudru Banany w galaretce: 5-6 dojrzałych bananów 2 łyżki soku z cytryny 3 galaretki cytrynowe 4 szklanki wrzątku Poncz: 1/3 szklanki wody 3 łyżki soku z cytryny 2 łyżki cukru Dodatkowo: słoiczek dżemu wiśniowego lub porzeczkowego *** Biszkopt: Białka
Blog z ApetytemCiasto Szmaragdowa kostka jest pyszne i bardzo proste w przygotowaniu. Idealne na co dzień i od święta. Wielbiciele galaretki będą zachwyceni. Ciasto jest lekkie, puszyste, bardzo dobrze się kroi i pięknie prezentuje. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 6 dużych jajek L 1 i 1/4 szklanki cukru ( szklanka o pojemności 250 ml) 6 łyżek oleju 1 i 1/2 szklanki mąki(...)pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 bez czubka łyżki kakao Pozostałę składniki: 4 zielone galaretki, u mnie smak agrestowy ok 700 ml śmietany kremówki 30% ulubiony poncz do nasączenia biszkoptu, u mnie kawa cappuccino (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: w dwóch szklankach gorącej wody rozpuszczamy dwie galaretki agrestowe, odstawiamy do przestygnięcia, następnie przelewamy do pojemnika lub głębokiego talerza i wstawiamy
Blog kulinarny S9.PLSkładniki: Żelka z mango: 1 puszka mango (425g) 2 opakowania galaretki o smaku cytrynowym lub mango 1 łyżka żelatyny Masa serowa cytrynowa: 500 g sera białego 2 opakowanie galaretki o smaku cytrynowym rozpuszczonej w 500 ml wody 0,5 szklanki cukru 1 łyżka żelatyny 250 g margaryny Mus kokosowy: 330 ml śmietanki kremówki 30% 0,5 szklanki wiórków kokosowych(...)łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej ok. 500 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: 2 opakowania galaretki o smaku lemoniady ananasowej rozpuścić w 500 ml gorącej wody i odstawić do wystygnięcia. Żelka z mango - mango z puszki wraz z sokiem przełożyć przełożyć do rondelka i rozdrobnić za pomocą tłuczka do ziemniaków
Ciastka - domowe słodkościwtedy kolor będzie piękny, fioletowy) 2 łyżki soku z cytryny 250g śmietany 36% 15g żelatyny 20g zimnej wody 40g cukru pudru Ganache: 100g śmietany 36% 100g białej czekolady Dodatkowo: Galaretka z czerwonej porzeczki Miks owoców (mrożonych lub jeszcze lepiej świeżych): maliny, truskawki, jeżyny, czerwona porzeczka, borówka amerykańska, winogrono zielone oraz listki mięty 3 galaretki przezroczyste lub kolorowe Sposób przygotowania Ciasto(...)kopką" dlatego gdy przestygnie ścinamy ją, a pozostałe dzielimy na 4, nie za grube blaty. 3 z nich, które będą na spodzie i w środku smarujemy cienką warstwą galaretki z czerwonej porzeczki (lub jakimś kwaśnym dżemem). Pierwszy blat umieszczamy ponownie w tortownicy. Krem: Borówki miksujemy z sokiem z cytryny i przecieramy przez sito, by nie było skórek. Żelatynę zalewamy wodą
Kuchnia w czekoladzieMasa serowa: 125 g sera białego 1/4 szklanki cukru 2 łyżki cukru waniliowego 125 ml mleka 3 płaskie łyżki żelatyny 125 g margaryny ok. 300 g czereśni Pianka z galaretką: 660 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki cukru waniliowego 3 łyżki żelatyny 1 opakowanie galaretki o smaku limonkowym 1 opakowanie galaretki o smaku truskawkowym 1 opakowanie(...)galaretki o smaku jagodowo - jeżynowej 3 x 200 ml gorącej wody Dodatkowo: opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: Dzień przed zrobieniem deseru najlepiej rozpuścić galaretki. Przygotować trzy miski i 3 kubki. Do każdego kubka nalać po 200 ml wrzącej wody, a następnie wsypać po jednej galaretce i rozpuścić je. Każdy smak przelać do osobnej miseczki. Gdy trzy z nich truskawkowa, limonkowa
Ciastka - domowe słodkościCiasto z kremem twarogowo-malinowym, morelami i galaretką Dziś mam dla Was przepis na kolejne pyszne ciasto. Ciasto, które powstało pod wpływem chwili z dostępnych w domu składników. Pyszne i proste w przygotowaniu. A do tego pięknie prezentuje się na stole. Ciasto z kremem twarogowo-malinowym, morelami i galaretką. Idealne do filiżanki ulubionej kawy lub herbaty. Spróbujcie Składniki(...)niepełna szklanka cukru *zamiennie zmielone wiórki kokosowe Na krem: 340 g półtłustego twarogu 300 ml zimnej śmietanki 30% 3,5 łyżki cukru pudru z Magia Kuchni 10 malin Galaretka: 160 g galaretki cytrynowej – użyłam z Magia Kuchni 800 ml wody morele z puszki z Magia Kuchni Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Masło rozpuszczamy i studzimy. Gdy będziemy je dodawać powinno
Słodkie okruszkilekkich i orzeźwiających deserów. Wyśmienicie smakuje z różnymi owocami. W sezonie używam świeżych natomiast w okresie jesienno-zimowym zamieniam na owoce z syropu. Możemy użyć dowolnych naszych ulubionych smaków galaretek :). (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: biszkopty lub herbatniki na spód 1 kg sera sernikowego z wiaderka 5 galaretek u mnie dwie wiśniowe, dwie agrestowe i jedna pomarańczowa ulubione owoce na wierzch(...)ciasta, u mnie brzoskwinie w syropie (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: dwie galaretki wiśniowe rozpuściłam w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia, dwie galaretki agrestowe rozpuściłam w 1,5 szklanki gorącej wody i odstawiłam do przestygnięcia, dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyłam papierem do pieczenia i ułożyłam na spód biszkopty, połowę sera z wiaderka przełożyłam do miski
Blog kulinarny S9.PLdelikatnie mieszam. Do tortownicy ze spodem ciasteczkowym wkładam obręcz mniejszej tortownicy i wykładam do środka mus czekoladowy, tortownicę ponownie wstawiam do lodówki. Teraz mogę przygotować mus owocowy. Składniki: 1 galaretka jagodowa (lub inna ulubiona) 350 ml wody 150 ml śmietanki 30% 3 łyżki naturalnego jogurtu Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystygnięcia. Śmietankę ubijam. Kiedy galaretka zacznie lekko(...)miksuję do połączenia się składników. Mus owocowy wykładam na mus czekoladowy i ciasto wędruje ponownie do lodówki, najlepiej na kilka godzin. Końcowym etapem jest przygotowanie owocowej pokrywy. Składniki: 2 galaretki przezroczyste 500 g borówek 2 galaretki przezroczyste rozpuszczam w gorącej wodzie wg przepisu na opakowaniu i odstawiam do całkowitego wystygnięcia. Ciasto ściągam z większej tortownicy. Dno i boki większej tortownicy
Słodki sentyment