galaretka - 14130 przepisów (strona:498/942)

Rogaliki jogurtowe 176

postanowiłam zrobić je jeszcze raz lecz tym razem zrobiłam z jogurtem. Składniki: mąka pszenna tym 500 Kłos Pol 3 szklanki masło 350 g jogurt naturalny 250 g Dodatkowo: jajo galaretka cytrynowa  dżem marakuja ( sama robiłam) Wykonanie: Na stolnice wsypałam przesianą mąkę, dodałam posiekane masło i jogurt naturalny. Składniki zagniotłam i włożyłam do dwóch woreczków i do zamrażalnika do schłodzenia(...)pół. Na jednej części kładłam dżem a drogą cześć nożem kroiłam na paseczki i zwijałam. Przełożyłam rogaliki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowałam je jajem. Posypałam cytrynową galaretką i do pieca. Piekłam 25 minut w 180 stopniach.Takie rogaliki już nie potrzebują cukru skoro wcześniej zostały posypane galaretką. Upieczone rogaliki przekładamy na kratkę do ostudzenia

Różowa kuchnia
Malinowa pianka 103

Składniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę.  Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy

Qchnia po prostu
Chatka Baby Jagi, szybkie ciasto bez pieczenia 165

mielonego sera białego, może być z wiaderka - 15 dag masła - 6 łyżek cukru pudru - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub esencji waniliowej  - 3 łyżeczki naturalnego kakao - 36 herbatników Dodatkowo: - galaretka, kolor dowolny Po dodatki do ciast zapraszam na stronę  www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i przelać do płaskiego naczynia aby zastygła. 2. Masło utrzeć z wanilią(...)foli aluminiowej rozłożyć 18 herbatników, w trzech rzędach po 6 sztuk, posmarować ciemną masą, następnie ułożyć drugą warstwę ciastek i posmarować białą masą. Na środku układamy podłużny pas z galaretki, a następnie składamy chatkę do środka formując ciasto. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na kilka godzin aby herbatniki zmiękły i dały się kroić

Apetyczna babeczka
Urodzinowa biedronka 150

mąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka dżemu truskawkowego wiórki kokosowe Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić do otrzymania gęstej piany. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały(...)tacy. Posmarować dżemem. Na dżem rozłożyć 3/4 kremu. W drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić

Ewusiowe Smaki
Torcik jogurtowy z winogronami 189

lekkie i słodkie. Polecam!   Torcik jogurtowy z winogronami   Składniki:   990 ml jogurtu naturalnego, 6 łyżeczek żelatyny, 250 ml mleka, 1/3 szklanki cukru pudru, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 200 gram herbatników kakaowych, 150 g rozpuszczonego masła, winogrona do przystrojenia.   Wykonanie:   Herbatniki kruszymy (ja w tym celu używam rozdrabniacza), dodajemy rozpuszczone masło(...)całość dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto nakładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (o średnicy 24 cm). Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy. Mleko musimy zagotować a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę. Do naczynia wlewamy jogurty, dodajemy cukier puder i ostudzone mleko z żelatyną. Całość miksujemy na najwyższych obrotach około 5 minut. Masę jogurtową przekładamy na wcześniej przygotowaną bazę herbatnikową

paapilotkaa
SERNIK NA ZIMNO Z OWOCAMI 132

masa serowa: 400 g serka waniliowego 1 galaretka np. truskawkowa 200 g śmietanki 36%- zimnej z lodówki 1 banan 3 łyżki cukru pudru spód: 2 opakowania herbatników lub ciasteczka maślane 2 łyżki wiórków kokosowych  2 łyżki miodu 50 g masła Herbatniki miksujemy w blenderze na miał, dodajemy roztopione masło z miodem i wiórkami kokosowymi. Całość mieszamy. Wykładamy do tortownicy(...)ugniatamy, wstawiamy do lodówki na minimum 30 minut. Galaretkę rozpuszczamy w gorącej ale nie wrzącej wodzie. Odstawiamy do ostygnięcia. Ubijamy śmietankę na sztywno. Do miski wrzucamy serek, dodajemy ubitą śmietankę, mieszamy. Teraz dodajemy ostudzoną galaretkę, miksujemy tylko do połączenia się składników. Na spodzie z ciasteczek układamy pokrojonego w plasterki banana, wylewamy masę serową. Ja dodatkowo na wierzchu ułożyłam suszoną żurawinę

KuchcikoweLove
Babka piaskowa pomarańczowa (ekspresowa, na śmietanie) 126

Urozmaicić je można na wiele sposobów - babka piaskowa może być zwykła, śmietankowa, cytrynowa, migdałowa, kokosowa... Możliwości cały ogrom! Ja tym razem postawiłam na babkę pomarańczową , którą dodatkowo polałam niby galaretką na soku z pomarańczy, dzięki czemu pięknie błyszczała i zyskała dodatkowej słodyczy. Do ciasta dodałam śmietanę 18%, ale może to być też inna śmietana, np. 12% czy 30%. Może być(...)suchego patyczka - ja w tych małych foremkach piekłam 35min, ale jeśli całe ciasto wlejemy do jednej keksówki czas ten należy nieco zwiększyć, do około 45 minut. Galaretkę (choć w zasadzie niby galaretkę) pomarańczową przygotowałam wyciskając sok z jednej pomarańczy do rondelka i podgrzewając z cukrem i 1 łyżeczką żelatyny. Gdy zaczęła stygnąć polałam nią babkę

Kolorowy Przepisownik
sernik "banan w czekoladzie" 156

inspiracją do stworzenia nowego sernika. Połączenie banana i czekolady jest doskonałe, dlatego sernik też wyszedł wyborny. Kremowa warstwa serowa o mocno kakaowym smaku, na niej pieczone banany z odrobiną galaretki i duża ilość czekoladowej polewy. To musi być pyszne! *foremka 24*24 cm Składniki: na sernik: 20 herbatników kakaowych 1 kg sera na sernik z wiaderka  5 łyżek kakao(...)opakowanie budyniu czekoladowego  6 jajek 1/2 szklanki oleju 1 szklanka cukru  na wierzch: 6 bananów 1 opakowanie żółtej galaretki 100 g czekolady mlecznej 100 g czekolady deserowej 100 ml śmietanki 30% Dno i boki blaszki do pieczenia wyścielić papierem. Na spodzie ułożyć herbatniki. Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Żółtka utrzeć z cukrem na biało. Dodać

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
CIASTO Z MASĄ ŚMIETANKOWĄ, GALARETKĄ I MANDARYNKAMI 208

margaryna) Składniki masy śmietankowej: 1 litr śmietany kremówki 36 % 1 i 1/2 łyżki cukru pudru 8 łyżeczek żelatyny 2/3 szklanki gorącej wody Dodatki: powidła 5 mandarynek 3 opakowania galaretek wiśniowych  Sposób wykonania biszkoptu: Upiec 2 cienkie biszkopty. Żółtka jaj wybić do małej misy. Białka wybić do dużej misy i wstawić do lodówki, po schłodzeniu ubić na sztywną masę dodając(...)masę śmietankową przełożyć do szprycy cukierniczej. Za pomocą szprycy na każdy pazurek wycisnąć dużą kropkę masy śmietankowej. Brzegi ciasta również ozdobić masą śmietankową wyciskaną ze szprycy tworząc jednolity "murek". Galaretki rozpuścić w wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu. Tężejącą galaretką zalać ciasto wewnątrz "murku

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Kolorowa pianka typu ptasie mleczko 188

Składniki (8 porcji): 500 ml mleka skondensowanego niesłodzonego opakowanie galaretki wiśniowej,cytrynowej i agrestowej Do dekoracji: owoce, polewa czekoladowa lub posypka do ciast.Tutaj: 100 g porzeczek czarny i 30 g posypki do ciast Sposób przygotowania: Każdą galaretkę rozpuścić w szklance wrzątku, wystudź. Agrestowa galaretkę wylać do formy. Ubij połowę mleka, połącz z malinowa

Menu Zdrowia
Sernik z czekoladą i skórką cytrynową 167

Głównym składnikiem sernika jest twaróg lub serek homogenizowany. Sernik nie tylko można upiec, smakuje także gotowany lub na zimno. Ten ostatni szczególnie sprawdza się z kolorowymi galaretkami i owocami serwowanymi latem. Moja Mama przygotowuje sernik na zimno wiosną - latem z dodatkiem wiśniowej i pomarańczowej galaretki, w której zatopione są mandarynki, plastry dojrzałego kiwi lub sezonowe owoce takie jak truskawki(...)Rady w rubryce z ciastami na Wielkanoc. I od tamtej pory jest z nami nie tylko na Wielkanoc:) Jest pyszny! A górę sernika możecie dowolnie przyozdabiać - może to być galaretka z owocami, polewa czekoladowa, kolorowe cukierki, groszki, na co macie tylko ochotę, choć i bez tego sernikowi trudno się oprzeć :) Składniki: 1,5 kg mielonego twarogu 250 g ciasteczek

Zasmakuj Kuchni
Śnieżny Puch 194

Składniki:  spód ok. 200 g herbatników Śnieżny puch: 500 g twarogu sernikowego, zmielonego  3 łyżki cukru pudru 2 śnieżki (bita śmietana w proszku) 1 szklanka mleka 2 galaretki  500 ml wrzącej wody kokosowa posypka 6 łyżek wiórek kokosowych 1 duża łyżka masła 1 łyżka cukru Przygotowanie: Spód: Blaszkę o wymiarach wyłożyć folią spożywczą.  Na dnie poukładać(...)herbatniki. Śnieżny puch: Galaretki rozpuścić w 500 ml wrzącej wodzie,  odstawić do wystudzenia. Śnieżki zalać mlekiem i ubijać kilka minut, do uzyskania gęstej i puszystej  bitej śmietany. Następnie dodać do niej cukier puder oraz zmielony ser,  krótko zmiksować. Wystudzoną galaretkę strumyczkiem wlewać do masy, ciągle miksując,  aż składniki się połączą. Masę śmietanowo-serową wylać na herbatniki

Życie zaczyna się w kuchni
Zupa wiśniowa 139

danie pochodzi z gazety Pani domu poleca: Kuchnia na lato - błyskawiczne przepisy (s. 10) . W moim domu zawsze taką zupę owocową gotowało się trochę inaczej, przede wszystkim bez galaretki. Zupa wiśniowa Przygotuj garnki, wagę kuchenną, łyżkę, durszlak, drylownicę lub średniej wielkości agrafkę. Przygotuj składniki: trochę ponad 1 kg wiśni, 1 opakowanie galaretki o smaku wiśniowym, cukier, 10 dag grubego makaronu(...)większym garnku zagotuj mniej więcej 1 litr wody. Na wrzątek wrzuć wydrylowane owoce i całość gotuj pod przykryciem przez ok. 20 minut. Po tym czasie do zupy dodaj galaretkę, dokładnie wymieszaj i ponownie zagotuj. Całość dopraw do smaku szczyptą cynamonu oraz cukrem. Tak przygotowaną zupę wiśniową podawaj z makaronem

blog.moje-pasje.info
CIASTO NA DELICJACH Z BANANAMI I MASĄ BUDYNIOWĄ 141

Składniki: Około 400 g delicji pomarańczowych, około 200 g herbatników, 5 bananów, 400 g masła, 3 łyżki cukru pudru, 4 szklanki mleka, 3 budynie waniliowe, 2 galaretki pomarańczowe. Przygotowanie: Blachę wykładam folią spożywczą, układam delicje, pozostałe dziury wypełniam pokruszonymi herbatnikami. Odlewam szklankę mleka, rozrabiam budynie. Resztę mleka zagotowuję z dodatkiem cukru, przygotowuję budyń, odstawiam do ostygnięcia. W międzyczasie rozpuszczam galaretkę(...)Banany kroję w niezbyt grube plasterki. Pierwszą część masy wylewam na delicje, układam plasterki banana i warstwę herbatników, powtarzam czynność. Następnie wylewam pozostały krem, układam banany i zalewam tężejącą galaretką. Ciasto chłodzę około 12 godzin (najlepiej pozostawić w lodówce

JejKuchnia
KREM BANANOWY Z OWOCAMI 104

CENA POTRAWY: 27 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-12 Składniki: 500 g ser ka mascarpone, mała śmietana 30%, 6 mniejszych bananów, 2 kiwi, 250 g truskawek, 2 opakowania cukru waniliowego, galaretka agrestowa i truskawkowa, płatki białej i mleczn ej czekolady. Przygotowanie: Mascarpone miksuję na gładką masę z bananami i śmietaną, dodaję cukier waniliowy. Przygotowuję galaretki (każdą rozpuszczam w 1 szklance wody(...)wlewam do kwadratowego lub prostokątnego naczynia. Odkładam do stężenia, następnie kroję w kostkę. Układam warstwy: galaretka, krem bananowy, pokrojone truskawki i kiwi. Na koniec dekoruję wiórkami czekolady

JejKuchnia

Proponowane wyszukiwania