filet z ryby - 2315 przepisów (strona:90/155)

Stir fry z halibutem 117

planów wypoczynkowych. STIR FRY Z HALIBUTEM Składniki: - 200 gram halibuta (filet) - 75 gram makaronu ryżowego (nitki) - 1 cukinia - pół czerwonej papryki - 70 gram pędów bambusa - 70 gram kiełków fasoli mung - 3 łyżki octu ryżowego - 3 łyżki wody - 5 łyżek jasnego sosu sojowego - 3 łyżki brązowego cukru Przygotowanie: Rybę podsmażamy na odrobinie tłuszczu. Dodajemy cukinię i paprykę pokrojone w kostkę

Życie zamknięte w smaku
Morszczuk w ziołach, pieczony z pomidorkami 295

ryby pieczonej w piekarniku. Morszczuk w ziołach, pieczony z pomidorkami jest propozycją na lekki obiad. Podajemy go z bagietką lub innym lubianym pieczywem. Maślany sos, pomidorki o zapachu bazyliowo- czosnkowym, leciutka nuta ziół prowansalskich.  Jeśli Was zachęciłam, zapraszam :) Składniki (na porcję dla jednej osoby- na zdjęciu): 1 łyżka oliwy z oliwek do wysmarowania naczynia dwa filety(...)czosnku szczypta soli Wykonanie: Naczynie żaroodporne smarujemy łyżką oliwy. Rybę oczyszczamy, myjemy, osuszamy na ręczniku papierowym i wkładamy do naczynia żaroodpornego. Rybę z obu stron solimy i pieprzymy.  Na wierzchy rybę posypujemy ziołami prowansalskimi i skrapiamy sokiem z cytryny. Masło kroimy na małe kawałeczki i równomiernie rozkładamy na wierzchu ryby.  Plasterki cytryny kroimy na pół i kładziemy

Smak mojego domu
Pikantny łosoś z grilla z kakao 144

Wymieszać cukier, musztardę, cynamon, paprykę, kakao, chili, kminek, pieprz i sól. Fileta łososia natrzeć dokładnie oliwą z obu stron. Posypać obficie powstała mieszanką przypraw lekko ją wklepując. Łososia grillować około 20 minut lub do momentu aż da się go łatwo dzielić na płaty. Należy pamiętać aby ryby nie przesmażyć bo stanie się sucha. Grillowanie łososia na cedrowych deskach

naRuszcie
Dorsz z warzywami w mleku kokosowym – bez laktozy 150

dietetyczne.SKŁADNIKI:* filet z dorsza – 2 szt* marchew – 2 szt* mały seler – 1 szt* por – 1 szt* cebula dymka – 1 szt* mleko kokosowe – 250 ml* curry – 1 łyżeczka* sól – do smaku* pieprz – do smaku* chilli – 1 szczypta* oliwa z oliwek – 100 mlSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA :Ryby oczyszczamy , oprószamy

Ostra na Słodko
Cytrusowa ryba z sałatką z awokado. 254

Citrus fish with avocado. Szybka, aromatyczna rybka. Do tego również aromatyczna ,pachnąca prażonym kminem sałatka z awokado. Jeżeli sałatka ma być bardzo pikantna ,zostawiamy pestki chilli. Składniki: 2 filety z dorsza 1 łyżeczka utartej skórki z pomarańczy 1 łyżeczka utartej skórki z cytryny 1 łyżka soku z limety 2 łyżki oliwy z oliwek 6 pomidorków koktajlowych Sałatka. 1 awokado(...)Wykonanie. Otrzeć skórki z pomarańczy i cytryny. Połączyć z z sokiem limety, oliwką i pieprzem. Polać rybę i marynować  5 - 10minut. Patelnię grillową lekko natłuścić i grillować rybę z obu stron, aż się lekko zarumieni, 3 - 5 min. Pod koniec grillowania ryby, grillować połówki pomidorków. Posypać pieprzem Sałatka. Kmin rzymski prażyć na suchej patelni, ciągle nią potrząsając

Kulinarny karnet Christophera
Morszczuk w Cieście 205

Cieście - Składniki:ok. 400 g filetów z morszczukaVegetakoperekpieprzciasto:150 g mąki70 ml mleka2 duże jajkasólpieprzodrobina octuolejMorszczuk w Cieście - Sposób przygotowania:Morszczuka przyprawiamy niewielką ilością Vegety, koperku i pieprzu.Z podanych składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć konsystencje gęstej śmietany (gdy jest za rzadkie dodajemy odrobinę mąki, gdy za gęste - mleka).Każdy kawałek ryby zanurzamy w przygotowanym cieście i od razu

Słodka Strona
DORSZ ZESZPARAGAMI W SOSIE TYMIANKOWYM 148

Dziś przy piątku zapraszam na dorsza. A że sezon na szparagi, właśnie to one będą mu towarzyszyć wraz z pysznym sosem ze świeżym tymiankiem. Składniki: filet z dorsza ok. 40 dag szklanka jogurtu naturalnego kilka gałązek tymianku sól, pieprz pęczek szparagów Wykonanie: Dorsza oprószamy solą i pieprzem. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy ok 20 minut. W tym czasie(...)szklanki bulionu. Hartujemy nim jogurt, stawiamy na ogniu. Dodajemy drobno posiekany tymianek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Na talerz wykładamy szparagi jeden obok drugiego, na nich wykładamy porcję ryby, polewamy ciepłym sosem tymiankowym

Z Majeczką w kuchni
dorsz w letnim sosie 101

Składniki dla czterech osób 800 g filetów dorsza 3 pomidory 1 czerwona papryka 1 cebula sok z połowy cytryny 2 ząbki czosnku garść czarnych oliwek 2 łyżki kaparów 1 łyżka słodkiej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek szczypta ostrej papryki świeża bazylia sól, pieprz dodatkowo na wywar rybny 300 g gorszych części ryb pozostałych z filetowania (kręgosłupy, płetwy

Miód i pieprz
Łosoś z serem i sosem tatarskim 122

ścieramy na małych oczkach tarki. Posypujemy nim obficie filety. 3. Zapiekamy w temperaturze 200 stopni przez około 15-20 minut. 4. Kiedy łosoś się piecze przygotowujemy sos: cebulę i podgrzybki drobno kroimy, ogórka ścieramy na tarce. Mieszamy z majonezem, musztardą, chrzanem, solą i pieprzem.  5. Po upieczeniu polewamy rybę sosem. Podajemy z ulubionymi dodatkami

Szefowa kuchni
Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami 232

Stek z tuńczyka pieczony, podany z sosem musztardowym na winie i frytkami Składniki: 4 filety z tuńczyka (świeże lub mrożone)   2 łyżki oliwy  

Wino Francja Kuchnia
Pieczony łosoś z sosem musztardowym na cydrze 218

ryba była upieczona i  w środku delikatna.  I oto rezultat. Ryby uwielbiam, więc jak tylko mam dostęp do świeżych i dobrych produktów kuszę się i je przyrządzam. Zapraszam na łososia pieczonego. Proporcje dla dwóch osób. . Składniki: 2 filety z łososia 1 łyżka oliwy  sól morska  biały pieprz  1 cytryna Sos musztardowy: 2 szalotki

Wino Francja Kuchnia
Rybny gulasz 143

Propozycja na inny sposób przyrządzenia ryby.  Składniki 600 g polędwiczki z dorsza czarnego 1 cytryna 1 mały por 1 czerwona papryka 1 brokuł 3 łyżki masła pół pęczka koperku sól  pieprz   Przygotowanie   Filet opłukałem, osuszyłem, pokroiłem na kawałki. Włożyłem do miski, skropiłem sokiem wyciśniętym ze sparzonej cytryny. Odstawiłem na 20 minut. Por oczyściłem, opłukałem

R'n'G Kitchen
sałatka śledziowa z jajkiem na ostro... 187

Składniki: jajka ugotowane na twardo 4 sztuki, cebula 1 mała, papryka marynowana 1 sztuka, filet śledziowy 4 sztuki, koperek 1/2 pęczka, cukier 1 łyżeczka, ocet

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba w cytrynie i miodzie 147

obrać i pokroić na kawałki. Liście posiekać. Filety rybne umyć, osuszyć, skropić sokiem z cytryny i pokroić na kawałki. Na patelni rozgrzać masło i olej, włożyć zioła i estragon, łyżeczkę skórki z cytryny. Chwilę pomieszać, dodać sok z cytryny i miód, doprawić pieprzem i dusić 4-5 minut, nie dłużej. Włożyć rybę i smażyć ją z obu stron

Czerwony Gupik
Śledzie ‘po włosku’ –śródziemnomorska bomba smaku 269

mają do 2-3 lat (młode a i tak ogromne). Śledzie oceaniczne dojrzałość płciową osiągają w wieku 5-8 lat. A jak nikt ich po drodze nie odłowi – te ryby pożyją sobie spokojnie nawet i 20-25 lat.   Niepoprawna pisownia jak i wymowa wzięła się z holenderskiego wyrażenia ‘maatjesharing’ – oznaczającej małego (mają po około 12-15cm), bardzo(...)wyciąga z plastikowego wiaderka (a widzieliście gdziekolwiek jeszcze polskie śledzie beczkowane?) i zjada ze smakiem. No nie da się. Ale po odpowiedniej obróbce… Dzień przed robieniem śledzi płuczemy kupione filety w zimnej bieżącej wodzie, a następnie moczymy je przez całą noc (jeśli bardzo słone – nawet przez dobę) w mleku wymieszanym pół na pół z wodą. Jeśli są naprawdę bardzo

Karo in the Kitchen

Proponowane wyszukiwania