galaretka - 14130 przepisów (strona:126/942)

Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 585

łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera z wiaderka) Dodatkowo: 400g masy krówkowej (użyłam z puszki) 250g herbatników kakaowych (można użyć jasnych) Wierzch: 2 galaretki malinowe 600ml gorącej wody 400-500g malin świeżych lub mrożonych (mrożone należy rozmrozić) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cm x 30cm(...)FILM . Wyłożyć pozostały serowy krem, wyrównać. Ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Ciasto na czas dalszych przygotowań wstawić do lodówki . Wierzch: 12. Do miski wsypać obie galaretki, wlać gorącą wodę i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do całkowitego ostudzenia. 13. Do ostudzonej galaretki dodać rozmrożone owoce i wymieszać. Jeśli galaretka nie jest tężejąca odstawić ją jeszcze

Mała Cukierenka
Kokosanka z malinami na kruchym spodzie bez glutenu i białego cukru 69

Jeszcze podsyłamy Wam ostatnie przepisy przed świątecznym szałem! Dziś kokosanka wręcz z nutą lata, ponieważ użyłyśmy zalegające nam w zamrażarce maliny 💛  Kruche ciastko, galaretka malinowa i kokosowy krem.... czyż nie mogło być pyszniej? Bardzo polecamy nawet z innymi ulubionymi owockami 😍          Składniki (śr: 20 cm): Kruche ciasto -140g mąki ryżowej -140g mąki kukurydzianej(...)kokosowych Nutura -60g słodu ryżowego (ew. miodu) -30g ksylitolu Nutua -50g oleju rzepakowego -1 duże jajko -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -30g wody Malinowa galaretka -1 opakowanie galaretki malinowej bez cukru -1 pełna łyżeczka żelatyny -250ml wrzątku -250g mrożonych malin -40g ksylitol/erytrytol Kokosowa warstwa -100g uprażonych wiórków kokosowych Nutua

Candy Pandas
Kostka serowa z persymoną 107

każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu morelowego, piankowa masa z serka homogenizowanego i śmietany kremówki oraz warstwa owoców kaki zatopionych w galaretce. Dla efektu wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto z brzoskwiniami z puszki :). Niezwykle smaczny(...)mleka Nasączenie: sok z połowy średniej cytryny 50 ml wody 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: około 5 łyżek dżemu morelowego lub brzoskwiniowego 1,5-2 sztuki owoców persymony, dojrzałych 1 galaretka brzoskwiniowa lub morelowa + 350 ml wody opcjonalnie - pół granatu Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać i przesiać. Białka oddzielić od żółtek

Opowieści z piekarnika
Deser z galaretek 73

Pyszne,kolorowe ciasto -deser z galaretek i pianki z mleka. Jest troszkę czasochłonne,ponieważ każda warstwa przed wylaniem następnej musi zastygnąć,a na to potrzeba ok.30 minut. Do rozpuszczenia galaretek używamy tylko szklanki wody aby szybciej stężała. Deser zachwyca wyglądem i smakiem. Oczarowane będą nie tylko dzieci :-) Przepis na małą blaszkę. Składniki: 5 różnych galaretek-u mnie truskawkowa,pomarańczowa,agrestowa(...)szklanek mleka 1 szklanka cukru  7 łyżeczek żelatyny Mleko zagotowujemy z cukrami.Do przestudzonego mleka wsypujemy żelatynę i mieszamy aż do rozpuszczenia.Możemy podgrzać płyn ,ale nie zagotować!! Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody.Rozpuszczamy po jednej albo po 2 galaretki żeby nie zastygły wszystkie na raz. Na blaszkę wylewamy na przemian szklankę zimnego mleka i rozpuszczoną galaretkę.Galaretka musi być

Przepisy mojej mamy
Ciasto Czeska wiśnia 270

sztuk dużych herbatników ) 500 ml śmietanki kremówki (36% ) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 słoiki wiśni drylowanych ( u mnie około 720 gram wypestkowanych wiśni) 800 ml kompotu 2 cytrynowe galaretki 2 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe cukier do dosłodzenia kompotu ( zależy jaki słodki jest kompot, ja dałam 3 łyżki ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – sposób wykonania: na przygotowanej(...)blaszce o wymiarach 22x 28 cm rozkładamy na spodzie herbatniki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. ostudzoną galaretkę włożyć do lodówki,aby się schłodziła tak do temperatury śmietanki. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na dość sztywną masę. Schłodzoną galaretkę cytrynową dolewać do śmietany i ubijać do połączenia się składników. Włożyć na jakiś

Olcia gotuje!
Ciasto biszkoptowe Malinowa Zuzia bez pieczenia 174

Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z pachnącymi malinami, galaretką i lekkim kremem śmietanowym z mascarpone, polecam każdemu łasuchowi. Ciasto nie jest słodkie, więc można zjeść całkiem spory kawałek. Przepis jest na blachę o wymiarach 25 cm x 36 cm Co potrzeba: 2 paczki podłużnych biszkoptów (400 g), 400 g malin świeżych lub mrożonych, 2 galaretki malinowe w proszku(...)słodkiej, 2 nie czubate łyżeczki żelatyny (10 g), 1 łyżka nie czubata cukru pudru, Biała czekolada- kilka kostek Wykonanie: Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy pierwszą warstwę biszkoptów. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, dodajemy maliny. mieszamy, zostawiamy do wystudzenia. Chłodną galaretkę przelewamy do szerokiego, płaskiego naczynia, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gotową galaretkę kroimy na dość

Bułka z Chlebem
Rolada z galaretką i kremem z mascarpone 66

Robiłam już roladę czekoladową , truskawkową , a dzisiaj przyszła pora na roladę z galaretką. Jest bardzo delikatna i smaczna, a do tego świetnie wygląda. Dla małych i dużych, na zbliżający się weekend będzie w sam raz. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada z galaretką i kremem z mascarpone Składniki Składniki na ciasto: 4 jajka 80 g mąki pszennej 100 g cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 3 galaretki (ja użyłam truskawkową, pomarańczową i kiwi) 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30 lub 36 % 2 łyżki cukru pudru Instrukcje Białka ubijamy ze 100 g cukru na sztywną pianę, dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy około

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem – galaretka z cukinii 71

Dzisiaj zapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki(...)torebki galaretki pomarańczowej 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej sok z połówki cytryny Instrukcje Cukinię myjemy, obieramy i pozbywamy się pestek, ścieramy na tarce (duże oczka). Przekładamy do garnka z grubym dnem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż puści sok. Odkrywamy garnek i odparowujemy cukinię od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypaliła. Kiedy będzie dość gęsta dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Deser panna cotta z galaretką i owocami. 74

Delikatny deser panna cotta, tym razem w połączeniu z galaretką i owocami. To idealny, smaczny deser dla łasuchów, który będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu. Drukuj Porcje 3 Składniki 0,5 litra śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 1,5 łyżeczki żelatyny 40 g drobnego cukru laska wanilii maliny do dekoracji lub inne drobne owoce 1 opakowanie galaretki przezroczystej listki(...)lodówki na min. 2-3 h, aż masa zacznie tężeć. Jeśli nie chcecie żeby wszystkie ziarenka z wanilii były na spodzie deseru, gęstniejącą masę należy kilka razy zamieszać. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Na stężałą masę wylewamy po 3-4 łyżki galaretki i układamy owoce (przyklejamy). Wstawiamy do lodówki. Owoce powinny się przykleić, jeśli tego

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowa rozkosz zwana też chmurką 100

naszym stole deser doskonały: malinowa rozkosz, czyli ciasto składające się z kilku warstw, a razem stanowią one cudowną kombinację smaków kwaśnych i słodkich. Jest tu kruchy spód, maliny otulone galaretką, delikatny kremem śmietankowy i królewska korona z bezy. Jestem przekonana, że kto choć raz przygotuje malinową chmurkę, powtarzać to będzie niejednokrotnie. Większość obecnych w sieci przepisów jest przeznaczona na niewielkie(...)łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 3 żółtka Na krem: - 500g śmietanki 30% lub 36% - 250g sera mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka esencji waniliowej Na galaretkę: - 700g malin świeżych(ew. mrożone) - 3 galaretki malinowe - 900ml gorącej wody Na bezę: - 6 białek - 250g cukru drobnego - sok z połowy limonki(ew.cytryny) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (można pominąć

I tu będę miała takie te
Ciasto Borówkowa góra lodowa 7465

trochę od oryginału, ponieważ ja przygotowałam je w wersji bez pieczenia. Ponadto uważam, że ciasta z samym kremem czasami są zbyt słodkie, dlatego urozmaiciłam je dodając borówki zalane owocową galaretką. Dzięki temu Ciasto Borówkowa góra lodowa idealnie sprawdzi się na upalne dni. Jest ono lekko orzeźwiające, a zarazem idealnie słodkie. Borówkowa góra lodowa to efektownie wyglądające ciasto, które zachwyciło moich(...)gości podczas ostatniego rodzinnego spotkania! Jestem pewna, że podobnie będzie u was dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na Ciasto Borówkowa góra lodowa. Proponuję przygotować je dzień wcześniej, aby galaretka miała czas stężeć i biszkopty zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×30 cm. Składniki na Ciasto Borówkowa góra lodowa: 470 g herbatników maślanych

Danka Pichci
Pomarańczowy sernik na zimno z owocami i galaretką. 146

Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba  włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik,  też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym.  Z dodatkiem soku i otartej skórki pomarańczowej. Całość smakuje naprawdę dobrze.  Moim gościom smakowało :) Wypróbujcie, bo ciekawa jestem Waszej opinii.  Składniki: 1,5 paczki biszkoptów(...)okrągłych 900 g. sera na sernik (miałam Mój ulubiony z Wielunia) 500 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki pomarańczowe 1 duża pomarańcza woda Dodatkowo: borówki winogrona 3 galaretki krystaliczne 5 szklanek wody Wykonanie: Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia.  Na papierze ułożyć biszkopty.  Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia

Agusiowe smakołyki
Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA 2026

Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA – Dzisiaj pyszne, kokosowe ciasto bez pieczenia z dodatkiem słonych krakersów, biszkoptów nasączonych w kawie i galaretki z brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo aromatyczne, wilgotne, kremowe. Moim domownikom bardzo smakowało. Jest proste w przygotowaniu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Monika, tylko ciut go zmodyfikowałam, bardzo dziękuję!! Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji(...)dość mocnej kawy) 2 łyżki likieru pomarańczowego – można zastąpić 2-3 kroplami aromatu pomarańczowego lub 1/3 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego Wierzch: 1 puszka brzoskwiń lub moreli (o wadze 820g) 2 galaretki pomarańczowe + 800ml gorącej wody Budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 400ml mleka, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać obie

Mała Cukierenka
Lodowiec 96

właśnie przygotowywany jest na ich bazie. Okazuje się jednak, że Lodowiec to nic innego jak pyszne ciasto bez pieczenia z biszkoptami, podwójną masą budyniową i dużą ilością owoców przykrytych galaretką. Jest taaaakie pyszne Najlepsze prosto z lodówki. Lodowca robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm. Początkowo byłam pewna, że masy będzie zbyt mało. Jak widzicie, wyszło idealnie. 2 op. okrągłych(...)biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach (750 ml) gorącej wody

Smaki Na Talerzu
Truskawkowiec z mascarpone 117

kawałku nie poprzestaniecie. biszkopt: 3 jajka L 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej pianka: 250 serka mascarpone 330 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka pomarańczowa 125 ml wody 2 łyżki cukru pudru galaretka: 2 galaretki truskawkowe 750 ml wody 60 dkg truskawek mięta świeża Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję(...)pieczenia. Wylewam ciasto. Piekarnik nagrzewam do temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Pianka:   Schłodzoną śmietankę, mascarpone i puder ubijam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w 125 ml wody  gorącej i studzę. Galaretkę wlewam cienkim strumieniem do śmietany i cały czas mieszam mikserem. Śmietanę wykładam na biszkopt zimny.Wstawiam do lodówki.    Wierzch

wesoła kuchnia

Proponowane wyszukiwania