bywa że Ci najlepsi są promowani. Tort w stylu angielskim bo i dla tubylców był robiony. Był pyszny. Ciasto red Velvet, przełożone kremem czekoladowym i frużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej. Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie upiec trzy takie ciasta(...)lodowce mieszając od czasu do czasu, aby krem nie stężał a ostygł i miał konsystencję gęstego budyniu. Schłodzony krem przełóżcie do misy miksera i ubijcie na gęsty gładki krem. Frużelina żurawinowa 500 gram świeżej lub mrożonej żurawiny 1 szklanka cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać 50 ml wody i odstawić
Piekarz-Kucharz-Garkotłukniej koniecznie) Tak o to powstał tort na 8 urodziny. Z masy cukrowej zrobione są tylko ozdoby. Pokryty z wierzchu jest czekoladowym ganache. W środku jest frużelina truskawkowa, krem z białej czekolady i pianka truskawkowa z borówkami. Aby tort był stabilny i udźwignął dekoracje zrobiony jest z ciasta czekoladowego. Polecam Wam do wypróbowania. Na tort(...)wlać masę jajeczną i krótko zamieszać do połączenia. Przelać do formy i piec w temperaturze 170 stopni około 50 minut - sprawdzając patyczkiem. Wystudzić i przekroić na połowę. Frużelina truskawkowa 500 g mrożonych truskawek lub świeżych 2/3 szklanki cukru 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej rozpuszczonej w 2 łyżkach wody 10 g żelatyny Żelatynę zalać wodą, tylko
Piekarz-Kucharz-Garkotłuktypu jaki miałby być smak albo jakie kolory, usłyszałam całkiem konkretne życzenia: mają być truskawki, czekolada i koniecznie bita śmietana. W ten sposób stworzyliśmy mini serniczki czekoladowe z dodatkiem frużeliny truskawkowej, wykończone bita śmietaną. Smak: wyborny, wygląd: wspaniały, misja: zrealizowana ;) Ilość porcji: 9 mini serniczków Składniki: Na serniczki: 300g twarogu zmielonego na sernik z wiaderka 120g gęstej śmietany 120g gorzkiej(...)czekolady 100g cukru 2 jajka 1 łyżeczka domowego ekstraktu z wanilii Na frużelinę: 120g truskawek mrożonych 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka soku z cytryny ½ łyżeczki skrobi ziemniaczanej Na krem: 250 ml śmietany kremówki 36% 2 łyżki mascarpone 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka ekstraktu z wanilii Gorzką czekoladę umieszczam w miseczce i topimy w mikrofalówce albo w kąpieli wodnej, odstawiamy
Kolizje Smakówbywa że Ci najlepsi są promowani. Tort w stylu angielskim bo i dla tubylców był robiony. Był pyszny. Ciasto red Velvet, przełożone kremem czekoladowym i frużeliną żurawinową. Wierzch i ozdoby są z masy cukrowej. Ciasto piekłam w prostokątnej foremce, każdy blat osobno- w sumie trzy. Przepis na jeden blat (musicie upiec trzy takie ciasta(...)lodowce mieszając od czasu do czasu, aby krem nie stężał a ostygł i miał konsystencję gęstego budyniu. Schłodzony krem przełóżcie do misy miksera i ubijcie na gęsty gładki krem. Frużelina żurawinowa 500 gram świeżej lub mrożonej żurawiny 1 szklanka cukru 2 łyżki soku z cytryny 2 płaskie łyżeczki mąki ziemniaczanej 3 łyżeczki żelatyny Żelatynę zalać 50 ml wody i odstawić
Piekarz-Kucharz-Garkotłukrozkosz dla podniebienia. Składniki na ciasteczkowy spód: 125g pokruszonych herbatników 40g cukru 85g masła Składniki na kremy: 500ml śmietanki 30% 250g serka mascarpone 2 łyżki cukru pudru frużelina wiśniowa 100 g ciasteczek oreo Składniki na frużelinę wiśniową: 250g wiśni ½ cytryny 4 łyżki cukru 1 łyżeczka żelatyny 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej Ponadto: Opakowanie okrągłych biszkopcików 2 szklanki przegotowanej wody ½ soku(...)łyżka cukru pudru Maliny do dekoracji Ciasteczkowy spód: Masło topimy razem z cukrem, dodajemy pokruszone herbatniki. Wykładamy do formy, uciskamy i wstawiamy do lodówki na ok 1 godzinę. Frużelina wiśniowa: Żelatynę zalewamy ¼ szklanki zimnej wody. Pozostawiamy do napęcznienia. Owoce wkładamy do garnka, dodajemy cukier i sok z cytryny. Gotujemy ok 10minut. Mąkę ziemniaczaną rozprowadzamy w niewielkiej ilości wody. Dodać
Słodki Zakątekrobiłam pierwszy raz frużelinę pomarańczową nic nie wskazywało na sromotną porażkę. Stosując się do przepisu znalezionego w ‘google’ dodałam 2 łyżki skrobi ziemniaczanej i to był koniec przepysznej, pomarańczowej frużeliny. Wszystko wylądowało w koszu! Na drugi dzień o świcie leciałam do sklepu w poszukiwaniu konfitury pomarańczowej. Skoro frużelina(...)została już tylko wspomnieniem musiałam czymś innym przełożyć blaty biszkoptu w piernikowym torcie :). Więcej... Artykuł Frużelina pomarańczowa pochodzi z serwisu Słodki Pomysł
Słodki Pomysłmojprzepisna.pl | Najlepsza, jedyna wegańska i bezglutenowa Wuzetka (W-Z) Torcik W-Z Nowoczesna i zdrowsza odsłona tradycyjnego Warszawskiego ciastka – Wegańska Wuzetka, przepyszna, wilgotna, z dużą ilością frużeliny wiśniowej i kremu na bazie śmietanki kokosowej, kakaowe, bezglutenowe spody a’la biszkoptowe bez jajek. Słodzona ksylitolem, na własnej mieszance mąk bezglutenowych. Bardzo kaloryczna, ale wysoko-odżywcza, spokojnie może być alternatywą(...)termoobiegiem, piec 25 min, do suchego patyczka. Ciasto zostawić do całkowitego wystygnięcia w piekarniku, z lekko uchylonymi drzwiczkami. Ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwa równe blaty. Składniki na frużelinę: 500 g wydrylowanych wiśni 1 łyżka mąki ziemniaczanej 1 łyżka ksylitolu Wiśnie i ksylitol umieścić w rondelku. Gotować do momentu, aż ksylitol się nie rozpuści, a wiśnie nie puszczą soku
moj przepis nakremowego sernika dawno nie jadłam ;) Jest wspaniały! Delikatny, lekki, to tutaj słodycz sernika przełamuje kwaśna frużelina porzeczkowa... Coś pysznego! Pięknie się prezentuje, jest równiutki, szybko znika ze stołu ;) Spróbujcie koniecznie! Jeżeli przygotowałaś/eś danie z tego przepisu, proszę o jego zdjęcie :). Wyślij je na adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni(...)ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Do naczynia przełożyć wszystkie składniki. Zmiksować tylko do połączenia. Masę serową wylać na schłodzony spód, wyrównać. Na sernik łyżeczką wykładać frużelinę porzeczkową, robiąc z niej kleksy. Po powierzchni sernika i kleksach przeciagnąć drewnianym patyczkiem tworząc esy - floresy. Piec w temperaturze 150 stopni w kąpieli wodnej przez około 60 - 70 minut
Domowa cukiernia EwyPogoda nas nie rozpieszcza, więc trzeba jakoś poprawiać sobie nastrój. Nie wiem jak Wy, ale na mnie wiśnie zawsze miały wspaniały wpływ. W szczególności frużelina wiśniowa, którą spokojnie można przygotować w mrożonych wiśni. Jeżeli nie macie takich swoich z sadu to całkiem niezłe jakościowo można nabyć w większości sklepów. Kilka minut i tarta gotowa. Poprawa nastroju również gwarantowana! TARTA WIŚNIOWA(...)CIASTO 140 g herbatników kakaowych 60-70 g masła 2-3 łyżki nutelli KREM 330 g śmietany 30% op. serka mascarpone 2-3 łyżki cukru pudru FRUŻELINA 450 g wiśni mrożonych 3-4 łyżki cukru 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka mąki ziemniaczanej Herbatniki zblendować na miazgę, dodać nutellę, rozpuszczone masło i połączyć ze sobą. Jeżeli masa jest zbyt
Pieguskowa Kuchniaużyłam sera z wiadereczka Włoszczowa ) 1 szklanka cukru pudru 4 jajka 2 żółtka 150 g białej czekolady 150 g śmietanki 30% 3 łyżki mąki ziemniaczanej 250 g jagód Frużelina jagodowa: 200 g jagód 30 ml wody 1/4 szklanki cukru 1,5 płaskiej łyżeczki żelatyny + odrobina wody 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej + odrobina wody Wykonanie sernika jagodowego(...)stopni C, piec 15 minut. Po tym czasie temperaturę zmniejszyć do 150 stopni C i piec jeszcze 90 minut. Upieczony sernik pozostawić w uchylonym piekarniku, do ostygnięcia. 3 . Przygotować frużelinę ( jeśli nie lubicie lub nie chcecie - ten etap można pominąć - sernik bez frużeliny smakuje równie wybornie ) Żelatynę zalać niewielką ilością zimnej wody i odstawić, żeby napęczniała. W rondelku zagotować
kolorowotorcikowoWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Torcik porzeczkowy przełożony kremem porzeczkowym na bazie frużeliny i serka mascarpone. Całość rozpływa się w ustach i smakuje wyśmienicie. Sekret pysznego smaku tkwi w delikatnym i miękkim biszkopcie przełożonym doskonałym, lekko kwaskowym kremem porzeczkowym. To połączenie doskonałe! Korzystajmy z dobroci porzeczki, na którą aktualnie mamy sezon, ponieważ(...)niewiele miejsca Możecie je kupić tutaj . Torcik porzeczkowy Drukuj przepis Czas gotowania: 12 Składniki Biszkopt: -7 jajek -1 szklanka cukru -1 szklanka maki pszennej -1/3 szklanki mąki ziemniaczanej Frużelina porzeczkowa: -500 g czerwonej porzeczki -1 szklanka cukru -2 łyżki soku z cytryny -płaska łyżka mąki ziemniaczanej (wymieszana w odrobinie wody) -3 łyżeczki żelatyny Dodatkowo: -2 opakowania serka mascarpone
Marta Gotujezamiast tego użyłyśmy, syropu daktylowego , nektaru kokosowego oraz erytrytolu . Wszystkie możeci znaleźć w sklepie biogo.pl . Czy może być coś lepszego niż bananowa bułka z kremem czekoladowym, kotletem orzechowym i frużeliną truskawkową? Sami się zastanówcie! :D Składniki : Bułeczki bananowe (5-6 sztuk) -150g mąki orkiszowej typ 700 -75g mąki żytniej pełnoziarnistej -5g suchych drożdży -135ml napoju roślinnego(...)napoju roślinnego -4 łyżki masła orzechowego -2 łyżki erytrytolu Krem czekoladowy -1 dojrzałe awokado -3 pełne łyżki ciemnego kakao -1-2 łyżki oleju kokosowego - syrop daktylowy według uznania Frużelina truskawkowa -270g rozmrożonych truskawek -100 ml wody -80g erytrytolu -3 pełne łyżki skrobii (u nas z tapioki) -trochę soku z cytryny BUŁECZKI BANANOWE Napój, olej i nektar roztopić
Candy Pandasmąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki wody 1/2 łyżeczki niebieskiego barwnika w proszku (lub tyle ile jest zalecane wg instrukcji na opakowaniu) Na frużelinę wiśniową: 250 g wydrylowanych wiśni wraz z sokiem 100 g cukru Diamant 1 łyżka mąki ziemniaczanej + 50 ml wody Na masę śmietanową: 500 g śmietany 36% 4 łyżki cukru pudru Diamant(...)wodę. Ciasto przelać do formy, wyrównać wierzch, włożyć do piekarnika i piec 30 minut (do suchego patyczka). Upieczony biszkopt zostawić do ostudzenia, po czym przekroić go na dwa placki. Frużelina wiśniowa: Wiśnie wraz z sokiem umieścić w garnku, dodać cukier i włączyć palnik. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z wodą i wlać do zagotowanych wiśni. Całość energicznie mieszać podgrzewając, aż do uzyskania
Passions hobbies lifeFrużelina porzeczkowa Kiedyś robiłam tylko soki lub dżemy z porzeczek, teraz więcej robię frużeliny, uwielbiam owoce w żelu, którymi przekładam ciasta. Do frużeliny użyłam cukru białego kryształ Polski cukier. Poczytajmy na stronie jak słodzić . CZYTAJ Składniki : czarna porzeczka - 4 kg żelatyna - 14 łyżeczek woda do żelatyny - 1 szkl 3 szkl - cukru białego kryształ Polski Cukier mąka ziemniaczana - 15 łyżeczek(...)dodać cukier, gotować. Żelatynę zalać zimną wodą, odstawić do napęcznienia. Mąkę wymieszać z wodą, wlać do gotujących owoców, zagotować. Zdjąć garnek z ognia, dodać napęczniałą żelatynę, szybko wymieszać. Gorącą frużelinę nalewać do słoików, odstawić do góry dnem. (function(d, s, id) { var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) return; js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/pl_PL/all.js#xfbml
Kuchnia Danusiposzalałam. Skutek taki jak widać. Wszystkim bardzo się podobał i smakował tak bardzo, że nie pozostała nawet odrobina. Tradycyjne jasne biszkopty. Przełożony kremem z pomarańczową galaretką i frużelin wiśniową. Lekki owocowy - właśnie taki miał być. Biszkopt o średnicy 20 cm, pieczony w wysokiej tortownicy. Można upiec w trzech osobnych foremkach. Przepis na biszkopt 5 jajek 3/4 szklanki(...)rozpuszczonym cukrem pudrem. Miksować tak długo aż masa będzie biała. Dodać alkohol zmiksować.(około 4 - 6 minut). 1/3 kremu zabarwiłam na kolor lazurowy (użyłam barwnika w żelu) Domowa frużelina wiśniowa 350 g owoców (użyłam mrożonych wiśni) 4-5 łyżek cukru 1 łyżka soku z cytryny 6 g żelatyny 1 i 1/2 łyżeczki mąki ziemniaczanej (rozpuszczonej w 2 łyżkach wody
Piekarz-Kucharz-Garkotłuk