filet w panierce - 489 przepisów (strona:13/33)

Nuggetsy z kurczaka light - pieczone w maślankowej marynacie 207

Słynne nuggettsy w wersji light- bez dodatku tłuszczu, w panierce kukurydzianej i marynacie maślankowej. Są po prostu pyszne! Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki, 1 szklanka płatków kukurydzianych, 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka. Wykonanie: Mięso opłukać, osuszyć, pokroić. Następnie przełożyć do miski, zalać maślanką wymieszaną z przyprawą do kurczaka i wstawić do lodówki na kilka godzin

Tradycyjna Kuchnia
Naleśnikowa Quesadilla 372

Składniki: 2 jajka 2 kubki mąki 4 kubki gazowanej wody mineralnej 4 łyżki oleju sól pieprz 1 puszka słodkiej kukurydzy 1 pęczek szczypiorku 2 średniej wielkości

Luźna Kuchnia
Kotlety drobiowe z płatkami migdałów. 279

mleku 1-2 jajka koperek, kawałek białego pora, 2-3 łyżki masła klarowanego oliwa z oliwek bułka tarta, płatki migdałowe WYKONANIE: filet zmielić na grubych oczkach razem z cebulą, dodać przyprawy, odciśniętą bułkę, wszystko dokładnie wymieszać, przygotowujemy panierkę: bułkę i migdały(tej wielkości porcje mieszamy) formujemy kotlety maczamy w rozkłóconym jajku, obtaczamy w panierce, następnie smażymy na maśle krótko

Kuchnia Beaty
Ryba po grecku 147

ostra, kardamon olej rzepakowy do smażenia 0,5 szklanki wody 0,5 szklanki bulionu warzywnego natka pietruszki do smacznej dekoracji panierka do ryby: mąka pszenna i jajko - na oko, jak zabraknie dodajcie mąki lub jajka Wykonanie: Filety dorsza (lub mintaja) kroimy na około 5-6 centymetrowe kawałki. Przyprawiamy solą, pieprzem i paprykami, obtaczamy w rozbełtanym jajku i oprószamy

Zasmakuj Kuchni
Kotlet schabowy w orzechowej panierce 181

Kiedyś robiłam filety w orzechach włoskich, tym razem kotlet schabowy z orzechami w trochę innej postaci. Zapraszam!Składniki:4 kotlety schabowe1 jajkoodrobina mlekamąkabułka tartamielone orzechy

Kuchnia domowa Ani
Salatka z chrupiącym kurczakiem, salsą i sosem czosnkowym 368

mąki. Soczyste mięso i chrupiąca panierka, do tego świeża sałata, pomidor, ogórek, czerwona cebula i jajko, a wszystko to w towarzystwie przepysznej pomidorowej salsy i sosu czosnkowego! Sałatka ta podana na ciepło smakuje naprawdę wspaniale, a pikantna salsa nadaje jej wyrazu. Koniecznie wypróbujcie, bardzo polecam! SKŁADNIKI na 4 osoby: 2 filety z piersi kurczaka2 jajka1,5 szklanki płatków kukurydzianych

Słodko-Słony Świat Ilony
PAPRYKARZ SZCZECIŃSKI z DORSZA 135

osolonej wodzie w stosunku 1: 2, (1 część ryżu, dwie części wody), około 20 minut do momentu wchłonięcia całej wody przez ryż. Filety z dorsza doprawiamy solą, pieprzem i ostrą papryką, smażymy na patelni ( bez panierki ) z obu stron. Odkładamy i studzimy. Cebulę drobno kroimy i podpiekamy na 2 łyżkach oleju w wysokim garnku, następnie dodajemy starte na tarce

Kulinarne Fantazje Marioli
Filety rybne w piwnej panierce 111

Piwo ma jednak niezwykle szerokie zastosowanie :) Nawet do panierki nadaje się idealnie. Tak przygotowana rybka smakuje naprawdę wybornie! Składniki: 1 kg filetów rybnych 1 szklanka piwa 4 jaja 1 łyżeczka mielonego kminku 1 szklanka mąki Sól Smalec lub olej do smażenia Wykonanie: Filety rybne posolić i odstawić w chłodne miejsce. Piwo wymieszać z żółtkami, mielonym kminkiem, ubitą pianą

Tradycyjna Kuchnia
Filet z kurczaka w panierce z curry i papryki 552

schabowe). Bułkę tartą mieszamy z curry i ostrą czerwoną papryką. Domową bułkę tartą przygotowuję z wysuszonego chleba, który dokładnie mielę. Filety z kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Dokładnie panierujemy w rozmąconym jajku i panierce. Smażymy na rumiano na rozgrzanej patelni z olejem. Sos: Jogurt, majonez, keczup, słodką paprykę, oregano oraz przeciśnięty przez praskę czosnek mieszamy ze sobą.  Przepis

VioletoweKucharzenie
Kotlety drobiowe pod pierzynką 2167

cebula - 1 szt  pieczarki - 35 dag  tłuszcz  mąka - 3 łyżki  jajko - 2 szt  bułka tarta do panierki  PRZYGOTOWANIE  Mięso umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 porcje.  Każdy filet posypać przyprawą do kurczaka.  Panierować filety w mące, zanurzać w roztrzepanym jajku z solą i pieprzem, obtaczać w tartej

Kuchnia Danusi
Paczuszki z piersi kurczaka 112

Wystarczy trochę wysiłku i można zjeść ciekawy i niecodzienny obiadek. Zwyczajny filet z piersi kurczaka zamienia się w paczuszkę z niespodzianką w środku i chrupiącą migdałową panierką. Składniki: • 2 piersi z kurczaka • 4 plastry szynki o grubości 5 mm • 4 plastry sera żółtego o grubości 5 mm • sól, biały(...)pieprz do smaku Panierka • 1 jajko • 1 łyżka sosu sojowego • 3 łyżki płatków migdałowych • olej do smażenia Wykonanie: • Piersi kurczaka pokroić każdą na 2 plastry i rozbić na cienkie płaty. • Ja wkładam płat do woreczka foliowego i rozbijam z każdej strony odwracając woreczek, następnie wyjmuję z niego rozbity płat. • Płaty kurczaka posypać

To co kocham
Domowe paluszki rybne 283

poniżej też zawierają tłuszcz, ponieważ smażone są na oleju, ale jest go znacznie mniej! Poza tym mam pewność, że pod panierką kryje się nie 70% a 100% ryby .  Pyszne, że aż paluszki lizać :-) Składniki: około 350g fileta białej ryby (ja użyłam świeżego dorsza) 2 łyżki mąki 2 łyżeczki słodkiej mielonej papryki 1 jajko bułka tarta olej sól pieprz(...)Przygotowanie: Rybę myjemy i oddzielamy od skóry (jeśli jest). Jeżeli wyczujemy ości - wyjmujemy je. Kroimy rybę na plastry o szerokości około 2 cm (dobrze, jeśli filety ryby są grube). Następnie solimy i doprawiamy pieprzem z obu stron. W trzech miseczkach przygotowujemy: w pierwszej mąkę połączoną z papryką mieloną, w drugiej rozbełtane jajko, w trzeciej bułkę tartą. Po kolei zanurzamy

Anielska Kuchnia Ani
Ryba w chrupiącej kokosowej panierce 144

Kokos tzn.wiórki kokosowe do panierki do ryby? dziwne połączenie..ale warte wypróbowania...rybka naprawdę smaczna..polecam.Pomysł na taką rybkę podpatrzony tutaj . filety dowolnej ryby sól, pieprz jajka 1/3 szkl. bułki tartej 1/3 szkl. maki pszennej 1/3 szkl.wiórków kokosowych Helio olej do smażenia Bułkę tartą wymieszać z mąką i wiórkami kokosowymi.Rybę skropić sokiem z cytryny, posypać(...)przyprawami i maczać najpierw z obu stron w rozmąconym jajku, a następnie w przygotowanej panierce. Smażyć na oleju z obu stron, na złoto

Moje domowe kucharzenie
Dorsz zapiekany z cukinią 159

obiad. Uwielbiam ryby z piekarnika, ponieważ nie są tłuste i są pozbawione panierki (tak, tak wolę zjeść rybę bez panierki) :) Ponadto, dorsz owinięty w cukinii to świetny pomysł na piątkowy obiad. Poniższe danie możecie podać z upieczonymi ziemniakami lub frytkami.  Składniki na 2 porcje: 1 duży filet z dorsza (około 0,5 kg) 1 średniej wielkości cukinia odrobina

Ugotować
ŁOSOŚ W ORZECHOWEJ PANIERCE 125

Dziś przybywam do Was z nowym, wypróbowanym na moich domownikach, przepisem na pieczonego łososia. Tym razem uszlachetniłam jego smak panierką orzechową, dzięki czemu jeszcze bardziej zyskał na smaku. Na Wigilijnym stole na pewno zrobi furorę ;) Składniki: 500 g łososia filet sól,pieprz 3 łyżki musztardy miodowej pół kostki masła 1 łyzka soku z cytryny 1 łyżka miodu 5 łyżek(...)bułki tartej 5 łyżek posiekanych orzechów włoskich Wykonanie: Filet osuszamy, oprószamy sola i pieprzem.Kroimy w kawałki.W garnuszku ro ztapiamy masło, dodajemy musztardę i miód, dobrze mieszamy. Rybę zanurzamy w tak przygotowanej marynacie na min pół godziny. Orzechy siekamy na mniejsze kawałeczki, mieszamy z bułką tartą. W takiej panierce obtaczamy kawałki ryby, układamy na blasze, pieczemy ok 10 minut

Z Majeczką w kuchni

Proponowane wyszukiwania