galaretka - 14130 przepisów (strona:257/942)

Budyniowy torcik z mlecznym kremem i galaretką 155

Pyszny mały torcik z idealnie czekoladowymi blatami ciasta z dodatkiem budyni. Krem jest aksamitny i bardzo mleczny. Przełamaniem smaku jest pomarańczowa galaretka, która dodatkowo nadała ciastu koloru. Polecam na rodzinne spotkania, gdzie przy filiżance aromatycznej kawy można delektować się rodzinnymi chwilami. Budyniowy biszkopt (tortownica 20 cm): 4 jajka Szczypta soli ¾ szklanki białego cukru 4 łyżki oleju ¾ szklanki mąki pszennej(...)szklanki mleka 3,2% 0,5 szklanki cukru 16 g cukru waniliowego 300 g masła 2 szklanki mleka w proszku Poncz: Słodka czarna herbata z cytryną 1 pomarańczowa galaretka 1 szklanka wrzątku Polewa czekoladowa: 100 g mlecznej czekolady 50 g masła 3 łyżki śmietany 30% Orzechy laskowe do dekoracji Biszkopt: Białka oddzielamy od żółtek. Ubijamy je na sztywną pianę

VioletoweKucharzenie
Ciasta bez pieczenia – najlepsze wypróbowane przepisy 199

ciasta bez pieczenia – szybkie i łatwe do przygotowania. Idealne na upalne dni, gdyż do ich przygotowania nie potrzeba piekarnika. Najczęściej są lekkie i orzeźwiające, przygotowane z owocami i galaretką. Znajdziesz tutaj różne serniki na zimno, budyniowce, ptasie mleczka, a także rafaello, galaretkowiec czy stefankę najczęściej przygotowywane na bazie herbatników, biszkoptów lub krakersów. Ciasta bez pieczenia są idealne na każdą okazję(...)text_color="#000000" border_width_all="1px" box_shadow_style="preset2"] Jestem wielką fanką wszelkiego rodzaju serników. Tym razem polecam przepis na pyszny sernik na zimno z brzoskwiniami i galaretką na spodzie z herbatników. [/et_pb_blurb][et_pb_blurb _builder_version="3.0.96" title="Kolorowe Ptasie Mleczko" url="/2017/11/kolorowe-ptasie-mleczko/" url_new_window="off" use_icon="off" image="https://e-przepisykulinarne.pl/wp-content/uploads/2017/11/ptasie_mleczko.jpg" use_circle

e-PrzepisyKulinarne
Jagielnik na zimno 127

Zapraszam na pyszny sernik z kaszy jaglanej od Podlaskich Zakładów Zbożowych S.A.o smaku kokosowym z bananem i galaretką. Jagielnik jest słodki a jednocześnie zdrowy. Polecam kaszę jaglaną z PZZ S.A.   Składniki: 200 g kaszy jaglanej od PZZ S.A. 2 szkl mleka 1 szkl wody 3 czubate łyżki ksylitolu (cukru) 3 czubate łyżki wiórków kokosowych 20 g agaru (roślinnej żelatyny(...)puszka mleczka kokosowego 1 banan 1 galaretka bananowa tortownica o śred. 26 cm Przygotowanie: Dzień wcześniej wstawiamy puszkę z mleczkiem kokosowym do lodówki. Na drugi dzień przelewamy surową kaszę jaglaną gorącą wodą. Następnie wlewamy do garnka mleko i wodę oraz zagotowujemy. Potem wsypujemy kaszę jaglaną i na małym ogniu gotujemy kaszę przez ok. 15 minut, aż kasza wchłonie płyn. Następnie

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką+ film 1577

Biszkopt z mascarpone i musem truskawkowym z galaretką to wyśmienity pomysł na deser, idealny na domowe przyjęcia, genialne ciasto w sam raz na weekend dla wszystkich łasuchów słodkości. Deser jest pyszny i bardzo prosty w wykonaniu, można go dowolnie modyfikować smakowo używając ulubionych galaretek i owoców.     składniki na tortownicę 26 cm 2 jajka 1/3 szklanki cukru kryształu(...)łyżeczka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 330 ml śmietany 30% 500 g serka mascarpone 1/3 szklanki cukru pudru 2 opakowania śmietan – fixu 600 g mrożonych truskawek 3 galaretki truskawkowe przepis Do miski przekładamy oddzielone od żółtek, białka i ubijamy je na sztywną pianę, pod koniec ubijania wsypujemy cukier. Następnie do ubitej piany dodajemy żółtka, wsypujemy mąkę pszenną, mąkę

Smakowite Dania
DESER CYTRYNOWY z galaretką (wegański) 375

deserów – dzięki temu uzyskuję pyszne, świeże i bogate w witaminę C przepisy Jeśli również uwielbiasz smak cytryny, to ten deser na pewno przypadnie Ci do gustu. Połączyłam galaretkę i krem cytrynowy na bazie mleczka kokosowego. Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku z przepisem //   Składniki (na 2 duże desery): twarda część z 1 puszki mleczka kokosowego 80% (około(...)szklanki soku z cytryny 1/2 szklanki cukru lub innego słodzika, na przykład erytrolu 20 g skrobi kukurydzianej lub ziemniaczanej 1/2 łyżeczki kurkumy 1 łyżeczka oleju kokosowego 1 galaretka cytrynowa wegańska (bez żelatyny) Dodatkowo: wegańska bita śmietana starta skórka z cytrny Sposób przygotowania: Galaretkę rozpuść w gorącej wodzie (zgodnie z instrukcją na opakowaniu). Rozlej ją do szklanek/pucharków (najlepiej szerokich). Galaretka

Via Gusto
Ciasto z malinami i nutą kawy 124

szkl mąki gryczanej 3 żółtka 100 g masła 2 łyżki cukru pudru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia bez glutenu masa malinowa: 280 g mrożonych malin od Hortex 2 galaretki malinowe w proszku 600 ml gorącej wody masa kawowa: 1,5 szkl śmietanki 30% 1/4 szkl cukru pudru 400 g jogurtu naturalnego 3 łyżki cappuccino waniliowego w proszku 2 łyżki żelatyny(...)ciastem do lodówki na 30 minut. Po tym czasie wstawiamy blaszkę do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 200 stopni. Upieczone ciasto studzimy. Masa malinowa: galaretki rozpuszczamy w 600 ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. Gdy galaretka zrobi się zimna, dosypujemy do niej na pół rozmrożone maliny i delikatnie mieszamy. Gdy galaretki zaczną tężeć przekładamy

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Biszkopt z masą straciatella. 191

Biszkopt kakaowy przełożony delikatną masą ze śmietanki i galaretki, z kawałkami czekolady. Smakuje całkiem nie źle :) Zrobiłam dla męża na urodziny. Przepis dodaję z opóźnieniem bo coś ostatnio nie jestem zorganizowana :) Pewnie dlatego, że jestem już w świątecznym transie :) Wczoraj nastawiłam zakwas na biały barszcz, też trochę z opóźnieniem, ale ważne, że już się kisi. Barszcz będę gotować w sobotę(...)szczypta soli 1 szklanka cukru 1 szklanka maki tortowej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao Składniki na masę: 500 ml. śmietanki 30 % 1 galaretka pomarańczowa 1 szklanka wody 100 g gorzkiej czekolady Polewa: 100 g. czekolady mlecznej 1 łyżeczka masła 3 łyżki śmietanki 30 % 1 łyżeczka kakao Wykonanie: Biszkopt: Białka ubić ze szczyptą soli

Agusiowe smakołyki
Wiosenne ptasie mleczko 282

Wiosenne  ptasie mleczko z mleka i galaretek To moja propozycja deseru, polecam je nie tylko na świąteczny stół. Zaproś wiosnę do domu. Składniki  3 kolorowe galaretki  500 ml mleka niesłodzonego dekoracje Przygotowanie W 3 kubkach rozpuść kolorowe galaretki, ostudź. Mleko miksuj przez kilka minut, powstanie pianka, podziel ją na 3 porcje. Do każdej galaretki dodaj piankę(...)mleka, zmieszaj ją, otrzymamy w każdej miseczce piękne pastelowe kolory. Do tortownicy (moja 21cm)  przełóż na przemian 7 łyżek wiśniowej galaretki, 7 łyżek cytrynowej, 7 łyżek agrestowej, utworzy się ciekawy wzór. Ptasie mleczko włóż do lodówki na 3 godziny, ja włożyłam na całą noc. Rano polałamróżowym lukrem i obsypałam kolorowym cukrem. Smacznego

Kurnikowo
Jogurtowiec z gruszkami 288

Zapraszam na smaczne i lekkie ciasto na bazie jogurtu greckiego. Do tego dodajemy soczyste gruszki i galaretkę i mamy super ciasto do kawy. Polecam na weekend do kawki. Składniki: biszkopt: 1 jajko 1 czubata łyżka cukru 1 czubata łyżka mąki krem: 400 g jogurtu greckiego 1 łyżka cukru pudru 2 łyżki żelatyny (Cykoria) oraz: 4 świeże gruszki (średnie "konferencja(...)galaretka cytrynowa w proszku tortownica o śred. 16 cm Przygotowanie: Oddzielamy białko od żółtka. Białko ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i miksujemy. Następnie dodajemy żółtko, miksujemy. Na koniec dodajemy mąkę i delikatnie mieszamy. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wlewamy ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni, odstawiamy do ostygnięcia. Żelatynę

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Galaretkowiec wg Aleex 132

świątecznej formie, aby pięknie się prezentował. Chyba się udało? Polecam. Składniki: • 3,5 szklanki mleka 3,2% • 2 łyżki cukru • 1 łyżka cukru waniliowego • 3 łyżki żelatyny • 4 galaretki o różnych kolorach Sposób przygotowania: 1. Poprzedniego dnia przygotować galaretki. Każdą galaretkę rozpuścić w 1,5 szklanki wody w osobnej miseczce. Zostawić do ostygnięcia, a później schłodzić w lodówce aż całkowicie(...)mleko zacznie się gotować, od razu zdjąć je z ognia i wsypać żelatynę. 5. Następnie energicznie wymieszać do rozpuszczenia się żelatyny, przecedzić do miseczki i wystudzić. 6. Stężałe galaretki pokroić w drobną kostkę i wszystkie kolory wymieszać w jednej misce. 7. Do całkowicie zimnego mleka włożyć kostki kolorowych galaretek i wymieszać. Uwaga! Masa będzie bardzo szybko tężeć, więc od razu

W mojej kuchni
Ciasto pomarańczowe bez pieczenia 312

Zapraszam także do odwiedzenia mojego Instagrama: mecooksblog oraz na Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na ciasto bez pieczenia. Spód: 180 gr herbatników kakaowych 7 dkg masła bez soli Masa: 1 galaretka pomarańczowa 1/2 szkl. świeżo wyciśniętego soku pomarańczowego 4 łyżki cukru pudru 330 ml śmietany kremówki (36%) 300 gr serka mascarpone 10 dkg czekolady mlecznej Ciasto pomarańczowe bez pieczenia Jak przygotować(...)aluminiową albo papierem. Na folię wyłożyć pokruszone herbatniki z masłem. Rozłożyć równomiernie i przygnieść palcami. Swieżo wyciśnięty sok pomarańczowy zagotować. Zagotowany zdjąć z ognia po czym rozpuścić w nim galaretkę pomarańczową. Dokładnie wymieszać. Schłodzić. W misce ubić śmietanę kremówkę z cukrem pudrem na półsztywno. Następnie dodać serek mascarpone i ubijać przez kilka sekund aż całość zaczyna gęstnieć. Na koniec dodajemy

mecooks
Mazurek z kremem mascarpone 123

zbyt długo, tylko do połączenia składników. Każdą czekoladę wcześniej rozpuścić w kąpieli wodnej z 2 łyżkami płynnej, nieubitej śmietany ( odjąć z kartonika 4 łyżki przed ubiciem) śmietany. Dodatkowo: 2 galaretki agrestowe lub cytrynowe 200 g marmolady malinowej lub innej 1 galaretkę rozpuścić w 1 ½ szklanki gotowanej wody Wykonanie mazurka: Na spód wyłożyć krem z mleczną czekoladą (zostawić parę łyżek(...)ozdobienia mazurka), przykryć drugim kawałkiem ciasta. Posmarować marmoladą malinową i wyłożyć tężejącą 1 galaretkę. Przykryć ostatnim kawałkiem ciasta. Wyłożyć na nie połowę kremu z białą czekoladą. Wyłożyć drugą tężejącą galaretkę i wstawić do lodówki. Po stężeniu galaretki udekorować tak jak na zdjęciu lub według uznania. Smacznego

Przepisy Babci
Ciasto Pijana Chmurka 738

Chmurce rodzaj owoców nie ma większego znaczenia. Wybieramy swoje ulubione, z założeniem jednak, że wszystko pozostaje właśnie w tym smaku, czyli - skoro są maliny to wybieramy dżem malinowy oraz galaretkę malinową. Podejrzewam, że w sezonie letnim to ciasto w wersji truskawkowej zrobi jeszcze większą furorę, albo z wiśniami. Fajna sprawa, że możemy używać nie tylko owoców świeżych, ale i mrożonych(...)bardzo sztywno z dodatkiem cukru pudru. Gdy są ubite, dodajemy mąkę ziemniaczaną. Bezę pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia przez 50 minut w 140 stopniach.  Składniki na galaretkę: 2 galaretki o smaku malinowym kubek malin (mogą być mrożone) 3 szklanki gorącej wody Galaretkę rozpuszczamy w gorącej wodzie i dodajemy do niej maliny.  Pozostałe składniki: słoik dżemu malinowego

Poezja Smaków - blog kulinarny
Ciasto budyniowe z owocami i galaretką 144

Zapraszam na smaczne ciasto budyniowe z borówkami oraz galaretką. Spód zrobiłam z pokruszonych markiz chałwowych od  Cukry Nyskie z dodatkiem masła. Jest to idealne i proste do zrobienia ciasto bez pieczenia. Polecam Składniki: 150 g markiz chałwowych od Cukry Nyskie 150 g masła 300 ml mleka 3 łyżki ksylitolu 1 op. budyniu waniliowego 1 łyżka mąki kukurydzianej 1 galaretka(...)bardzo drobno. 50 g masła rozpuszczamy i mieszamy z pokruszonymi ciastkami. Tortownicę wykładamy folią i wysypujemy na dno masę ciasteczkową, wyrównujemy i lekko dociskamy do dna. Wstawiamy do lodówki. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody i odstawiamy do przestudzenia. Niepełną szklankę mleka przelewamy do garnka, dosypujemy cukier i podgrzewamy. W reszcie mleka rozprowadzamy proszek budyniowy z mąką kukurydzianą

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Sernik z mango 142

Sernik  z dużą ilością mango, które dodałam do ciasta, i zrobiłam galaretkę. Ozdobiłam różą z tego owocu. Serniczek wyszedł pyszny, aksamitny. Jestem fanką serników i mogłabym je jeść codziennie w różnych smakach. Polecam do kawy i zapewniam że na kawałku nie poprzestaniecie. spód: 170 g ciastek 2 łyżki kakao 50 g masła sernik: 75 dkg sera twarogowego półtłustego(...)śmietany kremówki 30 % 250 ml jogurtu greckiego 4 jajka 1 budyń 2/3 szklanki cukru pudru 1 cytryna 1 mango galaretka: 1 mango duże 1 łyżeczka czubata żelatyny 2 łyżki jogurtu greckiego 1/3 opakowania galaretki cytrynowej serca do dekoracji czekoladowe Spód: Ciastka rozdrabniam blenderem, przekładam do miski, dodaje kakao, roztopione masło i łączę. Formę o średnicy 22 cm jej dno wykładam

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania