galaretka - 14130 przepisów (strona:126/942)

Mleczny galaretkowiec 948

się skończyły, a u mnie ciasto na zimno. Ktoś mógłby powiedzieć, że trochę na opak, ale to ciasto czy też deser zrobiłam specjalnie dla mojego synka, który bardzo lubi galaretki. Postanowiłam, że zrobię je w postaci takiego deseru, aby przemycić trochę mleka do jego diety, bo samego nie chce pić. Przy okazji mieliśmy sporo frajdy ze wspólnego przygotowywania ciasta. Chociaż(...)zrobić od razu, a prace trzeba rozłożyć w czasie. Ale rekompensują to ładnym wyglądem i oczywiście smakiem. A radość dzieci bezcenna. Oto przepis: (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki: 4 galaretki w różnych kolorach (u mnie truskawkowa, brzoskwiniowa, agrestowa i turkusowa) 0,5l mleka 3 łyżki żelatyny ok. 1/3szkl. zimnej wody 3 łyżki cukru kryształu 1łyżeczka cukru waniliowego Sposób przygotowania: Przygotowanie tego

Waniliowe Improwizacje
Wafle z galaretką 92

wspomnieniem do dzieciństwa. Przecież to było coś, co w domu pojawiało się często.  Składniki: * 1 paczka wafli * 1 szklanka cukru * 2 szklanki śmietany 18% * 30 dkg masła * 4 galaretki w dwóch smakach Składniki na masę podzieliłam na pół.  15 dkg masła roztopiłam z 1/2 szklanką cukru. Dodałam 1 szklankę śmietany, wymieszałam do uzyskania jednolitej masy i do gorącego(...)jeszcze wsypałam dwie galaretki (miałam agrestowe).  Mieszałam do momentu aż wszystkie składniki połączą się i galaretka całkowicie rozpuści.  Odstawiłam do ostygnięcia i to samo zrobiłam z drugą częścią składników dodając tylko 2 galaretki pomarańczowe.   Kiedy masy ostygły i trochę zgęstniały wylewałam na wafle na przemian kolorami.  Ta ilość masy wystarczy by przełożyć 1 paczkę wafli

Pieprzyć z Fantazją
Galareta drobiowa 103

Czas Przygotowania : 1 h Gotowe w : 5 h   W różnych regionach polski gospodynie przygotowują na święta galaretę zwaną również galertem czy też zimnymi nóżkami. Moja

uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Keto panna cotta dyniowa (Paleo, LowCarb) 132

serwowana dorosłym czy też dzieciom. W tym drugim przypadku wymyślne kształty będą pewnie mile widziane. W wersji dla dorosłych kształt ma pewnie mniejsze znaczenie – można za to wzbogacić galaretkę kawową rumem. Keto panna cotta dyniowa z kawową galaretką oblana syropem klonowym bez cukru Keto deser na ostatnią chwilę Tę panna cottę dedykuję zatem wszystkim tym, którzy w ostatniej chwili(...)stewii lub erytrytolu . Panna cotta dyniowo – kawowa Keto panna cotta dyniowa to pyszny i atrakcyjny deser, idealny na Halloween last minute, bo robi się ją naprawdę szybko. Zwieńczona czarną galaretką kawową posiada iście halloweenową kolorystykę. Happy Halloween! Dania Deser , Przekąska Kuchnia Amerykańska , Wege Keyword galaretka , Halloween , kawa , panna cotta Porcje 6 sztuk Czas przygotowania 15 minut Czas gotowania 2 minuty

Modern Cave Girl
Kostka bananowa z czekoladą 146

Mocno bananowy przekładaniec z biszkoptami, galaretką i czekoladą świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki w gronie najbliższych.   Składniki: 150g podłużnych biszkoptów Masa bananowa czekoladowa: 2 galaretki bananowe 3 banany 1 łyżeczka soku z cytryny 50g deserowej czekolady 200g  śmietany 30% 350g serka homogenizowanego naturalnego 3 łyżki cukru pudru 3 łyżeczki żelatyny(...)Wierzch ciasta: 4 banany 2 galaretki bananowe Wykonanie: 1. Blaszkę o wymiarach 24 cm x 24 cm wyłożyć warstwą biszkoptów. 2. Masa bananowo-czekoladowa: Żelatynę zalać 3 łyżkami wody i pozostawić do napęcznienia. Galaretki rozpuścić w 300 ml wody, dodać napęczniałą żelatynę i pozostawić do wystudzenia. Banany obrać ze skórki, pokroić w plastry, skropić sokiem z cytryny i zmiksować blenderem

Szalona Kuchnia Eweliny
Kryształek - jogurtowiec z galaretkami 212

wykorzystaniem śmietanki kremówki i w książce kucharskiej widniał pod nazwą Śmietanowiec. To był mój pierwszy tort na rocznicę ślubu rodziców, który samodzielnie wykonałam. Gdy zobaczyłam na blogu jogurtowca z galaretkami w wykonaniu Tysi , wspomnienia wróciły i naszła nas ochota na pyszny, lżejszy deser z wykorzystaniem samego jogurtu. Użyłam pięć różnych kolorów galaretek, ale można zrobić wykorzystując trzy kolory - wtedy odpowiednio(...)należy użyć 2+2+1 pamiętając, że jedną galaretkę przygotowujemy w zmniejszonej ilości wody, w 350 ml. Polecam Wam serdecznie :) Składniki: 800 g jogurtu naturalnego lub greckiego 3-4 łyżki cukru pudru (do smaku) 5 łyżeczek żelatyny + 1/3 szklanki wody 5 opakowań galaretki w różnych, kontrastowych kolorach (lub zestaw 3 kolorów 2+2+1) Przygotowanie: Dzień wcześniej przygotować galaretki. Każdą

Kocham..lubię..gotuję..
Zielone jabłuszko 225

Pyszne ciasto,pięknie wygląda.Możemy użyć innego koloru galaretki i będzie wtedy inne niż zielone jabłuszko. Biszkopt 3 jajka 1/3 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki pszennej tortowej 2 łyżki mąki ziemniaczanej Masa jabłkowa 3 zielone galaretki agrestowe 1 litr wrzątku 5 dużych jabłek Masa śmietanowa 400 ml śmietanki 30% 2 łyżki cukru pudru 2 śmietan fixy Polewa 1/2 czekolady(...)dokładnie i ostrożnie wymieszać kopystką]. Ciasto przelać na wyłożoną papierem do pieczenia foremkę . Piec w piekarniku nagrzanym do temperatury 170 stopni przez około 20 minut – do suchego patyczka .  Galaretki rozpuścić we wrzątku, dokładnie wymieszać. [D o naczynia Thermomiksa  wsypać galaretki , wlać wodę.Gotować 8min /90 °C/obr.2 ] .. O dstawić do wystudzenia . Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o dużych

Moje domowe kucharzenie
SERNIK KOKOSOWY 191

Ciasto idealne. Zapewniam iż na jednym kawałku trudno będzie poprzestać... Idealne ciasto na letnie, upalne dni. Sernik na zimno, bez sera, bez mleka, bez jajek, bez glutenu. Można użyć galaretek bez cukru i posłodzić dowolnym słodziwem, uzyskamy dodatkowo wersję bardzo dietetyczną. Inspiracją był ten przepis Tortownica o śr. 24cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400g każda(...)mnie 21% tłuszczu) - 2x po 250-270g borówek lub jagód (dałam borówki) lub gotowego musu owocowego - 5 galaretek (każda na 500 ml wody) W 500 ml gorącej wody rozpuszczamy 4 galaretki (u mnie malinowe), dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Pierwszą partię 250-270g borówek (lub jagód) dokładnie blendujemy. Masę owocową dodajemy do zmiksowanego mleczka kokosowego (ja swoje

Smaczne Zdrowe
Sernik Pina Colada 167

razem połączenie kokosu i orzeźwiającego ananasa. Smaki słynnego koktajlu karaibskiego Pina Colada. Delikatna masa na bazie sera, mleka kokosowego  i wiórków kokosowych pokryta zmiksowanym ananasem z galaretką cytrynową. Pyszny deser idealny na upalne letnie dni. 120 gram herbatników 100 gramów wiórków kokosowych  3 galaretki o smaku cytrynowym 1 puszka mleka kokosowego ( 425 ml. ) 1 puszka ananasa(...)masła 50 ml. mleka 500 gramów sera na sernik z wiaderka 30/40 gramów cukru Wiórki kokosowe i herbatniki zmielić  ( osobno).   Wiórki kokosowe podzielić na dwie części. Dwie galaretki rozpuścić w 300 ml. wrzątku. 1 galaretkę rozpuścić w  400 ml. wrzątku . Obie galaretki wystudzić. Masło roztopić. Zmielone herbatniki wymieszać z połową wiórków kokosowych, dodać roztopione masło i mleko

Andzia Pichci
Ciasto „Arbuz” 248

czym mówię. Krem śmietanowy z mascarpone, to znana i lubiana klasyka. Sprawdza się w wielu zestawieniach i tutaj również gra doskonale. I na sam wierzch – borówka amerykańska i galaretka. Zdecydowałam się na borówkę, bo uwielbiam jej smak w letnich wypiekach. Jeśli chcecie, można ją zastąpić chocolate chips, a nawet pestkami dyni czy słonecznika. Jeśli jednak zależy Wam by było(...)świeżo i orzeźwiająco, wybierzcie borówkę amerykańską – to moim zdaniem najlepszy wybór Co do galaretki to wybrałam tę o smaku Arbuzada – ma taaaaki śliczny różowy kolor i idealnie mi tutaj spasowała <3 Przygotowując to ciasto nawet w połowie nie przypuszczałam, że będzie mi AŻ TAK bardzo smakować. A Wy robiliście je już? Ciasto: 250-270 g świeżego szpinaku

Smaki Na Talerzu
CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA 504

oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder (1 łyżka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl.) Masa  brzoskwiniowa: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka brzoskwiniowa  (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl(...)żelatyna (1 łyżka) Dodatkowo: herbatniki (26 szt.) czekolada gorzka (40 g) posypka czekoladowa (opcjonalnie) *foremka z odpinaną opaską 28cm. x 18cm. x 7cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.)  Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia.  Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny  i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest

RITA food channel
Truskawkowa kostka bez pieczenia 155

Składniki: Spód: Biszkopty okrągłe małe opakowanie ok 20 sztuk Pianka truskawkowa: Śmietana 30 % 600 ml Truskawki 500 g ( świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Mus truskawkowy: Truskawki 500 g (świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia(...)łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty

Kulinarne przygody
SERNIK NA ZIMNO Z TRUSKAWKAMI – HIT SEZONU! 131

mniej tłuszczu), kopiata łyżka 50g płynnego miodu Ser: 800g serka twarogowego na sernik (zmielonego) 80g erytrolu żelatyna do deserów (w ilości odpowiedniej do pozostałych składników) Wierzch: 1kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej rozpuszczonej w o połowę mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu Płatki owsiane wymieszać z masłem orzechowym i miodem. Powstanie kruszonka, którą wyłożyć należy dno naczynia do tarty(...)żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy w ser, układając na całej powierzchni sernika. Wstawić do lodówki. W międzyczasie rozpuścić połowę galaretki w połowie wody tj. całą galaretkę rozpuszcza się najczęściej w 500ml wody, ja połowę rozpuściłam w 125ml wody. Dzięki temu galaretka będzie gęstsza i szybciej się zetnie. Galaretkę odstawić

Dietolog
Deser z galaretką i śmietanką 134

Przedstawiam Wam idealny deser z galaretką i śmietanką na upalne dni . Smakuje wyśmienicie, w tej wersji wybrałam galaretkę pomarańczową, którą możecie zastąpić swoim ulubionym smakiem. Deser świetnie sprawdzi się także z dodatkowymi owocami . Deser z galaretką i śmietanką 1 galaretka o smaku pomarańczowym ((lub innym)) 400 ml śmietanki 30% lub 36% 3 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej 1/2 pomarańczy(...)innych owoców)) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia proszku. Odstaw do ostygnięcia. Następnie przełóż ją do lodówki do szybszego stężenia. Obie śmietanki ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Podziel bitą śmietankę na dwie części i jedną z nich włóż do lodówki. Do drugiej części

Przepisy na widelcu
Ciasto orzechowe z wiśniami – kuchnia podkarpacka 213

Ciasto orzechowe z wiśniami - kuchnia podkarpacka Dwa orzechowe biszkopty przełożone delikatną masą budyniową, a na wierzchu owoce w galaretce – oto smaczne niedzielne ciasto według pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Hermanowej na Podkarpaciu. Do przygotowania ciasta można użyć zarówno owoców świeżych, jak i ze słoika, lub z puszki. Ich smak podkreśli masa budyniowa z nutką alkoholu. W oryginale przepis został(...)budynie w proszku 3 szklanki mleka 200 g masła 1 kieliszek rumu (lub innego mocnego alkoholu) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: słoik drylowanych wiśni (lub świeże truskawki) 2 galaretki wiśniowe (lub truskawkowe) Zaczynamy od upieczenia 2 blatów orzechowych. Ubijamy w misce 4 białka dodając pod koniec ubijania 100 g cukru (łyżka po łyżce). Do ubitych białek dodajemy 4 żółtka

Trzeci talerz