galaretka - 14130 przepisów (strona:39/942)

Tort z kremem truskawkowym 98

jest łatwy do zrobienia, więc nawet początkujący domowi cukiernicy powinni sobie z nim poradzić. Tort zrobiłam na jasnym biszkopcie, z kremem o smaku truskawkowym na bazie mleka skondensowanego i galaretki. Torcik ozdobiłam serduszkami z galaretki i groszkami/drażami truskawkowymi. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 duże jajka 0,5szkl. cukru 1/3szkl. mąki tortowej 1/3szkl. mąki ziemniaczanej szczypta soli kilka(...)kropel olejku cytrynowego do ciast lub soku z cytryny Krem: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 4 galaretki truskawkowe 1-2 łyżki dżemu truskawkowego 330ml śmietany 30% 1 śmietan - fix 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 paczka draży truskawkowych Poncz: sok z połowy cytryny 3/4szkl. przegotowanej wody cukier do osłodzenia Sposób przygotowania: Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli

Waniliowe Improwizacje
,,Ciasto marchewkowe z winogronem i borówką’’ 77

Idealnie puszyste i wilgotne ciasto marchewkowe. Orzeźwiające z delikatnym kremem, pyszne połączenie winogrona oraz borówki zanurzone w galaretce. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio oraz Stovit otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto z soczystymi owocami. Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone- 250g 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego -410g 2 galaretki pomarańczowe 20 dag płatków migdałowych Helio 30 dag winogronu 30 dag borówek 3 galaretki przezroczyste 3 szklanki wrzącej wody konfitura z moreli Stovit Polewa: 1 budyń waniliowy bez cukru 1 galaretka

Podróż w kulinaria
Tort wiśniowy 104

przygotowałam dla niej tort. Jako, ze jest sezon na wiśnie, to postawiłam na smak wiśniowy. Tort zrobiłam na kokosowym biszkopcie z samych białek. Przełożyłam go budyniem o smaku wiśniowym, galaretką wiśniową z wiśniami i pianką wiśniową na bazie śmietany śnieżki i galaretki. Tort otynkowałam cienko ubitą śmietaną. Na wierzch położyłam opłatek z motywem z jednej z ulubionych bajek córeczki. Opłatek(...)waniliowego Nasączenie: sok z cytryny 250ml gorącej wody 1 łyżka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń wiśniowy: 1 budyń wiśniowy bez cukru 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 100g masła Galaretka wiśniowa: 2szkl wiśni wydrylowanych 600ml gorącej wody 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 150ml zimnego mleka 1 opakowanie śmietany śnieżki 1 galaretka wiśniowa 125ml gorącej wody Dodatkowo: 3 kubeczki po 200g

Waniliowe Improwizacje
Kolorowy sernik na zimno z 3 składników 336

Składniki: (tortownica 24 cm. szklanka 250 ml) Serek Homogenizowany 400 ml Śmietanka 30 % 400 ml Galaretki 5 sztuk różne kolory Przygotowanie: 4 galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach w szklance wrzątku, wymieszać i odstawić do przestudzenia. 1 Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzątku wymieszać i odstawić do przestudzenia. 200 ml serka homogenizowanego krótko zmiksować i dodać 1 przestudzoną galaretkę(...)rozpuszczoną w szklance wrzątku i krótko wymieszać . ( galaretka może być płynna, ale nie może być ciepła.) Po zmiksowaniu przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Włożyć do lodówki do stężenia. ( ok. 15 minut). 200 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać 1 przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w szklance wrzątku i krótko wymieszać. Wylać na zastygniętą warstwę w tortownicy. Włożyć

Kulinarne przygody
Ciasto Bąbelek 104

bardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz przeźroczystej galaretki(...)lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie musicie skosztować tego „wypieku”. PRZEPIS NA CIASTO BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie

Alle Dobre!
Ciasto Bąbelek 74

bardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz przeźroczystej galaretki(...)lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie musicie skosztować tego „wypieku”. PRZEPIS NA CIASTO BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie

Alle Dobre!
Smerfetka Bez Pieczenia 67

Smerfetka bez pieczenia to bardzo smaczny deser. Jest bardzo lekki, delikatny, puszysty, wręcz orzeźwiający. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek wygląda bardzo ciekawie. A wszystko dzięki niebieskim galaretkom o smaku borówkowym. Zazwyczaj do wykonywania różnego rodzaju ciast wykorzystujemy tradycyjne galaretki – truskawkową, malinową, brzoskwiniową czy agrestową. Galaretka borówkowa ma ciekawy niebieski kolor i świetny smak. Dzięki temu ciasto(...)względu właśnie na niego kolor. Jestem pewna, że w Waszym domu także zrobi furorę. PRZEPIS NA CIASTA SMERFETKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki niebieskie 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany 30% GALARETKA 2 galaretki niebieskie 800 ml wody DODATKOWO 300 g herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach

Przepiski.pl
Smerfetka Bez Pieczenia 176

Smerfetka bez pieczenia to bardzo smaczny deser. Jest bardzo lekki, delikatny, puszysty, wręcz orzeźwiający. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek wygląda bardzo ciekawie. A wszystko dzięki niebieskim galaretkom o smaku borówkowym. Zazwyczaj do wykonywania różnego rodzaju ciast wykorzystujemy tradycyjne galaretki – truskawkową, malinową, brzoskwiniową czy agrestową. Galaretka borówkowa ma ciekawy niebieski kolor i świetny smak. Dzięki temu ciasto(...)względu właśnie na niego kolor. Jestem pewna, że w Waszym domu także zrobi furorę. PRZEPIS NA CIASTA SMERFETKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki niebieskie 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany 30% GALARETKA 2 galaretki niebieskie 800 ml wody DODATKOWO 300 g herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach

Przepiski.pl
WALENTYNKOWA PIANKA BEZ PIECZENIA – NA SŁODKO ZE SWEET DECOR 82

miłości. Zaczynamy od pysznego ciasta bez pieczenia, do zrobienia w kilkanaście minut. Kruchy spód , w tym przypadku z płatków kukurydzianych połączonych z czekoladowym kremem przykryty słodką, truskawkową pianką i galaretką tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Do przepisu wykorzystałam nasz rant cukierniczy ze sklepu SweetDecor.pl , który już od dawna(...)domowych ciastek lub pierników. SKŁADNIKI: SPÓD: * płatki kukurydziane ( zamiennie na kruche ciastka ) – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 250 g * miód prawdziwy – 3 łyżki PIANKA I GALARETKA: * galaretka truskawkowa – 4 szt * woda – 900 ml * śmietana 36% – 2 szkl = 500 ml WIERZCH: * mleko kokosowe ( rzadkie z gęstym ) – 1 szkl = 250 ml * żelatyna

Ostra na Słodko
Niebiesko-zielony tort na podwójne urodziny 82

podwójne urodziny. Dlaczego taka kolorystyka? Jedna z osób lubi kolor zielony, a druga niebieski. Robiąc dwukolorowy tort obie będą czuć, że jest to tort dla nich. Przez warstwy galaretki w torcie wykonanie tortu trwa sporo czasu. Na każdą warstwę galaretki potrzebujemy ok godziny, żeby się schłodziła i następnie stężała na torcie. Warto więc dobrze rozplanować sobie czasowo wszystkie prace(...)opakowania serka mascarpone, barwnik niebieski,\r","MASA BIA\u0141A: 300ml \u015bmietanki 30%, 0,25 opakowania serka mascarpone, 3 \u0142y\u017ceczki \u017celatyny, 1\/3 fili\u017canki gor\u0105cej wody,\r","GALARETKI: zielona o smaku kiwi i niebieska,\r","OWOCE: kiwi, winogrona (lub wedle uznania), bor\u00f3wki.\r"],"name":"Niebiesko-zielony tort na podw\u00f3jne urodziny","recipeCategory":"torty, Uncategorized","cookTime":"PT0H40M","prepTime

Bardzo Gruby Smok
Pastelowy serniczek z serka homogenizowanego z owocami 102

Przepyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na bazie kremówki, serków homogenizowanych i galaretki. Leciutkie jak chmurka, z warstwą owoców na wierzchu. Zasmakuje i małym i dużym łasuchom. 1 op. okrągłych biszkoptów, petitków 400 g serka homogenizowanego, waniliowego 500 ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki czerwonej 1 op. galaretki zielonej 1 op. galaretki żółtej(...)galaretki krystalicznej Dodatkowo: drobne owoce – truskawki, maliny, borówki amerykańskie, winogrona Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą rozpuszczamy osobno, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę czerwoną wstawiamy do zlewu z zimną wodą, aby przestygła najszybciej. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku

Smaki Na Talerzu
SERNIK OWOCOWY 100

Składniki: 750 g sera białego sera 4 łyżki cukru 500 g truskawek 250 g borówek amerykańskich 2 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki owoce leśne  200 ml mleka 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: Masa serowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić(...)środka i nie pogorszyła smaku. Truskawki przełożyć  do rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić. Tak przygotowane owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż rozpuści się galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do lekkiego schłodzenia.  Masa borówkowa - 250 g borówki amerykańskiej wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Borówki przełożyć

Ciastka - domowe słodkości
Pucharek egzotycznego serniczka z galaretką 155

Chłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru. Składniki: 1 egzotyczna galaretka 1 cytrynowa galaretka 1/2 agrestowa galaretka 1 mango 200g białego sera zmielonego 3-krotnie listki mięty Wykonanie: 1. Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić(...)wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki. 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać. 3. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone 129

ciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone idealnie sprawdzi się jako deser w piękny słoneczny dzień. Kremowe warstwy z serka mascarpone świetnie pasują do soczystych truskawek zanurzonych w chłodnej galaretce. Lato u mnie rozpoczyna się wraz z sezonem na truskawki i wtedy najczęściej robię ciasta bez pieczenia. Tym razem powstało ciasto z serka mascarpone, który jest delikatnie kremowy i dobrze(...)smakuje w połączeniu z truskawkami i galaretką. Prościej już chyba się nie da, chociaż niecierpliwi mogą masami napełnić pucharki i podać jako deser, bez długiego czekania na całkowite stężenie. Przygotowując to ciasto, należy uzbroić się w cierpliwość w momencie pilnowania galaretek dodawanych do masy serowej, aby zbyt mocno nie stężały. Moment, w którym galaretka przykleja się już do łyżeczki, odpowiedni

Kuchcik gotuje