jest łatwy do zrobienia, więc nawet początkujący domowi cukiernicy powinni sobie z nim poradzić. Tort zrobiłam na jasnym biszkopcie, z kremem o smaku truskawkowym na bazie mleka skondensowanego i galaretki. Torcik ozdobiłam serduszkami z galaretki i groszkami/drażami truskawkowymi. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Biszkopt: 4 duże jajka 0,5szkl. cukru 1/3szkl. mąki tortowej 1/3szkl. mąki ziemniaczanej szczypta soli kilka(...)kropel olejku cytrynowego do ciast lub soku z cytryny Krem: 1 puszka mleka skondensowanego niesłodzonego 4 galaretki truskawkowe 1-2 łyżki dżemu truskawkowego 330ml śmietany 30% 1 śmietan - fix 1 łyżeczka cukru waniliowego 1 paczka draży truskawkowych Poncz: sok z połowy cytryny 3/4szkl. przegotowanej wody cukier do osłodzenia Sposób przygotowania: Żółtka oddzieliłam od białek. Białka ubiłam ze szczyptą soli
Waniliowe ImprowizacjeIdealnie puszyste i wilgotne ciasto marchewkowe. Orzeźwiające z delikatnym kremem, pyszne połączenie winogrona oraz borówki zanurzone w galaretce. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio oraz Stovit otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto z soczystymi owocami. Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)dwóch pomarańczy Masa: 2 śmietany 30%- 330ml 4 łyżki cukru pudru 1 opakowanie serka mascarpone- 250g 2 kropelki olejku pomarańczowego Pozostałe: 2 słoiki dżemu brzoskwiniowego -410g 2 galaretki pomarańczowe 20 dag płatków migdałowych Helio 30 dag winogronu 30 dag borówek 3 galaretki przezroczyste 3 szklanki wrzącej wody konfitura z moreli Stovit Polewa: 1 budyń waniliowy bez cukru 1 galaretka
Podróż w kulinariaprzygotowałam dla niej tort. Jako, ze jest sezon na wiśnie, to postawiłam na smak wiśniowy. Tort zrobiłam na kokosowym biszkopcie z samych białek. Przełożyłam go budyniem o smaku wiśniowym, galaretką wiśniową z wiśniami i pianką wiśniową na bazie śmietany śnieżki i galaretki. Tort otynkowałam cienko ubitą śmietaną. Na wierzch położyłam opłatek z motywem z jednej z ulubionych bajek córeczki. Opłatek(...)waniliowego Nasączenie: sok z cytryny 250ml gorącej wody 1 łyżka cukru (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Budyń wiśniowy: 1 budyń wiśniowy bez cukru 2 łyżki cukru 1,5szkl. mleka 100g masła Galaretka wiśniowa: 2szkl wiśni wydrylowanych 600ml gorącej wody 2 galaretki wiśniowe Pianka wiśniowa: 150ml zimnego mleka 1 opakowanie śmietany śnieżki 1 galaretka wiśniowa 125ml gorącej wody Dodatkowo: 3 kubeczki po 200g
Waniliowe ImprowizacjeSkładniki: (tortownica 24 cm. szklanka 250 ml) Serek Homogenizowany 400 ml Śmietanka 30 % 400 ml Galaretki 5 sztuk różne kolory Przygotowanie: 4 galaretki rozpuścić w osobnych miseczkach w szklance wrzątku, wymieszać i odstawić do przestudzenia. 1 Galaretkę rozpuścić w 1 i 1/2 szklance wrzątku wymieszać i odstawić do przestudzenia. 200 ml serka homogenizowanego krótko zmiksować i dodać 1 przestudzoną galaretkę(...)rozpuszczoną w szklance wrzątku i krótko wymieszać . ( galaretka może być płynna, ale nie może być ciepła.) Po zmiksowaniu przelać do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia lub folią spożywczą. Włożyć do lodówki do stężenia. ( ok. 15 minut). 200 ml śmietanki ubić na sztywno, dodać 1 przestudzoną galaretkę rozpuszczoną w szklance wrzątku i krótko wymieszać. Wylać na zastygniętą warstwę w tortownicy. Włożyć
Kulinarne przygodybardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz przeźroczystej galaretki(...)lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie musicie skosztować tego „wypieku”. PRZEPIS NA CIASTO BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie
Alle Dobre!bardzo smaczny deser, zaliczany do grupy ciast bez pieczenia. Jest bardzo szybki i przede wszystkim łatwy w przygotowaniu, a swoim smakiem zachwyci nie jednego gościa. Urok tego ciasta to galaretka z bąbelkami, które powstają podczas energicznego wymieszania lekko tężejącej galaretki. Stąd też wywodzi się nazwa ciasta. Ciasto bąbelek składa się z herbatnik owego spodu, sernikowej masy oraz przeźroczystej galaretki(...)lekkie, delikatne i bardzo smaczne. Koniecznie musicie skosztować tego „wypieku”. PRZEPIS NA CIASTO BĄBELEK Składniki MASA SEROWA 1 kg sera z wiaderka (u mnie niebieski President) 2 galaretki przeźroczyste 500 ml śmietany kremówki 3 łyżki cukru pudru 500 ml wrzątku GALARETKA 2 galaretki przeźroczyste 800 ml wody DODATKOWO ok. 160 g herbatników maślanych 500 g borówek Wykonanie Dwie
Alle Dobre!Smerfetka bez pieczenia to bardzo smaczny deser. Jest bardzo lekki, delikatny, puszysty, wręcz orzeźwiający. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek wygląda bardzo ciekawie. A wszystko dzięki niebieskim galaretkom o smaku borówkowym. Zazwyczaj do wykonywania różnego rodzaju ciast wykorzystujemy tradycyjne galaretki – truskawkową, malinową, brzoskwiniową czy agrestową. Galaretka borówkowa ma ciekawy niebieski kolor i świetny smak. Dzięki temu ciasto(...)względu właśnie na niego kolor. Jestem pewna, że w Waszym domu także zrobi furorę. PRZEPIS NA CIASTA SMERFETKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki niebieskie 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany 30% GALARETKA 2 galaretki niebieskie 800 ml wody DODATKOWO 300 g herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach
Przepiski.plSmerfetka bez pieczenia to bardzo smaczny deser. Jest bardzo lekki, delikatny, puszysty, wręcz orzeźwiający. Nie dość, że świetnie smakuje, to na dodatek wygląda bardzo ciekawie. A wszystko dzięki niebieskim galaretkom o smaku borówkowym. Zazwyczaj do wykonywania różnego rodzaju ciast wykorzystujemy tradycyjne galaretki – truskawkową, malinową, brzoskwiniową czy agrestową. Galaretka borówkowa ma ciekawy niebieski kolor i świetny smak. Dzięki temu ciasto(...)względu właśnie na niego kolor. Jestem pewna, że w Waszym domu także zrobi furorę. PRZEPIS NA CIASTA SMERFETKA (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki MASA 1 kg sera twarogowego 2 galaretki niebieskie 500 ml wody 1/2 szklanki cukru 500 ml śmietany 30% GALARETKA 2 galaretki niebieskie 800 ml wody DODATKOWO 300 g herbatników Przygotowanie Blachę o wymiarach
Przepiski.plmiłości. Zaczynamy od pysznego ciasta bez pieczenia, do zrobienia w kilkanaście minut. Kruchy spód , w tym przypadku z płatków kukurydzianych połączonych z czekoladowym kremem przykryty słodką, truskawkową pianką i galaretką tworzy fantastyczną całość, której żaden łasuch się nie oprze. Kod: SYLWIA2020 rabat na zakupy w https://www.sweetdecor.pl/ ! Do przepisu wykorzystałam nasz rant cukierniczy ze sklepu SweetDecor.pl , który już od dawna(...)domowych ciastek lub pierników. SKŁADNIKI: SPÓD: * płatki kukurydziane ( zamiennie na kruche ciastka ) – 300 g * krem czekoladowy typu nutella – 250 g * miód prawdziwy – 3 łyżki PIANKA I GALARETKA: * galaretka truskawkowa – 4 szt * woda – 900 ml * śmietana 36% – 2 szkl = 500 ml WIERZCH: * mleko kokosowe ( rzadkie z gęstym ) – 1 szkl = 250 ml * żelatyna
Ostra na Słodkopodwójne urodziny. Dlaczego taka kolorystyka? Jedna z osób lubi kolor zielony, a druga niebieski. Robiąc dwukolorowy tort obie będą czuć, że jest to tort dla nich. Przez warstwy galaretki w torcie wykonanie tortu trwa sporo czasu. Na każdą warstwę galaretki potrzebujemy ok godziny, żeby się schłodziła i następnie stężała na torcie. Warto więc dobrze rozplanować sobie czasowo wszystkie prace(...)opakowania serka mascarpone, barwnik niebieski,\r","MASA BIA\u0141A: 300ml \u015bmietanki 30%, 0,25 opakowania serka mascarpone, 3 \u0142y\u017ceczki \u017celatyny, 1\/3 fili\u017canki gor\u0105cej wody,\r","GALARETKI: zielona o smaku kiwi i niebieska,\r","OWOCE: kiwi, winogrona (lub wedle uznania), bor\u00f3wki.\r"],"name":"Niebiesko-zielony tort na podw\u00f3jne urodziny","recipeCategory":"torty, Uncategorized","cookTime":"PT0H40M","prepTime
Bardzo Gruby SmokPrzepyszne ciasto bez pieczenia, przygotowane na bazie kremówki, serków homogenizowanych i galaretki. Leciutkie jak chmurka, z warstwą owoców na wierzchu. Zasmakuje i małym i dużym łasuchom. 1 op. okrągłych biszkoptów, petitków 400 g serka homogenizowanego, waniliowego 500 ml śmietanki 30% lub 36% 1 łyżka cukru pudru 1 op. galaretki czerwonej 1 op. galaretki zielonej 1 op. galaretki żółtej(...)galaretki krystalicznej Dodatkowo: drobne owoce – truskawki, maliny, borówki amerykańskie, winogrona Na dnie wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (24cm) rozkładamy biszkopty. Galaretkę czerwoną, zieloną i żółtą rozpuszczamy osobno, każdą w 3/4 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę czerwoną wstawiamy do zlewu z zimną wodą, aby przestygła najszybciej. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec dodajemy cukier puder do smaku
Smaki Na TalerzuSkładniki: 750 g sera białego sera 4 łyżki cukru 500 g truskawek 250 g borówek amerykańskich 2 opakowania galaretki truskawkowej 2 opakowania galaretki owoce leśne 200 ml mleka 3 łyżki żelatyny 250 g margaryny Dodatkowo: 2 opakowania galaretki agrestowej 700 ml gorącej wody opakowanie biszkoptów okrągłych Przygotowanie: Masa serowa - margarynę rozpuścić i odstawić do lekkiego przestudzenia. Mleko podgrzać, odstawić(...)środka i nie pogorszyła smaku. Truskawki przełożyć do rondelka i za pomocą tłuczka do ziemniaków rozdrobnić. Tak przygotowane owoce podgrzewamy na małym ogniu i wsypujemy 2 opakowania galaretki truskawkowej, mieszamy. Podgrzewamy, aż rozpuści się galaretka i zdejmujemy z palnika. Odstawić do lekkiego schłodzenia. Masa borówkowa - 250 g borówki amerykańskiej wypłukać dokładnie pod bieżącą wodą. Borówki przełożyć
Ciastka - domowe słodkościChłodzący pucharek o smaku cytrynowego sernika, z dodatkiem słodkiego mango, orzeźwiającej agrestowej galaretki i pachnącej wakacyjną podróżą galaretki o smaku egzotycznych owoców to świetna propozycja letniego deseru. Składniki: 1 egzotyczna galaretka 1 cytrynowa galaretka 1/2 agrestowa galaretka 1 mango 200g białego sera zmielonego 3-krotnie listki mięty Wykonanie: 1. Galaretkę egzotyczną rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu, następnie przestudzić(...)wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos. Pozostawić do całkowitego stężenia galaretki. 2. Galaretkę cytrynową rozpuścić w 250 ml wrzątku i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie galaretkę wlać do białego sera i całość dokładnie wymieszać. Następnie przełożyć do pucharków i wyrównać. 3. Galaretkę agrestową rozpuścić w 200 ml wrzątku i pozostawić do całkowitego stężenia
Szalona Kuchnia Ewelinyciasto bez pieczenia z truskawkami i mascarpone idealnie sprawdzi się jako deser w piękny słoneczny dzień. Kremowe warstwy z serka mascarpone świetnie pasują do soczystych truskawek zanurzonych w chłodnej galaretce. Lato u mnie rozpoczyna się wraz z sezonem na truskawki i wtedy najczęściej robię ciasta bez pieczenia. Tym razem powstało ciasto z serka mascarpone, który jest delikatnie kremowy i dobrze(...)smakuje w połączeniu z truskawkami i galaretką. Prościej już chyba się nie da, chociaż niecierpliwi mogą masami napełnić pucharki i podać jako deser, bez długiego czekania na całkowite stężenie. Przygotowując to ciasto, należy uzbroić się w cierpliwość w momencie pilnowania galaretek dodawanych do masy serowej, aby zbyt mocno nie stężały. Moment, w którym galaretka przykleja się już do łyżeczki, odpowiedni
Kuchcik gotuje