galaretka - 14130 przepisów (strona:124/942)

Truskawkowy Kubuś 125

Myślę, że znane jest Wam ciasto Shrek lub Fiona. To ciacho niczym się od nich nie różni, poza tym że użyłam innego smaku soku oraz innego smaku galaretek. Ta wersja jest dla miłośników truskawek, a myślę że znajdzie się tutaj ich sporo. Ciacho naprawdę smaczne, zapraszam na przepis.  Składniki blaszka 23/33: biszkopt: jajka 4 szt, cukier 8 łyżek, mąka(...)pszenna 4 łyżki, mąka ziemniaczana  4 łyżki, warstwa z Kubusiem: sok Kubuś czerwony o smaku truskawkowym 900ml, budyń waniliowy 3 szt, Krem śmietankowy: śmietanka 30% 500 ml, galaretka truskawkowa 2 szt, woda gorąca 1 szklanka, Dodatkowo: delicje o smaku truskawkowym 2 opakowania, galaretki truskawkowe 2 szt, gorąca woda 3 szklanki, Sposób przygotowania: Biszkopt: Jajka oddzielić białka od żółtek. Białka

kulinarne odsłony pati
Ciasto MALINOWA KSIĘŻNICZKA z masą krówkową 598

łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią 500g gotowego ser na sernik (użyłam sera z wiaderka) Dodatkowo: 400g masy krówkowej (użyłam z puszki) 250g herbatników kakaowych (można użyć jasnych) Wierzch: 2 galaretki malinowe 600ml gorącej wody 400-500g malin świeżych lub mrożonych (mrożone należy rozmrozić) Biszkopt: 1. Piekarnik nastawić na 180C na funkcji góra – dół. Blaszkę o wymiarach 25cm x 30cm(...)FILM . Wyłożyć pozostały serowy krem, wyrównać. Ułożyć drugą część biszkoptu i nasączyć go pozostałym ponczem. Ciasto na czas dalszych przygotowań wstawić do lodówki . Wierzch: 12. Do miski wsypać obie galaretki, wlać gorącą wodę i mieszać, aż galaretka się rozpuści. Odstawić do całkowitego ostudzenia. 13. Do ostudzonej galaretki dodać rozmrożone owoce i wymieszać. Jeśli galaretka nie jest tężejąca odstawić ją jeszcze

Mała Cukierenka
Kokosanka z malinami na kruchym spodzie bez glutenu i białego cukru 82

Jeszcze podsyłamy Wam ostatnie przepisy przed świątecznym szałem! Dziś kokosanka wręcz z nutą lata, ponieważ użyłyśmy zalegające nam w zamrażarce maliny 💛  Kruche ciastko, galaretka malinowa i kokosowy krem.... czyż nie mogło być pyszniej? Bardzo polecamy nawet z innymi ulubionymi owockami 😍          Składniki (śr: 20 cm): Kruche ciasto -140g mąki ryżowej -140g mąki kukurydzianej(...)kokosowych Nutura -60g słodu ryżowego (ew. miodu) -30g ksylitolu Nutua -50g oleju rzepakowego -1 duże jajko -1/2 łyżeczki proszku do pieczenia -30g wody Malinowa galaretka -1 opakowanie galaretki malinowej bez cukru -1 pełna łyżeczka żelatyny -250ml wrzątku -250g mrożonych malin -40g ksylitol/erytrytol Kokosowa warstwa -100g uprażonych wiórków kokosowych Nutua

Candy Pandas
Kostka serowa z persymoną 117

każdym większym markecie. A moje ciasto, to puszysty biszkopt posmarowany kilkoma łyżkami domowego dżemu morelowego, piankowa masa z serka homogenizowanego i śmietany kremówki oraz warstwa owoców kaki zatopionych w galaretce. Dla efektu wizualnego oraz dla lekkiego przełamania słodyczy persymony, dodałam jeszcze ziarenka z połowy granatu. Poza sezonem na persymonę, warto przygotować takie ciasto z brzoskwiniami z puszki :). Niezwykle smaczny(...)mleka Nasączenie: sok z połowy średniej cytryny 50 ml wody 1 łyżeczka cukru Dodatkowo: około 5 łyżek dżemu morelowego lub brzoskwiniowego 1,5-2 sztuki owoców persymony, dojrzałych 1 galaretka brzoskwiniowa lub morelowa + 350 ml wody opcjonalnie - pół granatu Wykonanie: Biszkopt: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę pszenną oraz mąkę ziemniaczaną wymieszać i przesiać. Białka oddzielić od żółtek

Opowieści z piekarnika
Deser z galaretek 82

Pyszne,kolorowe ciasto -deser z galaretek i pianki z mleka. Jest troszkę czasochłonne,ponieważ każda warstwa przed wylaniem następnej musi zastygnąć,a na to potrzeba ok.30 minut. Do rozpuszczenia galaretek używamy tylko szklanki wody aby szybciej stężała. Deser zachwyca wyglądem i smakiem. Oczarowane będą nie tylko dzieci :-) Przepis na małą blaszkę. Składniki: 5 różnych galaretek-u mnie truskawkowa,pomarańczowa,agrestowa(...)szklanek mleka 1 szklanka cukru  7 łyżeczek żelatyny Mleko zagotowujemy z cukrami.Do przestudzonego mleka wsypujemy żelatynę i mieszamy aż do rozpuszczenia.Możemy podgrzać płyn ,ale nie zagotować!! Galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody.Rozpuszczamy po jednej albo po 2 galaretki żeby nie zastygły wszystkie na raz. Na blaszkę wylewamy na przemian szklankę zimnego mleka i rozpuszczoną galaretkę.Galaretka musi być

Przepisy mojej mamy
Ciasto Czeska wiśnia 286

sztuk dużych herbatników ) 500 ml śmietanki kremówki (36% ) 2 czubate łyżki cukru pudru 2 słoiki wiśni drylowanych ( u mnie około 720 gram wypestkowanych wiśni) 800 ml kompotu 2 cytrynowe galaretki 2 szklanki wrzątku 2 galaretki wiśniowe cukier do dosłodzenia kompotu ( zależy jaki słodki jest kompot, ja dałam 3 łyżki ) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); ciasto Czeska wiśnia – sposób wykonania: na przygotowanej(...)blaszce o wymiarach 22x 28 cm rozkładamy na spodzie herbatniki. Cytrynowe galaretki rozpuszczamy w 500 ml wrzątku i odstawiamy do wystudzenia. ostudzoną galaretkę włożyć do lodówki,aby się schłodziła tak do temperatury śmietanki. Schłodzoną śmietankę kremówkę ubić mikserem z cukrem pudrem na dość sztywną masę. Schłodzoną galaretkę cytrynową dolewać do śmietany i ubijać do połączenia się składników. Włożyć na jakiś

Olcia gotuje!
Ciasto biszkoptowe Malinowa Zuzia bez pieczenia 185

Delikatne, rozpływające się w ustach ciasto z pachnącymi malinami, galaretką i lekkim kremem śmietanowym z mascarpone, polecam każdemu łasuchowi. Ciasto nie jest słodkie, więc można zjeść całkiem spory kawałek. Przepis jest na blachę o wymiarach 25 cm x 36 cm Co potrzeba: 2 paczki podłużnych biszkoptów (400 g), 400 g malin świeżych lub mrożonych, 2 galaretki malinowe w proszku(...)słodkiej, 2 nie czubate łyżeczki żelatyny (10 g), 1 łyżka nie czubata cukru pudru, Biała czekolada- kilka kostek Wykonanie: Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia rozkładamy pierwszą warstwę biszkoptów. Galaretki rozpuszczamy w 800 ml gorącej wody, dodajemy maliny. mieszamy, zostawiamy do wystudzenia. Chłodną galaretkę przelewamy do szerokiego, płaskiego naczynia, wstawiamy do lodówki do całkowitego stężenia. Gotową galaretkę kroimy na dość

Bułka z Chlebem
Rolada z galaretką i kremem z mascarpone 77

Robiłam już roladę czekoladową , truskawkową , a dzisiaj przyszła pora na roladę z galaretką. Jest bardzo delikatna i smaczna, a do tego świetnie wygląda. Dla małych i dużych, na zbliżający się weekend będzie w sam raz. :) (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Rolada z galaretką i kremem z mascarpone Składniki Składniki na ciasto: 4 jajka 80 g mąki pszennej 100 g cukru(...)łyżeczki proszku do pieczenia Dodatkowo: 3 galaretki (ja użyłam truskawkową, pomarańczową i kiwi) 250 g serka mascarpone 200 g śmietanki 30 lub 36 % 2 łyżki cukru pudru Instrukcje Białka ubijamy ze 100 g cukru na sztywną pianę, dodajemy żółtka, przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Całość miksujemy. Wykładamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (blacha z piekarnika). Pieczemy około

To co lubię - gotuję i polecam
Dżem – galaretka z cukinii 82

Dzisiaj zapraszam Was na mocno pomarańczowy dżem – galaretkę z cukinii i galaretki pomarańczowej. Jest bardzo smaczny i w ogóle nie czuć w niej cukinii, świetnie pasuje do kanapek, placuszków czy naleśników. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drukuj Dżem – galaretka z cukinii Składniki 1,5 kg cukinii (waga bez skórki i pestek) 1 szklanka cukru (jeśli nie lubicie bardzo słodkich wystarczy ¾ szklanki(...)torebki galaretki pomarańczowej 50 g kandyzowanej skórki pomarańczowej sok z połówki cytryny Instrukcje Cukinię myjemy, obieramy i pozbywamy się pestek, ścieramy na tarce (duże oczka). Przekładamy do garnka z grubym dnem i dusimy pod przykryciem na małym ogniu, aż puści sok. Odkrywamy garnek i odparowujemy cukinię od czasu do czasu mieszając, żeby się nie przypaliła. Kiedy będzie dość gęsta dodajemy

To co lubię - gotuję i polecam
Deser panna cotta z galaretką i owocami. 83

Delikatny deser panna cotta, tym razem w połączeniu z galaretką i owocami. To idealny, smaczny deser dla łasuchów, który będzie przyjemnym akcentem na zakończenie uroczystego obiadu. Drukuj Porcje 3 Składniki 0,5 litra śmietanki kremówki 30 % lub 36 % 1,5 łyżeczki żelatyny 40 g drobnego cukru laska wanilii maliny do dekoracji lub inne drobne owoce 1 opakowanie galaretki przezroczystej listki(...)lodówki na min. 2-3 h, aż masa zacznie tężeć. Jeśli nie chcecie żeby wszystkie ziarenka z wanilii były na spodzie deseru, gęstniejącą masę należy kilka razy zamieszać. Galaretkę rozpuszczamy w 400 ml gorącej wody, odstawiamy do przestudzenia. Na stężałą masę wylewamy po 3-4 łyżki galaretki i układamy owoce (przyklejamy). Wstawiamy do lodówki. Owoce powinny się przykleić, jeśli tego

To co lubię - gotuję i polecam
Malinowa rozkosz zwana też chmurką 109

naszym stole deser doskonały: malinowa rozkosz, czyli ciasto składające się z kilku warstw, a razem stanowią one cudowną kombinację smaków kwaśnych i słodkich. Jest tu kruchy spód, maliny otulone galaretką, delikatny kremem śmietankowy i królewska korona z bezy. Jestem przekonana, że kto choć raz przygotuje malinową chmurkę, powtarzać to będzie niejednokrotnie. Większość obecnych w sieci przepisów jest przeznaczona na niewielkie(...)łyżeczka proszku do pieczenia - 1 łyżeczka esencji waniliowej - 3 żółtka Na krem: - 500g śmietanki 30% lub 36% - 250g sera mascarpone - 3 łyżki cukru pudru - 1 łyżeczka esencji waniliowej Na galaretkę: - 700g malin świeżych(ew. mrożone) - 3 galaretki malinowe - 900ml gorącej wody Na bezę: - 6 białek - 250g cukru drobnego - sok z połowy limonki(ew.cytryny) - 1 łyżka mąki ziemniaczanej (można pominąć

I tu będę miała takie te
Ciasto Borówkowa góra lodowa 7475

trochę od oryginału, ponieważ ja przygotowałam je w wersji bez pieczenia. Ponadto uważam, że ciasta z samym kremem czasami są zbyt słodkie, dlatego urozmaiciłam je dodając borówki zalane owocową galaretką. Dzięki temu Ciasto Borówkowa góra lodowa idealnie sprawdzi się na upalne dni. Jest ono lekko orzeźwiające, a zarazem idealnie słodkie. Borówkowa góra lodowa to efektownie wyglądające ciasto, które zachwyciło moich(...)gości podczas ostatniego rodzinnego spotkania! Jestem pewna, że podobnie będzie u was dlatego gorąco zachęcam do wypróbowania przepisu na Ciasto Borówkowa góra lodowa. Proponuję przygotować je dzień wcześniej, aby galaretka miała czas stężeć i biszkopty zmiękły. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na blaszkę o wymiarach 24×30 cm. Składniki na Ciasto Borówkowa góra lodowa: 470 g herbatników maślanych

Danka Pichci
Pomarańczowy sernik na zimno z owocami i galaretką. 158

Coś fajnego na upały. Serniczek zrobiony na biszkoptach, więc nie trzeba  włączać piekarnika. Do tego orzeźwiające owoce i galaretka. Sam sernik,  też ma fajny posmak, ponieważ jest o smaku pomarańczowym.  Z dodatkiem soku i otartej skórki pomarańczowej. Całość smakuje naprawdę dobrze.  Moim gościom smakowało :) Wypróbujcie, bo ciekawa jestem Waszej opinii.  Składniki: 1,5 paczki biszkoptów(...)okrągłych 900 g. sera na sernik (miałam Mój ulubiony z Wielunia) 500 ml śmietanki 30 % 3 łyżki cukru pudru 2 galaretki pomarańczowe 1 duża pomarańcza woda Dodatkowo: borówki winogrona 3 galaretki krystaliczne 5 szklanek wody Wykonanie: Prostokątną formę, wyłożyć na spodzie papierem do pieczenia.  Na papierze ułożyć biszkopty.  Galaretki krystaliczne rozrobić w gorącej wodzie i odstawić do stężenia

Agusiowe smakołyki
Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA 2053

Ciasto KOKOSOWA BRZOSKWINKA z kawą BEZ PIECZENIA – Dzisiaj pyszne, kokosowe ciasto bez pieczenia z dodatkiem słonych krakersów, biszkoptów nasączonych w kawie i galaretki z brzoskwiniami. Ciasto jest bardzo aromatyczne, wilgotne, kremowe. Moim domownikom bardzo smakowało. Jest proste w przygotowaniu. Przepis przysłała mi jedna z czytelniczek Małej Cukierenki Pani Monika, tylko ciut go zmodyfikowałam, bardzo dziękuję!! Polecam! Proszę pamiętać o subskrypcji(...)dość mocnej kawy) 2 łyżki likieru pomarańczowego – można zastąpić 2-3 kroplami aromatu pomarańczowego lub 1/3 łyżeczki ekstraktu pomarańczowego Wierzch: 1 puszka brzoskwiń lub moreli (o wadze 820g) 2 galaretki pomarańczowe + 800ml gorącej wody Budyń do kremu: 1. Do rondelka wlać około 400ml mleka, dodać cukier, cukier z prawdziwą wanilią, postawić na ogniu i zagotować. Do pozostałego mleka dodać obie

Mała Cukierenka
Lodowiec 111

właśnie przygotowywany jest na ich bazie. Okazuje się jednak, że Lodowiec to nic innego jak pyszne ciasto bez pieczenia z biszkoptami, podwójną masą budyniową i dużą ilością owoców przykrytych galaretką. Jest taaaakie pyszne Najlepsze prosto z lodówki. Lodowca robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm. Początkowo byłam pewna, że masy będzie zbyt mało. Jak widzicie, wyszło idealnie. 2 op. okrągłych(...)biszkoptów typu petitki 2 opakowania galaretki truskawkowej  1 i 1/2 szklanki mleka (375 ml) 5 żółtek 1 op. budyniu śmietankowego bez cukru 1 łyżka mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 200 g masła 1 i 1/2 łyżki kakao około 500 g drobnych owoców (u mnie maliny, truskawki i borówki amerykańskie) Galaretki truskawkowe rozpuszczamy w 3 szklankach (750 ml) gorącej wody

Smaki Na Talerzu

Proponowane wyszukiwania