filet z ryby - 2315 przepisów (strona:84/155)

Śledź smażony w cieście 202

Świeże śledzie smażone w cieście. Składniki na śledzie: świeże filety śledziowe(u mnie 6) 6 łyżek mąki 2 łyżki śmietany 2 jajka łyżeczka otartej skórki

NiePieprz.pl
Omlet z ryżem i pstrągiem 175

Śniadanie na bogato :) Składniki 1/2 szklanki ryżu białego 200 g fileta z pstrąga łososiowego 100 g mrożonego szpinaku 6 jajek 3 ząbki czosnku sól, pieprz

czarrna od kuchni
Śledzie słodko-kwaśne 104

Kolejna wariacja śledziowa...po prostu uwielbiamy <3   Składniki 400 g filetów śledziowych 500 ml mleka 2 cebule 100 ml oleju słonecznikowego 1 mała puszka

R'n'G Kitchen
ROLMOPSY W ŚMIETANIE 125

  U Nas dzisiaj pyszny śledzik.Polecam... Składniki:   6 filetów śledziowych  4 ogórki konserwowe kilka marynowanych grzybków 2 jajka cebula papryka marynowana 5 łyżek

Niespełnione zdolności kulinarne
Sałatka śledziowa z burakiem 112

Dla mnie rewelacja, bardzo dobry smak. Spróbowałam dzisiaj i zamierzam zrobić na wigilię. Filety śledziowe pokroić w mniejsze kawałki, jajka ugotować na twardo i pokroić

Kuchnia Pokoleń
Sałatka z tuńczyka i brokuła 176

Pysznego tuńczyka nigdy dość czy jest on w puszce czy jest on filetem całkiem świeżym. Dziś proponuję użycie tuńczyka wprost z puszki aby powstała pyszna i

Moje Małe Czarowanie
Dorsz w cieście z kapustą kiszoną 170

Bardzo lubimy ryby ,szczególnie dorsza. Ryba zawsze kojarzy się nam z surówką z kiszonej kapusty. Tym razem postanowiliśmy połączyć te składniki. Wyszło pysznie. Składniki 700 g filetów z dorsza 1/2 szklanki kwasu z kapusty 1/2 szklanki kapusty kiszonej 1/2 szklanki mleka 3/4 szklanki mąki 1 jajko sok z cytryny sól ,pieprz olej do smażenia Przygotowanie Normal 0 21 false(...)false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety z dorsza płuczemy ,osuszamy papierowym ręcznikiem ,oprószamy solą i pieprzem z obu stron. Skrapiamy sokiem z cytryny ,oprószamy mąką. W misce przygotowujemy ciasto. Mleko oraz kwas z kapusty mieszamy z jajkiem. Dodajemy mąkę (ciasto ma być bardzo gęste) ,dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Kapustę kiszoną odciskamy z zalewy ,drobno siekamy i dodajemy

R'n'G Kitchen
Prosty pasztet rybny z jajkiem przepiórczym 149

  Pyszny, delikatny. Idealny na kanapki lub jako samodzielne danie. Pycha!! :) Składniki: 4-5 filetów z dorsza 2-3 filety z karpia 1 duża cytryna

Mango Papaja
Dorsz na bakłażanie w aioli z czerwonej papryki. 188

Dorsz na bakłażanie . Składniki. 1 bakłażan mały 1 papryka duża 400 g dorsza filet 2 łyżki oleju 2 ząbki czosnku 1 żółtko 1 łyżka soku

Kulinarny karnet Christophera
Zapiekanka rybna 177

produktówZapraszam na https://www.facebook.com/Iglotex Zapiekanka rybnaSKŁADNIKI:filet panga - 1,30 kgpieczarki - 1,20 kgwłoszczyzna paski mrożona - 1,5 torebki ( 675 g) IGLOTEXwegetaprzyprawa do rybsól i pieprztłuszcz do smażeniaser żółty - 200 gkeczupPanierka:jajka - 3 sztbułka tartaPRZYGOTOWANIE:Rybę rozmrozić osuszyć papierowym ręcznikiem. Następnie pokroić na kawałki, posypać przyprawą do ryb, odstawić na 3 godz. Jajka wybić

Kuchnia Danusi
Duszony dorsz z warzywami korzennymi 206

przyrządzić filety lub tuszki dorsza. Trzeba je co najwyżej podzielić wtedy na mniejsze kawałki.   Duszony dorsz z warzywami korzennymi 2014-12-12 11:54:39 Zaskakująco smaczna i efektowna potrawa pomimo prostoty i szybkości przyrządzenia oraz niewyszukanych składników. Idealna na szybki obiad. Zapisz przepis Drukuj Składniki na 2 porcje 600g dorsza – w formie wg uznania – filetów, dzwonek(...)kolejne 2 minuty od czasu do czasu mieszając. Kawałki ryby kładziemy na warzywach i dusimy pod przykryciem. Co ok. 2-3 minuty należy odwrócić kawałki mięsa na drugą stronę. Dusimy je łącznie przez 6-10 minut w zależności od wielkości, a zwłaszcza grubości kawałków. O ile cienkie filety mogą być gotowe nawet po ok. 5-6 minutach

Kulinarna Pokusa
Ryba w sosie miętowo-imbirowym 126

kuchni i jej zapachu, następnym razem spróbuję czegoś jeszcze bardziej miętowego. 2 filety rybne 2 pomidory 1 ząbek czosnku 1/2 szklanki listków mięty 200 gram śmietany 100 gram ryżu 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego 1/2 łyżeczki imbiru suszonego Ryż ugotować wg wskazówek na opakowaniu. Rybę umyć i osuszyć. Pokroić na mniejsze kawałki. Panierować w mące, jajku i bułce tartej. Usmażyć(...)drobno posiekać. Czosnek obrać i przecisnąć przez praskę. Przyprawy, czosnek i miętę dodać do śmietany i wymieszać. Przecierać chwilę blenderem. Pomidory pokroić w bardzo drobną kostkę. Podawać kawałki ryby z ryżem polane sosem. Posypać kostkami pomidorowymi. Podawać ciepłe. marcelina

Czerwony Gupik
Tortilla z dorszem 108

teraz siedzę i obmyślam plan. Tym razem padło na tortillę. Składniki: filet z dorsza jajko 1 łyżeczka mąki sól morska pieprz młotkowany z kolendrą (Kamis) 1 łyżeczka oleju rzepakowego tortilla pszenna 1 pomidor 1 mały por 1 jabłko 1 łyżka majonezu tymianek Sposób przygotowania: Rybę przyprawić solą i pieprzem, zamoczyć w rozkłóconym jajku i obtoczyć w mące. Smażyć

Wielki apetyt
Ryba w pomidorach 139

inaczej :) I bardzo proszę Was o kliknięcie : https://konkurs.whiskas.pl/FotoGaleria.aspx?id=2045Składniki:1/2 kg filetów rybnych  (+ bułka tarta i jajko)3/4 - 1 szkl. wody 1/4 szkl. oleju3 łyżki ketchupu pikantnego3 łyżki octu2 łyżki cukruziele angielskieliść laurowy1 mała puszka koncentratu pomidorowego 2 duże cebule3 ogórki konserwowePrzygotowanie:1. Rybę pokroić na małe kawałki, posolić i usmażyć w jajku i bułce tartej

charlotte gotuje
Mintaj i panga w sosie śmietanowo – koperkowym 173

Danie na piątkowy obiad, ale nie tylko. Powinniśmy jeść ryby przynajmniej 2 razy w tygodniu! Jeśli podoba Ci się ten przepis, zachęcam do polubienia mojego bloga na Facebooku Zapraszam! Będziesz wtedy zawsze na bieżąco z nowymi wpisami! Możesz również polubić ten przepis. Składniki: /na 2 osoby/ 2 filety z pangi lub mintaja 200 ml śmietany(...)pieprz, sól 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej ziemniaki surówka z gotowanych buraczków Przygotowanie: Śmietanę rozcieńczamy w miseczce wodą, by była rzadka. Dodajemy łyżeczkę koperku , doprawiamy solą , pieprzem , bazylią i oregano . Rybę kroimy na mniejsze porcje. Jeśli mamy trochę czasu, możemy zamoczyć rybę w sosie przed przygotowaniem. Następnie rybę podsmażamy chwilę na patelni z obu stron – jeśli mamy dobrą patelnię, smażymy

Za drzwiami kuchni
Łosoś z sosem porowym i kawiorem 186

inną okazję, przy której chcemy na kimś zrobić wrażenie zawartością talerza Filet z łososia technicznie rzecz biorąc grillujemy – na patelni, ale jednak. Korzystamy ze wspominanej już tutaj kilka razy techniki: 7 minut skórą do góry i tyle damo skórą do dołu, następnie ją zdejmujemy i wykładamy rybę na talerz. Pora kroimy w wąskiej paski, ale przede wszystkim dokładnie płuczemy(...)bardzo prosty w przygotowaniu łosoś z sosem porowym i kawiorem – doskonały zarówno na szczególną okazję, jak i na co dzień. Zapisz przepis Drukuj Składniki (dla 2 osób) 2 filety z łososia (po 250-300g) 300g pora (dolna i środkowa część) 1 czubata łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżki masła 150ml (pół)wytrawnego białego wina 150ml bulionu warzywnego sól 200g

Kulinarna Pokusa
Ryba po grecku 195

Skoro jeszcze obowiązuje post to polecam pyszną rybę po grecku:) Składniki: 3 marchewki 3 cebule 2 pietruszki  2 pory seler 3 łyżeczki koncentratu pomidorowego sok z 1/2 cytryny  sól pieprz cukier ostra mielona papryka liść laurowy ziele angielskie filet z mintaja ok 1 -1 1/2 kg 1/2 szklanki oleju 1/2 szklanki wody Wykonanie: Cebulę(...)smażę przez kilka minut. Dodaję liść, ziele angielskie, sól i cukier. Podlewam wodą, przykrywam i duszę do miękkości. Do miękkich warzyw dodaję koncentrat pomidorowy i sok z cytryny. Rybę kroję w dzwonka , wrzucam do warzyw i duszę wszystko razem, aż rybą będzie miękka. Ponownie doprawiam do smaku, nakładam na talerz i podaję z białym pieczywem. SMACZNEGO

Bea(u)ty kitchen
Karp w galarecie klarowanej. 199

Galareta. 3/4 l wywaru rybnego 1 dag żelatyny 1 łyżka octu  2 białka Przygotować filety. Każdy porcjować w poprzek na kawałki 3-4 cm. Z głowy karpia, włoszczyzny ,przypraw, wody ugotować wywar, pod koniec osolić. Do ciepłego, przecedzonego wywaru włożyć porcje ryby i gotować na maleńkim ogniu przynajmniej 20 min. Pozostawić rybę w wywarze do ostygnięcia. Wyjąć

Kulinarny karnet Christophera
Miętowy dorsz 118

przygotowań pesto do ryby przypomniały mi się cudowne wakacje w Wenecji, kiedy to chcąc posmakować "włoskiej ryby" zamówiłam w restauracji takiego właśnie dorsza.  Pamiętam, jak zaskoczył mnie orzeźwiający smak i aromat miętowego pesto, na w sumie mdłej w smaku rybie, jaką jest dorsz. Ten smak do dziś pozostał w mojej pamięci i mam nadzieję(...)lekko podgotować, jeśli lubicie bardziej miękki. Powinien jednak zostać nadal chrupiący.  Filety z dorsza posypać solą oraz pieprzem od strony mięsa. Na patelni ułożyć pergamin, polać oliwą i smażyć dorsza, najpierw od strony skóry - około 3 minut z każdej strony.  Po usmażeniu ułożyć rybę na papierowym ręczniku, aby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.  Na talerzu położyć rybę

Garniec Magalie
PSTRĄG Z NUTĄ CYTRUSA I KWIATÓW 150

podejść. Wybrałyśmy go spośród tłumu. Przygotowałyśmy. Zjadłyśmy. Nakarmiłyśmy rodzinę i... zachwyciłyśmy się tym co powstało. SKŁADNIK: - Filety pstrąga łososiowego, - cytryna, - liście limonki , - szczypiorek/dudy cebulki, - kwiaty lawendy , - kwiaty jaśminu , - pieprz czarny, - domowa przyprawa warzywna, - czosnek niedźwiedzi , Przygotowanie jest ekspresowe... Myjemy i osuszamy rybę. Dzielimy ją na odpowiednie porcje. Każdą porcję delikatnie posypujemy posypujemy przyprawami (możemy też dodać odrobinę masła

Wypisz Wymaluj
Pieczona tołpyga z masełkiem czosnkowo-koperkowym i zapiekanymi ziemniaczkami 205

jest taka delikatniejsza od usmażonej. No i nie trzeba przewracać każdego kawałka na tej patelni, wrzucasz przyprawioną do piekarnika, wyciągasz i już.  Składniki: - ok. 500 g filetów z tołpygi ze skórą- 3 łyżki oliwy z oliwek- 3 ząbki czosnku (2 do marynaty +1 do masła)- świeży lub suszony koperek do marynaty- czubata łyżeczka posiekanego, świeżego koperku(...)uznania)- sól, pieprzPrzygotowanie: 1. Do oliwy z oliwek dodajemy dwa wyciśnięte przez praskę lub drobno pokrojone i rozgniecione ząbki czosnku, a także koperek, odrobinę pieprzu i soli.2. Rybę maczamy dokładnie w marynacie i odstawiamy w przykrytej miseczce (wraz z marynatą) do lodówki.3. Do masła dodajemy wyciśnięty ząbek czosnku i koperek. Zwykłe masło solimy do smaku. Możesz szprycą wycisnąć

Kraina Tysiąca Smaków
Sałatka z tofu i makreli z puszki 191

majonezu. Wszystko wymieszałam i wyszła pyszna sałatka, którą podałam z chrupkim pieczywem.składniki: 2 puszki filetów z makreli w sosie pomidorowym, użyłam Graal200 g tofu2 małe ogórki konserwowe2 łyżki majonezu1 łyżka posiekanego szczypiorkuDo miski przełożyć makrelę razem z sosem pomidorowym. Kawałki ryby rozdrobnić łyżką. Następnie dodać pokruszone tofu. Wszystko wymieszać. Ogórki konserwowe pokroić w drobną kostkę i dodać

Monia miesza i gotuje
Cytrynowy pstrąg smażony na maśle 208

Bardzo smaczna, cytrynowa ryba o maślanym smaku. Siła tkwi w prostocie , pieczony pstr ąg nie smakuje mi tak bardzo jak smażony. A jeśli usmażyć go na maśle to już w ogóle nie bo w gębie. :-) Nie przeszka dza mi już wtedy nawet mozolne wybieranie ości (zazwyczaj wybieramy filety). ; -) Pstrąg to r yba niedroga a naprawdę smac zna i godna(...)cytryna 50g masła  4 łyżki mąki sól, pieprz 1. Pstrąga oczyszczamy, kroimy w dzwonki.  2. Cytrynę dokładnie myjemy i ścieramy na najdrobniejszych oczkach tarki. Dokładnie nacieramy nią rybę (również wewnątrz), sok wyciskamy i polewamy nim pstrąga. Zostawiamy na około 30 minut w chłodnym miejscu. 3. Na patelni rozgrzewamy masło. Kawałki pstrąga dokładnie obtaczamy w mące, smażymy do zarumienienia

Szefowa kuchni

Proponowane wyszukiwania