proszku do pieczenia na masę budyniową: 750 ml soku marchewkowego z brzoskwinią 2 opakowania budyniu waniliowego 2 łyżki cukru kostka masła na piankę: 400 ml śmietanki kremówki 1 opakowanie galaretki brzoskwiniowej 2 łyżki cukru pudru duża paczka ciastek typu delicje o smaku brzoskwiniowym na wierzch: 200 ml śmietanki kremówki łyżka cukru pudru 1 opakowanie śmietan-fixu wiórki z czekolady(...)zgęstnieje dodać masło i na wolnym ogniu mieszać aż budyń całkowicie je wchłonie. Gorącą masę od razu wyłożyć na ciasto i przykryć drugą jego częścią. Odstawić aż przestygnie. Galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i przestudzić. Kremówkę (400 ml) ubić na sztywno z cukrem pudrem a następnie wlać galaretkę. Zmiksować krótko i wyłożyć na ciasto. Od razu w piankę
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapodbije serce każdego :) Po prostu "Love is in the Air" ! CIASTO (blacha 28 cm): PIANKA: 250 g mąki 250 g mrożonych truskawek 125 g zimnego masła 1 galaretka truskawkowa 1 jajko 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżka cukru pudru 150 ml śmietanki 30 % 1/4 łyżeczki soli 40 ml zimnej wody KREM: 1/2 łyżeczki barwnika w proszku 200 ml śmietanki(...)półkę i pieczemy jeszcze 15 min. Wyciągamy i odstawiamy do ostygnięcia. PIANKA: Truskawki przekładamy na sito, aby odciekły. Powstały płyn podgrzewamy i rozpuszczamy w nim żelatynę. Odstawiamy do wystygnięcia. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml gorącej wody i łączymy wraz z rozpuszczoną żelatyną. Truskawki blendujemy wraz z kremówką. Wstawiamy do lodówki, aby się schłodziły. Kiedy galaretka zacznie tężeć łączymy
Kuchnia od dwojgawlewamy do do gotującego się mleka i gotujemy mieszając aż budyń zgęstnieje. Studzimy. Miękkie masło ucieramy na puch, a następnie dodajemy partiami zimny budyń. Masa owocowa: 1 galaretka truskawkowa 2 łyżki żelatyny 0,5 l truskawek świeżych lub mrożonych 200-250 ml wody Truskawki wyjmujemy z zamrażalki i wkładamy do garnka, gdy rozmarzną zagotowujemy je. W 1/2 szklanki(...)gorącej wody rozpuszczamy galaretkę, a żelatynę zalewamy niewielką ilością wody i odstawiamy do napęcznienia. Galaretkę i żelatynę wlewamy do gorących truskawek i dokładnie mieszamy. Następnie blęndujemy całość i odstawiamy do lekkiego stężenia. Na zimne ciasto czekoladowe wykładamy krem budyniowy, rozsmarowujemy, a na wierzch wykładamy tężejący mus truskawkowy. Całość odstawiamy na kilka godzin do lodówki
Cynamonowe szczęścieszklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki łyżka kakao 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na warstwę truskawkową: 250 g mascarpone 200 ml kremówki 30% galaretka truskawkowa słoiczek dżemu truskawkowego na krem: 250 g mascarpone 400 ml kremówki 30% opakowanie śnieżki dodatkowo: duża paczka herbatników 2 łyżki kakao Upiec biszkopty: białka ubić na sztywno, następnie dodawać cukier(...)wmieszać do masy jajecznej. Podzielić na połowę, do jednej części dodać kakao. Oba biszkopty upiec osobno w temperaturze 175*C przez około pół godziny. Wystudzić. Przygotować warstwę truskawkową: galaretkę rozpuścić w połowie szklanki wody i wystudzić. Kremówkę ubić na sztywno, wymieszać z mascarpone z dżemem, na końcu dodać tężejącą galaretkę. Blaszkę wyścielić papierem do pieczenia. Na dnie położyć
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniapełnoziarnistej 1 jajko 100 g masła 2 łyżki cukru masa: 200 g masła 500 g sera twarogowego z wiaderka 1/2 szkl cukru 1 op. bitej śmietany w proszku 1 galaretka wiśniowa blaszka 24x24 Przygotowanie: Zagotowujemy w garnuszku 1/2 l wody, wsypujemy galaretkę i mieszamy do rozpuszczenia się cukru. Odstawiamy do wystudzenia. Do miski wsypujemy mąkę, cukier, dodajemy masło i jajko(...)cały czas miksując. Na koniec wsypujemy śmietanę w proszku do masy i jeszcze chwilę ubijamy mikserem. Masę przekładamy na wystudzone ciasto i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki aby stężało. Galaretkę wylewamy na ciasto gdy zacznie tężeć. Wstawiamy ciasto do lodówki. Najlepsze jest na 2 dzień
słodkie i nie tylko historie kulinarneprawdziwą wanilią 16g lub cukru wanilinowego Masa jabłkowa: 1,2kg umytych jabłek 1 opakowanie cukru z prawdziwą wanilią 16g lub cukru wanilinowego 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 opakowanie galaretki w proszku (użyłam malinowej) Do nasączenia: około 1/4 szklanki wody 2 łyżki soku z cytryny Polewa: 150g masła 3 łyżki kakao bez cukru 3 łyżki cukru pudru 7-8 łyżek wody(...)obrać i zetrzeć na tarce z grubymi oczkami. Przełożyć do rondelka lub na patelnię, dodać cukier z wanilią, cynamon i podgrzewać, mieszając, aż jabłka zmiękną. Zdjąć z ognia, dodać galaretkę i wymieszać, aż galaretka się rozpuści. Masę odstawić do przestygnięcia na około 15-20 minut. 7. Czekoladę roztopić na parze lub w mikrofalówce. Masę krówkową przełożyć do rondelka i podgrzewać
Mała Cukierenkamrożonych - 50 ml malin ze słoika lub mrożonych Spód : - 210 g ciastek owsianych - 2 duże łyżki oleju kokosowego (może być roztopione masło) Mus jagodowy : - 250 ml śmietanki 30% - galaretka jagodowa - 100 ml soku z jagód Sos jagodowy : - 2 duże łyżki jagód ze słoika lub mrożonych Sposób wykonania : Ciastka rozdrabniamy w blenderze, dodajemy olej kokosowy w płynnej konsystencji, mieszamy, wykładamy całość(...)minut, po tym czasie wyciągamy sernik z wody i studzimy przy otwartych drzwiczkach piekarnika. Wystudzony wstawiamy do lodówki na 2 godziny. Sok z jagód doprowadzamy do wrzenia, wsypujemy galaretkę, mieszamy, odstawiamy do ostygnięcia, śmietankę ubijamy na sztywno, mieszając dolewamy zimną ale płynną galaretkę, gotowym musem ozdabiamy wierzch sernika wg uznania. Jagody o odrobiną soku gotujemy aby lekko zagęścić
Wypieki Reneszklanki płatków owsianych Na masę serową: 800 ml jogurtu greckiego (light) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki nasion chia 3 łyżki żelatyny Dodatkowo 2 galaretki Przygotowanie Banana, płatki owsiane i miód miksujemy ze sobą. Owsianą masę wykładamy na tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach. Spód odkładamy do wystygnięcia(...)czasie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku, natomiast galaretki w pół litra wrzątku. Odkładamy, aż ostygną. Nasiona chia mieszamy z jogurtem i również odstawiamy. Do jogurtu z chia dokładamy serek mascarpone i cukier. Miksujemy dokładnie. Następnie powoli wlewamy ostygłą żelatynę, cały czas miksując. Masę serową wykładamy na bananowy spód i całość odkładamy do lodówki. Kiedy galaretki zaczną tężeć, powoli wylewamy
e-PrzepisyKulinarneŚwietny ,oryginalny przepis na placki ziemniaczane z dodatkiem drożdży.Możemy je podawać ze śmietaną lub galaretką.Tak , nie pomyliłam się,są bardzo smaczne i dają niesamowity smak.Polecam. 33 dag.mąki 1.5 kg.ziemniaków 1.5 dąg.drożdży 2 jajka 30 g.masła Mąka - tyle aby zagęścić ciasto Oliwa Śmietana lub galaretka owocowa ************************************** Ziemniaki, obrać i opłukać, zetrzeć na tarce(...)wyrośnięcia. Na patelni rozgrzać tłuszcz.Łyżką nabierać ciasto i smażyć placki z obu stron na złoty kolor.Odsaczyc tłuszcz ma ręczniku papierowym i podawać placki na talerzu ze śmietaną lub galaretką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiszklanki płatków owsianych Na masę serową: 800 ml jogurtu greckiego (light) 250 g serka mascarpone 3 łyżki cukru trzcinowego 4 łyżki nasion chia 3 łyżki żelatyny Dodatkowo 2 galaretki Przygotowanie Banana, płatki owsiane i miód miksujemy ze sobą. Owsianą masę wykładamy na tortownicę wyścieloną papierem do pieczenia. Pieczemy przez ok. 20 minut w 180 stopniach. Spód odkładamy do wystygnięcia(...)czasie żelatynę rozpuszczamy w 1/3 szklanki wrzątku, natomiast galaretki w pół litra wrzątku. Odkładamy, aż ostygną. Nasiona chia mieszamy z jogurtem i również odstawiamy. Do jogurtu z chia dokładamy serek mascarpone i cukier. Miksujemy dokładnie. Następnie powoli wlewamy ostygłą żelatynę, cały czas miksując. Masę serową wykładamy na bananowy spód i całość odkładamy do lodówki. Kiedy galaretki zaczną tężeć, powoli wylewamy
e-PrzepisyKulinarnepostanowiłam zrobić je jeszcze raz lecz tym razem zrobiłam z jogurtem. Składniki: mąka pszenna tym 500 Kłos Pol 3 szklanki masło 350 g jogurt naturalny 250 g Dodatkowo: jajo galaretka cytrynowa dżem marakuja ( sama robiłam) Wykonanie: Na stolnice wsypałam przesianą mąkę, dodałam posiekane masło i jogurt naturalny. Składniki zagniotłam i włożyłam do dwóch woreczków i do zamrażalnika do schłodzenia(...)pół. Na jednej części kładłam dżem a drogą cześć nożem kroiłam na paseczki i zwijałam. Przełożyłam rogaliki na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i posmarowałam je jajem. Posypałam cytrynową galaretką i do pieca. Piekłam 25 minut w 180 stopniach.Takie rogaliki już nie potrzebują cukru skoro wcześniej zostały posypane galaretką. Upieczone rogaliki przekładamy na kratkę do ostudzenia
Różowa kuchniaSkładniki: 1,5 puszki mleka skondensowanego (około 800 g) 4 galaretki malinowe 2 szklanki malin (mrożonych) opakowanie biszkoptów (120 g) wiórki kokosowe Sposób wykonania: Przygotowujemy galaretki z połowy zalecanej ilości wody. Tortownicę o średnicy 24 cm wykładamy biszkoptami. Mocno schłodzone mleko skondensowane ubijamy mikserem na puszystą masę. Dodajemy schłodzoną ale płynną galaretkę, miksujemy. Do masy dodajemy maliny i mieszamy
Qchnia po prostumielonego sera białego, może być z wiaderka - 15 dag masła - 6 łyżek cukru pudru - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii lub esencji waniliowej - 3 łyżeczki naturalnego kakao - 36 herbatników Dodatkowo: - galaretka, kolor dowolny Po dodatki do ciast zapraszam na stronę www.Skworcu.com.pl . 1. Galaretkę rozpuścić w szklance wody i przelać do płaskiego naczynia aby zastygła. 2. Masło utrzeć z wanilią(...)foli aluminiowej rozłożyć 18 herbatników, w trzech rzędach po 6 sztuk, posmarować ciemną masą, następnie ułożyć drugą warstwę ciastek i posmarować białą masą. Na środku układamy podłużny pas z galaretki, a następnie składamy chatkę do środka formując ciasto. Ciasto zawijamy w folię i odkładamy do lodówki na kilka godzin aby herbatniki zmiękły i dały się kroić
Apetyczna babeczkamąki pszennej tortowej 2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: 6 żółtek 10 dag cukru 40 g mąki pszennej 450 ml mleka 220 g masła zapach waniliowy Dodatkowo: 1 galaretka truskawkowa 1 szklanka dżemu truskawkowego wiórki kokosowe Wszystkie składniki powinny mieć temperaturę pokojową. Mąki przesiać razem z proszkiem do pieczenia. Białka ubić do otrzymania gęstej piany. Następnie dodawać stopniowo cukier, cały(...)tacy. Posmarować dżemem. Na dżem rozłożyć 3/4 kremu. W drugim blacie małą szklaneczką powycinać otworki i położyć na kremie. Blat z otworkami posmarować resztą kremu i posypać wiórkami kokosowymi. Galaretkę truskawkową rozpuścić w 250 ml gorącej wody. Pozostawić do przestudzenia. Gdy galaretka zacznie tężeć przełożyć do otworków w cieście. Schłodzić
Ewusiowe Smakilekkie i słodkie. Polecam! Torcik jogurtowy z winogronami Składniki: 990 ml jogurtu naturalnego, 6 łyżeczek żelatyny, 250 ml mleka, 1/3 szklanki cukru pudru, 2 galaretki o smaku owoców leśnych, 200 gram herbatników kakaowych, 150 g rozpuszczonego masła, winogrona do przystrojenia. Wykonanie: Herbatniki kruszymy (ja w tym celu używam rozdrabniacza), dodajemy rozpuszczone masło(...)całość dokładnie mieszamy. Powstałe ciasto nakładamy na wyłożoną papierem do pieczenia tortownicę (o średnicy 24 cm). Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach wrzątku, studzimy. Mleko musimy zagotować a następnie rozpuszczamy w nim żelatynę. Do naczynia wlewamy jogurty, dodajemy cukier puder i ostudzone mleko z żelatyną. Całość miksujemy na najwyższych obrotach około 5 minut. Masę jogurtową przekładamy na wcześniej przygotowaną bazę herbatnikową
paapilotkaa