filet w panierce - 489 przepisów (strona:16/33)

DROBIOWE KĄSKI W CHIPSOWEJ PANIERCE 154

przez panierkę z chipsów, ale od czasu do czasu można zaszaleć i trochę odejść od modelowego, zdrowego żywienia prawda? Panierka jest bardzo smaczna i stanowi fajną alternatywę dla tradycyjnej bułki tartej.  Polecam! Składniki: 500g drobiowego fileta przyprawa do gyrosa sól 2 jajka 2 łyżki mleka 80g chipsów paprykowych (u mnie 1 duża paczka laysów) olej Wykonanie: Filet

Walijskie Pichcenie
Piątkowe Inspiracje - dorsz smażony w panierce 157

naszej kuchni to dorsz smażony w panierce. Najczęściej kupujemy dorsza, bo nie jest nasączony wodą i lodem jak inne ryby, prawie nie ma ości, mięso ma kruche i grube,czasem nieco suche, ale nam to wcale nie przeszkadza. Często z dorsza robię  kotlety rybne , dzisiaj dorsz smażony. Zachęcam! 2 filety z dorsza 2 jajka sól pieprz bułka tarta(...)odstawić na ok. pół godziny do lodówki. Jajka roztrzepać,lekko posolić, bułkę tartą wsypać do miseczki. Filety panierować z każdej strony w jajku i w bułce. Smażyć na mocno rozgrzanym oleju z każdej strony na złoty kolor. Usmażone kawałki ryby, mniam :) Pyszna panierka i jeszcze pyszniejsze wnętrze Nasza propozycja podania - z ziemniakami i surówką z selera naciowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
rybne krokiety z dorsza czyli Bolinho de Bacalhau Fresco 170

świeży sprawdził się znakomicie i wspomnienia letnie przywrócił. Przepis znalazłam tutajskładnikiok 500g  filetów świeżego dorsza2 łyżki oliwy z oliwek extra virginSól i świeżo zmielony czarny pieprz3 duże ziemniaki, obrane i ugotowane (ok 300g)½ cebuli , drobno posiekanej½ szklanki wina Porto 1 ½ szklanki panierki Panko (zastąpiłam zwykłą tartą bułka , dałam 1 szklankę )1 szklanka kolendry, drobno posiekanej1 łyżeczka gałki

Stare Gary
Dorsz w panko 125

formie dużych chropowatych płatków, które poprzez swoją fakturę sprawiają, że jest ona delikatniejsza i znacznie dłużej pozostaje chrupiąca, niż typowa panierka z bułki tartej. Jest doskonała do smażenia w głębokim oleju. Tym razem wykorzystałam ją do przygotowania filetów z dorsza. I tak jak myślałam ryba wyszła delikatna w środku a chrupiąca na zewnątrz. Pycha. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce 128

Dorsz w aromatycznej ziołowej panierce. Pachnie obłędnie już podczas smażenia dzięki ziołom od Skworcu . Danie proste a bardzo smaczne :) Składniki: 3 filety dorsza (może być inna ryba) 3/4 szklanki bułki tartej 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki Bazylii Suszonej od Skworcu 2 łyżki Oregano Premium od Skworcu 1 jajko sól pieprz olej do smażenia Sposób przygotowania: Filety dorsza rozmrażamy

Na Ciasteczkowych Papierach
kurczaczkowe kęski 96

filecik z kurczaka w panierce jak na naleśniki , na słono - podawany z sosem  a oto przepis: podam na porcje dla dwoje * filet z kurczaka * 3/4 szklanki mleka * 3/4 szklanki mąki * 1 jajko * sól, pieprz * zioła prowansalskie (jeśli ktoś lubi , to tak 1 łyżeczka ) Fileta myjemy, osuszamy i kroimy na takie

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Łosoś pieczony z migdałami. 171

Zapraszam na uczte - w roli głównej łosoś z panierką z płatków migdałowych . Do tego młode ziemniaczki z masełkiem i koperkiem - Palce Lizać ! Składniki ( 3 porcje ) : filet z łososia - 3szt. płatki migdałowe. jogurt naturalny gęsty lub kwaśna śmietana - 3 łyżki. cytryna - 1szt. sól , pieprz - do smaku. Sposób przyrządzenia : Filety z łososia dokładnie myjemy , osuszamy ręcznikiem papierowym. Cytrynę dokładnie szorujemy

Bazylia kontra Rozmaryn
Tołpyga w tymianku 139

Pyszna rybka doprawiona tymiankiem i solą prowansalską w chrupiącej panierce z bułki tartej. Do rybki polecam smażone ziemniaczki i surówkę z białej kapusty.składniki:600 g filetów tołpygitymianek Kamissól prowansalska Kamis1-2 jajkabułka tarta do panierowaniaolej do smażeniaFilety ryby pokroić na mniejsze kawałki. Następnie kawałki ryby oprószyć tymiankiem i solą. Jajko roztrzepać widelcem. Kawałki ryby panierować w jajku

Monia miesza i gotuje
Pieczone nuggetsy z kurczaka 181

porcje kurczaczka. Kąski  z kurczaka, obtoczone w złocistej panierce, do tego frytki, tłusty sos ...czyli miliony kalorii. A gdyby tak odchudzić danie i zrobić je w domu ? Nuggetsy można upiec w piekarniku, razem z ziemniaczkami i podać z lekkim sosem jogurtowym. Zdrowo i pysznie - zapewniam. Składniki: 1 filet z kurczaka łyżeczka przyprawy do kurczaka ( klasycznej/złocistej ) 1 szklanka(...)tartej 2 jajka 2 łyżki oleju Wykonanie: Mięso umyć i dobrze osuszyć. Pokroić filet w nieduże kawałki. Płatki kukurydziane pognieść i wymieszać z bułką tartą. Jajko wybić do głębokiego talerza, dodać olej i rozbełtać. Kawałki mięsa z kurczaka maczać a jajku i obtaczać w panierce. Jeśli lubicie dużo panierki, czynność wykonać dwa razy. Tak przygotowane mięso układać na blasze

kolorowotorcikowo
Ryba w warzywach 137

kwaśny. Ryby wypłukałem pod bieżącą wodą , osuszyłem papierowym ręcznikiem. Skropiłem sokiem z cytryny, przykryłem i wstawiłem do lodówki. Przygotowałem panierkę : rozmąciłem jajko z zimnym mlekiem, na drugi talerz wysypałem mąkę. Na patelnię wlałem olej, rozgrzałem. Wyjąłem z lodówki filety , osuszyłem , oprószyłem solą i mąką. Każdy kawałek obtoczyłem w jajku , a potem w mące , kładłem na dobrze rozgrzany tłuszcz

R'n'G Kitchen
Kurczak w sosie słodko-kwaśnym 175

rewelacyjny sos słodko-kwaśny! Składniki na 2 porcje: • duży filet z kurczaka • 1 woreczek ryżu jaśminowego Marynata do kurczaka • 2 plastry świeżego imbiru w kostkę • 2 ząbki czosnku w kostkę • 2 łyżki sosu sojowego • sok z 1/2 cytryny • sól, pieprz Panierka do kurczaka • 3 łyżki płaskie mąki kukurydzianej • 1 jajko Sos słodko

To co kocham
Najprostszy na świecie dorsz w panierce 219

Ryba w 30 minut :) W 20? :) Najzwyklejsza, bez żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek pieprz ziołowy  sól olej rzepakowy do smażenia Na panierkę: 1 jajko mąka bułka tarta Rybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie, na środku, wzdłuż dorsza, przesunąć palcem w miejscu

Szczęśliwa kuchnia
Rybka w panierce 130

Rybka w chrupiącej panierce jak schabowy..kiedyś już robiłam rybki w podobny sposób i  wpisy są na blogu, ale tym razem filety rybne moczyłam w mleku... filety z ryby mleko sok z cytryny sól,pieprz  mąka bułka tarta jajka sól, wegeta Filety ryby pokroić na kawałki i włożyć do mleka, moczyć około 20 minut. Wyjąć

Moje domowe kucharzenie
Najprostszy na świecie dorsz w panierce 224

Ryba w 30 minut :) W 20? :) Najzwyklejsza, bez żadnych udziwnień. Najprostsza na świecie! Składniki: 1 filet z dorsza 2-3 łyżki soku z cytryny tymianek pieprz ziołowy  sól olej rzepakowy do smażenia Na panierkę: 1 jajko mąka bułka tarta Rybę po rozmrożeniu umyć i bardzo dokładnie(!) osuszyć ręcznikiem papierowym Następnie, na środku, wzdłuż dorsza, przesunąć palcem w miejscu

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur 140

Filety z kurczaka to chyba u mnie najbardziej pospolite mięso. Robi się je szybko i na wiele sposobów. Najczęściej jemy w postaci kotletów, niekoniecznie w panierce, lub pokrojone w kostkę i podsmażone z cebulą, czasem w sosie jogurtowym. Dziś jednak podaje kurczaka w bardziej eleganckiej i wytrawnej formie, w postaci roladek z kasztanami, żurawiną i serek lazur. Ciekawy smak(...)odrobina wytrawnego wina. Polecam te proste roladki, gdyż nadają się również na odświętne dania na specjalne okazje. Roladki z kurczaka z kasztanami, żurawiną i serem lazur SKŁADNIKI: 2 filety z kurczaka 4 upieczone kasztany bez skórki 2 łyżki suszonej żurawiny listki świeżej mięty sól 40 g sera pleśniowego lazur olej do smażenia 100 ml białego wytrawnego wina Filety

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki