galaretka - 14130 przepisów (strona:220/942)

Biszkoptowe ciasto z kremem, winogronem i galaretką. 175

się dobrze sprężmy i rozplanujemy czas to dwie godzinki będzie gotowe. Mięciutki biszkopty przełożyłam znanym wszystkim kremem budyniowym, do tego pyszna pianka z kremówki, sezonowe winogrona i galaretka. Ciasto polecam na podwieczorek i poczęstunek dla gości. Idealnie smakuje z filiżanką aromatycznej kawy. Jest ono również bardzo podzielne. Zapraszam :) Składniki: Biszkopty: 10 jajek 1 szklanka cukru 1 szklanka mąki tortowej pół(...)pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru Pianka: 200 ml śmietanki kremówki 30 % cukier puder do smaku 1 łyżka żelatyny 3 łyżki gorącej wody Dodatkowo: 2 galaretki cytrynowe około 60 dag jasnych winogron 750 ml gorącej wody Wykonanie:  1. Biszkopty: Białka ubijamy na sztywną pianę. Następnie stopniowo wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, dodajemy żółtka

Izabelawkuchni
Ciasto z malinami i masą mascarpone. 251

Pyszne delikatne ciasto. Przygotowanie biszkoptu – patrz tu http://kuchniapokolen.pl/biszkopt-mojej-mamuski-zawsze-wychodzi/ Biszkopt ubiec, ostudzić. Przygotowanie masy malinowej – maliny umyć i odcedzić. Galaretki malinowe rozpuścić w 750 ml wrzącej wody. Dokładnie rozmieszać i zostawić aż przestygną i zaczną tężeć. Jak już galaretka jest prawie gęsta dodać maliny i zmiksować mikserem z widełkami do ubijania śmietany. Ubijać na szybkich obrotach(...)momentu uzyskania pianki. Wylać pianę na biszkopt. Odstawić do lodówki aż całkowicie zgęstnieje. Przygotowanie galaretek na górę – dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 900 ml wrzącej wody. Wymieszać i odstawić. Przygotowanie masy śmietanowej – Żelatynę zalać odrobiną zimnej wody, tylko tyle żeby żelatyna napęczniała. Wlać wrzącą wodę i wymieszać. Serek mascarpone lekko ubić, napowietrzyć. Laskę wanilii przeciąć na pół

Kuchnia Pokoleń
Sernik z rabarbarem i "Wypalanie traw" 182

roku z braku swoich owoców często eksperymentuję z rabarbarem. I w ten sposób powstał delikatny sernik na kruchym, owsianym cieście. Dla koloru czerwona galaretka i ciasto np. na niedzielę gotowe 😊 Składniki (na blachę o wymiarach (22 x 34) cm): Ciasto 22 g pełnoziarnistej mąki owsianej pół łyżeczki proszku do pieczenia 13 g cukru waniliowego 15 g (łyżka) brązowego cukru(...)Masa twarogowa 100 ml mleka 50 g masła 300 g sera (z wiaderka) 6 jaj 130 g cukru szczypta soli odrobina aromatu cytrynowego Dodatki ok. 400 g rabarbaru 2 galaretki wiśniowe 600 ml wrzątku Składniki na ciasto połączyć i wyrobić na gładką masę. Włożyć na godzinę do lodówki lub 10 minut do zamrażarki.  Ciasto rozwałkować i wyłożyć nim formę

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser z malin,borówek i galaretki krystalicznej 170

sklepach  pojawiła się nowość - galaretka krystaliczna,a ja bardzo lubię testować nowości więc zrobiłam na prędce deser. Deser robi wrażenie,bo owoce są pięknie wyeksponowane.  1 galaretka krystaliczna 500 ml wrzątku maliny borówki bita śmietana do dekoracji Galaretkę rozpuścić we wrzątku i odstawić do wystudzenia. Szklanki napełnić do połowy wysokości owocami i zalać przestudzoną galaretką. Wstawić do lodówki(...)chłodzić do momentu stężenia się galaretki,przed podaniem udekorować bitą śmietaną

Kolorowa kuchnia Elki
Biszkopt z pianką i musem śliwkowym 260

biszkopt 4 jajka 150 g cukru 150 g mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia pianka 500 ml śmietanki 30 % 200 g serka homogenizowanego waniliowego 2 galaretki brzoskwiniowe 2 szklanki gorącej wody (500 ml) mus śliwkowy 1 kg wypestkowanych śliwek 2 galaretki brzoskwiniowe ewentualnie cukier do smaku Przygotować biszkopt. Białka oddzielić od żółtek. Białka ubić na sztywno(...)wyłożonej papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 180 C i piec do suchego patyczka ok 12-15 minut, funkcja góra-dół. Gotowy biszkopt wystudzić. Przygotować piankę. Dwie galaretki brzoskwiniowe rozpuścić w 2 szklankach gorącej wody. Odstawić do wystudzenia. Śmietankę ubić na sztywno. Następnie dodać serek homogenizowany oraz tężejące ale płynne galaretki. Dokładnie zmiksować. Masę wylać na biszkopt

Monia miesza i gotuje
malinowa chmurka 894

ubite białka. Wkładamy do piekarnika. Pieczemy w 140 st. C przez ok. 60 min., następnie pozostawiamy w piekarniku przy uchylonych drzwiczkach do wystudzenia. Beza powinna być chrupka. składniki na galaretkę z malinami: 600 g malin 3 malinowe galaretki 870 ml gorącej wody wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie, studzimy. Do zimnej galaretki dodajemy maliny, mieszamy i wstawiamy do lodówki(...)lekkiego stężenia. Tężejącą galaretkę równomiernie wykładamy na kruche ciasto. Całość wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. składniki na krem śmietankowy: 500 ml śmietany kremówki 36%, schłodzonej 250 g serka mascarpone, schłodzonego 3 łyżki cukru pudru nasionka z 1 laski wanilii wykonanie: Śmietankę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Serek miksujemy z ziarenkami wanilii, dodajemy ubitą śmietankę i miksujemy do połączenia

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto biszkoptowe z malinami i bitą śmietaną 562

Lubicie letnie ciasta z owocami, bitą śmietaną i galaretką? To dziś zapraszam na właśnie takie pyszne lekkie ciasto z malinami. To wersja ciasta z truskawkami i bitą śmietaną , które pojawiło się już u mnie na blogu. W sam raz do weekendowej kawki. Pychotka Składniki:     6 jajek większych     1,5 szklanki mąki tortowej(...)łyżki cukru pudru     6 łyżeczek żelatyny     1 kg malin najlepiej jesiennych, które tak się nie rozpadają     2 galaretki czerwone Rady:     Składniki na biszkopt powinny mieć temperaturę pokojową     Śmietana powinna być zimna, wyjęta z lodówki w ostatniej chwili przed ubijaniem Sposób wykonania: Najpierw starannie oddzielam białka

Cukiernia Pychotki
Alkoholowy, tort miętowo-cytrynowy 157

alkoholowy.  Do nasączenia użyłam cytrynówki, ale równie dobry byłby biały rum, lub czysty alkohol z sokiem cytrynowym.  Biały biszkopt i mus miętowo -cytrynowy, zrobiony ze śmietany kremówki, galaretki cytrynowej i garści świeżych listków mięty. Z wierzchu posmarowany jest kremem z bitej śmietany mascarpone i kropli olejku miętowego.  Polecam wypróbować ! Biszkopt pieczony jest w kwadratowej formie, ale możecie(...)piekarnika upuśćcie na podłogę z wysokości 40 cm- dzięki temu biszkopt nie opadnie.Wystudzić. Przekroić na trzy części.   Mus miętowo cytrynowy 600  ml śmietany kremówki 2 galaretki cytrynowe 200 ml wody spora garść listków mięty  2-3 łyżki cukru Miętowe listki utrzyjcie z cukrem na gęstą, jednolitą papkę, lub zmiksujcie blenderem. Galaretki rozpuśćcie w 200 ml wody

Piekarz-Kucharz-Garkotłuk
GALARETKA W CZEKOLADZIE z żurawiną 309

Każdy uwielbia galaretki w czekoladzie – a zwłaszcza takie, które można przyrządzić samemu! Wystarczy tylko czekolada (u mnie gorzka) i wybrana galaretka (najlepiej z agarem). Moje czekoladki są z niespodzianką w środku – jest to żurawina. Wykonanie jest bardzo proste, wystarczy że posiadasz foremki do czekoladek. Możesz też użyć foremki na kostki lodu Zapraszam Cię do obejrzenia filmiku ukazującego sposób(...)wykonania galaretek // Składniki: 150 g czekolady (u mnie gorzka) 1 łyżka oleju kokosowego (lub masła) 1 opakowanie wybranej galaretki (najlepiej z agarem) ok. 20 g żurawiny Via Gusto życzy smacznego Jeśli chcesz wesprzeć moją pracę zapraszam Cię do subskrypcji kanału Via Gusto oraz do odwiedzenia blogowego Facebooka (wystarczy kliknąć w wybrane logo

Via Gusto
Sernik na zimno z malinami 205

szczęśliwe minki domowników zajadających z apetytem to co się z miłości do nich przygotowało. Sernik na zimno z malinami 3 duże 400 g waniliowe serki homogenizowane biszkopty 2 galaretki cytrynowe maliny 2 galaretki malinowe Galaretki cytrynowe rozpuścić w 3 szkl wody. Ostudzić, namoczyć w nich po kolei przez chwilkę biszkopty aby zmiękly i ułozyć je na spodzie blaszki. Pozostałą galaretkę(...)momentu kiedy będzie już gęstnieć. Połączyć ją mikserem z serkami i wylać na biszkopty. Wstawić na chwilkę do lodówki aby stężało. Na wierzch poukładać malinki i zalać je gęstniejącą galaretką malinową. Odstawić ponownie do lodówki do całkowitego stężenia. Smacznego! Artykuł Sernik na zimno z malinami pochodzi z serwisu Każdy ma jakiegoś bzika - Pieguskowa kuchnia

Pieguskowa Kuchnia
Sernik malinowo- porzeczkowy 435

masła Sernik: 1 kg sera (u mnie z wiaderka) 200g cukru pudru+ 4 łyżki 1 opakowanie żelatyny fix deserowej (60g) 500g malin 150g czerwonej porzeczki (pozbawionej szypułek) 1 galaretka owoce leśne Dodatkowo: 1 op.galaretki malinowej Sposób przygotowania: Spód: Herbatniki mielimy w mikserze lub wałkiem (w grubej foliowej torbie) wraz z roztopionym masłem. Przekładamy na wyłożoną papierem blaszkę, wyrównujemy i mocno(...)dociskamy. Schładzamy w lodówce. Sernik: Galaretkę rozpuszczamy w ¾ szklanki wody. Obrane, przepłukane i osuszone owoce miksujemy z 4 łyżkami cukru pudru. Możemy przetrzeć przez sito, by pozbyć się pestek, ale ja sobie ten etap odpuściłam. Ser i cukier puder (200g) mieszamy mikserem. Powoli do ucierającej się masy dodajemy żelatynę rozpuszczoną wg przepisu na opakowaniu. Odejmujemy ⅓ i odstawiamy

Kuchnia w czekoladzie
Kremowy sernik z limonkową nutą i nektarynkami (na zimno) 208

łyżki żelatyny spożywczej + minimalna ilość wody do zalania żelatyny 1 łyżka soku z limonki 1 cukier wanilinowy 16 g – u mnie Emix 3/4 szklanki cukru 2 nektarynki 2 galaretki – u mnie poziomkowe Emix + 900 ml wody biszkopty do wyłożenia dna tortownicy Przygotowanie: Przygotowujemy blaszkę. Na dno wykładamy papier do pieczenia, zapinamy obręcz (papier powinien wystawać poza formę(...)klik) Na biszkopcikowe dno wykładamy całą masę serową. Na wierzch ciasta (delikatnie wciskając) wykładamy pokrojone w kostkę (lub dowolnie) obrane nektarynki. Sernik wkładamy do lodówki. W tym czasie rozpuszczamy galaretki – ja rozpuszczam najpierw jedną, a dopiero później drugą. Każdą galaretkę rozpuszczamy w 450 ml wody (mniej o 50 niż w przepisie na opakowaniu). Wystudzoną już lekko tężejącą galaretkę ostrożnie

Słodkie okruszki
Ciasto z domowym serkiem 129

biszkopt nam wyrośnie) opakowanie cukru wanilinowego Masa serowa: 1 litr mleka 3,2% 1 litr śmietany 18% 6 jajek 250 g cukru pudru 1 kostka masła (200g) Dodatkowo: dwie galaretki (u mnie truskawkowe) Wymiary formy 37 x 24 cm Rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier(...)sitko (można wyłożyć je gazą) i pozostawiamy do wystudzenia. W misce ucieramy masło z cukrem pudrem na białą i puszystą masę. Do niej dodajemy wystudzony serek. Wszystko dokładnie ucieramy. Galaretki rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody. Zimny biszkopt przecinamy wzdłuż na dwie połówki. Pączujemy delikatnie niesteżałą galaretką dolny blat ciasta. Smarujemy go połową masy serowej. Na niej układamy drugi blat

PatiGotuje
tarta z jabłkami budyniowymi, galaretką i bitą śmietaną truskawkową... 176

gram, proszek do pieczenia 1/2 łyżeczki JABŁKA BUDYNIOWE: jabłka 6 sztuk, cukier 2 łyżki Polski Cukier, sok z cytryny 1 łyżeczka, budyń czekoladowy 1 opakowanie DODATKI: truskawki 1/2 kg, galaretka brzoskwiniowa 1 opakowanie, śmietana 30% 250 ml, galaretka truskawkowa 1 opakowanie ciasto kruche przygotowałam dwa dni wcześniej i schowałam w folii do zamrażarki i odmrożone, takie ciasto wg mnie jest(...)minut, lekoo wystudzić, na cieście podpieczonym rozsmarować jabłka budyniowe i piec około 40 minut, ciasto w formie dobrze wystudzić, aby budyń stężał na zimne jabłka położyć połówki truskawek, galaretkę brzoskwiniową rozmieszać w 450 ml gorącej wody i prawie tężejącą wylać na ciasto, schować do lodówki na kilka godzin, następnie formę nakryć talerzem i odwrócić, następnie znowu nakryć talerzem i odwrócić

W Mojej Kuchni Lubię
Tarta biszkoptowa ze śmietaną i truskawkami 200

ostatnim biszkopcie kakaowym [przepis] dzisiaj klasyczny biszkopt z truskawkami w formie tarty. Delikatny spód, warstwa puszystej kremówki a na wierzchu świeże truskawki i galaretka. Ciasto idealne na upalne dni 😋 Składniki  na formę o średnicy 28 cm biszkopt: 3 jajka L 3 łyżki mąki tortowej 1 łyżka skrobi ziemniaczanej lub kukurydzianej 3-4 łyżki cukru lub ksylitolu dodatkowo(...)łyżek dżemu truskawkowego albo wieloowocowego 250 ml kremówki 30/36% 1 śmietan-fix  1 galaretka truskawkowa  ok 400 g świeżych truskawek Przygotowanie: Galaretka: Galaretkę rozpuścić we wrzątku (w mniejszej ilości wody niż podano na opakowaniu czyli np. w 1,5 szklanki zamiast w 2). Schłodzić. Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. W trakcie ubijania dodać

Ze smakiem i z pasją

Proponowane wyszukiwania