orientalną żywnością lub przez internet. Kurczaczki najlepiej jest smażyć na umiarkowanym ogniu, na większej ilości oleju, tak minimum 0,5 cm. Więcej tłuszczu, to bardziej chrupiąca panierka, mniej nasiąknięte tłuszczem filety i ładny złoty kolor. Po usmażeniu odsączam nuggetsy z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku. Podaję z miseczką słodkiego sosu chili wymieszanego z majonezem i skropionego sokiem(...)czosnku wyciśniętego przez praskę 2 szklanki panierki panko lub mąki pszennej 1/3 szklanki mleka SŁODKI MAJONEZ CHILI 4 łyżki słodkiego sosu chili 1 łyżka majonezu 1 łyżka soku z limonki szczypta soli (opcjonalnie) WYKONANIE SOS : W miseczce mieszamy majonez i słodki sos chili. Doprawiamy szczyptą soli i sokiem z limonki. Odstawiamy. NUGGETSY : Filety z kurczaka myjemy, osuszamy
cool and mintybyło, było za to bardzo soczyste i delikatne, mięciutkie i bardzo szybko się usmażyło. A panierka z orzeszków dodała im ciekawego smaku i niestety też.... kalorii. Ale takich dań przecież nie jada się na co dzień. Składniki: podwójny filet z kurczaka sok z 1/2 cytryny kilka gałązek świeżej kolendry 4 łyżki orzeszków ziemnych 2-3 łyżki bułki tartej(...)kwadrans. Orzeszki podprażyć na suchej patelni a następnie rozdrobnić (posiekać lub zmielić blenderem ale nie za mocno, żeby nie powstało masło). Wymieszać z bułką tartą. Kawałki fileta obtaczać w tej panierce i wrzucać na rozgrzany olej. Smażyć na złoto
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniachlebowych z czosnkiem5 łyżek tartej bułkiDodatkowo :3 jajka1 szczypta soliolej do smażenia PRZYGOTOWANIE:Filety umyć i dowolnie pokroić na kotlety. Posolić i popieprzyć. Krakersy i paluszki chlebowe zmiksować w rozdrabniaczu i przesypać do miski lub na talerz. Dodać bułkę tartą i wymieszać panierkę. Jajka rozbełtać z solą. Na patelni rozgrzać olej, kotlety panierować w panierce, następnie w jajku
Ewa w kuchnifilety z dorsza w migdałowej panierce. Podaję je z sosem żurawinowym na bazie czerwonego, wytrawnego wina. Proste, smaczne a wykonanie całego dania nie zajmie wam dłużej jak 40 minut. Delektujcie się smakiem jak najdłużej! Dorsz w panierce migdałowej z sosem winnym porcja dla 2 osób Składniki: około 150 – 200g rozmrożonych filetów z dorsza 1/2 szklanki płatków migdałów
Jaglusiamózgu! Nie zawsze też wiem jak rybę odpowiednio przygotować, by dobrze smakowała. Wczoraj mnie trochę olśniło - w lodówce miałam dwa rozmrożone filety z miruny, postanowiłam więc odpowiednio je przyrządzić. Upiekłam układając na wierzchu każdej z nich lekką panierkę z płatków kukurydzianych. Dołożyłam do tego soczyste pomidorki cherry. Rybę podałam na cudownym, kremowym puree z zielonego groszku... prosto, zdrowo(...)solą i pieprzem. Odstawić na 30-60 minut. W tym czasie przygotować panierkę i puree. kukurydziana panierka 4 łyżki płatków kukurydzianych łyżka oleju dwie łyżeczki kremowego serka (u mnie chrzanowy) Płatki drobno rozkruszyć w miseczce, dodać olej, rozgnieść z kremowym serkiem. Każdy z filetów ułożyć na kawałku folii aluminiowej, skórą do góry. Na wierzchu wyłożyć kukurydzianą panierkę. Piec
Kuchnia Elliepieprzem, w naczyniu żaroodpornym posmarowanym łyżką oliwy z oliwek, piec 20 minut w temp. 180 stopni.Można przygotować ją w wersji tradycyjnej, tj. smażonej w panierce na patelni. W tym celu należy: Filety doprawić solą, pieprzem, oprószyć mąką. Usmażyć na rozgrzanej oliwie, w panierce z jajka i bułki tartej, odłożyć. Przygotować warzywa na sos: pokrojoną w piórka cebulę, pokrojone
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaprzygotowania:Dokładnie rozmrażamy nasze filety z mintaja. Rozmrożone kroimy na połówki i delikatnie posypujemy przyprawą "Kucharek". Przygotowujemy roztrzepane jajko do panierki. W podłużnym naczyniu przygotowujemy panierkę: wsypujemy bułkę tartą, dodajemy mąkę, sezam i dokładnie mieszamy. Przygotowane filety namaczamy w jajku, następnie dokładnie obtaczamy w przygotowanej panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju i gotowe. Smacznego
Mentor Smakusiemię lniane wrzucamy do blendera i miksujemy, aby uzyskać dość drobną panierkę. Możemy też użyć moździeża i utrzećskładniki lub utłuc je wałkiem do ciasta czy tłuczkiem od mięsa. Gotową panierką przesypujemy do szerokiego pojemnika lub talerza. 2. CIASTO (2 min) Do miski wsypujemy wszystkie przyprawy (oczywiście możecie zmieniać skład w zależności od upodobań i zawartości spiżarni), dodajemy sos sojowy, mąkę(...)ewentualnie oczyszczamy błonek. Następnie dokładnie obtaczamy filety w cieście i odstawiamy na co najmniej 15 minut do lodówki. 4. PANIEROWANIE + SMAŻENIE (6-8 min) Zamarynowane filety dokładnie obtaczamy w panierce. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy olej i na średnim ogniu smażymy kurczaka ok. 4 minut z obu stron aż do uzyskania złocistej panierki. 5. MONTOWANIE BURGERA
Nerds KitchenPita z Brązowymi Pieczarkami Składniki: na 4 Porcje: 4 Pity Brązowe 20 dag brązowych pieczarek 4 plastry sera żółtego albo 15 dag sera żółtego tartego 1 filet z kurczaka Chrupiąca panierka do kurczaka ja dałam Chińską (pierwszy ale nie ostatni raz) Garść rukoli i świeżego szpinaku Dowolny sos ja polecam słodko kwaśny 1 łyżka masła 1 cebula przyprawy(...)garnku z grubym dnem- rozpuszczamy masło a następnie dusimy cebulkę wraz z czosnkiem i pieczarkami ok 15 minut. Do pieczarek dodajemy przyprawy. Następnie odstawiamy z palnika. Filet z kurczaka myjemy, kroimy w plastry Obtaczamy w chrupiącej przyprawie do kurczaka- również użyłam tej przyprawy pierwszy raz jest znakomita, kurczak jest chrupiący i dokładnie przyprawiony Upieczonego
Gotowanie Patkijest również kotletem szwajcarskim . Można go zrobić praktycznie z każdego mięsa (schabu wieprzowego, piersi kurczaka czy cielęciny ). Cordon Bleu to nic innego jak złożony na pół filet z kurczaka w złocistej panierce nadziewany szynką i żółtym serem . Podobny do klasycznych dewolajów. Idealny z surówką z kapusty pekińskiej :) Składniki Filet z […] The post Cordon Bleu z szynką
Kulinarne Przebojetotalnie zdrowo. Składniki (na 3-4 osoby): ok 1/2 kg filetów z dorsza 1/2 cebuli sól, pieprz czarny łyżka soku z cytryny do panierki: mąka jajko bułka tarta pieprz cytrynowy Przygotowanie: Obmyte i osuszone filety z dorsza solimy, pieprzymy. Obkładamy plastrami cebuli i skrapiamy każdy płat sokiem z cytryny. Odstawiamy na jakiś czas do lodówki. Przygotowujemy panierkę. W jednej
Kuchnia po mojemuinne dodatki. Spróbujcie. W kilka chwil w domu możecie wyczarować pyszny posiłek, który zadowoli nie jednego domownika lub gościa na Waszym przyjęciu. Kurczak a la kfc w chrupiącej panierce. W dwóch wersjach - łagodnej i pikantnej. 2016-04-12 22:56:15 Write a review Save Recipe Print 6 calories(...)calorie diet. Your Daily Values may be higher or lower depending on your calorie needs. Does this look wrong? Składniki WERSJA DELIKATNA (DLA DZIECI) 1 filet z kurczaka (duży) Panierka 1/3 szklanki mleka (około 8 1/2 łyżki) 2 1/2 łyżki mąki kukurydzianej 2 1/2 łyżki mąki pszennej 3 jajka 1/2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/3 łyżeczki
Słodkie okruszkiPodczas rozmowy obiecałam umieścić przepis na tego kurczaka, a więc do dzieła! Dodam jeszcze, że takiego kurczaka warto zrobić po imprezie, kiedy zostaną nam resztki chipsów ;) FILET Z KURCZAKA W CHIPSOWEJ PANIERCE Składniki: - 500 gram filetu z kurczaka - dowolne chipsy (ja wybrałam dwa smaki: ser z cebulką oraz ostrą papryczkę) - sól - słodka papryka - białko jajka kurzego - olej Przygotowanie
Życie zamknięte w smakuHalibuta podałam z duszonym porem i ziemniaczanym puree. To świetna alternatywa dla świątecznego karpia. Zajrzyj również tutaj , a znajdziesz smaczną propozycję na światecznego łososia z piernikową panierką. Polecam! Składniki: 4 filety z halibuta 4 łyżki oleju 4 łyżki tartej bułki 4 łyżki posiekanej natki pietruszki skórka otarta z 1 cytryny sól, pieprz Wykonanie: włączyć piekarnik, nastawić
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!kajmakowy (toffi) Ciasto czekoladowe z kremem budyniowy Ciasto pszczółka Drożdżówka z jabłkami Ciasto Łukasza Sernik z ricottą Pieczenie: Tradycyjny boczek pieczony Karkówka pieczona w serku kremowym Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej Smażona pierś z kaczki Boczek pieczony w marynacie brzoskwiniowej Pieczona pierś z indyka w śmietanie Soczysta pieczeń z indyka Chleby: Prosty chleb pszenny Chleb żytni
Kuchnia Łukaszakoniecznie spróbujcie. Ananas oraz curry nadają jej lekko orientalnego smaku. Niezastąpiona na wszelkie uroczystości, może być podawana zarówno na ciepło jak i na zimno. Składniki: 1 kg filetów z morszczuka olej Panierka: 4 jajka 4 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia sól pieprz Sos: 1 szkl. bulionu z jednej kostki puszka ananasów 1 słoik papryki
Cukiernia Pychotkibułką tartą. Sezam: Do bułki tartej dodajmy sezam. Mięso obtoczmy w roztrzepanym jajku z dodatkiem pieprzu i soli, następnie obtaczamy w panierce. Smażymy dwustronnie aż panierka się zarumieni. Krakersy: Filet z piersi kurczaka czy też indyka, kroimy w mniejsze paski i moczymy w mleku przez dwie godziny. Obtaczamy w pokruszonych krakersach i zapiekamy w piekarniku przez
W Moim Magicznym DomuDziś dalej będę Was męczyć słonecznikiem :D Miałam go w domu ponad kilogram (!), dlatego oprócz ostatnich filetów z kurczaka w panierce ze słonecznika , zapas tych małych pestek wykorzystałam do starego, poczciwego słonecznikowca. Pomyślałam sobie, że to może być moja pierwsza tegoroczna, świąteczna propozycja dla Was, gdyż ciasto doskonale pasuje na wszelkie uroczystości i na pewno będzie się pięknie prezentowało
Słodko-Słony Świat Ilonydanie w całości smakuje superowo! Trudno jest opisać smak tej potrawy, więc zachęcam wypróbować przepis! Inne przepisy z piersią kurczaka: Pierś z kurczaka w marynacie miodowej , filet z kurczaka w panierce kokosowej , sałatka warstwowa z kurczakiem . Soczysta pierś z kurczaka w marynacie miodowo-musztardowej Kurczak w marynacie miodowo-musztardowej - składniki: 4 piersi z kurczaka (+- 300 g każda
Kuchnia Łukaszawywarem rybnym, uważając aby sos był zawiesisty. Zagotować razem i polać tym sosem ułożone na półmisku karasie. Ozdobić plastrami cytryny. Polecam również: Smażony amur- wigilijna alternatywa karpia Filety rybne w piwnej panierce Pijany karaś Karp smażony na głębokim tłuszczu
Tradycyjna Kuchniaserem szwajcarskim. Nazwa w języku francuskim znaczy "błękitna wstążka" - jest to nagroda przyznawana najbardziej utalentowanym kucharzom. Poniżej przepis na moją interpretację tego wyśmienitego dania - filet z kurczaka bez panierki, zawijany z plasterkiem szynki i żółtego sera, duszony w bulionie i białym wytrawnym winie. Zapewniam Was, że ten nieco lżejszy wariant jest równie smaczny jak jego pierwowzór
Milion SmakówRyba w pieczarkach...Złociste, opieczone w panierce z samej mąki, filety morskiej ryby.Oblane kremowym, śmietankowym sosem pieczarkowym.Zapieczone w piekarniku.Pyszna ryba nie tylko od święta.Polecam! Składniki:500 g filetów z ryby morskiej (świeżej lub mrożonej) - u mnie mrożone filety z dorsza;500 g pieczarek;250 ml śmietanki o zawartości tłuszczu 30 lub 36 % (tzw. kremówki);Mąka pszenna
Gospodyni MiejskaBułka i ryba ? Czy to smaczne rozwiązanie ? Dzisiaj kolejny pomysł na domowy fast food w wersji rybnej. Składniki dostępne w każdej lodówce. Ja wykorzystałam akurat smażone filety z mintaja w panierce. Do tego lekka sałatka i sosy. Dobra ciepła ciabatta. Polecam spróbować takiego domowego Fish Burgera . Składniki : * ciabatta bądź inna bułka * 2-3 kawałki smażonego mintaja
Magiczne Życie Martynieco dorsza, pomimo lekkości, ma inną konsystencję, inną strukturę. TILAPIA W ZIOŁOWEJ PANIERCE. /przepis spontaniczny; / 500g filetów z tilapii (pewnie dostaniecie ze skórą) jajko mąka bułka tarta posiekana natka pietruszki posiekana bazylia posiekane oregano pieprz cytrynowy sól sok z cytryny olej do smażenia Filety płuczę, osuszam. Wkładam do miski, posypuję solą, pieprzem, posiekanymi ziołami, skrapiam sokiem z cytryny
W kuchni Karmel-itki