galaretka - 14130 przepisów (strona:119/942)

Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi 67

Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi Pieczony sernik z galaretką i borówkami amerykańskimi to pyszne połączenie upieczonego ciasta z galaretką i owcami. To idealna propozycja na letnie dni. Spód to klasyczny i bardzo prosty do przygotowania sernik na bazie mielonego białego sera. Natomiast wierzch to krystaliczna przezroczysta galaretka i borówki amerykańskie, które swym kolorem bardzo fajnie kontrastują z bielą(...)ciasta. Sernik musisz przygotować dzień wcześniej, ponieważ wymaga on kilku godzin chłodzenia w piekarniku, a następnie w lodówce. Potem gdy zalejesz go galaretką, musi też spędzić kilka godzin w chłodnym miejscu. I jeszcze słowo odnoście przygotowywania: staraj się nie miksować zbyt długo składników i nie napowietrzać zbyt mocno ciasta, bo podczas pieczenia mocno urośnie, a potem opadnie. Po upieczeniu sernika

Kulinarne przygody Gatity
Ciasto bez pieczenia z nutellą i mascarpone. 73

Ciasto bez pieczenia z nutellą i mascarpone. To pyszne ciasto bez pieczenia jest super łatwe do wykonania i bardzo szybkie. Jeśli masz ochotę na czekoladowe pyszności z dodatkiem galaretki i pragniesz zaserwować sobie i rodzinie eleganckie, pyszne ciasto , to ten przepis zadowoli wszystkie podniebienia. Do wykonania tego ciasta nie potrzebujesz wymyślnego sprzętu ani piekarnika. Jedynie co musisz zrobić to rozłożyć(...)herbatniki , połączyć nutellę z mascarpone i rozpuścić galaretkę i poczekać aż zacznie tężeć. To wszystko! Jest to idealne ciasto na każdą okazję! Składniki jakie są potrzebne: Spód: – 12 herbatników Masa: – 500 g serka mascarpone – 200 ml śmietany kremówki 36% – 200 g nutelli Wierzch: – 2 galaretki truskawkowe – 750 ml gorącej wody Blach o wymiarach

Zdrowy Styl Joanny
ciasto ufo bez pieczenia 61

wyrównujemy odstawiamy od przestudzenia. Na przestudzonej masie układamy delicje, biszkoptem do masy (masa powinna być letnia aby delicje się przykleiły ale nie za gorąca). składniki na masę budyniową z galaretką: 500 ml wody 4 żółtka 1 budyń waniliowy 2 łyżki cukru 1 galaretka zielona 200 g masła w temperaturze pokojowej wykonanie: 300 ml wody zagotowujemy z cukrem. W pozostałej wodzie(...)dokładnie mieszamy żółtka oraz budyń i wlewamy do gotującej się wody. Gotujemy i mieszamy, aż powstanie gęsta masa. Zestawiamy z ognia. Do gorącej masy wsypujemy galaretkę i dokładnie mieszamy, aż galaretka połączy się z masą. Przykrywamy masę folią spożywczą i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy, dodajemy stopniowo masę i miksujemy na gładki krem. Gotowy krem wykładamy na delicje. składniki

Domowy Smak Jedzenia
Biszkopt z kremem czekoladowym i truskawkami 77

Puszysty biszkopt przełożony kremem czekoladowym i truskawkami w galaretce to ciasto, którym rozpoczęłam długi weekend majowy . Ciasto to jest lekkie, obłędnie czekoladowe i po prostu pyszne. Podstawą tego ciasta jest biszkopt jasny , przygotowany z podstawowych tylko składników takich jak mąka, jajka, cukier oraz proszek do pieczenia. Na biszkopt wyłożyłam krem czekoladowy na bazie proszku budyniowego czekoladowego, odrobiny kakao oraz śmietanki(...)kremówki . Całość pokryta jest słodkimi truskawkami zanurzonymi w galaretce truskawkowej. Truskawki , które wykorzystałam do tego ciasta zakupiłam w sklepie warzywnym i były to pierwsze w tym sezonie truskawki jakie kupiłam. Okazały się być bardzo słodkie oraz soczyste i w tym cieście sprawdziły się fenomenalnie. To ciasto truskawkowe polecam wam do kawki, a poniżej zostawiam przepis biszkopt z kremem czekoladowym

MeCooks
ciasto Zielone Jabłuszko 67

mieszamy szpatułką. Ciasto przekładamy do foremki (ok. 22x32cm, wyłożonej papierem do pieczenia samo dno). Pieczemy ok. 35 min. w 170 st. C. Upieczony biszkopt odstawiamy do wystudzenia. składniki na galaretkę z jabłkami: 3 galaretki agrestowe 1000 ml gorącej wody 5 jabłek sok z ok. 1/2 cytryny wykonanie: Galaretki rozpuszczamy w gorącej wodzie i odstawiamy do wystudzenia. Gdy galaretki będą zimne(...)tarce o grubych oczkach, odciskamy nadmiar soku i mieszamy z sokiem z cytryny. (Moje jabłka mimo dodania soku z cytryny troszkę przyciemniamy) Tak przygotowane jabłka dodajemy do zimnej galaretki i mieszamy. Wstawiamy do lodówki, gdy zacznie tężeć wykładamy na biszkopt. składniki na masę śmietanową: 400 ml śmietanki kremówki 30% 2 łyżki cukru pudru lub więcej do smaku 2 łyżeczki żelatyny

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto Melba 138

chyba każdy powinien znać przepis na pyszne ciasto 3 bit, czy chociażby prosty i błyskawiczny w przygotowaniu sernik gotowany. Ciasto Melba składniki na spód Ciasto Melba składniki Ciasto Melba galaretka U mnie szklanka zawsze ma pojemność 250 ml. Do ciasta potrzebujemy tortownicę o średnicy 24 cm. Na około 2-3 godziny przed przygotowaniem ciasta, wyjmujemy masło z lodówki, aby naturalnie(...)masę kakaową. I podobnie jak w masie jasnej, wykładamy po łyżce i na sam koniec wyrównujemy. Tortownicę wkładamy do lodówki na około 1 godzinę. To jest czas aby przygotować galaretkę. W 400 ml wrzątku rozpuszczamy galaretkę. Dokładnie ją mieszamy, aby rozpuścić całą żelatynę. Dobrze rozmieszaną galaretką zostawiamy do ostygnięcia. To jest moment w którym możemy dodać do niej maliny

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 74

Prosty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest(...)pieczenia - wyjdzie każdemu! Składniki: Spód: 200 g herbatników 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 200 g pulpy z marakui (bez pestek) 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń (ok. 820 g) 2-3 łyżki cukru pudru 300 ml wody Żelka marakuja-brzoskwinia : 400 g pulpy z marakui (bez pestek) 1 galaretka brzoskwiniowa 50 ml wody

Kuchnia MagdaLeny
Sernik na zimno brzoskwinia z marakują 74

Prosty przepis na sernik na zimno o smaku brzoskwini z marakują. Przygotowany na spodzie herbatnikowym z masą serową z prawdziwego twarogu z dodatkiem pulpy z marakui oraz galaretki brzoskwiniowej i kawałków brzoskwiń. Na wierzchu znajduje się żelka z marakui i galaretki brzoskwiniowej. Sernik wychodzi lekki i piankowy, o konsystencji ptasiego mleczka. W smaku jest orzeźwiający, a słodycz brzoskwini przełamana jest(...)pieczenia - wyjdzie każdemu! Składniki: Spód: 200 g herbatników 100 g masła Masa serowa: 1 kg twarogu sernikowego (może być z wiaderka) 200 g pulpy z marakui (bez pestek) 2 galaretki brzoskwiniowe puszka brzoskwiń (ok. 820 g) 2-3 łyżki cukru pudru 300 ml wody Żelka marakuja-brzoskwinia : 400 g pulpy z marakui (bez pestek) 1 galaretka brzoskwiniowa 50 ml wody

Kuchnia MagdaLeny
Biszkopt śmietanowo-truskawkowy 52

Biszkopt ? 6 jajek ? 1 szklanka mąki pszennej ? 1 szklanka cukru ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia ? sok z 1 cytryny / 0,5 szklanki wody do nasączenia biszkoptu Krem truskawkowy ? 1 galaretka truskawkowa / 250 ml wody ? 250 ml śmietany 18% Krem cytrynowy ? 2 galaretki cytrynowe / 500 ml wody ? 450 ml śmietany 18% ? ok. 1 kg truskawek pokrojonych Wierzch biszkoptu – 1 galaretka(...)zrobiłam w prostokątnej, odpinanej tortownicy. ? Wystudzić i przekroić biszkopt na dwie części. Jeden blat włożyć z powrotem do tortownicy i nasączyć sokiem z cytryny połączonym z ? szklanki wody. ? Dwie galaretki cytrynowe rozpuścić w 400 ml gorącej wody, wystudzić. Częściowo tężejące roztrzepać mikserem. Wymieszać z 450 ml ubitej śmietany. Dodać pokrojone truskawki. Część truskawek zostawić na wierzch ciasta. ? Masę wylać

To co kocham
Ciasto „Kubuś” 212

soku Kubuś (można kupić dużą butelkę 850 ml i resztę, do 1 litra, uzupełnić wodą) 3 op. budyniu śmietankowego bez cukru Pianka śmietanowa: 500 ml śmietanki 36% 1 op. galaretki brzoskwiniowej 1/2 szkl. wody Dodatkowo: 1-1,5 małego op. Delicji szampańskich 2 op. galaretki brzoskwiniowej 3 szkl. wody Całe jajka miksujemy wraz z cukrem na jasną i puszystą masę(...)wlewamy przygotowaną wcześniej mieszankę budyniową. Gotujemy aż do zgęstnienia ( najlepiej niech masa „pobulgocze” przez około 2 minuty). Gorącą masę wylewamy na biszkopt w formie. Odstawiamy do przestudzenia. Galaretkę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody. Odstawiamy do przestudzenia. Schłodzoną śmietankę ubijamy na sztywno. Pod koniec wlewamy lekko tężejącą galaretkę. Miksujemy do połączenia, po czym wykładamy na masę budyniową, wyrównujemy

Smaki Na Talerzu
Ciasto wiśniowa królewna 573

ciasto niezwykłe pod kilkoma względami. Pięknie wygląda, jest dość łatwe w przygotowaniu i co najważniejsze obłędnie smakuje. Połączenie kakaowego biszkoptu z delikatną masą czekoladową i warstwą wiśni w galaretce to połączenie wręcz idealne. Ciasto wiśniowa królewna doskonale sprawdzi się na wyjątkowe okazje takie jak święta, urodziny, czy spotkania rodzinnie. Gwarantujemy, że to ciasto zrobi wrażenie na najbardziej wymagających gościach, wszyscy(...)Składniki BISZKOPT 120 g mąki pszennej tortowej 160 g drobnego cukru do wypieków 3 łyżki kakao 5 jajek (temp. pokojowa) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli WARSTWA Z GALARETKĄ 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga owoców po odsączeniu) 2 galaretki o smaku wiśniowym MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki

Alle Dobre!
Pianka z wiśniami i galaretką 65

Pianka z wiśniami i galaretką, to świetny pomysł na wykorzystanie białek pozostałych z przygotowania innych słodkości, do których potrzebne są tylko żółtka. Teraz jest właśnie taki czas - bo to czas smażenia pączków, faworków, z których pozostaje nam sporo białek, a które to można śmiało mrozić i wykorzystać do przygotowania na przykład takiego oto deseru :). Pianka jest bardzo puszysta, lekka, mocno(...)napowietrzona. Jest też słodziutka ( ilości cukru nie da się tu zmniejszyć, bo po prostu pianka nie wyjdzie ), ale kwaśne owoce i galaretka idealnie przełamują tę słodycz. Samo wykonanie pianki jest szybkie i nietrudne, ale przyda się termometr cukierniczy - naprawdę dużo ułatwia, ale można spróbować i bez niego :). Myślę, że ten deser, to też fajna propozycja na Walentynki ;). Polecam! Przepis pochodzi

Opowieści z piekarnika
ciasto wiśniowa finezja 72

przykrywamy folią spożywczą, tak aby przylegała do budyniu i odstawiamy do wystudzenia. Masło miksujemy na puch, dodajemy stopniowo budyń a następnie kawę i miksujemy na gładki krem. składniki na galaretkę z wiśniami: 1000 ml kompotu wiśniowego z wiśniami 2 galaretki wiśniowe woda wykonanie: Z kompotu odsączamy wiśnie. Do kompotu dolewamy tyle wody aby uzyskać 500 ml płynu. Kompot z wodą(...)zagotowujemy i rozpuszczamy w nim galaretki. Lekko tężejącą wylewamy na krem z wiśniami. złożenia ciasta: Jeden biszkopt umieszczamy w foremce. Rozsmarowujemy na nim 1/2 część kremu. Układamy wiśnie i wylewamy tężejącą galaretkę. Wstawiamy do lodówki aby galaretka stężała. Następnie na galaretce rozsmarowujemy pozostały krem i układamy drugi biszkopt. Wierzch polewamy polewą czekoladową. Ciasto dowolnie dekorujemy. składniki na polewę czekoladową

Domowy Smak Jedzenia
Ciasto czekoladowo-wiśniowe 372

Ciasto czekoladowo-wiśniowe to niesamowity deser, który smakuje fenomenalnie. Połączenie czekoladowego kremu z galaretką z dodatkiem wiśni oraz czekoladowego biszkopta do prawdziwa uczta dla podniebienia. Ciasto czekoladowo-wiśniowe z pewnością posmakuje wszystkim miłośnikom wiśni i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto czekoladowo-wiśniowe wygląda bardzo efektownie, przez co pięknie prezentuje się na stole. Wzbudza zachwyt nie tylko swoim wyglądem(...)pieczenia szczypta soli MASA CZEKOLADOWA 500 ml śmietanki kremówki 100 g czekolady deserowej 1 łyżka kakao 250 g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru 2 łyżki nalewki czekoladowej (opcjonalnie) GALARETKA 2 galaretki wiśniowe 600 ml kompotu z wiśni (kompot + woda) 360 g wiśni z kompotu (waga po odsączeniu) DODATKOWO posypka czekoladowa lub czekolada do dekoracji (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Wykonanie BISZKOPT

Przepiski.pl
Ciasto mozaika / kryształek 83

Niejednokrotnie już spotkałam się z tym ciastem, ale pod różną nazwą - mozaika lub kryształek. Jest lekkie, biszkoptowe, przełożone masą śmietanową z kolorowymi galaretkami. I dzieciom i dorosłym z pewnością przypadnie do gustu. Składniki (blaszka 23x33cm): Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 2/3 szklanki mąki 2-3 łyżeczki ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 500 ml śmietanki(...)galaretka cytrynowa 1 cukier waniliowy 3 łyżki cukru pudru Dodatkowo: 4 galaretki w różnych kolorach, każda rozpuszczona w 300 ml wody Sposób przygotowania: 1. Galaretki (poza cytrynową do masy) rozpuścić w 300 ml gorącej wody, następnie przelać do naczyń i pozostawić do stężenia. Następnie pokroić w kostkę. 2. Z podanych składników zrobić biszkopt, upiec w 180*C przez

Kuchnia domowa Ani