filet w panierce - 489 przepisów (strona:7/33)

Roladki z serem w panierce z borowików, cebulki i amarantusa 146

serem i obłędną panierką. W każdym kęsie wyczuwalny jest smak leśnych grzybów i cebulki. Amarantus dodał dodatkowej chrupkości mięsu. 500 g fileta z piersi kurczaka 150 g żółtego sera Przyprawa do kurczaka Sól Pieprz Olej do smażenia Panierka: 15 g suszonych borowików  SKWORCU 0,5 szklanki   prażonej cebulki FANEX 0,5 szklanki amarantusa ekspandowanego 5 łyżek bułki(...)tartej 0,5 łyżeczki wędzonej papryki 1 jajko Filet z kurczaka dzielimy na płaty (jak na schabowe). Doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Ser ścieramy na tarce o bardzo drobnych oczkach. Układamy na każdym płacie po kilka łyżeczek, zwijamy na kształt roladki (ciasno dociskając brzegi). Panierka: Borowiki mielimy na drobny pył. Cebulkę blendujemy na sypko. Wszystko mieszamy

VioletoweKucharzenie
sznycelki drobiowe smażone w chrupiącej panierce 111

kurczaka) 200 ml naturalnego jogurtu sól, pieprz dobry olej do smażenia panierka 1 szklanka płatków kukurydzianych 1,5 łyżki  mąki pszennej 1/2 łyżeczki pieprzu  1/2 łyżeczki suszonego czosnku 2 łyżeczki słodkiej papryki  1 łyżeczka soli selerowej szczypta bazylii szczypta oregano sposób przyrządzenia  Filety drobiowe myjemy i dzielimy na niewielkie kawałki. Do  miski dodajemy(...)sól selerową, oregano, bazylię pieprz i bardzo dokładnie mieszamy. Kawałki drobiu wyjmujemy  z marynaty i układamy na ruszcie pozwalając odciec nadmiarowi jogurtu. Następnie kawałki mięsa dokładnie obtaczamy w panierce, po czym zostawiany je na dziesięć minut. W tym czasie na patelni rozgrzewamy olej ( nie za wiele) a następnie smażymy krótko sznycelki ( ważne by olej był dostatecznie gorący

Miód i pieprz
Filet z piersi kurczaka pieczony w płatkach kukurydzianych 185

pomimo mojej pasji do gotowania - jetem małym leniuszkiem i nie chce mi się robić obiadu dla każdego z nas - osobno. A taki filet? Smakuje rewelacyjnie! Jest niezwykle soczysty w środku i ta chrupiąca panierka... Sos sojowy idealnie nadaje się do podkreślenia smaku mięsa i pozwala na ograniczenie soli. A co do płatków... Wybrałam te, które mają najkrótszy skład(...)wszystkie muszą być źródłem zbędnego cukru i innych niepotrzebnych składników. (3 spore porcje) 3 filety z piersi kurczaka (pojedyncze; około 500g) Marynata: (*) 4 łyżki sosu sojowego 1 łyżeczka czosnku granulowanego (płaska) 1 łyżeczka słodkiej papryki (płaska) pieprz Panierka: 1-2 jajka (w zależności od wielkości) + 2-3 łyżki mleka 50-60g płatków kukurydzianych Dodatkowo: 2-3  łyżki

Di gotuje
Filet w tartych migdałach 109

szybkie danie obiadowe. Filet w tartych migdałach Składniki: filet drobiowy - 1 podwójny tłuszcz do smażenia sól i pieprz przyprawa do kurczaka panierka migdały tarte - 4 łyżki jajko - 1 szt Sposób przygotowania: Fileta umyć, osuszyć , podzielić na cztery porcje.  Obsypać filety przyprawą do kurczaka, odstawić na godzinę.  Do miski wybić jajko, roztrzepać z solą

Kuchnia Danusi
Roladki drobiowe w kokosie 193

Delikatne mięsko w kokosowej panierce (delicate chicken meat with coconut flavour) Składniki: / ingredients: 1 filet z kurczaka / 1 chicken breast 3 plasterki szynki wędzonej / 3 slices smoked … Czytaj dalej Roladki drobiowe w kokosie

czarrna od kuchni
FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU, Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, TZATZIKAMI Z KISZONYCH OGÓRKÓW I SAŁATKĄ 361

Dziś mam dla Was propozycję wyśmienitego obiadu, który robi się łatwo i dość szybko, a całość prezentuje się naprawdę okazale :) Filety z kurczaka w niezwykle chrupiącej panierce z pestek słonecznika w towarzystwie pysznych pieczonych, ziemniaczków, które swój piękny, żółty kolor zawdzięczają dodatkowi kurkumy. Do tego świetne w smaku tzatziki w wersji z ogórkami kiszonymi, które robię najczęściej zimą(...)czerwone 1/2 papryki czerwonej 1/2 ogórka świeżego 2 łyżki oliwy z oliwek 1 ząbek czosnku 1 łyżeczka octu balsamicznego 1/2 łyżeczki brązowego cukru sól i pieprz SKŁADNIKI NA FILETY Z KURCZAKA W SŁONECZNIKU: 2 filety z piersi kurczaka (2 x ok. 200 g) 2 szklanki słonecznika  (260 g) 1/2 szklanki mąki pszennej 1 jajko 1 łyżeczka

Słodko-Słony Świat Ilony
drobiowe kieszonki z salami i mozzarellą 111

się ser, na obiad był więc filet z kurczaka nadziewany salami pepperoni i mozzarellą. Dobrze doprawiony pieprzem i ostrą papryką, usmażony w chrupiącej panierce. Polecam na niedzielny obiad.  Składniki: 1 duży pojedynczy filet z kurczaka 8 plasterków salami pepperoni 1 kulka mozzarelli (125 g) 1 ząbek czosnku sól pieprz ostra papryka mąką, jajko i bułka tarta

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Kotlety pożarskie panierowane w grzankach z chleba 135

Drób to gatunek mięsa, który cieszy się dużym powodzeniem. Mięso jest chude, delikatne, ma bardzo przyjemny smak i zapach. Kotlety pożarskie, niby je znamy, ale… niekiedy

mojewypiekiinietylko
Dorsz w chrupiącej panierce 177

Kawałki filetów z dorsza w chrupiącej i złocistej panierce. Dorsz delikatnie pachnie papryką i majerankiem i smażony jest na maśle klarowanym co dodatkowo daje piękny maślany aromat daniu. Taką rybkę podaję z ziemniakami z wody z koperkiem, puree lub pieczonymi ziemniakami z dodatkiem warzyw lub surówek. Składniki: 475 g filetów z dorsza ze skórą bułka tarta 2 jajka do smaku(...)sól, pieprz, ostra papryka, majeranek masło klarowane Przygotowanie: filety myjemy, osuszamy dobrze, kroimy na większe kawałki; w misce roztrzepujemy jajka, dodajemy przyprawy; na płaskim talerzu wysypujemy bułkę tartą, na oko; filety oprószamy solą i pieprzem, obtaczamy w jajku, potem w bułce i smażymy na rozgrzanym maśle. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Filety z kurczaka w podwójnej panierce 84

Dzięki tej metodzie mięso jest bardzo, a to bardzo soczyste, panierka mega chrupiąca! Polecamy    Składniki 2 filety z kurczaka (po 200 g) 50 g mąki 1 jajko 10 ml mleka 100 g bułki tartej 200 g remulady duńskiej 50 ml oleju rzepakowego sól, pieprz     Przygotowanie   Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 Filety

R'n'G Kitchen
Filet z dorsza w migdałach z sosem pomarańczowym 222

uzyskać nieco mniejsze kawałki. Dodajemy do bułki tartek i mieszamy.Rybę panierujemy najpierw w jajku, potem w bułce z migdałami. Przekładamy na papier do pieczenia.Pieczemy filety około 20-25 minut, aż panierka będzie rumiana. Czas pieczenia zależy od grubości. Rybę podajemy z wcześniej przygotowanym sosem.Jako dodatek do dania podałam pieczone ziemniaczki przyprawione solą, pieprzem, skórką pomarańczową otartą z ½ pomarańczy

Mania Gotowania
Faworki z ryby 302

Były faworki z kurczaka, to dlaczego nie zrobić ich z ryby? Kolejny fajny pomysł. Zdumienie i efekt na wigilii murowane. filety z ryby sól pieprz dowolna panierka (u mnie zazwyczaj mąka, płatki lub bułka tarta) jajko olej do smażenia (u mnie rzepakowy)  Posypujemy rybę solą i pieprzem, kroimy ją i wywijamy na kształt faworków. Panierujemy i smażymy

Malinowe Pocałunki
Ryba w sosie pikantnym z warzywami 196

100g panierki Panko lub bułki tartej 1-2 łyżki sosu słodkiego chili Tao Tao Słodka papryka w proszku 2 jajka Sól Pieprz – może być cytrynowy mąka 3 torebki brązowego ryżu Sos: 450g mrożonych warzyw (u mnie włoskie z Biedronki) Puszka krojonych pomidorów Papryczka chili Szczypta curry, bazylii i oregano Szczypta cukru Sól Pieprz 1 ząbek czosnku Przygotowanie: Filety ryby

Fabryka pomysłów
Ryba w chrzanowej panierce 140

ryby (np. dorsz lub miruna)1 łyżeczka tartego chrzanusól2-3 łyżki mąki2-3 łyżki bułki tartej1 jajkoolej do smażeniapieprzSposób wykonania:1. Filet z ryby rozmrozić, opłukać wodą i osuszyć. Pokroić na porcje. Oprószyć solą i pieprzem.2. Przygotować panierkę: jajko wymieszać z chrzanem. W osobnych naczyniach przygotować mąkę i bułkę tartą.3. Kawałki ryby opanierować najpierw w mące, potem

Kuchnia domowa Ani