galaretka - 14130 przepisów (strona:214/942)

Ekstremalnie jagodowy sernik na zimno. 111

cukrem 1/2 szklanki mleka Masa serowa: 800 g tłustego twarogu 200 ml śmietanki kremówki 30 % 3/4 szklanki cukru pudru 4 łyżki soku z cytryny 200 g mrożonych jagód Galaretka: 2 galaretki borówkowe 750 ml wrzątku 200 g mrożonych jagód Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku i subskrybowania kanału. Wykonanie: Formę do ciasta, moja(...)żelatynę wlać powoli do masy serowej, cały czas mieszając. Gotową masę wylać na biszkopty i dobrze wyrównać. Sernik włożyć do lodówki na kilka godzin, do stężenia. Na koniec przygotować galaretkę: galaretki rozpuścić we wrzątku, do rozpuszczonych dodać jagody i odstawić do lodówki do lekkiego stężenia. Lekko stężałą galaretkę wylać na sernik. Przełożyć do lodówki na następne 4 godziny

Pani M - kuchnia smakowita
Ciasto „Składanka jagodowa” 69

kopiaste łyżki cukru 3 kopiaste łyżki mąki pszennej 1 łyżka kakao Masa budyniowa: 500 ml mleka 2 op. budyniu waniliowego 4 łyżki cukru 3 żółtka 200 g masła Galaretka jagodowa: 450 g frużeliny jagodowej 2 op. galaretki o smaku owoców leśnych Masa śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 2 łyżeczki żelatyny 1 łyżka cukru pudru, do smaku Dodatkowo: 100 g mlecznej(...)zgęstnienia (niech chwilę pobulgocze). Do gorącej masy dodajemy masło pokrojone na mniejsze kawałki. Mieszamy aż do połączenia. Jeszcze ciepłą masę budyniową wylewamy na jasny biszkopt, wyrównujemy. Przykrywamy biszkoptem kakaowym. Galaretki rozpuszczamy w 3 szklankach gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Zimną galaretkę łączymy z frużeliną jagodową (lub po prostu jagodami), odstawiamy do stężenia. Następnie wykładamy na ciasto. Wstawiamy do lodówki

Smaki Na Talerzu
Ciasto z truskawkami i budyniem 152

cukru 1 kostka masła (200 g) Warstwa truskawkowa 350 g truskawek 330 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki żelatyny 120 ml gorącej wody Warstwa z galaretką 350 g truskawek 1 opakowanie galaretki truskawkowej 400 ml wody Przygotowanie Biszkopt: Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli. Następnie stopniowo dodawać cukier i miksować(...)Następnie cienkim strumieniem wlać mus i zmiksować do połączenia. Na koniec wlać przestygniętą żelatynę. Masę truskawkową wyłożyć na budyń i całość ponownie wstawić do lodówki do stężenia. Warstwa z galaretką: Galaretkę truskawkową rozpuścić w gorącej wodzie i odstawić do lekkiego stężenia. Truskawki pokroić na mniejsze kawałki i ułożyć na masie. Całość zalać galaretką. Ciasto ponownie wstawić do lodówki, najlepiej

Alle Dobre!
Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia 169

przygotowanie ciasta na filmie: Kliknij tu, by subsk rybować mój kanał na Youtube Ciasto Truskawkowy Duet składa się z kilku warstw herbatników, budyniu waniliowego, czekoladowego i truskawek zatopionych w galaretce. Jeśli wolicie, możecie przygotować to ciasto na jasnym biszkopcie albo na blacie domowego kruchego ciasta. Jeśli chcecie, by ciasto było trochę wyższe i bogatsze, na galaretkę możecie wyłożyć dodatkowo śmietankę(...)masła, 2 łyżki cukru, 375 ml mleka na ciemny budyń: 1 budyń waniliowy lub śmietankowy, 50 g masła, 2 łyżki cukru, łyżka ciemnego kakao, 375 ml mleka 2 galaretki truskawkowe, ok. 500 g truskawek Ciasto Truskawkowy Duet bez pieczenia, przygotowanie: Przygotować galaretki zgodnie z przepisem na opakowaniu (najlepiej użyć jednak trochę mniej wody). W blaszce ułożyć herbatniki.  Przygotować jasny

Lekcje w kuchni
Z ŁĄKI NA TALERZ: Złota galaretka z forsycji 71

rozchylając kwiatowe pąki i wypełniając skrzynki osiedlowego warzywniaka wyczekanymi nowalijkami. Jakże duże było moje zdziwienie, gdy nagle w kalendarzu pojawił się koniec miesiąca! Wtedy zaświtała mi w głowie forsycjowa galaretka, która urzekła mnie od pierwszego spotkania...a na zrobienie której zostało coraz mniej czasu. Na szczęście żółte krzewy wciąż są obsypane kwiatami i z pomocą kilku dodatkowych łapek szybko uzbieraliśmy(...)forsycjowych słoneczek ♥ Połowa zbioru została ususzona, by w szare miesiące móc wesprzeć swoją odporność robiąc z niej napar, a całe słońce z drugiej części zamknęłam w słoiczkach w postaci galaretki na winie z waniliowym aromatem :) Drobne kwiaty zalane wodą i odstawione na noc oddają do płynu całe swoje złoto zebrane w płatkach i pyłku, wino z cytryną podbijają smak

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Puszysty sernik bez pieczenia 54

Puszysty sernik bez pieczenia to pomysł na prosty i bardzo smaczny deser. To ciasto nie wymaga pieczenia, jest lekkie i wilgotne w środku. Dodatek cytrynowej galaretki sprawi, że ciasto będzie orzeźwiające, więc idealne na letnie, ciepłe dni, jako deser do popołudniowej kawy. Ciasto przygotujemy na herbatnikowym spodzie. Najlepsze ciasto wyjdzie jeśli użyjecie zwykłych galaretek. Bo teraz w sklepach można kupić(...)tężeją. Składniki na spód 150g herbatników 50g masła Jeśli macie ochotę możecie użyć herbatników kakaowych, albo dodać do składników łyżkę kakao. Składniki na sernik 1kg sera w wiaderku 2 galaretki, najlepiej cytrynowe 1/2 l wody 250 ml śmietanki 30% 1 torebka śmietanki śnieżka Ser do tego ciasta powinien być w temperaturze pokojowej, więc polecam na godzinę przed przygotowywaniem ciasta wyjąć

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Jabłecznik z kremem 56

sensie była to kwestia gustu. Chciałam koniecznie, żeby krem był nie za słodki, a jednocześnie żeby nie dominował nad jabłkami. Dlatego uznałam, że połączenie go z cytrynową lub agrestową galaretką będzie najlepszym wyjściem. Niestety dopiero w trakcie robienia ciasta okazał się, że mam tylko galaretkę truskawkową i wiśniową. Wybrałam truskawkę Jabłecznik z kremem, przepis na blaszkę(...)nasączyć, ale z racji kremu ja z tego zrezygnowałam. Prosty krem: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 1/3 szklanki cukru pudru 60 ml gorącej wody 0,5 opakowania galaretki cytrynowej (proszek) Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odkładamy do lekkiego ostudzenia. Mascarpone, śmietankę i cukier puder miksujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji. Dolewamy rozpuszczoną galaretkę ciągle miksując do momentu połączenia

Relaxtime
pyszne ciasto marchewkowe z jogurtową galaretką... 71

szklanki, proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki, przyprawa do piernika 1 łyżka, olej rzepakowy 3/4 szklanki, marchew 3 sztuki większe, orzeszki ziemne 100 gram, jabłka 2 sztuki galaretka wiśniowa 3 opakowania, jogurt naturalny 2 opakowania po 380 gram jedno, czekolada gorzka 100 gram, kakao do posypania - ile potrzeba Do misy robota dodać cukier, jajka i utrzeć do białości na "kogel(...)papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć do formy. Wygładzić wierzch ciasta i piec w nagrzanym piekarniku na 200C, grzanie góra/dół około 55 minut, do suchego patyczka. Galaretki wymieszać w 600 ml gorącej wody, wystudzić do prawie stężenia, wymieszać z zimnym jogurtem. Ciasto dobrze wystudzone (najlepiej upiec wieczorem na następny dzień) przekroić na dwie części. Jedną część ciasta można zwilżyć

W Mojej Kuchni Lubię
Sernik waniliowy na herbatnikach 61

Prosty w przygotowaniu sernik waniliowy z galaretką na herbatnikach. Pyszny, gotowany sernik bez masła i jajek. Sernik jest kremowy i delikatny, a bita śmietana dodaje mu wyjątkowej lekkości. To również doskonała propozycja dla początkujących, ponieważ ten sernik nigdy nie opada. Do przygotowania nie potrzebujesz miksera, wystarczy tylko łyżka lub miotełka. Sernik bardzo ładnie się prezentuje, a wysiłek, jaki trzeba włożyć(...)waniliowy: 2 op. (2 x 40 g) mleko: 1/2 szklanki olej: 1/3 szklanki skórka z cytryny: 2 łyżki sok z cytryny: 2 łyżki cukier do smaku herbatniki: 200 g galaretka wiśniowa lub truskawkowa: 1 op. galaretka cytrynowa lub pomarańczowa: 1 op. Do dekoracji: śmietanka 30 – 36 %: 150 g mleko w proszku: 1 łyżka cukier puder: 1 łyżka Sernik waniliowy

Kuchnia Na Wypasie

Proponowane wyszukiwania