Ciasto idealne. Zapewniam iż na jednym kawałku trudno będzie poprzestać... Idealne ciasto na letnie, upalne dni. Sernik na zimno, bez sera, bez mleka, bez jajek, bez glutenu. Można użyć galaretek bez cukru i posłodzić dowolnym słodziwem, uzyskamy dodatkowo wersję bardzo dietetyczną. Inspiracją był ten przepis Tortownica o śr. 24cm Składniki: - 1200g tłustego mleka kokosowego (3 puszki po 400g każda(...)mnie 21% tłuszczu) - 2x po 250-270g borówek lub jagód (dałam borówki) lub gotowego musu owocowego - 5 galaretek (każda na 500 ml wody) W 500 ml gorącej wody rozpuszczamy 4 galaretki (u mnie malinowe), dokładnie mieszamy i odstawiamy do przestudzenia. Pierwszą partię 250-270g borówek (lub jagód) dokładnie blendujemy. Masę owocową dodajemy do zmiksowanego mleczka kokosowego (ja swoje
Smaczne Zdrowerazem połączenie kokosu i orzeźwiającego ananasa. Smaki słynnego koktajlu karaibskiego Pina Colada. Delikatna masa na bazie sera, mleka kokosowego i wiórków kokosowych pokryta zmiksowanym ananasem z galaretką cytrynową. Pyszny deser idealny na upalne letnie dni. 120 gram herbatników 100 gramów wiórków kokosowych 3 galaretki o smaku cytrynowym 1 puszka mleka kokosowego ( 425 ml. ) 1 puszka ananasa(...)masła 50 ml. mleka 500 gramów sera na sernik z wiaderka 30/40 gramów cukru Wiórki kokosowe i herbatniki zmielić ( osobno). Wiórki kokosowe podzielić na dwie części. Dwie galaretki rozpuścić w 300 ml. wrzątku. 1 galaretkę rozpuścić w 400 ml. wrzątku . Obie galaretki wystudzić. Masło roztopić. Zmielone herbatniki wymieszać z połową wiórków kokosowych, dodać roztopione masło i mleko
Andzia Pichciczym mówię. Krem śmietanowy z mascarpone, to znana i lubiana klasyka. Sprawdza się w wielu zestawieniach i tutaj również gra doskonale. I na sam wierzch – borówka amerykańska i galaretka. Zdecydowałam się na borówkę, bo uwielbiam jej smak w letnich wypiekach. Jeśli chcecie, można ją zastąpić chocolate chips, a nawet pestkami dyni czy słonecznika. Jeśli jednak zależy Wam by było(...)świeżo i orzeźwiająco, wybierzcie borówkę amerykańską – to moim zdaniem najlepszy wybór Co do galaretki to wybrałam tę o smaku Arbuzada – ma taaaaki śliczny różowy kolor i idealnie mi tutaj spasowała <3 Przygotowując to ciasto nawet w połowie nie przypuszczałam, że będzie mi AŻ TAK bardzo smakować. A Wy robiliście je już? Ciasto: 250-270 g świeżego szpinaku
Smaki Na Talerzuoglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. CIASTO BRZOSKWINIOWE BEZ PIECZENIA SKŁADNIKI: Masa biała: śmietanka kremówka 30% dobrze schłodzona (200 ml.) cukier puder (1 łyżka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl.) Masa brzoskwiniowa: brzoskwinie z puszki odsączone (1 duża puszka) galaretka brzoskwiniowa (1 op. = 75 g) + gorąca woda (1 szkl(...)żelatyna (1 łyżka) Dodatkowo: herbatniki (26 szt.) czekolada gorzka (40 g) posypka czekoladowa (opcjonalnie) *foremka z odpinaną opaską 28cm. x 18cm. x 7cm. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); WYKONANIE: 1.) Galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie i pozostawiamy do wystudzenia. Drugą galaretkę brzoskwiniową rozpuszczamy w gorącej wodzie z dodatkiem żelatyny i pozostawiamy do wystudzenia (pamiętajcie która galaretka jest
RITA food channelSkładniki: Spód: Biszkopty okrągłe małe opakowanie ok 20 sztuk Pianka truskawkowa: Śmietana 30 % 600 ml Truskawki 500 g ( świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Mus truskawkowy: Truskawki 500 g (świeże lub mrożone) Galaretka truskawkowa 2 Przygotowanie: Blaszkę o wymiarach 35x25 cm wyłożyć folią spożywczą ( folię wyłożyć jeśli będziecie używać tak jak ja blaszki metalowej) dodatkowo wyłożyłam papierem do pieczenia(...)łatwiej było ciasto wyjąć. Na nie ułożyć biszkopty. Pianka truskawkowa: Truskawki zblendować. Galaretki rozpuścić w 400 ml wrzątku i odstawić do przestudzenia a następnie wymieszać z galaretką, Dobrze schłodzoną śmietankę ubić na sztywno. Do ubitej śmietany wlać powoli galaretkę z truskawkami i wymieszać do uzyskania jednolitego koloru.( galaretka nie może być ciepła bo inaczej śmietana nam się zważy). Na biszkopty
Kulinarne przygodymniej tłuszczu), kopiata łyżka 50g płynnego miodu Ser: 800g serka twarogowego na sernik (zmielonego) 80g erytrolu żelatyna do deserów (w ilości odpowiedniej do pozostałych składników) Wierzch: 1kg truskawek 1/2 galaretki truskawkowej rozpuszczonej w o połowę mniejszej ilości wody niż w przepisie na opakowaniu Płatki owsiane wymieszać z masłem orzechowym i miodem. Powstanie kruszonka, którą wyłożyć należy dno naczynia do tarty(...)żelatyną i wylać na spód. Truskawki pozbawić szypułek, umyć i osuszyć. Powbijać owoce do połowy w ser, układając na całej powierzchni sernika. Wstawić do lodówki. W międzyczasie rozpuścić połowę galaretki w połowie wody tj. całą galaretkę rozpuszcza się najczęściej w 500ml wody, ja połowę rozpuściłam w 125ml wody. Dzięki temu galaretka będzie gęstsza i szybciej się zetnie. Galaretkę odstawić
DietologPrzedstawiam Wam idealny deser z galaretką i śmietanką na upalne dni . Smakuje wyśmienicie, w tej wersji wybrałam galaretkę pomarańczową, którą możecie zastąpić swoim ulubionym smakiem. Deser świetnie sprawdzi się także z dodatkowymi owocami . Deser z galaretką i śmietanką 1 galaretka o smaku pomarańczowym ((lub innym)) 400 ml śmietanki 30% lub 36% 3 kostki czekolady mlecznej lub gorzkiej 1/2 pomarańczy(...)innych owoców)) 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny Galaretkę rozpuść w 500 ml gorącej wody i mieszaj do całkowitego rozpuszczenia proszku. Odstaw do ostygnięcia. Następnie przełóż ją do lodówki do szybszego stężenia. Obie śmietanki ubij na sztywno, pod koniec ubijania dodaj cukier puder. Podziel bitą śmietankę na dwie części i jedną z nich włóż do lodówki. Do drugiej części
Przepisy na widelcuCiasto orzechowe z wiśniami - kuchnia podkarpacka Dwa orzechowe biszkopty przełożone delikatną masą budyniową, a na wierzchu owoce w galaretce – oto smaczne niedzielne ciasto według pań z Koła Gospodyń Wiejskich w Hermanowej na Podkarpaciu. Do przygotowania ciasta można użyć zarówno owoców świeżych, jak i ze słoika, lub z puszki. Ich smak podkreśli masa budyniowa z nutką alkoholu. W oryginale przepis został(...)budynie w proszku 3 szklanki mleka 200 g masła 1 kieliszek rumu (lub innego mocnego alkoholu) 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: słoik drylowanych wiśni (lub świeże truskawki) 2 galaretki wiśniowe (lub truskawkowe) Zaczynamy od upieczenia 2 blatów orzechowych. Ubijamy w misce 4 białka dodając pod koniec ubijania 100 g cukru (łyżka po łyżce). Do ubitych białek dodajemy 4 żółtka
Trzeci talerzpiekarniku, więc takie na pozór szybkie rozwiązania są jak najbardziej wskazane. Z tą szybkością, to jednak sami wiecie najlepiej jak jest, jak chcecie przygotować ciacho bez pieczenia... Używając galaretki, żelatyny czy innych utwardzaczy, trzeba poczekać by poprzednia warstwa nieco się schłodziła. Nie jest to oczywiście problemem, pod warunkiem, że ciacho przygotowujemy na drugi dzień, a nie z godziny(...)presją nalotu znajomych czy też rodziny. Pośpiech nie jest wskazanym doradcą, bo wtedy- o czym już niejednokrotnie się przekonałam- zawsze coś się delikatnie mówiąc schrzani... Najczęściej pada na galaretkę, która ścieka gdzieś tam daleko, na sam spód zmiękczając biszkopt i paprząc wszystko co napotka na drodze. Dlatego ja sernikom mówię zdecydowanie tak, ale pod warunkiem, że na ich przygotowanie
Kuchnia w czekoladzieBardzo łatwe i delikatne ciasto bez pieczenia. Połączenie lekkiego kremu z kaszy jaglanej i galaretki z rabarbarem. Ciasto z kremem z kaszy jaglanej i rabarbarem Via Gusto Bardzo łatwe i delikatne ciasto bez pieczenia. Połączenie lekkiego kremu z kaszy jaglanej i galaretki z rabarbarem. Drukuj Proporcje na: formę 23cm x 23 cm Czas przygotowania: 30 minut Ocena(...)/bio-cukier-z-agawy-200g-intenson ) 1 łyżka cukru waniliowego 1 łyżeczka soku z cytryny opcjonalnie 2 łyżki kakao lub kawy zbożowej- możesz wybrać którąś z opcji, aby zmienić smak kremu na swój ulubiony Galaretka z rabarbarem: 400 g rabarbaru 400 ml wody 2 galaretki o ulubionym smaku (użyłam galaretek z agarem – truskawkowej i ananasowo-pomarańczowej) przygotowanie Kaszę jaglaną opłucz, a następnie zalej gorącą
Via Gustokrok zaniedbywalnie mały przy całej gamie innych plastikowych odpadów, które produkujemy, ale jak nie musimy, to nie używamy plastiku). Tartaletki dekorujemy truskawkami i można, chociaż niekoniecznie trzeba, posmarować galaretką. Smak tartaletek jest dalej pyszny, ale dzięki niej tartaletki zamieniają się w efektownie wyglądające różyczki, co cieszy oko i pięknie wygląda na stole Składniki (5-6* tartaletek o średnicy(...)jaglanej 1/2 szklanki (120 ml) mleka roślinnego np. sojowego 1 szklanka (240 ml) wody 1 łyżeczka wanilii 2-3 łyżki syropu z agawy (lub do smaku) Dekoracja: świeże truskawki galaretka truskawkowa lub wiśniowa* (opcjonalnie) * Przygotowuję ją na połowie ilości wody podanej na opakowaniu np. 20 g (1/2 opakowania) galaretki roślinnej w proszku na 60 ml zimnej wody (1/4 zalecanej ilości
Lamarida.plzaledwie kilku składników. Uwielbiają go zarówno dzieci jak i dorośli. Wiśnie z kompotu nie są tutaj obowiązkowym składnikiem, aczkolwiek fajnie uatrakcyjniają całość. 500 ml niesłodzonego mleka skondensowanego 2 galaretki agrestowe 2 galaretki wiśniowe kilka kakaowych herbatników wiśnie z kompotu (mniej więcej 0,5l) Galaretki agrestowe rozpuszczamy w 1 i 1/2 szklanki gorącej wody. Odstawiamy do lekkiego stężenia. Blaszkę ( 20x20cm(...)wykładamy papierem do pieczenia. Na dnie rozkładamy kakaowe herbatniki ( ja wykorzystałam mniej więcej połowę dużego opakowania). Schłodzone mleko skondensowane ubijamy na puch ( powinno znacznie zwiększyć swoją objętość ). Dodajemy tężejącą galaretkę, miksujemy krótko, do połączenia, po czym od razu wykładamy do blaszki ( pianka szybko tężeje ). Wiśnie z kompotu osączamy na sicie (kompot pozostawiamy ). Rozkładamy na stężałej zielonej piance. Galaretki wiśniowe rozpuszczamy
Smaki Na TalerzuDeser zawierający zdrowe nasiona, jogurt naturalny oraz soczyste truskawki to doskonała propozycja dla fanów deserów z owocami i galaretką. Składniki: 1 truskawkowa galaretka 250g jogurtu naturalnego 3 łyżki nasion chia 1 łyżka miodu 1 kiwi 8 truskawek Wykonanie: 1. Galaretkę truskawkową rozpuścić w ilości podanej na opakowaniu. Następnie przestudzić, wlać do pucharków ustawionych pod skosem aby uzyskać fikuśny skos(...)pozostawić do całkowitego stężenia galaretki. W przypadku gdy zostanie trochę galaretki należy wlać ją do pojemniczka i pozostawić aby stężała, a następnie pokroić w kostkę (wykorzystamy ją do dekoracji). 2. Kiwi obrać i pokroić w plastry, a truskawki pozbawić szypułek i pokroić na ćwiartki. 3. Jogurt naturalny dokładnie wymieszać z nasionami chia i miodem, wstawić na 4-5 godzin
Szalona Kuchnia Ewelinycukru (każdy po 40 g) cukier (ja nie dawałam, bo sok malinowy był na tyle słodki, że nie było takiej potrzeby) Masa śmietanowa: 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka malinowa (rozpuszczona w 300 ml wrzątku) fix do ubijania śmietany 2 łyżku cukru pudru (ja nie dałam) Dodatkowo: 1 galaretka malinowa około 250 g delicji malinowych Biszkopt: 1. Białka(...)budynie i energicznie mieszamy do zgęstnienia masy. Ma powstać budyń. Studzimy. 2. Jak nam całkowicie wystygnie to nasz budyń przekładamy na biszkopt. Wkładamy do lodówki. Masa śmietanowa: 1. Galaretkę rozpuszczamy w 300 ml wrzątku, studzimy. Powinna nam lekko stężeć. 2. Ubijamy śmietanę 30 % dodając do niej fix. Do ubitej dodajemy naszą lekko stężałą galaretkę. Miksujemy
kruche babeczki