galaretka - 14130 przepisów (strona:255/942)

Ptasie mleczko z galaretką 130

pieczenia 1 łyżeczka octu tłuszcz do formy bułka tarta do formy Składniki dodatkowe: ½ szklanki soku pomarańczowego 100% 1 duży kubek śmietany 12% ½ szklanki cukru 1 aromat pomarańczowy 2 galaretki o smaku malinowym 3 galaretki kolorowe 1 łyżka żelatyny ½ kg świeżych malin (mogą być mrożone) Wykonanie biszkoptu: Żółtka ucieramy z proszkiem do pieczenia i octem. Następnie ubijamy na sztywno białka(...)żółtkami, mąkami. Delikatnie łączymy składniki i wylewamy do przygotowanej formy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 25 minut.  Składanie placka: Upieczony, ostudzony biszkopt nasączamy sokiem pomarańczowym. Kolorowe galaretki ugotować oddzielnie, każdą jednej szklance wody i odstawić do całkowitego ścięcia, dowolnie pokroić. Śmietanę wymieszać z cukrem i aromatem do smaku. Po całkowitym rozpuszczeniu cukru, dodać rozpuszczoną w odrobinie gorącej

Tradycyjna Kuchnia
Ciasto czekoladowe z wiśniami 325

gorzkiej czekolady 2,5 dkg masła (bez laktozy) Masa: 350 gr wiśni 330 gr kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek po czym ubić je na sztywno z szczyptą soli. Do ubitych białek bardzo wolno(...)oraz masło. Zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać bardzo energicznie do momentu aż cała czekolada się rozpuści a składniki zaczną łączyć się w gęsty krem. Wystudzić. Galaretka wiśniowa: Do zrobienia galaretki użyłam soku z wiśni. Łącznie potrzebujemy 400 ml płynu. Użyjmy całego soku wiśniowego a brakującą ilość uzupełnijmy wodą. Płyn zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę wiśniową

mecooks
Ciasto czekoladowe z wiśniami 466

gorzkiej czekolady 2,5 dkg masła (bez laktozy) Masa: 350 gr wiśni 330 gr kompotu z wiśni 150 ml śmietany kremówki (bez laktozy) 25 dkg mascarpone (bez laktozy) opakowanie galaretki wiśniowej Dodatkowo: okrągła forma do pieczenia Ciasto czekoladowe z wiśniami Przygotowanie. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek po czym ubić je na sztywno z szczyptą soli. Do ubitych białek bardzo wolno(...)oraz masło. Zagotować. Zdjąć z ognia i dodać połamaną czekoladę. Mieszać bardzo energicznie do momentu aż cała czekolada się rozpuści a składniki zaczną łączyć się w gęsty krem. Wystudzić. Galaretka wiśniowa: Do zrobienia galaretki użyłam soku z wiśni. Łącznie potrzebujemy 400 ml płynu. Użyjmy całego soku wiśniowego a brakującą ilość uzupełnijmy wodą. Płyn zagotować. Zdjąć z ognia. Wsypać galaretkę wiśniową

mecooks
Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady, masą malinową i serduszkami 145

Czekoladowe babeczki z kawałkami czekolady, orzeźwiającą masą malinową i serduszkami z galaretki to fajny pomysł na odrobinę słodkości do małej czarnej z drugą połówką. Składniki: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 3 łyżki kakao 150g masła 1 szklanka cukru 1 łyżka cukru wanilinowego 3 jajka 170 ml mleka 150g mlecznej czekolady Masa malinowa(...)300ml śmietany 36% 1 szklanka malin 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 1 galaretka malinowa Wykonanie: 1. Masło roztopić, odstawić do wystygnięcia. 2. Do miski przesiać mąkę pszenną dodać kakao i proszek do pieczenia. 3. Jajka zmiksować na puch dodać mleko i wcześniej rozpuszczone masło. 4. Połączyć suche i mokre składniki dodać cukier i cukier wanilinowy. 5. Czekoladę

Szalona Kuchnia Eweliny
Walentynkowy sernik na zimno z malinami 129

walentynkowy deser wyczarowałem! Oto waniliowy sernik na zimno, skrywający wewnątrz malinową galaretkę, podany na kruchym maślanym spodzie i polany błyszczącą glazurą z białej czekolady. Tworząc go, inspirowałem się nowymi trendami cukierniczymi, jeśli chodzi o monoporcje (fr. entremet ), przygotowując jednak sernik w całkiem maxi rozmiarze. Wyszedł całkiem fajnie i wbrew pozorom jest prosty w wykonaniu deser, który możecie wyczarować specjalnie(...)trzcinowego 150 g mąki pszennej szczypta soli morskiej Masa serowa: 800 g mielonego sera białego 200 g mascarpone 2 łyżeczki ekstraktu waniliowego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny Galaretka malinowa: 300 g malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Błyszcząca glazura*: 150 g cukru 75 ml wody 100 ml słodzonego mleka skondensowanego 150 g białej czekolady 1 łyżeczka żelatyny

Food Square
Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka 518

Ciasto Brzoskwiniowa Chmurka – Pyszne, lekkie ciasto z brzoskwiniami na kremie śmietanowym z galaretkami. Powstało ze składników, które akurat miałam w domu. Całość pyszna, wilgotna, delikatnie cytrynowa. Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu nie jest trudne, a smakuje wyśmienicie. Z podanego przepisu uzyskamy sporą blaszkę ciasta. Deser idealny na weekend, do niedzielnej kawy, bardzo polecam… Zapraszam na FILM . Subskrybuj(...)Brzoskwiniowa Chmurka Składniki: Biszkopt: 6 jajek – osobno żółtka i białka 6 sporych łyżek mąki pszennej – 110g (użyłam tortowej) 3 łyżki kakao bez cukru 1 szklanka cukru Krem: 1 galaretka brzoskwiniowa w proszku 1 galaretka malinowa w proszku 500ml gorącej wody 1200ml śmietanki kremówki 30% 3 łyżki cukru pudru 1 łyżeczka pasty waniliowej lub cukier z prawdziwą wanilią lub cukier

Mała Cukierenka
Tort walentynkowy, czekoladowy z kokosowym kremem i malinową galaretką (bez glutenu, cukru, laktozy, wegański) 230

napoju roślinnego -1 spora łyżka śmietanki kokosowej (resztę zostawić do kremu) - ½ łyżeczki proszku do pieczenia na kamieniu winnym - ½ łyżeczki sody oczyszczonej *można użyć puszki do przechowywania ciastek! :D  Galaretka malinowa -150g mrożonych malin -1/2 szkl. wody + 1/2 do 3/4 łyżeczki agaru -3 łyżki ksylitolu Krem kokosowy -śmietanka kokosowa powstała z 1 puszki mleka kokosowego -4 łyżki ksylitolu(...)wyłożyć gęste ciasto. Piec w 180’C ok 30-40 minut (sprawdzić patyczkiem czy jest w środku dopieczone). Po wystudzeniu wyrównać górę biszkoptu i przeciąć na 3 równe blaty. GALARETKA MALINOWA Rozmrożone maliny zmiksować z ksylitolem i podgrzać je w garnuszku. Agar namoczyć na kilka minut we wodzie i wlać do gorących malin, wymieszać. Gdy maliny z agarem się zagotują

Candy Pandas
Ciasto Lambada 162

łyżki przegotowanej wody Krem pomarańczowy: 4 żółtka 90g cukru 2 czubate łyżki mąki pszennej 1 1/4 łyżki mąki ziemniaczanej 400ml soku pomarańczowego (100%) 250g masła w temperaturze pokojowej Galaretka: 3 galaretki w kolorze pomarańczowym (u mnie brzoskwiniowe) 750ml wody Bita śmietana: 200ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 4łyżki wody WYKONANIE: Piekarnik nagrzewamy do temp. 180*, blachę(...)przygotowany budyń odstawiamy do całkowitego wystudzenia. Masło utrzeć na puch. Stopniowo, łyżka po łyżce, dodawać wystudzony budyń pomarańczowy i miksować do uzyskania puszystego kremu. Krem przełożyć na biszkopt. Galaretka: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i pozostawiamy do wystygnięcia, gdy zaczyna zastygać wylewamy ja na masę pomarańczową. Bita śmietana: śmietanę ubijamy gdy będzie gęsta dodajemy cukier puder i dokładnie mieszamy, na końcu

Dziś Ja gotuje
Pyszny Arbuzowiec 123

gorącej wody cukier puder do smaku WYKONANIE: Ubić śmietanę na sztywno, dodać cukier waniliowy, cukier puder do smaku, na końcu żelatynę rozpuszczona w wodzie. MASA ARBUZOWA: 1kg arbuza 3 galaretki truskawkowe WYKONANIE: Miąższ z arbuza pokroić w kostkę, wypestkować, przełożyć do rondelka. Gotować około 15 min. dodać suche galaretki, dokładnie wymieszać. Odstawić aby delikatnie ostygło po czym zblendować. BISZKOPT BIAŁY(...)piany dodać mąki, delikatnie wymieszać. Na końcu wsypać mak, wymieszać. Masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 25 minut w 180* GALARETKA: 2 galaretki wiśniowe 400 ml gorącej wody PRZEŁOŻENIE: biszkopt ciemny - śmietana - mus arbuzowy - ciasto jasne - galaretka

Dziś Ja gotuje
GALARETKA Z OWOCAMI 110

Galaretki, to jeden z najprostszych deserów, a zarazem wspomnienie z dzieciństwa. Deser po który najchętniej sięgałam. Galaretka jest orzeźwiająca i można się nią zajadać bez końca. Świetnie sprawdza się na przyjęciach. Warto do niej dodać trochę owoców sezonowych, egzotycznych, świeżych, suszonych czy z puszki, a także bitą śmietanę. Dziś przedstawiam przepis na wersję podstawową, bez kalorycznych dodatków. Zachęcam do skorzystania(...)łatwego przepisu na szybki deser. Składniki: Galaretka o smaku winogronowym kilka plastrów ananasa z puszki pomarańcza czerwone winogrona kiwi śliwki węgierki Galaretkę rozpuszczam w 1,5 szklanki wrzącej wody. Pozostawiam do wystygnięcia. Owoce kroję na kawałki. Wrzucam do słoiczków. Zalewam schłodzoną galaretką. Odstawiamy do całkowitego stężenia

Słodki Zakątek
EGZOTYCZNY SERNIK 116

SPÓD: 1 szkl. pokruszonych herbatników ¼ szkl. Stopionego masła 1 łyżka cukru MASA SEROWA: 1 wiaderko sera twarogowego 1 szkl. cukru 2 jajka ¾ szkl. śmietany Ziarenka z 1 laski wanilii GALARETKA: 1 owoc mango 1 galaretka brzoskwiniowa PRZYGOTOWANIE: SPÓD: 1.Herbatniki kruszymy i mieszamy z cukrem i roztopionym masłem. Masą wykładamy natłuszczone dno i boki tortownicy. 2. Pieczemy(...)wierzch będzie suchy ok 50-60 min. 8. Studzimy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach. * Kąpiel wodna: Do brytfanki o wyższych bokach nalewamy wodę i wkładamy tortownicę z sernikiem.   GALARETKA: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie według przepisu na opakowaniu. Mango obieramy, kroimy w kostkę i układamy na ostudzonym cieście. Całość zalewamy lekko tężejącą galaretką. Schłodzić w lodówce

Marcepanowa kuchnia
Deser winogronowy 201

fajne jest to, że Cykoria rozdaje do przetestowania swoje produkty- moim pierwszym był właśnie ten maczek. Mój synek jest zachwycony deserem bo uwielbia najpierw wyjadać posypkę. Polecam Składniki: 2 galaretki winogronowe (każda na 500 ml wody) 200 g serka homogenizowanego waniliowego 150 g winogron bez pestek 1/4 szkl śmietanki 30% 1 łyżeczka cukru pudru kolorowa posypka od Cykoria  Przygotowanie(...)Rozpuszczamy galaretki w gorącej wodzie (jedną w 1 szkl wody a drugą w 400 ml) i odstawiamy do ostygnięcia. Winogrona myjemy i osuszamy. Serek homogenizowany przekładamy do miseczki i dodajemy przestudzoną galaretkę (rozpuszczoną w 1 szklance wody). Mieszamy dokładnie a następnie przelewamy delikatnie do pucharków po 6-7 łyżek do jednego pucharka. Wstawiamy do lodówki na 30 minut

słodkie i nie tylko historie kulinarne
Ciasto z masą kokosową i galaretką 195

ciasto, które zrobiła moja mama a nie ja, ale było tak dobre, że muszę się nim tu z Wami podzielić :) Składa się z kilku warstw: biszkopta, masy kokosowej, galaretki, herbatników i czekolady, a całość tworzy świetne połączenie, nie za słodkie tylko takie w sam raz, spróbujcie :) Składniki na blachę wym. 22 x 33 cm: Biszkopt: 4 jajka 0,5 szklanki(...)cukru 3/4 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 200 g wiórków kokosowych 0,5 litra mleka 0,5 kostki miękkiego masła 3 łyżki cukru Ponadto: 2 galaretki (świetnie sprawdzą się takie o smaku czarnej porzeczki lub owoców leśnych) 3 paczki herbatników czekolada deserowa + kilka łyżek mleka rozpuszczone w kąpieli wodnej orzechy włoskie na posypkę   Najpierw należy

Simply Food
Ciasto „Kuszące orzeźwienie ” 265

truskawkowym i bitą śmietaną 💗 Zapraszam do spróbowania ciasta 😊 Składniki: biszkopt: gotowa mieszanka do biszkopta POLSKIE MŁYNY, jajka 4 szt, woda ok. 4 łyżki, warstwa jogurtowa: jogurt naturalny 3 szklanki, galaretka truskawkowa 2 opakowania, cukier puder 4 łyżki, woda 1 szklanka, mus truskawkowy: truskawki mrożone 1 kg, cukier 4 łyżki, galaretka truskawkowa 2 opakowania, żelatyna 1,5 łyżeczki bita śmietana: śmietanka(...)pieczemy bez termoobiegu w temp. 180-190 st. C przez 30-40 min. Z upieczonego biszkopta odrywamy papier i z powrotem wkładamy go do wysokiej blaszki. Warstwa jogurtowa:  Galaretki rozpuszczamy w jednej szklance gorącej wody i odstawiamy. Jogurt miksujemy z cukrem pudrem. Następnie do jogurtu stopniowo dodajemy tężejącą galaretkę i miksujemy. Gdy masa zgęstnieje to wylewamy ją na gotowy

kulinarne odsłony pati
Delikatny Sernik na Zimno z Galaretką 116

WYMIARY BLACHY: 36cmx25cm SKŁADNIKI NA MASĘ SEROWĄ: 2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (do dodania do sera)1 puszka brzoskwiń 500g sera 3razy mielonego 1,5 szkl śmietany 30%125g cukru pudru oraz 2 łyżeczki cukru waniliowego DODATKOWO: 1 opakowanie biszkoptów okrągłych (150g) 2 galaretki pomarańczowe+2szkl gorącej wody (na wierzch) WYKONANIE: 1.Dwie galaretki rozpuścić w 2 szkl(...)gorącej wody. 2.Śmietanę 30% ubić na sztywno, dodać cukier puder. 3.Ser 3 razy mielony utrzeć z cukrem waniliowym, stopniowo dodawać śmietanę 30%, wlać tężejącą galaretkę, na koniec wmieszać brzoskwinie pokrojone w kostkę. 4.Na spodzie blaszki ułożyć biszkopty. 5.Na biszkopty wylać masę serową,wyrównać,odstawić do stężenia. 6.2 galaretki rozpuścić w 2 szkl. wody, odstawić do wystygnięcia, gdy zacznie gęstnieć

Dziś Ja gotuje

Proponowane wyszukiwania