galaretka - 14130 przepisów (strona:213/942)

galaretkowiec z mlekiem skondensowanym na herbatnikach 195

składniki: 1000 ml mleka skondensowanego nie słodzonego 4 różne galaretki (np. brzoskwiniowa, agrestowa, malinowa, cytrynowa) 1200 ml gorącej wody 30 g żelatyny + 250 ml gorącej wody ok. 36 szt. herbatników kakaowych wykonanie: Każdą galaretkę rozpuszczamy w 300 ml gorącej wody i odstawiamy do całkowitego stężenia. Stężałe galaretki kroimy w kostkę. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną żelatynę wlewamy(...)mleka skondensowanego, mieszamy. Dodajemy pokrojone w kostkę galaretki i mieszamy. Formę ok. 22×32 cm wykładamy folią spożywcza. Na dnie foremki układamy warstwę herbatników, przekładamy lekko tężejącą masę z galaretkami, wyrównujemy. Na wierzchu układamy herbatniki. Całość wstawiamy do lodówki, do całkowitego stężenia

Domowy Smak Jedzenia
Deserki waniliowo-malinowe 42

kawy lub herbaty. Nie ma żadnej trudności w ich przygotowaniu, wystarczy troszkę cierpliwości, aż kolejne warstwy zastygną. To lecimy Składniki na około 8 pucharków o pojemności 120 ml : 1 galaretka malinowa 500 ml gorącej wody 200 ml mleka 200 ml śmietanki 30% 1 ½ łyżeczki żelatyny 5-7 łyżek mleka skondensowanego (wg własnych preferencji słodkości) 1 łyżeczka cukru waniliowego(...)ciasteczek petite beurre 30 g masła Przygotowanie: Galaretkę rozpuszczam w gorącej wodzie i odstawiam do wystygnięcia. Następnie rozlewam galaretkę do pucharków i wstawiam do lodówki do zastygnięcia. Żelatynę zalewam niewielką ilością zimnej wody i odstawiam do napęcznienia. Mleko podgrzewam, aż będzie bardzo gorące. Zestawiam z ognia i dodaję napęczniałą żelatynę. Mieszam, aż żelatyna się rozpuści. Następnie wlewam śmietankę i dodaję

Słodki sentyment
MOJA WZ-TKA 38

nazwie ,, WZ- TKA'' zrobione po mojemu :) To szybkie ciasto czekoladowe, bez użycia miksera po prostu wymieszane łyżką a do tego krem na bazie jogurtu i śmietanki z dodatkiem galaretki cytrynowej. Wspaniałe połączenie smaków. Polecam przepis :)  SKŁADNIKI NA BLACHĘ O WYM : 25/ 20 CM : CIASTO: 3 jajka 3/4 szklanki dowolnego dżemu lub powidła szklanka mleka 0,5 szklanki oleju(...)czubate łyżki kakao czubata łyżeczka sody 3/4 szklanki cukru 2 szklanki mąki szczypta soli KREM: szklanka śmietany 36 % 400 ml jogurtu greckiego 2 galaretki cytrynowe opcjonalnie cukier puder do smaku POLEWA: 0,5 tabliczki gorzkiej czekolady 3-4 łyżki śmietanki 36 % ORAZ: 0,5 słoiczka dżemu z czarnej porzeczki lub innego ulubionego WYKONANIE: CIASTO: Wszystkie składniki wrzucamy do miski, mąkę

Pani na deser
Ciasto czekoladowo-truskawkowe 45

truskawkową.  Masa czekoladowa składa się z mascarpone i śmietanki oraz czekolady. Dodałam czekoladę gorzką ale można dodać inną dowolną, taką jaką lubimy. Masa truskawkowa to zmiksowane truskawki z galaretką i ubitą śmietanką. składniki: biszkopt 3 łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao 4 łyżki cukru 4 jajka 2 łyżki oleju 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia masa czekoladowa 300 ml śmietanki(...)mascarpone 150 g czekolady gorzkiej 1/2 szklanki mleka 3 łyżeczki żelatyny 130 g herbatników maślanych masa truskawkowa 300 g truskawek 200 ml śmietanki 30 % 2 galaretki truskawkowe 450 ml gorącej wody Jajka na biszkopt przygotować wcześniej aby były w temperaturze pokojowej. Białka oddzielić od żółtek. Następnie białka ubić na szywno, cały czas ubijać i porcjami dodawać cukier. Ubijać aż cukier

Monia miesza i gotuje
Ciasto pianka truskawkowa 418

Pianka z truskawek i galaretki Dziś banalnie proste i szybkie ciasto piankowe bez pieczenia na herbatnikach. Ciasto pianka truskawkowa na zimno to znakomity owocowy deser na upalne dni. Piankę można przygotować z jedną lub dwoma warstwami ciastek, to już jak kto lubi. Pianka z truskawek i galaretki to prawdziwe szaleństwo dla kubków smakowych. Słodycz herbatników i galaretki łamie kwaśny smak(...)ciepło czy na zimno. My dziś skupiamy się na piance na zimno z truskawek i bitej śmietany. To najprostsza, najpyszniejsza i najszybsza pianka. Ciasto z pianką truskawkową i galaretką to przepis z którym sobie każdy poradzi i amator i wprawiony w kuchni. Taką piankową masę możesz wyłożyć na każdy rodzaj ciasta pieczonego i bez pieczenia, pod warunkiem że jest zimne

Dieta moja pasja
Truskawkowa Pianka na biszkopcie – rozpływa się w ustach 49

szklanki) 60 g cukru (5 łyżek) płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Pianka truskawkowa: 400 ml jogurtu greckiego 200 ml śmietany 30% 1,5 opakowania galaretki (około 105 g – dałam truskawkową i pół cytrynowej) 250 g truskawek 200 ml wody   Pianka cytrynowa: 400 ml jogurtu greckiego 200 ml śmietany 30% 1,5 opakowania galaretki (cytrynowa) 300 ml wody(...)patyczka) w trybie góra-dół. Przez pół godziny ciasto studzimy przy lekko uchylonych drzwiczkach piekarnika, następnie wyjmujemy je, przekładamy na deskę do krojenia i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Pianki: Galaretki na piankę cytrynową i truskawkową rozpuszczamy osobno w gorącej wodzie. Odstawiamy do przestudzenia. Truskawkom na piankę odcinamy szypułki, myjemy je i miksujemy blenderem. Zimną śmietanę prosto z lodówki ubijamy

e-PrzepisyKulinarne
Sernik na zimno z truskawkami 46

lepszych przepisów na sernik na zimno! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik na zimno z truskawkami to proste połączenie a smak obłędny! Delikatny biszkopt w połączeniu z masą serową oraz galaretką z dodatkiem truskawek to prawdziwy raj dla podniebienia. Fajnie sprawdzi się na niedzielę do kawki, a także na różnego rodzaju letnie przyjęcia. Zapraszam do zapoznania się z przepisem! SERNIK NA ZIMNO(...)proszku do pieczenia szczypta soli MASA SEROWA 330 ml śmietanki kremówki 600 g sera twarogowego z wiaderka 5 łyżek cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 60 ml wody DODATKOWO 1 galaretka truskawkowa 500 g truskawek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT Białka jajek ubijamy na sztywną pianę, z dodatkiem szczypty soli. Ciągle ubijając na wysokich obrotach, stopniowo dodajemy cukier. Miksujemy do uzyskania

Przepiski.pl
Pyszne ciasto bez pieczenia z owocami i kremem jak do kremówki 42

połączenie, które zachwyci każdego łasucha. Z jakich warstw składa się ciasto? To pyszne ciasto bez pieczenia składa się z następujących warstw: spód z sucharków i Nutelli, mus owocowy z galaretką, krem budyniowy jak do kremówki , cienka warstwa mascarpone, pokruszone beziki. Dokładny przepis na ciasto znajdziesz poniżej. Jakie inne owoce można użyć do ciasta? Ciasto przygotowałam z dodatkiem borówek i malin(...)czekoladowego (np. Nutelli)   Warstwa owocowa: 700 g owoców (użyłam 400 g borówek i 300 g malin – możesz również dodać np. truskawki lub użyć jednego typu owoców) 3 galaretki (użyłam jedną galaretkę cytrynową, jedną malinową i jedną truskawkową) 200 ml wody   Warstwa budyniowa: 6 jajek 200 g mąki 250 g cukru 1 cukier waniliowy 750 ml mleka

Via Gusto
DESER GALARETKOWY 45

DESER GALARETKOWY Pyszny bardzo prosty deser dla wszystkich lubiących galaretki. Składniki:   - 1 galaretka owocowa -100 ml wrzącej wody Sposób przygotowania: 1. Galaretkę wsypujemy do wyższego naczynia i zalewamy wrzątkiem. 2. Za pomocą miksera lub blendera zaczynamy ubijać galaretkę, aż do uzyskania gęstej pianki (około 10 minut) 3. Gdy galaretka jest już gęsta przekładamy do pucharków, salaterek i wstawiamy

Kulinarnie z Polką na Kresach
Sernik z żelką brzoskwiniową 200

Przepis na kremowy sernik z żelką brzoskwiniową  i galaretką bez pieczenia . Ciacho znane też pod nazwą Sernik Jajko Sadzone . Jest to szybki i łatwy do zrobienia przepis, który doskonale sprawdzi się na Wielkanoc, oraz inne okazje. Spód ciasta przygotowany jest z herbatników i kremu czekoladowego, na którym znajduje się kremowa masa serowa, w środku wypełniona żelką brzoskwiniową. Góra ciasta(...)przykryta połówkami brzoskwiń zalanymi krystaliczną galaretką. Ciasto jest kremowe i puszyste, z lekko chrupiącym spodem. Wszystkie składniki idealnie ze sobą harmonizują tworząc oryginalny wygląd i wyjątkowy smak, który na pewno przypadnie do gustu wszystkim łasuchom.  (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sernik z żelką brzoskwiniową SKŁADNIKI: *tortownica 20-22 cm. oraz tortownica 18 cm Spód: herbatniki kakaowe (125g) krem czekoladowy typu nutella

Rita creative
Serniczek straciatella z mango i nutellą 102

Serniczek straciatella z mango i nutellą Pyszne i efektowne ciasto bez pieczenia. Świetne połączenie kilku smaków. Chrupiący spód, delikatna masa sernikowa z czekoladą i świeże owoce zatopione w galaretce. Palce lizać!     Składniki: Spód: 250g płatków kukurydzianych ok 300g kremu czekoladowego Nutella Masa serowa: 1 kg mielonego twarogu 300ml śmietanki kremówki 30% 6 łyżek cukru pudru 5 łyżek żelatyny(...)szklanki gorącej wody 50g startej czekolady gorzkiej lub deserowej Dodatkowo: ok 20 sztuk herbatników 2 sztuki mango 2 galaretki pomarańczowe 700ml gorącej wody         *** Płatki grubo miksujemy lub tłuczemy tłuczkiem do mięsa przez woreczek foliowy *** *** Do zmielonych płatków dodajemy krem czekoladowy i dokładnie mieszamy *** *** Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy

Blog z Apetytem
Serca brownie z kremem chałwowym 51

spód brownie: 100 g ciemnej czekolady 100 g mlecznej czekolady 150 g masła 5 jajek 5 łyżek cukru 4 łyżki mąki 4 garście płatków migdałów (opcjonalnie) 1 opakowanie galaretki malinowej Przygotowanie: Czekolady i masło rozpuszczam w kąpieli wodnej i odstawiam do przestygnięcia. Całe jajka ubijam z cukrem na gęstą, puszystą pianę. Do ubitych jajek wlewam powoli rozpuszczoną czekoladę z masłem(...)ciasto łopatką. Ciasto wylewam do blaszki (25 x 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Ciasto odstawiam do wystygnięcia. Galaretkę rozpuszczam w 400 ml wody, wylewam do płaskiego pojemnika rozmiarów ok. 22 x 16 i odstawiam do całkowitego zastygnięcia (galaretkę najlepiej przygotować dzień wcześniej) Składniki na krem chałwowy

Słodki sentyment
Ciasto Balladyna 289

Balladyna to pyszne ciasto zaliczane do kategorii ciast przekładanych. To doskonałe połączenie kakaowego biszkoptu, masy serowej, kajmaku oraz galaretki z zatopionymi w niej malinami. Balladyna to efektowne ciasto, które pięknie się prezentuje na stole i jeszcze lepiej smakuje. To wypiek obok, którego nie można przejść obojętnie. Może się wydawać, że Balladyna to skomplikowane i czasochłonne ciasto, nic bardziej mylnego, zapewniam(...)sera twarogowego z wiaderka 250 g serka mascarpone 1/2 szklanki cukru pudru 250 ml śmietanki 36% 4 łyżeczki żelatyny 75 ml gorącej wody (do rozpuszczenia żelatyny) dodatkowo: 2 galaretki malinowe 400 g malin (u mnie mrożone) 700 ml gorącej wody 460 g masy kajmakowej – 1 puszka ok. 250 g herbatników maślanych szklanka o pojemności 250 ml (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Gotuj z Prezesem

Proponowane wyszukiwania