lyzka maki ziemniaczanej 1 lyzka ciemnego kakao 2 – 3 łyżki soku jabłkowego do nasączenia upieczonego ciasta. Warstwa śmietanowa: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 500 ml wrzątku 2 galaretki winogronowe Warstwa jabłkowa: 1 kg jabłek 1/2 szklanki cukru 1/3 szklanki wody cynamon do smaku 500 ml wrzątku 2 galaretki cytrynowe Zapraszam również do obejrzenia filmu z instrukcja krok po kroku(...)Funkcja piekarnika góra – dół. Prze około 10 – 15 minut, do suchego patyczka. Upieczony biszkopt wystudzić i nasączyć sokiem z jabłek. Przygotować warstwę śmietanową: We wrzątku rozpuścić dwie galaretki winogronowe i odstawić do wystygnięcia i lekkiego stężenia. Kiedy galaretka zacznie juz lekko tężeć, w misce ubić śmietankę i do ubitej dodawać galaretkę, cały czas mieszając. Gotową masę śmietankową wyłożyć
Pani M - kuchnia smakowitaDeser z owocami – świeżymi lub mrożonymi. Proste, szybkie i pyszne! Idealny gdy najdzie nas ochota na słodkie. Składniki 250 g kremowego sera z wiaderka 1 galaretka malinowa 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka przezroczysta maliny borówki 300 ml śmietany 30% Przygotowanie Galaretkę malinową rozpuszczamy w 1 szkl. gorącej wody i studzimy. Twaróg sernikowy miksujemy z 2 łyżkami cukru pudru(...)następnie łączymy z ostudzoną galaretką malinową. Masę przekładamy do 1/3 wysokości pucharka lub szklanki. Odstawiamy do lodówki do stężenia masy. W tym czasie roztapiamy galaretkę przezroczystą i także ją studzimy. Ostudzoną tężejącą galaretkę przelewamy na masę sernikową. Wkładamy do niej maliny i ponownie odstawiamy do lodówki. Po stężeniu przezroczystej galaretki na wierzchu dekorujemy ubitą śmietaną. Autor przepisu: Aga Artykuł Szybki
Wasze Przepisytypu petit 250 g serka mascarpone 250 ml śmietany 30% 3 łyżki cukru pudru sok i skórka z 1 limonki 1 łyżeczka żelatyny+70 ml wody galaretka jeżynowa: 100 g jeżyn 100 g jagód sok z 1/2 cytryny 3 łyżki cukru 1 galaretka jagodowo-jeżynowa 1 szkl wody wierzch: 100 g herbatników typu petit(...)ciepłej wodzie. Miksujemy śmietanę z serkiem mascarpone, dodajemy cukier puder oraz skórkę i sok z limonki. Na końcu łączymy masę z ostudzoną żelatyną. Odstawiamy do lodówki, robimy mus jeżynowy. galaretka jeżynowa: Jeżyny i jagody (można użyć tylko jeżyn, w tym wypadku używamy 200 g jeżyn) podgrzewamy z 2-3 łyżkami wody, aby owoce się nie przypaliły. Kiedy puszczą
Bon appetit mon amieDzień dobry :-) Dziś przychodzę do Was z kolejnymi słodkimi nowościami od Vobro . Tym razem są to galaretki Jelly Dot tym razem w czekoladzie i wszystkim już dobrze znane praliny Love & Cherry. Wszystkie te smakołyki możecie znaleźć już na sklepowych półkach, a poniżej moja krótka opinia na ich temat :-) Galaretki Jelly Dot Zacznę może od szaty graficznej galaretek, która jest(...)bardzo fajna, przyciąga wzrok i po prostu wygląda bardzo atrakcyjnie. Podoba mi się połączenie kolorystyczne opakowania z kolorowym środkiem, który nawiązuje do smaku galaretki. Jak widać każda zapakowana jest w osobny papierek. W środku znajdziemy galaretkę oblaną czekoladą. Mamy do wyboru trzy smaki: wiśnia, pomarańcza i limonka. Jeśli lubicie galaretki i czekoladę, to tutaj macie dwa w jednym
kruche babeczkizastygnie, dekorujemy ciasto płatkami róży. WALENTYNKOWE CIASTO BEZ PIECZENIA Z SERDUSZKAMI Składniki: Spód: – 1/2 opakowania sucharków – 150 gram – 300 gram kremu czekoladowego Pianka i serduszka: – 3 galaretki truskawkowe + 3,5 szklanki wody – 400 ml śmietanki kremówki 30% Wierzch: – 0,5 szklanki mleka w temperaturze pokojowej – 1 łyżeczka żelatyny – 2 łyżki zimnej wody. Wykonanie(...)sucharów dodajemy krem czekoladowy, następnie dokładnie mieszamy. Tak uzyskaną masę rozkładamy równomiernie na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce i wkładamy do lodówki – używamy foremki o wymiarach 21x21cm. 3. Galaretki zalewamy 3,5 szklanki bardzo gorącej wody i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. 4. Z rozpuszczonej galaretki odlewamy 1,5 szklanki i przelewamy na małą, płaską blaszkę posmarowaną cienką warstwą oleju
Marcepanowa kuchniamiał imieniny i były one dobrym pretekstem do przygotowania tego właśnie ciasta. Ciasto Ambasador to puszysty biszkopt , który po nasączeniu przekłada się kremem budyniowym o dwóch smakach i polewa galaretką. Pierwszy krem budyniowy to krem kakaowy z dodatkiem orzechów i czekolady. W tym kremie wykorzystać można także rodzynki bądź mieszankę bakalii. Drugi krem budyniowy to krem jasny, który zawiera owoce(...)łyżki soku z cytryny Krem budyniowy: 500 ml mleka 15 dkg cukru kryształu 4 żółtka 6 dkg maki ziemniaczanej 2 łyżeczki ekstraktu z wanilii 35 dkg masła Dodatkowo: 2 galaretki pomarańczowe (75 gr każda) 600 ml wody 1,5 łyżki ciemnego kakao 5 dkg orzechów włoskich 5 dkg czekolady 10 dkg ananasa 1 duża pomarańcz Jak zrobić ciasto Ambasador. Przygotowanie
MeCooksMiętowy sernik na zimno z cytrynową galaretką i ciasteczkami oreo. Pyszny, orzeźwiający po prostu idealny deser na upalne dni. Bez pieczenia i bardzo prosty do zrobienia z niewielkiej ilości składników. 500 g mielonego twarogu z wiaderka 25 g świeżych listków mięty ( użyłam ogrodową) 1 galaretka o smaku kiwi 1 galaretka cytrynowa + 300 ml wody (wrzątku) 1 opakowanie ciasteczek oreo(...)pozostawić do ostudzenia, następnie zmiksować za pomocą blendera. Rozdrobnioną miętę przecedzić przez gęste sito (napar zachować) lub czystą ściereczkę kuchenną. Napar z mięty przelać do garnuszka i dodać galaretkę o smaku kiwi, lekko podgrzewać ciągle mieszając aż żelatyna i cukier się całkowicie rozpuszczą. Nie doprowadzamy do wrzenia! Galaretkę o smaku cytrynowym zalać 300 ml wrzątku i dokładnie wymieszać, odstawić
Andzia Pichcimałą blaszkę o wymiarach 22 x 22 cm. Szklanka to pojemność 250 ml. Składniki na masę śmietanową: 250 g mascarpone 250 ml śmietanki 30% (1 szklanka) 1 galaretka cytrynowa 3/4 szklanki wrzątku Składniki na masę truskawkową: 600 g truskawek 1 galaretka truskawkowa 3/4 szklanki wrzątku Wierzch deseru: 200 g truskawek (około) 1 galaretka truskawkowa 400 ml wrzątku PS Dodatkowo(...)zacząć od masy truskawkowej, gdyż dłużej tężeje. Do miski wlewam śmietankę 30 % oraz dodaję mascarpone. Całość miksuję na wysokich obrotach do momentu, aż masa zgęstnieje. Krok 1. Masa śmietankowa Galaretkę cytrynową rozpuszczam w 3/4 szklance wrzątku. Następnie studzę (wkładam do miski z zimną wodą). Gdy całkiem wystygnie, wlewam do masy śmietanowej i miksuje na wolnych obrotach, aż do połączenia składników
Ania gotujenasączenie biszkoptu: 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżeczka cukru 100 ml ciepłej wody Składniki na piankę: 50 g serka homogenizowanego waniliowego( 4 opakowania po 150 gram) 2 galaretki pomarańczowe 150 ml wrzatku 330 ml śmietanki kremówki 30% Składniki na galaretkę: 3 galaretki pomaranczowe 1350 ml wrzątku Dodatkowe składniki: 24 szt. małe ciepłe lody( kupione w Lidlu) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push(...)Biszkopt wyciągnąć blachę i rzucamy ją wysokości 50 cm. Wyciagamy biszkopt z lachy i kładziemy go na kratkę. Wszystkie składniki na poncz łączymy. Nasączamy biszkopt. Następnie przygotowujemy piankę. 2 galaretki rozpuszczamy w 150 ml wody. Studzimy. Śmietankę kremówkę miksujemy z serkami homogenizowanymi, aż do powstania gęstego kremu. Po tym czasie wlewamy ostudzoną galaretkę i jeszcze chwilę miksujemy. Odcinamy od ciepłych
Olcia gotuje!borówka i truskawka. biszkopt: 3 jajka M 1/3 szklanki cukru 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1/2 szklanki mąki tortowej pianka: 500 ml śmietanki kremówki 30 % 1 galaretka cytrynowa 250 ml wody 500 g truskawek 200 g borówek galaretka: 1 galaretka truskawkowa 400 ml wody Biszkopt: Jajka wyjmuję wcześniej z lodówki. Białka ubijam na sztywno, dodaję(...)temp 160 stopni góra dół i piekę biszkopt około 20 minut aż się zarumieni. Pianka: Owoce wykładam na biszkopt zimny, układam połówki truskawek, borówki. Schłodzoną śmietankę ubijam mikserem. Galaretkę rozpuszczam w 200 ml wody gorącej i studzę. Galaretkę zimną i lekko tężejącą wlewam cienkim strumieniem do śmietany i cały czas mieszam mikserem.Śmietanę wylewam na owoce. Wstawiam
wesoła kuchniaWiśniowa chmurka to lekkie i delikatne ciasto z wiśniami, które wręcz rozpływa się w ustach. Składa się z kruchego spodu, wiśni zatopionych w galaretce, delikatnej masy na bazie śmietanki kremówki i serka mascarpone, wykończonej delikatną bezą z migdałami. Ciasto wiśniowa chmurka smakuje obłędnie! Idealnie sprawdzi się na każdą okazję i zachwyci swoim smakiem każdego gościa. Takie ciasto to prawdziwy(...)CIASTO WIŚNIOWA CHMURKA – PRZEPIS Składniki KRUCHY SPÓD 4 żółtka 170 g mąki pszennej 130 g masła 1 cukier wanilinowy 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40 g cukru pudru GALARETKA 680 g wiśni w kompocie 4 galaretki wiśniowe 1000 ml gorącej wody MASA 660 ml śmietanki kremówki 250 g serka mascarpone 3- 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny
Alle Dobre!życzę Ci smacznego z moim pomysłem na kolejny sernik na zimno Trzy Kolory. Składniki Sernik Ser biały 0% tłuszczu 750 gram Jogurt naturalny 0% tłuszczu 250 gram Trzy Kolory galaretki po 250 gram Dużo różnych świeżych owoców Tarta Mąka migdałowa 200 gram Mąka ryżowa 100 gram Miód 2 łyżki Sól 1 łyżeczka Woda 5-9 łyżek Przygotowanie Tarta Po pierwsze(...)ciasta odetnij nożem. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 175 stopni i piecz tarte jakieś 15-17 minut. Na koniec pozwól jej przestygnąć na kratce. W międzyczasie przygotuj ser i galaretki. Galaretki W trzech różnych pojemnikach, przygotuj galaretki według instrukcji na opakowaniu i pozostaw je, by stygły. Sernik Po pierwsze jest to twaróg, więc trzeba go zmielić. Ja zrobiłem
RafalCooktiramisu, ale jeśli takich nie masz, to wystarczą biszkopty okrągłe. Forma może być dowolna, okrągła, prostokątna lub kwadratowa. Im wyższa tym lepsza. Możesz użyć dwóch, a nawet trzech galaretek. Owoce z puszki są o tyle dobre, że możesz zrobić zapas i wyciągnąć je po prostu z szafki. Niewielka ilość składników i prostota wykonania spowoduje, że bardzo często sięgniesz(...)Składniki na sernik z owocami bez pieczenia: - 1 kg serka z wiaderka - savoiardi lub okrągłe biszkopty. Ilość zależy od wielkości formy. - ulubione owoce, np. brzoskwinie, truskawki, morele itd - 2 galaretki - jeśli użyjesz owoców pomarańczowych, to wybieraj galaretki żółte, pomarańczowe, jeśli użyjesz truskawek- to czerwone i różowe - 2 łyżki żelatyny - 150 ml mleka - 200 g śmietanki 30% lub 36% - niecała
Z Kuchni Do KuchniProsty w przygotowaniu, doskonały letni deser dla dorosłych i dzieci, czyli mini serniczki z truskawkami i galaretką. To lekki deser z kawałkami świeżych, soczystych truskawek oraz serkiem mascarpone. Serniczki doskonale smakują również z serkiem homogenizowanym jak i serkiem z wiaderka. Ten pyszny deser możesz przygotować tak jak my w foremkach na babeczki, ale też w pucharkach lub szklaneczkach. Jeśli szukasz(...)Składniki: serek mascarpone: 300 g śmietanka kremówka 30 – 36 %: 150 g cukier puder: 1,5 łyżki żelatyna: 1,5 łyżki truskawki: 150 – 200 g borówki: 1/2 szklanki galaretka truskawkowa: 1 op. woda: 400 ml Mini serniczki z truskawkami – przepis Przygotowanie: Żelatynę moczymy w 50 ml zimnej wody. Gdy napęcznieje, podgrzewamy i mieszamy, aż się rozpuści. Galaretkę przygotowujemy
Kuchnia Na Wypasie