Kolejna modyfikacja przepisu na Leśny Mech przed Wami. Tym razem to połączenie szpinakowego ciacha z sernikiem o smaku mango. Całość zwieńczona galaretką z owocami mango z zalewy. Kto lubi Leśny Mech, polubi także tą wersję. Tutaj pierwsze skrzypce gra owoc, serniczek na zimno jest smacznym dopełnieniem ( standardowe nadzienie „Mchu” czyli śmietana 30% byłaby tutaj zbyt „muląca”). „Polana Mango” nie jest(...)papierem do pieczenia. Pieczemy 60 minut w temp. 180 stopni. Studzimy. Kroimy na dwa blaty. Składniki na masę serkową: ser w wiaderku o smaku waniliowym- słodzony ( 1 kg) 2 galaretki o smaku mango 2 łyżeczki żelatyny Galaretki i żelatynę rozrabiamy w ½ szklanki gorącej wody. Lekko studzimy ( ma być lekko ciepła, by przy łączeniu z serem nie powstały grudki
Domowe ciastaCześć Kochani, dziś zapraszam na jeden z moich ulubionych serników i ciast-kawowy sernik na zimno z mlekiem w proszku i galaretką. Ciasto jest po prostu rewelacyjne. Łatwe do zrobienia, bardzo elegancko wyglądające, i przepyszne. Z mocno wyczuwalnym smakiem kawy, mleka w proszku. Całość wieńczy galaretka z okrągłymi biszkoptami. Na prawdę wspaniałe ciasto, które jestem pewna, zachwyci Was swoim smakiem(...)szkl mleka w proszku pełnego -500ml śmietanki 30% -3 czubate łyżki kawy rozpuszczalnej -200 ml gorącej wody -2,5 łyżki żelatyny DODATKOWO -biszkopty okrągłe około 200g -2 galaretki pomarańczowe -800ml gorącej wody BISZKOPT Oddzielamy żółtka od białek-białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy stopniowo cukier, miksujemy do jego rozpuszczenia. Następnie dodajemy żółtka, miksujemy. Dodajemy mąkę, proszek, kakao
moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po krokuwstawić ponownie do piekarnika i wystudzić przy uchylonych drzwiczkach,biszkopt piekłam na blaszce o wymiarach 24cmx36cm(wyszedł wysoki na 6 cm) Masa śmietanowa: 2 śmietanki kremówki (po 250ml) 2 galaretki agrestowe galaretkę rozpuścić w 1/2 l wody, ostudzić,poczekać aż się zetnie, śmietanę ubić dodać ściętą galaretkę, dokładnie wymieszać, Masa truskawkowa: 2 galaretki truskawkowe 1/2 kg truskawek świeżych lub mrożonych(...)galaretki rozpuścić w 3 szkl wody, poczekać do ścięcia, świeże truskawki zmiksować(mrożone -rozmrozić odlać wodę i zmiksować-można ją wykorzystać do przygotowania galaretek), nastepnie połączyć z galaretką, biszkopt przeciąć, przełożyć masą agrestową, przykryć drugą warstwą ciasta i na wierzch wylać masę truskawkową
Kuchnia Beatyktóre cieszą oko i podniebienie - nie za słodkie, idealne dla dzieci i nie tylko! Składniki (użyłam kwadratowej tortownicy o boku 20cm): 2 wafle ucięte na miarę blaszki 3 różne galaretki (u mnie bananowa, truskawkowa i malinowa) 400-500 ml śmietany 30% 2 łyżki cukru pudru woda Sposób wykonania: 1. Formę wyłożyć folią spożywczą. Na spód położyć wafel ucięty na miarę(...)foremki. 2. Jedną (np. bananową) galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Pozostawiamy do lekkiego stężenia. 3. Połowę śmietany ubić z połową cukru. Wlać galaretkę i zmiksować. Wylać na wafel i włożyć do lodówki. 4. Kolejną galaretkę (np.truskawkową) rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do lekkiego stężenia. Wylać na warstwę ze śmietaną. Włożyć do lodówki. 5. Ostatnią galaretkę rozpuścić
Kuchnia domowa Aniupiekłam do tej pory! Sernik z wiśniami i czekoladą to połączenie idealne. Polecam inne moje przepisy na serniki. Zerknij TUTAJ i tutaj Masa serowa w połączeniu z kwaskowymi wiśniami, galaretką i czekoladą z siekanymi migdałami na kakaowym kruchym spodem smakuje wyśmienicie. Upiekłam ten sernik, skosztowałam i powiem nieskromnie, że to na 100% idealny sernik . Uwierzcie mi na słowo(...)sernik jest wart grzechu. Na galaretce z wiśniami zrobiłam dekorację z czekolady i dodatkowo posypałam wierzch sernika siekanymi migdałami. Składniki blaszka od wewnątrz 25×36 cm , szklanka ma poj. 250 ml: Kruchy spód kakaowy: 2 szklanki mąki pszennej 2 łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru pudru 2 cukier waniliowy 150 g posiekanego masła 1 jajko Masa
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięserniki ? Jeśli tak, to świetnie się składa, bo mamy dla Was przepis na sernik ananasowy na zimno . Do jego zrobienia wykorzystaliśmy ananasy z puszki, ponieważ świeży ananas powoduje, że galaretka nie tężeje, a masa serowa może zrobić się gorzka. Można temu zapobiec, gotując świeży owoc prze kilka minut, lecz “puszkowa” wersja sernika jest szybsza i prostsza. W dzisiejszym(...)mieć jeszcze miejsce na pyszny sernik ananasowy na zimno . Udostępnij Składniki na sernik ananasowy na zimno 400 g delicji 500 g sera białego z wiaderka (w temperaturze pokojowej) 4 galaretki cytrynowe 1 puszka ananasów (w temperaturze pokojowej) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie Dwie galaretki rozpuścić w 300 ml gorącej wody, odstawić do wystygnięcia. Dno tortownicy (26 cm), wyłożyć papierem do pieczenia
niecodziennikparyzasadzone jeszcze przez dziadka i nie trzeba było korzystać z drabiny, aby zerwać ich większą ilość. Z części owoców zrobiliśmy warstwowe, pyszne i lekkie ciasto czekoladowo-wiśniowe . Ciasta z galaretką z dodatkiem sezonowych owoców są przez nas chętnie jedzone podczas wakacyjnych dni, ale to czekoladowo-wiśniowe można robić cały rok, wykorzystując mrożone wiśnie. Udostępnij Składniki na ciasto czekoladowo-wiśniowe Czekoladowy(...)szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 1 1 / 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki kakao 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia 1 szczypta soli Wiśnie w galaretce: 400 g wiśni 4 łyżki cukru 2 galaretki wiśniowe 750 ml wrzącej wody Krem z mascarpone: 250 g serka mascarpone 250 ml śmietanki kremówki 30% 1 łyżka drobnego cukru Poncz do nasączenia biszkoptu
niecodziennikparycukru 40 g masła 150 g mąki pszennej 1 jajko 1 łyżka kakao 1 łyżeczka przyprawy do piernika 1 / 2 łyżeczki cynamonu 1 / 2 łyżeczki sody 3 łyżki mleka Galaretka: 1 słoik dżemu brzoskwiniowego (400 g) 1 galaretka brzoskwiniowa 1 szklanka soku pomarańczowego 1 łyżeczka żelatyny Marcepan: 200 g masy marcepanowej 100 g orzechów włoskich 2 łyżki rumu Polewa czekoladowa(...)pieczenia, wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 o C , piec z termoobiegiem ok. 20 minut – do suchego patyczka. Ciasto wyjąć z piekarnika, pozostawić w formie do wystygnięcia. Galaretka: W garnku zblendować dżem z sokiem pomarańczowym, po czym postawić na ogniu i podgrzać, aż mieszanina będzie gorąca. Wsypać galaretkę w proszku i żelatynę, mieszać do ich rozpuszczenia się. Zostawić
niecodziennikparyCiasto Ptasia Wyspa Ciasto nie wymaga dużo pracy, spód ciasta z bakaliami prawie bez dodatku mąki. Delikatna masa przełożona galaretką z ptasim mleczkiem. Ciasto jest pyszne każdemu zasmakuje. Składniki na ciasto: · 6 jajek · ¾ szklanki cukru · 1 szk orzechów włoskich(...)masę: · 500 ml śmietany 36 % · 600 ml serków Danio brzoskwiniowych · 1 galaretka kryształowa Dodatkowo: · 2 galaretki zielone · Opakowanie ptasiego mleczka · Polewa
Kulinarna ChwilaPyszna, kolorowa, puszysta pianka, owoce, galaretka i słomka ptysiowa. Proste ciasto, które nie wymaga pieczenia, nie licząc czasu tężenia galaretek to jest szybkie w przygotowaniu. Takiemu przysmakowi nie oprze się żaden łasuch, ani duży, ani mały ;) Składniki: * 500 ml śmietany kremówki 36% * 1 galaretka brzoskwiniowa * 2 galaretki jagodowe * 4,5 szklanki wrzącej wody * 1 puszka brzoskwiń w syropie * garść(...)jagód (u mnie mrożone) * pół paczki słomki ptysiowej z cynamonem (u mnie Brześć ) Wykonanie: Wszystkie 3 galaretki rozpuścić w 1,5 szklanki wrzącej wody (każdą osobno), wystudzić, odczekać aż zaczną lekko tężeć. Śmietanę kremówkę ubić na sztywną pianę, podzielić na 2 równe części. Do jednej wlać tężejącą galaretkę jagodową, do drugiej brzoskwiniową, wymieszać mikserem. Na dno okrągłej blachy
Zrób to smacznieDzień dobry :-) Dawno na blogu nie było deserów. Dzieci się dopominały o coś z galaretką, więc na szybko powstała panna cotta z galaretką malinową i malinami. Polecam jest pyszna :-) Miłego dnia życzę :-) Składniki na 4 porcje: 500 ml śmietanki 30% 3 łyżeczki żelatyny 1 łyżeczka naturalnego aromatu waniliowego z prawdziwą wanilią 2 łyżki cukru trzcinowego 1 galaretka malinowa mrożone maliny(...)się zagotuje. Zdejmujemy z palnika dodajemy żelatynę i mieszamy. Żelatyna powinna ładnie nam się rozpuścić. Odstawiamy do przestudzenia. 2. Letnią rozlewamy do pucharków/szklaneczek i wstawiamy do lodówki. 3. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml wrzątku. Studzimy. 4. Jak panna cotta nam się zastygnie, wlewamy warstwę z galaretki. Wyjmujemy maliny z zamrażalnika i kruszymy. Takie zamrożone, pokruszone wrzucamy do galaretki. Wstawiamy
kruche babeczkidnia :) Ciasto piekłam w małej blaszce, 27x18. Biszkopt: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej tortowej 1/2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa śmietankowa: 500 ml. śmietanki 30 % 1 galaretka krystaliczna 3/4 szklanki gorącej wody 1 tabliczka białej czekolady Dodatkowo: 1 galaretka czerwona (u mnie truskawkowa) 1,5 szklanki gorącej wody Wykonanie: Jajka ubić z cukrem na puszystą masę. Dodać(...)ciasto, przełożyć na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w piekarniku nagrzanym do 175 stopni, około 15 minut. U mnie wystarczyło 13 minut. Gotowe ciasto, zostawić do przestudzenia. Czerwoną galaretkę, rozpuścić w 1,5 szklanki gorącej wody. Następnie przelać do płaskiego naczynia. Ja wlałam do naczynia żaroodpornego. Zostawić do wystudzenia. Kiedy ostygnie, wstawić do lodówki, żeby galaretka stężała. Czekoladę podzielić
Agusiowe smakołykidesery to ogromną popularnością cieszą się też biało-czerwone serniczki w szklance . Składniki – walentynkowe ciasto (2 formy 25×30 cm): Składniki – pianka truskawkowa i serduszka: 3 galaretki truskawkowe bez cukru 800 ml wody 400 ml śmietany 30% opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Składniki – pianka mleczna: 120 ml mleka 3,2% 10 g żelatyny(...)łyżki zimnej wody pół łyżeczki wanilii burbońskiej opcjonalnie słodzik np. ksylitol , erytrytol, stewia do smaku Przygotowanie: Galaretki rozrobić w gorącej, ale nie wrzącej wodzie dokładnie mieszając do całkowitego rozpuszczenia. Opcjonalnie można dodać słodziku. Przygotować jedną z blaszek smarując ją delikatnie masłem lub olejem kokosowym. 1,5 szklanki gotowej rozpuszczonej galaretki wylać do wysmarowanej tłuszczem
Ola la LCHFbananowe na biszkopcie z kremem śmietankowym. Jest bardzo wilgotne, kremowe, aromatyczne, troszkę waniliowe. Wygląda wspaniale! Na jednym kawałku nie można poprzestać. W przygotowaniu jest proste. Do kremu śmietankowego użyłam galaretki bananowej, ale można użyć galaretki w dowolnym smaku. Z przepisu uzyskamy sporą blaszkę, polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji kanału Mała Cukierenka na YouTube!! . Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki(...)łyżeczka cukru pudru Masa bananowa: 1L soku bananowego (użyłam nektar bananowy) 150g masła 3 budynie śmietankowe lub waniliowe bez cukru 5 bananów sok z 1/2 cytryny Krem śmietankowy: 1 galaretka o smaku bananowym (lub agrestowym, cytrynowym, brzoskwiniowym) 200ml gorącej wody 500ml schłodzonej śmietanki kremówki 30% lub 36% 1-2 łyżki cukru pudru (proszę dosłodzić do smaku) 2 łyżeczki cukru
Mała Cukierenka