galaretka - 14130 przepisów (strona:49/942)

Ciasto Biskup 42

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto Biskup-warstwowe, na różne okazje. Bardzo smaczne  z kremem budyniowym,  bezą kokosowo -makową oraz galaretką. Ciasto samo rozpływa się w ustach. Połączenie galaretki ,bezy i maku daje niesamowity smak. Serdecznie zachęcam do wypróbowania mojego przepisu. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na biszkopt: 5 jaj  1 szklanka cukru 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki(...)pieczenia szczypta soli Składniki na bezę: 5 białek 1 szklanka suchego maku 1 szklanka cukru drobnego do wypieków 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Składniki na warstwę z galaretką: 2 szklanki wody 2 słoiki dżem czarnej porzeczki (100 %owoców) 2 galaretki wiśniowe Składniki na krem budyniowy: 500 ml mleka 3 czubate łyżki cukru 1 cukier waniliowy 2 żółtka 3 łyżki

Olcia gotuje!
Serniczek z malinami w szklance wg Aleex 48

robiłam. Spróbujcie. Wygląda zachęcająco, nawet dla moich kotów.   Składniki (na 6 porcji):   • 600 g serka homogenizowanego waniliowego  • 200 ml schłodzonej śmietany kremówki 30%  • 2 galaretki cytrynowe  • 1 galaretka malinowa  • maliny - świeże lub mrożone  • cukier waniliowy  Sposób przygotowania:   1. Galaretko cytrynowe rozpuścić w 2 niepełnych szklankach wrzątku, ostudzić. 2. Do misy przełożyć(...)wymieszać rózgą na jednolitą masę. 3. Do serka wlać zimną śmietanę kremówkę. 4. Składniki zmiksować na jednolitą masę. Miksować do czasu aż lekko zgęstnieje. 5. Do masy wlać ostudzoną galaretkę cytrynową. Ponownie zmiksować na gładką masę. 6. Masę sernikową ostrożnie wlewać do szklanek. Wstawić do lodówki, żeby zastygła. 7. Galaretkę malinową rozpuścić w niecałych 2 szklankach wrzącej wody, dodać cukier

W mojej kuchni
Sernik na zimno z galretkami 114

Najprostszy sernik na świecie to sernik zrobiony z serków homogenizowanych i galaretek.  Można zrobić go w wersji różnokolorowych warstw lub tak jak u mnie w dzisiejszym przepisie dodając galaretki do środka.   SERNIK NA ZIMNO Z GALARETKAMI Składniki: 3 serki waniliowe (po 200 ml )  200 ml śmietany 30 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka  owocowa 1 galaretka(...)bezbarwna 1 szkl. wody  1 łyżka żelatyny 100 g malin 60 g  borówek Przygotowanie: Galaretkę owocową rozrabiamy według przepisu na opakowaniu, a następnie odstawiamy do ostudzenia i stężenia. Kiedy galaretka stężeje kroimy ją w kostkę. Galaretkę bezbarwną rozrabiamy w 1 szkl. wody gorącej wody, dodajemy żelatynę, mieszamy, odstawiamy do ostudzenia. Serki waniliowe łączymy ze śmietaną oraz cukrem pudrem

Bon appetit mon amie
Sernik na zimno z wiaderka z borówkami 236

Możesz także zrobić spód z masy maślano wafelkowej. Na samym końcu podaję przepis i wykonanie. Następnie zrobiłam masę sernika w dwóch kolorach. Na sam koniec ułożyłam owoce i zalałam galaretką. Sernik gotowy. Jak widzisz jest bardzo prosty i szybki w zrobieniu. Najdłużej trwa jedynie oczekiwanie na stężenie galaretek. Sernik na zimno z borówkami – składniki: Kaloryczność: 175 kcal(...)średnicy 23 cm. Zamiast borówek możesz oczywiście w sezonie użyć innych ciemnych owoców np. jagody lub czarną porzeczkę. Jeśli wykorzystasz inne kolorystycznie owce, to zastosuj tego samego koloru galaretkę :-). Sernik: 1 kg sera z wiaderka 8 łyżek cukru pudru 1 galaretka niebieska 1 i pół łyżki żelatyny Góra ciasta: 2 galaretki niebieskie 150 g borówek Spód ciasta: 100 g biszkoptów

Ania gotuje
Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! 66

Czarodziejski ogród – pyszne ciasto bez pieczenia! Najlepsze! Chrupiący czekoladowy spód, delikatna pianka i sezonowe owoce zanurzone w galaretce. Prawdziwa rozkosz dla podniebienia. Polecam!       Składniki: Spód ciasta: 150g płatków kukurydzianych 250g kremu czekoladowego – około 5-6 łyżek (użyłam nutelli) Masa serowa: 350ml śmietanki kremówki 700 gram mielonego białego sera (użyłam ser Jana) 6 łyżek cukru pudru(...)szklanka truskawek (można zamiennie użyć malin lub jagód) 1 galaretka truskawkowa 1 galaretka bezbarwna (u mnie o smaku winogronowym) Wierzch ciasta: około 500g owoców sezonowych (u mnie truskawki i borówki) 2 galaretki bezbarwne (u mnie o smaku winogronowym)       *** Płatki grubo miksujemy lub tłuczemy tłuczkiem do mięsa przez woreczek foliowy *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie

Blog z Apetytem
Ciasto bez pieczenia z truskawkami 55

póki są trzeba korzystać. Moje ciasto robi się szybciutko, nie trzeba go piec. Spód to biszkopty okrągłe, następnie warstwa z serków homogenizowanych z truskawkami, kolejna to pianka z dodatkiem galaretki mango. Na niej truskawki i galaretka truskawkowa oczywiście. Ciacho pyszne, polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Blaszka: 25x25 cm Składniki: 1 galaretka bezbarwna 1 galaretka mango 1 galaretka truskawkowa(...)serki homogenizowane waniliowe każdy 150 g 500 ml śmietanki 30% truskawki biszkopty okrągłe 1. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Galaretki - bezbarwną i mango zalewamy wrzątkiem 300 ml każdą, galaretkę truskawkową zalewamy 500 ml wrzątku. Odstawiamy do wystudzenia. 2. Na spód blaszki wykładamy biszkopty. Jak galaretka bezbarwna ostygnie i zacznie lekko tężeć wlewamy ją do misy miksera, dodajemy serki i miksujemy

kruche babeczki
Jogurtowiec – ciasto jogurtowe z truskawkami i galaretką 298

swoich wypieków. Mam dla Was przepisy na jeszcze 2 nowe ciacha – obydwa łatwe i obydwa mega pyszne. Dziś zapraszam na przepyszny JOGURTOWIEC – ciasto z jogurtem, truskawkami i galaretką. Z dodatkiem lekkiej jogurtowej masy i słodkiej galaretki, która przykrywa ciągle jeszcze soczyste truskawki. Możecie dodać też inne, sezonowe owoce! Szybkie! łatwe! Pyszne! Zapraszam! SKŁADNIKI: BISZKOPT: * jajko(...)mąka pszenna – 4 łyżki * cukier – 3 łyżki MASA: * jogurt truskawkowy ( może być z kawałkami owoców ) – 800 g * galaretka truskawkowa – 4 szt * truskawki – ok. 500 g SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: BISZKOPT: Białka ubijamy ze szczyptą soli na puch. Pod koniec stopniowo dodajemy cukier. Wrzucamy żółtka, ubijamy. Dodajemy przesianą mąkę partiami, mieszamy szpatułką. Pieczemy ok. 30 minut w 180C

Ostra na Słodko
Ciasto kawowe z mascarpone 54

których ten przepis na ciasto kawowe znajduje się wśród naszych ulubionych jest to, że zarówno biszkopt jak i krem są przepełnione kawowym aromatem. To pyszne warstwowe ciasto uzupełnia doskonała galaretka z suszonymi śliwkami. Podstawą ciasta jest kawowo – kakaowy biszkopt, przełożony delikatnym kremem na bazie serka mascarpone i śmietanki. Ciasto wzbogaciliśmy również odrobiną amaretto, które wyeksponowało jeszcze bardziej smak galaretki(...)kawa: 2 łyżeczki gorąca woda: 100 ml śmietanka 30 – 36 %: 300 g serek mascarpone: 250 g żelatyna: 3 łyżeczki mleko: 50 ml cukier puder: 3 – 4 łyżki Galaretka: galaretka czarna porzeczka: 2 op. śliwki suszone: 100 g amaretto: 50 ml woda: 700 ml Ciasto kawowe – przepis Przygotowanie: Śliwki zalej gorącą wodą i zostaw na 10 minut. Następnie

Kuchnia Na Wypasie
Galaretka rabarbarowa z truskawkami 54

Galaretka rabarbarowa z truskawkami   Domowa galaretka z rabarbaru i truskawek. Galaretka rabarbarowa znakomita do ciast, deserów i pieczywa . Ciasto z rabarbarem to jeden z najpopularniejszych wypieków na wiosnę. Bliżej lata kiedy mamy dużo rabarbaru warto zrobić przetwory z rabarbaru. Dziś polecam prosty przepis na pyszną galaretkę z truskawek i rabarbaru. Jakie przetwory można zrobić z rabarbaru? Najpopularniejszy jest dżem(...)rabarbaru, mniej znana jest galaretka rabarbarowa, która jest równie smaczna co sam dżem rabarbarowy, a może i smaczniejsza. Galaretka z rabarbaru Jak zrobić rabarbar w słoiki? Dżem rabarbarowy mnie nie urzekł, nie smakuje mi, ale za to galaretka z rabarbaru z truskawkami to uwielbiam. Znasz ten smak kompotu rabarbarowo truskawkowego? To jest to samo tylko w stężonej wersji. Czy rabarbar

Dieta moja pasja
Borówkowa chmurka 58

Borówkowa chmurka to ciasto inspirowane bardzo popularnym i chyba przez każdego lubianym ciastem malinowa chmurka . Jak sama nazwa mówi, zamiast malin do ciasta użyłam borówek i analogicznie galaretki o smaku borówkowym. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto borówkowa chmurka jest równie smaczne, jak malinowa chmurka. Borówki nadają temu wypiekowi cudownego, orzeźwiającego smaku a galaretka borówkowa pięknego koloru. Deser ten idealnie sprawdzi się(...)Poziom trudności: Średni Składniki KRUCHE CIASTO 125 g masła 4 żółtka 160 g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 cukier wanilinowy 3 łyżki cukru GALARETKA Z BORÓWKAMI 400 g borówek 2 galaretki borówkowe 800 ml wody MASA ŚMIETANKOWA 500 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml gorącej wody BEZA

Przepiski.pl
Deserki z Princessą i borówkami 41

smaku – takie właśnie są deserki z princessą. Są bardzo smaczne, pięknie wyglądają i można je przygotować bardzo łatwo. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Do przygotowania deserków, będziemy potrzebować galaretek o dwóch smakach, jagodowo-jerzynowej oraz cytrynowej. Dodatkowo potrzebne nam będą borówki, banany, wafelki princessa oraz śmietanka kremówka. Całość w połączeniu ze sobą smakuje naprawdę wyśmienicie(...)orzeźwiające. Poniżej w kilku krokach opisałam Wam jak przygotować te pyszne deserki. Zapraszam! DESERKI Z PRINCESSĄ I BORÓWKAMI – PRZEPIS Liczba porcji : 4 | Poziom trudności: Łatwy Składniki 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka jagodowo-jerzynowa 2 banany 250 g borówek 2 princesse kokosowe 330 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka cukru pudru garść migdałów. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie

Przepiski.pl
Winna galaretka z jeżynami 99

Galaretka z białego wina z jeżynami i jadalnymi kwiatami. Biała galaretka z posmakiem mięty i syropu klonowego. Wszystko razem cudownie smakuje i bawi oko. Dość łatwe z wykonaniu. Galaretka z białego wina : białe wino półsłodkie 165 ml woda 85 ml cukier puder 4,5 łyżki żelatyna 2 łyżeczki + 2 łyżki wody Galaretka jogurtowo-miętowa : jogurt naturalny 165 ml śmietana(...)łyżki żelatyna 2 łyżeczki + 2 łyżki wody jeżyny 150 g jadalne kwiaty : nagietek, floksy listki mięty Półokrągła blaszka 26 X 11 cm. Kwiaty, miętę, jeżyny opłukać i wysuszyć. Galaretka winna. Żelatynę wymieszać z wodą. Podgrzać wino z cukrem i wodą ( do rozpuszczenia cukru ). Zdjąć z ognia, dodać żelatynę i mieszać do jej rozpuszczenia. Spód foremki wyłożyć kwiatami potem jeżynami. Zalać

Smaczne moje