filet w panierce - 489 przepisów (strona:2/33)

Tradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce 316

suszony (ewentualnie można użyć gotowej przyprawy do ryb) ok. pół szklanki mąki ok. pół szklanki bułki tartej 2 jajka odrobina mleka olej Tradycyjna Smażona Ryba w Chrupiącej Panierce - Sposób przygotowania: Filety p rzyprawiamy niewielką ilością soli, pieprzu oraz koperku. Następnie obtaczamy je w mącę, po czym maczamy w rozbełtanych jajkach z ok. 2 łyżkami mleka.  Na końcu obtaczamy

Słodka Strona
Pierś z kurczaka w otrębowej panierce 173

zdrowe" połączyć ze "smacznym". Przy tej potrawie z pewnością mi się to udało. ;) Panierka z otrębów pszennych, z mnóstwem aromatycznych ziół i przypraw a w środku wilgotny kurczak. Jeśli dodać do niego warzywa, to idealny pomysł na szybki, zdrowy i smaczny obiad.  pojedynczy filet z kurczaka1/2 kubka małego jogurtu naturalnego1 małe jajko1 łyżka sosu sojowego1/2 łyżeczki słodkiej papryki(...)talerzyk wysypać otręby, dodać paprykę: słodką i ostrą, czosnek granulowany, pieprz, tymianek (należy dodać ich sporo, by nadać panierce smaku i charakteru - jeśli przypraw będzie zbyt mało, kurczak będzie "nijaki").4. Kawałki kurczaka obtaczać w panierce.5. Filety można zgrillować na grillu elektrycznym lub piec w piekarniku w 180 stopniach przez około 30-40 minut

Szefowa kuchni
Kule drobiowe z jajkiem 144

jajkiem   SKŁADNIKI: filet z kurczaka - 1 podwójny  jajka - 4 szt natka pietruszki- kilka listków sól i pieprz tłuszcz do smażenia tarta bułka mąka jajko do panierki  PRZYGOTOWANIE: Filet podzielić na 4 porcje, lekko rozbić, oprószyć solą i pieprzem.  Jajka ugotować na twardo, obrać ze skorupek.  Listki natki pietruszki umyć, osączyć.  Na każdym

Kuchnia Danusi
DORSZ NA SZPINAKOWEJ PIERZYNCE 174

ryba, niestety niedoceniana jak każda inna ryba. Ma białe mięso. Jest podstawą wielu popularnych dań np. takich jak zupa rybna. Można przygotowywać go na wiele sposobów. Niektórzy smażą filety w panierce, jeszcze inni pieczą rybę w piekarniku. Czasem wystarczy sok z cytryny, kilka ziół i aromatyczne danie gotowe. Dorsz, którego przygotowałam jest zdrowy, lekki i smaczny. Filety odpowiednio

Kuchnia Paulettes
Ryba w cytrynowej panierce z pieczarkami i serem 166

Pyszna rybka - niby zwykłe filety usmażone w panierce ale dzięki nucie cytryny i dodatkowi pieczarek i sera nabrała całkiem innego smaku. SKŁADNIKI (na 3-4 porcje) ok 50 dag filetów rybnych (u mnie tilapia) sól pieprz cytrynowy Rafex Panierka: mąka jajko bułka tarta (ok 3/4 szkl) 1 łyżka drobniutko startej skórki z cytryny Dodatkowo: 12-15 pieczarek kilka plastrów

Kto ugości moich gości?
Wiosenny gulasz z kurczaka i młodej marchewki 420

Filet w panierce jak schabowy bardzo lubimy, ale ile można go jeść. Pojawiła się na bazarze młoda marchewka, polska, ta najlepsza. W końcu to już czas nowalijek, nieco później w tym roku, bo późno zrobiło się słonecznie i ciepło. Teraz przyroda nadrabia straty. Kupiłam więc też swojską rzodkiewkę, pieczarki i zrobiłam gulasz. A szczypiorek to mój, z balkonu :) Wyszło(...)już mówiłam, obiady je rzadko w takiej ilości, by można było uznać, że się najadła. Ten wcinała, aż jej się uszy trzęsły. Składniki na 3-4 porcje: 500 g fileta z kurczaka przyprawy do mięsa: 0,5 łyżeczki soli ziołowej, 0,5 łyżeczki lub więcej pieprzu mielonego, 1 łyżeczka papryki słodkiej mielonej 1 pęczek młodej marchewki 1 pęczek rzodkiewki

Anioszek w kuchni
Pyza poleca. Książka kucharska - Ryby są super 151

Ryby są super i chyba nikogo z Was nie muszę o tym przekonywać. Jednak na naszych stołach najczęściej ląduje filet w panierce lub po prostu ryba smażona, no i może jeszcze jakiś śledzik. No dobra, jeszcze łosoś albo pstrąg pieczony . Nie są złe a dobrze przyrządzone mogą być nawet wyjątkowym przysmakiem, ale większość osób po prostu nie bardzo

Smaczna Pyza
Fotoreportaż z nadmorskich knajp cz.1 149

były takie same. Ja tradycyjnie, aby rozpocząć sezon ogórkowy - flądrę - tuszę, oczywiście z frytkami i surówką z białej kapusty. Moi towarzysze - Dorsza po cygańsku, czyli filet w panierce z plasterkiem sera zółtego i papryką słodką do tego półksiężyce i surówka.  Zachwyt na ich twarzach mowił wszystko. Nic tylko polecać dalej :) Zapomniałam dodać - ceny przyzwoite, porcje bardzo duże, płacimy

Słodkie Przyjemności
KOTLETY Z MORSZCZUKA 147

Pysze, złociste, kotleciki z ryby....Delikatne mięsko, dzieciakom bardzo przypadły do smakuSkładniki:1/2 kg filetu z morszczuka2 marchwie1 cebulapół pęczka natki pietruszki4 łyżki mleka1 jajko6 łyżek

Z Majeczką w kuchni
C - Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce 146

pomysłem na niestandardową panierkę do kotleta, dziś przy piątku postanowiłam ją nieco zmodyfikować i wykorzystać do obiadu z rybką w roli głównej.Szczegóły poniżej: Dorsz w ziołowo - otrębowej panierce Składniki: filety z dorsza - 5 szt jajko - 1szt mąka - 1 łyżka posiekana natka pietruszki - 1 łyżka posiekany tymianek - 1 łyżka otręby owsiane - 5-7 dużych łyżek sok z cytryny

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Ryba po grecku 299

roku postanowiłam przygotować dla Was nieco świątecznych przepisów. W pierwszej kolejności przedstawiam przepis na jedno z moich ulubionych, wigilijnych dań -  rybę po grecku . Usmażone filety ryby w panierce, przykryte aromatycznymi i soczystymi warzywami to jest coś co uwielbiam.  R yba po grecku ma też tę zaletę, że smakuje lepiej gdy postoi dzień lub dwa w lodówce, dlatego(...)lekko oprószyć mąką, następnie maczać w cieście i kłaść na mocno rozgrzany olej. Smażyć po kilka minut z każdej strony, aż ryba będzie usmażona, a panierka rumiana. Rybę przekładać na talerz. Przygotowanie dania: Usmażone filety ryby ułożyć na półmisku, na ułożyć grubą warstwę uduszonych warzyw. Rybę po grecku odstawić do lodówki na co najmniej jeden dzień.  Smacznego

Codzienne Gotowanie
Polędwiczki z kurczaka w panierce 126

chyba prostszego dania niż polędwiczki z kurczaka w panierce (można także użyć filetów). Prawda jest taka, że to zwyczajne danie, dzięki cudownej panierce może stać się zupełnie niezwykłym daniem. Lekko pikantna panierka, delikatne, kruche, wilgotne i mięciutkie mięso. Zapach przypraw i ziół… proste, szybkie (po marynowaniu), do tego tanie. Genialne rozwiązanie na przyjacielską „nasiadówkę” przy smakołykach, które(...)naprawdę pyszne, a do tego niedrogie. Koniecznie spróbujcie tego przepisu na polędwiczki z kurczaka w panierce. W razie potrzeby, zamiast polędwiczek z kurczaka, można użyć filetów z kurczaka (piersi z kurczaka) i pokroić je na mniejsze kawałki. Poniższy przepis dotyczy spoorej porcji, ale możecie bez problemu dostosować go do swoich potrzeb (od razu mówię, że polędwiczki są naprawdę pyszne, więc

Pociąg Do Kuchni
KURCZAK W CHRUPIĄCEJ PANIERCE Z NACHOS I PŁATKÓW 218

być obiadem, może być przekąską, może być dla dzieci niejadków. Najlepiej podać z sałatką ze świeżych warzyw :)  Składniki: 2 duże filety z kurczaka sól, pieprz do oprószenia czosnek granulowany 3/4 łyżeczki olej do smażenia  Panierka: płatki kukurydziane 4 garści chipsy nachos 4 garści mąka kukurydziana 4 łyżki jaja 3 szt. Sposób przygotowania: 1. Filety umyć(...)ciasta, aby rozdrobniły się płatki i chipsy. Przesypać na duży talerz.  3. W osobnym talerzu głębokim rozbełtać jaja.  4. Każdy filet obtoczyć w panierce, następnie w jajku i znów w panierce.  Układać na rozgrzanym oleju z dodatkiem czosnku.  Smażyć na złoty kolor z obu stron

Kuchnia Paulettes
Filet z kurczaka w chrupiącej panierce 589

największy głód :)  Dzisiaj zapraszam na filet z kurczaka w dość nietypowej panierce, myślę że to połączenie smaków spodoba się niejednej osobie :)  Filet z kurczaka w chrupkiej panierce SKŁADNIKI: 2 piersi z kurczaka  1 jajko 1 łyżeczka sosu chilli  2 szklanki płatków kukurydzianych  tłuszcz do smażenia  papryka słodka  sól(...)około 600-700 ml wody).  Do miseczki wbijamy jajko, dodajemy sos , sól i pieprz - roztrzepujemy Płatki kukurydziane mielimy,  przesypujemy na talerzyk, łącząc z papryką czerwoną.  Kurczaka (filet) przekrawamy wzdłuż by niebyły zbyt gruby,  następnie panierujemy w jajku oraz w płatkach   smażymy na złoty kolor na wolnym ogniu  Warzywa wrzucamy do woka, podduszamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Dorsz w panierce kukurydzianej 311

Dorsz w panierce kukurydzianej... Soczysty, mięsisty filet z dorsza. W delikatnej, lekko chrupiącej panierce. Wykonanej na bazie mąki kukurydzianej i śmietanki. Idelanie podkreślającej smak morskiej ryby. Polecam!   Składniki: 400 g filetu z dorsza (około 3 - 4 małe filety); 1/3 szklanki mąki kukurydzianej; 2 jaja; 1 łyżka słodkiej śmietanki o zawrtości tłuszczu 18% (np. takiej jak do kawy(...)bułki tartej; Sól; Olej. Szklanka = 250 ml Sposób przygotowania: Filety z dorsza umyć, osuszyć, oczyścić z ewentualnych ości i delikatnie oprószyć solą. Jaja roztrzepać widelcem razem ze śmietanką. Filety panierować w mące kukurydzianej, następnie w roztrzepanych jajkach ze śmietanką i na końcu w bułce tartej. Smażyć na niewielkiej ilości rozgrzanego na patelni oleju, z obu stron, na złocisty

Gospodyni Miejska

Proponowane wyszukiwania