filet w panierce - 489 przepisów

Soczysty filet z kurczaka w panierce kokosowej. 258

Pyszny, soczysty, z chrupiącą panierką filet z kurczaka. Próbowałem już raniej coś podobnego, ale tym razem zrobiłem taki filecik w panierce sam i wyszedł nawet lepszy niż próbowany raniej. Bardzo smakował całej rodzinie i wszyscy mówili, że kurczak z kokosem to bardzo pyszne połączenie. Polecam i zapraszam do wypróbowania! Składniki: 3 filety z piersi kurczaka 200 g wiórków(...)godz.  Zamarynowane filety dokładnie obtaczamy w wiórkach kokosowych i smażymy na rozgrzanym tłuszczu przez ok. 2-3 min z każdej strony, aż panierka się zarumieni. Po tym dopiekamy filety w rozgrzanym do 180 stopni piekarniku przez ok. 30-35 min. Smacznego

Kuchnia Łukasza
Filet z kurczaka w złocistej panierce 495

Jeśli znudziła Wam się tradycyjna panierka na filecie z kurczaka to polecam zrobić kotleciki drobiowe w panierce z płatków kukurydzianych. Panierka jest złocista i niebywale chrupiąca a filet soczysty. Zamiast filetu możecie równie dobrze użyć schabowego i tak nieco inaczej przygotować dzisiejszy obiad.Składniki na 3 kotleciki : pół większego filetu z kurczaka 4 duże garści płatków kukurydzianych(...)chwilę je mieszając ( można użyć wałka ) i przesypuję na talerz.Rozgrzewam tłuszcz na patelni i wyciągam filety z lodówki. Filety obtaczam tylko w rozdrobnionych płatkach i kładę na dobrze rozgrzaną patelnię. Smażę kilka minut na piękny złocisty kolor panierki z jednej i drugiej strony.Na zdjęciu moja propozycja podania na obiad - z ziemniakami i kapustą po góralsku

Mechanik w kuchni
Filety rybne w serowej panierce 146

 Filety rybne serwuję najczęściej w postaci panierowanej w jajku. Tym razem wymyśliłam sobie urozmaicenie w postaci dodania sera.Czytaj więcej »

Zdrowa Kuchnia Sowy
Filet z dorsza na dwie panierki 137

Dorsz. Lubię to.Zrobiony klasycznie i po mojemu. Co kto lubi ;))Najlepiej smakuje jednak panierowany i stąd ta propozycja.Filety mam dosyć cienkie, więc wzbogacenie o "kołderkę"w

Pasje Jolki
C - Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce 254

byłabym sobą, gdybym nie próbowała przemycić czegoś dodatkowego, chociażby tylko do panierki;)Przykład takich moich ekperymentów może stanowić: Filet z kurczaka w serowo-tymiankowej panierce   Składniki: 1 szt filet z kurczaka, 1 szklanka maślanki             10 dag ser żółty (gouda), 1 łyżka tymianek posiekany(...)Następnie wyjmuję mięsko z maślanki,  doprawiam vegetą i curry. Ser żółty ścieram na dużych oczkach, dodaję dużą łyżkę posiekanego, świeżego tymianku i bułkę tartą. Filet panieruję w rozkłóconym jajku, serowo-ziołowej panierce i smażę na rozgrzanej oliwie, około 2-3 minut z każdej strony.   I tym sposobem i "wilk syty i owca cała";) smacznego

Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciała
Dyniowe" frytki"z filetem z indyka w panierce z pestek dyni 124

Zapraszam na dietetyczne "frytki" z dyni.Mozna sie nimi zajadac nie liczac kalorii,tylko zamiast smazyc je w glebokim tluszczu,trzeba je upiec po prostu w piekarniku.Pyszna

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Filety z karpia w delikatnie cebulowej panierce. Karp panierowany z cebulką. 831

Karp to bardzo smaczna i zdrowa ryba. Niektórzy za nią nie przepadają, bo jak mówią " ma za dużo ości " , więc jest alternatywa... kupujemy filety :) Czasem

Kuchnia z widokiem na ogród
Kotlety drobiowe 148

były pyszne i zjedzone ze smakiem.. 80 dkg filetów z kurczaka 1 jajko sól, wegeta sos barbecue Folwark  do smaku natka pietruszki bułka tarta do panierki Filety z kurczaka posiekać w drobną kostkę lub zmielić [ u mnie były posiekane], dodać resztę składników i dokładnie wymieszać.Z mięsa formować kotlety , obtoczyć w bułce tartej.Smażyć

Moje domowe kucharzenie
Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną 245

Szybki i bardzo smaczny pomysł na kurczaka, zasmakuje zarówno dzieciom , jak i dorosłym. Dodatek sera wędzonego i żurawiny stanowi bardzo ciekawy akcent nadający tradycyjnemu filetowi w panierce nowego wymiaru. Polecam! Filety z kurczaka w chrupiącej panierce z serem wędzonym i żurawiną Składniki: 2 piersi z kurczaka około 2 szklanki  płatków kukurydzianych 150-200 g sera wędzonego (np.oscypka

Mania Gotowania
Ryba na 2 sposoby 180

piekarnika w tym samym czasie co rybę. * My lubimy ostre dodatki do ryby, ale oczywiście możecie użyć dowolnych przypraw np. tymianku, papryki słodkiej czy czosnku. :) Ryba w chrupiącej panierce: 4 filety (my użyliśmy mintaja i pstrąga) 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżki mąki kukurydzianej 2 łyżki bułki tartej przyprawa do ryb cytryna do skropienia sól i pieprz olej(...)Doprawiamy ją przyprawą do ryb oraz solą i pieprzem. Na większym talerzu przygotowujemy panierkę, wsypujemy obie mąki oraz bułkę, a także ok. łyżeczkę przyprawy do ryby. Wszystkie filety obtaczamy w panierce.  Rybę smażymy na rozgrzanym tłuszczu do złoto-brązowego koloru. Aby tłuszcz nie pryskał należy go osolić. Rybę ze skórą najpierw smażymy skórą do dołu. Panierka nie odpada

Cooking Monster
Złociste plaże = złocista sola 150

razem dokładnie wymieszaj, a następnie posyp mieszanką listków estragonu i natki pietruszki. Na patelni rozgrzej tyle oliwy, by pokryła dno warstwą 2-3 mm. Usmaż filety w 1-2 minuty, by panierka była chrupka, a ryba w środku mięciutka. Przed podaniem rozłóż filety na ręczniku papierowym, by obciekły. Podawaj z sosem tatarskim i czym chcesz: sałatą, ziemniakami

Gotowanie to kochanie
dorsz w panierce orzechowej na obiad.. 134

tarta 1 szklanka, orzechy włoskie 3/4 szklanki/zmielone, olej rzepakowy - ile potrzeba, ziemniaki ugotowane 1/2 kg, surówka - jaką lubisz umyte i osouszone z wody filety dorsza posypac kucharkiem pieprzem sokiem z cytryny, jajka z łyżeczką oleju (panierka lepiej się trzyma) dobrze rozbełtać widelcem, bułkę tartą wymieszać z orzechami mielonymi filety obtaczać w jajku, w bułce i na bardzo gorącym(...)łyżkami gęstej śmietany, posiekanym koperkiem z pietruszką kapustę kiszoną 50 dag wymieszać z jedną pokrojoną cebulą, do smaku cukrem pieprzem, olejem, zieleniną, filety podać z ziemniakami, surówką - filety w panierce z orzechami maja aromatyczny smak i bardzo smakują..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywny red curry 184

zawdzięczamy pokruszonym płatkom kukurydzianym. Całość obiadku komponowała się pysznie. Do przygotowania sosu użyłam p asty red curry, któr ą otrzymałyśmy w paczuszce od sklepu kuchnia świata . Filet drobiowy pieczony w kukurydzianej panierce z sosem warzywnym red curry SKŁADNIKI: mięso: 3 filety drobiowe 2 jajka 1 szklanka mąki pszennej 1 ½ szklanka pokruszonych płatków kukurydzianych  sól i pieprz(...)jajku i w płatkach kukurydzianych. Przekładamy na blaszkę do pieczenia wyłożona papierem, spryskujemy delikatnie oliwą i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut – filet ma mieć chrupiącą panierkę.  Przygotowujemy sos.  Czosnek, cebulę i marchew obieramy. Czosnek drobno siekamy, cebulę kroimy w krążki,  a marchewkę w dużą kostkę. W rondlu rozgrzewamy oliwę, wrzucamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Roladki drobiowe w warzywnym sosie 91

kuchni? - zapytacie... w kuchni roladki drobiowe :-) robi się je dość szybko, a smakują wprost wyśmienicie :-) Jeśli więc macie dość filetów w panierce i wszelkich nuggetsów, to zachęcam Was do przygotowania tej wersji fileta :-) Na pewno Was nie zawiedzie :-)   SKŁADNIKI 3 pojedyncze filety z kurczaka 3 plasterki sera topionego 1 papryka czerwona 1 marchewka 1 cebula 1/2 pęczka

Czary - gary w kuchni
Domowe Paluszki Rybne w Chrupiącej Panierce 246

koperek pietruszka pieprz sól (ewentualnie gotowa przyprawa do ryb) mąka do obtaczania jajko rozbełtane z ok. 2 łyżkami mleka olej do smażenia Domowe Paluszki Rybne w Chrupiącej Panierce - Sposób przygotowania: Filety z ryby kroimy na paski o wielkości  ok. 4 x 12 cm (pamiętajmy, że ryba podczas smażenia "kurczy się"). Następnie każdy kawałek ryby nacieramy niewielka ilością każdej

Słodka Strona

Proponowane wyszukiwania