digotuje.blogspot.com Tak przygotowana ryba jest naprawdę rewelacyjna! Pistacje nadają jej charakterystycznego smaku, który nie wymaga zbyt wielu przypraw. Panierka jest chrupiąca a ryba delikatna i rozpływająca się w ustach. 300g filetów z dowolnej ryby (u mnie mintaj) 50g pistacji solonych (po obraniu) 1-2 łyżki bułki tartej (opcjonalnie) 20-30g masła 1/2 cytryny natka pietruszki pieprz
Di gotujełatwy sposób można nadać mu nowego, wyjątkowego smaku. Jak dla mnie taka wersja jest nawet smaczniejsza- mięso ma wyrazistszy smak a panierka jest chrupiąca, lekko słonawa i ma piękny złoty kolor. Składniki: duży filet z kurczaka 1/2 paczki krakersów solonych 2 łyżki musztardy chrzanowej 1/2 szklanki mleka sól pieprz słodka papryka mąka tłuszcz do smażenia Mięso opłukać, pokroić
Domowa Cukierenka-Domowa KuchniaSłynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka płatków kukurydzianych, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin
Tradycyjna KuchniaSkładniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średniej wielkości
Luźna Kuchniamleku 1-2 jajka koperek, kawałek białego pora, 2-3 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek bułka tarta, płatki migdałowe WYKONANIE: filet zmielić na grubych oczkach razem z cebulą, dodać przyprawy, odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać, przygotowujemy panierkę: bułkę i migdały(tej wielkości porcje mieszamy) formujemy kotlety maczamy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w panierce, następnie smażymy na maśle krótko
Kuchnia Beatyostra, kardamon olej rzepakowy do smażenia 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki bulionu warzywnego natka pietruszki do smacznej dekoracji panierka do ryby: mąka pszenna i jajko - na oko, jak zabraknie dodajcie mąki lub jajka Wykonanie: Filety dorsza (lub mintaja) kroimy na około 5-6 centymetrowe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, obtaczamy w rozbełtanym jajku i oprószamy
Zasmakuj KuchniKiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy
Kuchnia domowa Animąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam! SKŁADNIKI na 4 osoby: 2 filety z piersi kurczaka2 jajka1,5 szklanki płatków kukurydzianych
Słodko-Słony Świat Ilonyosolonej wodzie w stosunku 1: 2, (1 część ryżu, dwie części wody), około 20 minut do momentu wchłonięcia całej wody przez ryż. Filety z dorsza doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką, smażymy na patelni ( bez panierki ) z obu stron. Odkładamy i studzimy. Cebulę drobno kroimy i podpiekamy na 2 łyżkach oleju w wysokim garnku, następnie dodajemy starte na tarce
Kulinarne Fantazje MarioliPiwo ma jednak niezwykle szerokie zastosowanie :) Nawet do panierki nadaje się idealnie. Tak przygotowana rybka smakuje naprawdę wybornie! Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 szklanka piwa 4 jaja 1 łyżeczka mielonego kminku 1 szklanka mąki Sól Smalec lub olej do smażenia Wykonanie: Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce. Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą
Tradycyjna Kuchniaschabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą. Przepis
VioletoweKucharzeniecebula - 1 szt pieczarki - 35 dag tłuszcz mąka - 3 łyżki jajko - 2 szt bułka tarta do panierki PRZYGOTOWANIE Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje. Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka. Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej
Kuchnia DanusiWystarczy trochę wysiłku i można zjeść ciekawy i niecodzienny obiadek. Zwyczajny filet z piersi kurczaka zamienia się w paczuszkę z niespodzianką w środku i chrupiącą migdałową panierką. Składniki: • 2 piersi z kurczaka • 4 plastry szynki o grubości 5 mm • 4 plastry sera żółtego o grubości 5 mm • sól, biały(...)pieprz do smaku Panierka • 1 jajko • 1 łyżka sosu sojowego • 3 łyżki płatków migdałowych • olej do smażenia Wykonanie: • Piersi kurczaka pokroić każdą na 2 plastry i rozbić na cienkie płaty. • Ja wkładam płat do woreczka foliowego i rozbijam z każdej strony odwracając woreczek, następnie wyjmuję z niego rozbity płat. • Płaty kurczaka posypać
To co kochamponiżej też zawierają tłuszcz, ponieważ smażone są na oleju, ale jest go znacznie mniej! Poza tym mam pewność, że pod panierką kryje się nie 70% a 100% ryby . Pyszne, że aż paluszki lizać :-) Składniki: około 350g fileta białej ryby (ja użyłam świeżego dorsza) 2 łyżki mąki 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 jajko bułka tarta olej sól pieprz(...)Przygotowanie: Rybę myjemy i oddzielamy od skóry (jeśli jest). Jeżeli wyczujemy ości - wyjmujemy je. Kroimy rybę na plastry o szerokości około 2 cm (dobrze, jeśli filety ryby są grube). Następnie solimy i doprawiamy pieprzem z obu stron. W trzech miseczkach przygotowujemy: w pierwszej mąkę połączoną z papryką mieloną, w drugiej rozbełtane jajko, w trzeciej bułkę tartą. Po kolei zanurzamy
Anielska Kuchnia AniKokos tzn.wiórki kokosowe do panierki do ryby? dziwne połączenie..ale warte wypróbowania...rybka naprawdę smaczna..polecam.Pomysł na taką rybkę podpatrzony tutaj . filety dowolnej ryby sól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać(...)przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto
Moje domowe kucharzenie