galaretka - 14130 przepisów (strona:46/942)

Ciasto galaretkowiec 474

docenią wszyscy goście. Dzięki temu że nie wymaga pieczenia oraz jest bardzo proste w przygotowaniu z jego wykonaniem poradzi sobie każdy. Jak sama nazwa wskazuje jego głównym składnikiem są galaretki, dlatego też jest bardzo tanie w wykonaniu oraz składniki znajdziemy, w każdym markecie czy też sklepiku osiedlowym.Bardzo zachęcam do spróbowania. Naprawdę warto. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 2 duże jogurty greckie(...)żółte galaretki 1 galaretka czerwona 1 galaretka pomarańczowa 1 galaretka zielona 2 garście wybranych sezonowych owoców np truskawki lub maliny 3 szklanki wody (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: Galaretkę czerwoną, pomarańczową oraz zieloną rozpuszczamy w osobnych miskach dodając po 1 szklance gorącej wody i dokładnie mieszamy. Następnie pozostawiamy je do całkowitego zastygnięcia. Natomiast 2 opakowania żółtej galaretki rozpuszczamy

Blog kulinarny S9.PL
Sernik na zimno z kolorowymi galaretkami 729

Świetny deser na upalne letnie dni, lekki sernik z galaretkami. Delikatny i kolorowy. 600 gramów twarogu sernikowego z wiaderka 300 ml. śmietanki minimum 30%  4 opakowania galaretek każda w innym kolorze 1 galaretka przezroczysta 4 łyżki cukru pudru Biszkopty ok. 15 szt. Kolorowe galaretki każdą osobno rozpuścić w  300 ml  wrzątku.  Schładzamy w lodówce. Galaretkę przezroczystą(...)rozpuszczamy w 200 ml. wrzątku wystudzić aby była zimna lecz nie stężała. Stężałe kolorowe galaretki kroimy w kostkę zostawiając kawałek z każdego koloru do dekoracji. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywny krem następnie stopniowo dodajemy ser ciągle miksując. Do gotowej masy dodajemy pokrojone w kostkę galaretki, dokładnie mieszamy., na koniec wlać galaretkę przezroczystą i ponownie bardzo dokładnie mieszamy. Blaszkę

Andzia Pichci
Tęczowy sernik na zimno. 137

dziecięcy :) Polecam zwłaszcza na gorące dni, szybki nie jest ale bardzo prosty. Składniki na blaszkę 28cm: - 1kg sera z wiaderka - 200g śmietanki 30% - 200g cukru pudru (lub do smaku) - galaretki jagodowa, wiśniowa, truskawkowa, brzoskwiniowa, cytrynowa, agrestowa, przeźroczysta - 400g jagód lub borówek - 100g malin (do serka z galaretką truskawkową, tu powinny być truskawki ale moje dzieci nie mogą truskawek dlatego zastąpiłam(...)malinami) - 200g brzoskwiń z puszki - kilka truskawek Sposób wykonania: Blaszkę 28cm wykładamy papierem do pieczenia lub folią spożywczą, Galaretkę jagodową rozrabiamy całą wg przepisu, w naszych sklepach jest na 375ml wody i takie proporcje zostawiamy, tężejącą galaretką zalewamy borówki i tak tworzymy spód ciasta, wstawiamy do lodówki, każdą galaretkę dzielimy wagowo na pół, ser mieszamy z cukrem pudrem i śmietanką

Wypieki Rene
Ciasto Lodowiec bez pieczenia 173

które zresztą bardzo lubiłam, póki nie zaczęłam czytać składu produktów spożywczych. Ja do ciasta dodałam mrożone maliny, ale mogą to być inne owoce: truskawki, wiśnie, porzeczki czy brzoskwinie. Kolory galaretek też możecie dać inne, jakie wam odpowiadają. [embed]https://youtu.be/JIxG2rvE_5g[/embed] Składniki na ciasto Lodowiec bez pieczenia (tortownica o średnicy 24 cm): opakowanie okrągłych biszkoptów (około 100 g) 2 opakowania(...)galaretki wiśniowej 1 opakowanie galaretki pomarańczowej 1,5 szklanki mleka (400 ml) 3/4 szklanki cukru 1 opakowanie budyniu waniliowego 4 żółtka 2 łyżki mąki pszennej 200 g masła 2 łyżki kakao około 300 g malin lub innych owoców (świeże lub mrożone) [the_ad id="6999"] Przygotowanie Dwie szklanki mleka zagotowujemy. Żółtka ucieramy z cukrem na jasną i puszystą masę, następnie

e-PrzepisyKulinarne
Ciasto Zielone Jabłuszko 2154

wskazówek z przepisu, aby wszystko wyszło jak należy   Składniki: BISZKOPT: 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa: 4 zielone galaretki agrestowe 1,2 litra wrzątku 5 dużych jabłek pół cytryny Masa śmietanowa: 400ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy pół czekolady deserowej 1/4 szklanki mleka(...)foremkę (użyłam blaszki o wymiarach 24 x 29 cm). Biszkopt wkładamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 170’C i pieczemy przez około 20 minut – do suchego patyczka *** *** Galaretki rozpuszczamy we wrzątku, dokładnie mieszamy i odstawiamy do wystudzenia *** *** Jabłka obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Tarkę co jakiś czas smarujemy cytryną aby jabłka nie ciemniały ( ścierałam jabłka

Blog z Apetytem
Galaretki Frutini – pokochasz ten smak! 112

dziecka uwielbiałam galaretki. Niestety jak dorosłam wszystkie, które próbowałam… no cóż, to nie było to. Aż do czasu, gdy spróbowałam galaretek Frutini od Vobro . Naprawdę pokochałam ten smak. Zresztą uległa im cała moja rodzina i… duże grono znajomych. Nawet koleżanki na diecie nie umieją się oprzeć małej czerwonej galaretce o smaku truskawkowego milk shake’a. Musicie spróbować(...)ponad 20 krajów na 4 kontynentach. I jak widzimy Vobro na tym nie poprzestaje. Wciąż zadziwia nowymi słodkościami. Tym razem nie w postaci czekolady czy ciastek, ale pysznych nadziewanych galaretek. Galaretki Frutini o smaku truskawkowego milk shake’a Pyszne, delikatne galaretki z płynnym nadzieniem oraz delikatną cukrową posypką. Takie małe truskawkowe niebo   Galaretki dostępne są w różnych gramaturach

Słodkie okruszki
Aksamitny sernik na zimno z truskawkami 351

jest mnóstwo. Ale… no właśnie. Po pierwsze – chrupiący spód, aksamitna, kremowa, ale lekka jak puch masa serowa pełna smaku i aromatu truskawek i do tego niebanalna przezroczysta galaretka, która przyciąga wzrok i sprawia, że aksamitny sernik na zimno z truskawkami jest po prostu przepyszny i inny niż wszystkie. Dziś, gdy w sklepach pełno jest gotowych przezroczystych galaretek(...)podaniem późnym popołudniem. Składniki: 500g sera twarogowego 3-krotnie mielonego (może być gotowy z wiaderka, odsączony z wody) 800g truskawek 400ml mleczka kokosowego 120g cukru 2 łyżki żelatyny 1 galaretka truskawkowa 130g ciasteczek typu digestive albo owsianych 2-3 łyżki masła 3 łyżki mocnego alkoholu (wódka, rum, etc)   2,5 szklanki słodkiego białego wina 4 łyżeczki żelatyny* *wino

Pociąg Do Kuchni
Lekki serniczek z brzoskwiniami i galaretką 278

mnie podzielona na dwa etapy. Dzięki temu mamy pewność, że żadna z warstw nie stężeje nam zbyt szybko i cały deser pięknie się uda;) Na wzmiankę zasługuje jeszcze wykorzystanie galaretki przezroczystej. To nowość od Winiary:) Owoce są doskonale pod nią widoczne, a sama galaretka nie dość, że super smakuje (smak winogronowy) to dodatkowo nadaje ona całości pewnego rodzaju uroku:) Polecam(...)serka homogenizowanego naturalnego 250 ml kremówki 2 łyżki cukru pudru około 200 g konfitury brzoskwiniowej 6 łyżeczek żelatyny 100 ml mleka 2 galaretki przezroczyste Winiary winogronowy smak 3-4 dojrzałe brzoskwinie (mogą być też brzoskwinie z puszki, wówczas wystarczy wykorzystać połowę owoców)   Galaretki przezroczyste Winiary rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Na dno keksówki wylewamy niewielką ilość galaretki (kilka

Smaki Na Talerzu
Agrestowa Chmurka 507

kruchym cieście. Ma dodatkowy biszkopt pod bezą (u mnie go nie ma) i ogólnie warstwa śmietankowa jest dosyć mocno zielona, moja jedynie odrobinę zabarwiona jest agrestową galaretką. Naprawdę polecam! Składniki: (na blaszkę 24x24 cm) Ciasto kruche: 100 g zimnego masła 250 g mąki pszennej tortowej 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka kwaśnej śmietany 18% 50 g cukru pudru(...)żółtka Warstwa agrestowa: 500 g agrestu 2 galaretki agrestowe 750 ml gorącej wody (3 szkl)  Masa śmietankowa: 400 g śmietanki kremówki 30%, dobrze schłodzonej 3 łyżki cukru pudru 150 g serka mascarpone 1/2 op. galaretki agrestowej (37,5 g) 1/2 szkl gorącej wody Beza: 4 białka w temperaturze pokojowej szczypta soli 3/4 szkl cukru 1 płaska łyżka

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z truskawkami galaretką i bitą śmietaną 405

Witam serdecznie Chciałabym zaproponować przepis na pyszne ciasto z truskawkami, galaretką i bitą śmietaną, trochę pracy przy nim jest ale po upieczeniu smak ciasta rekompensuje włożony trud. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku. Do przygotowania ciasta będziemy potrzebować: Użyłam foremki rozpinanej o wymiarach  24 cm x 24 cm i wysokości 8cm na ciasto: 75 g mąki pszennej(...)mąki ziemniaczanej 120 g cukru kryształ 5 jajek rozdzielone białka od żółtek (jajka L) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli na warstwę truskawkową: około 400 g truskawek 2 galaretki truskawkowe 800 ml gorącej wody (używam mniej wody niż jest podane na torebce) na bitą śmietanę: 500 ml dobrze schłodzonej śmietany 30% lub 36% 40 g cukru pudru 3 łyżeczki

Uwaga Babcia Gotuje
Tort dla małego mężczyzny. 175

wszystko to co dzieci lubią najbardziej.  Trzymając się tych zasad powstał tort dla Kubusia, małego wielkiego mężczyzny. Biszkopty są tradycyjne z dodatkiem barwnika.  Do tortu użyłam galaretek kolorowych, mrożonych malin, świeżych truskawek i borówek. Do ozdoby użyłam masy cukrowej w trzech kolorach- zielony, czarny i biały.  Z isomaltu zrobiłam jezioro i cyferkę dwa( isolmat jest(...)piekarnika upuścić na podłogę z wysokości 40 cm (dzięki temu biszkopt nie opadnie ). Wystudzić. Przekroić na dwa blaty. Upiec dwa takie biszkopty. Krem 1: Kilka łyżek dżemu malinowego 3 galaretki w kolorze - żółtym, zielonym i czerwonym. 400 ml śmietany kremówki  250 gram mascarpone  1/3 małej puszki słodkiego mleka skondensowanego.  Wieczór wcześniej przygotować galaretki- każdą osobno, zmniejszając ilość

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
Ciasto kiwi bez pieczenia 1123

łyżki mąki ziemniaczanej 3 duże żółtka (rozmiar jajka L lub XL) lub 4 mniejsze (M-ki) Dodatkowo: koszyczek dojrzałego kiwi (500 g) 2 opakowania herbatników pełnoziarnistych z Biedronki 3 galaretki agrestowe (ja użyłam czterech, ale trzy w zupełności wystarczą) Wykonanie: Obie mąki, żółtka, cukier rozmieszać bardzo dokładnie z niewielką ilością mleka. Resztę mleka zagotować i wlać do niego wcześniej rozrobioną(...)Wyłożyć pierwszą część masy, część kiwi przykryć warstwą herbatników, wyłożyć drugą część masy, ponownie kiwi i znów przykryć herbatnikami. Na górę wyłożyć ostatnią część masy. Trzy galaretki rozpuścić w 1 litrze wody i ostudzić (galaretka na cieście powinna być zawsze sztywniejsza). Zimne wyłożyć na ciasto. Przechowywać w lodówce. Zwykła galaretka nie zetnie się na kiwi, chyba, że masz pod ręką

Mojewlasne.pl
Leśny tort z kremem jagodowym 415

torcik zajął III miejsce w konkursie „Słodko, Oryginalnie i Urodzinowo" . Co tu dużo pisać... przepis dopracowany w 100%. Trzy blaty szpinakowego ciasta przełożone kremem jagodowym z kostkami galaretek. Nie byłabym sobą, gdybym czegoś nie pozmieniała ;) Galaretki jagodowe zastąpiłam leśnymi (tylko takie udało mi się znaleźć), w kremie zmniejszyłam ilość cukru pudru, oprócz jagód dodałam troszkę czarnej porzeczki(...)cukier waniliowy (16 g) 450 g mrożonego rozdrobnionego szpinaku Masa jagodowa: 750 ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% 500 g serka mascarpone 1 szkl cukru pudru (dałam mniej) 2 galaretki jagodowe (2x44 g) 2 szkl gorącej wody 1 i 3/4 szkl jagód Dodatkowo: 2 galaretki jagodowe (2x44 g) jagody do dekoracji tortu     Przygotowanie:     Ciasto szpinakowe: Wszystkie składniki

Nastoletnie Wypiekanie
Ciasto z truskawkami i galaretką bez pieczenia 162

Dziś kolejne ciasto przygotowane dzięki Cukry Nyskie :-) Ciasto mocno sezonowe, truskawkowe, a że jeszcze galaretka do tego, to można spokojnie powiedzieć, że jest to nowa forma klasyki :-) Bez pieczenia, trochę zabawy jest z tym, ale opłaci się :-) Ciasto wychodzi delikatne, orzeźwiające i nie jest słodkie co - jak dla mnie - jest jego dodatkowym atutem :-) Myślę, że śmiało możecie je przygotować(...)Petit Beurre Maślanych Cukry Nyskie 500 g sera mascarpone 400 g śmietany 30% 5 łyżek cukru pudru 6 łyżeczek żelatyny 6 łyżeczek zimnej wody 8 łyżek gorącej wody 1 galaretka truskawkowa + 250 ml gorącej wody 2 galaretki cytrynowe + 500 ml gorącej wody truskawki Galaretki rozpuszczamy w przygotowanej do tego wodzie (pamiętajcie, że ma być gorąca, ale nie wrząca, bo wtedy

Czary - gary w kuchni

Proponowane wyszukiwania