Bardzo lubię tę wersje podania mięsa drobiowego. Polecam Składniki: 40 dag filetów drobiowych, 1 czerstwa bułka, ½ szklanki mleka, 8 dag masła, 1 jajko, 1 żółtko jaja, 5 dag śmietany, sól do smaku, pieprz do smaku, bułka tarta do panierki, olej do smażenia. Wykonanie: Bułkę namoczyć w mleku i odcisnąć. Mięso zmielić, dodać bułkę, żółtko, śmietanę, 3 dag masła i przyprawy
Tradycyjna Kuchnialubi" chrupiącą panierkę a ja lubię łososia w takiej formie. ;-) Tym razem upiekłam go w panierce z płatków migdałowych. Efekt był adekwatny do oczekiwanego, łosoś wyszedł pyszny, soczysty a płatki migdałowe zrumieniły się w piekarniku i zyskały przyjemnego, orzechowego aromatu. 1 duży filet z łososia 3 łyżki płatków migdałowych, u mnie od Piątnica 2 łyżki kwaśnej śmietany 1/2 cytryny
Szefowa kuchnimnie papryka czerwona mielona , przyprawa kebab , przyprawa do kurczaka po staropolsku * sól , pieprz Przygotowanie : Filety kroimy na mniejsze kawałki. Przekładamy do miski , wbijamy jajko. Dodajemy wszystkie przyprawy oraz obie mąki. Wlewamy olej i mieszamy dokładnie żeby na każdym kawałku kurczaka była panierka. Panierka jest mokra , ale taka powinna być. Smażymy kurczaka krótko z obu stron. Odkładamy na papierowy ręcznik
Magiczne Życie Martyryby jest pyszne i rozpływa się w ustach. Jeśli chodzi o piwną panierkę proponuję wybrać lepsze piwo – kwestia gustu jakie konkretnie. Pieczony sandacz to przepis, który składa się z zaledwie kilku podstawowych składników, a jednak świetnie nadaje się na wykwitną kolację. Składniki Ilość porcji: 2 Filet z sandacza – 2 szt. ( około 300 g ) Bataty(...)świeży rozmaryn. Obok ryby wysyp frytki z batata, skrop oliwą z oliwek i dopraw solą, pieprzem. Rozgrzej piekarnik do 240 stopni i piecz wszystko około 30 minut, aż panierka piwna zrobi się chrupiąca, a bataty się zarumienią. Smacznego! Wartości odżywcze: Energia: 926,5 kcal Białko: 68,6 g Tłuszcze: 32,7 g Węglowodany: 88,9 g Wartości odżywcze 1 porcji
ale Pysznierównież świetnie sprawdza się jako przystawka podana z różnymi sosami. Składniki: 3 pojedyncze filety z kurczaka 4 szklanki wody 2 ząbki czosnku 2 kostki drobiowe 3 szklanki mąki 25 dag żółtego sera 2 jajka sól i pieprz do smaku bułka tarta do panierki tłuszcz do głębokiego smażenia Wykonanie: Wodę wlać do garnka, rozpuścić kostki drobiowe, dodać posiekany czosnek, sól
Tradycyjna KuchniaInaczej, ciekawie, ale nadal smacznie :) Jeśli znudziła się Wam tradycyjna panierka to koniecznie musicie spróbować zastąpić ją sezamem. Nie tylko zmienia wizualna część naszego dania, ale też dodaje ciekawego posmaku i niezwykłej chrupkości. Zapraszam! Indyk curry w sezamie. Składniki: filet z indyka sezam ok 2 szklanki jajko 2 łyżki mleka łyżeczka curry sól, pieprz olej do smażenia Przygotowanie
Tagebuch po polskudokładnie papierowym ręcznikiem a następnie układamy na talerzu z mąką. Wciskamy rybę lekko w panierkę, tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki. Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy i układamy filety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry). Obsmażamy rybę
Miód i pieprzzaskakuje domowników, jak ryba bez panierki, hehe żartuję. Ale chyba coś w tym jest, bo już kilka razy robiłam łososia tym sposobem i za każdym razem słyszałam głosy zachwytu (chwilo trwaj:) SKŁADNIKI na 4 filety łosoś (użyłam 400g) 3-4 łyżki sosu sojowego 1-2 łyżki sosu ostrygowego (opcjonalnie) 2-3 łyżki miodu 1/2 łyżki startego imbiru
ZofianaLekka pieczna rybka podana z kaszą jęczmienną, fasolką szparagową i sosem miodowo-musztardowym. Szybki obiad, przyrządzony bez większego wysiłku, uwielbiam :) 400 g filetów z morszczuka jajko łyżka mąki owsianej bg szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki słodkiej papryki szczypta czosnku suszonego 1/4 łyżeczki suszonej pietruszki 0/5 łyżeczki skórki z cytryny 0/5 łyżeczki skórki z limonki szczypta kminu rzymskiego łyżeczka(...)musztardy dijon łyżka płynnego miodu (użyłam miodu z maliny leśnej) opcjonalnie cząstki cytryny Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Jajko roztrzepujemy z mąką i przyprawami. Rozmrożoną rybę obtaczamy w powstałej panierce i przekładamy na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy w 180 stopniach około 15-20 minut. W tym czasie gotujemy kaszę oraz fasolkę. Musztardę dokładnie mieszamy z miodem. Upieczoną rybę
Mienta blogpaski. Podawałam z sosem czosnkowym. Składniki: 6 pszennych tortilii 300 g kurczaka (filet z udka lub piersi) papryka żółta, zielona pomidory ogórek świeży roszponka ulubione przyprawy do kurczaka oliwa Wykonanie: Kurczaka pokroić w paski, doprawić ulubionymi przyprawami i usmażyć (kawałki obtoczyłam w panierce). Warzywa oczyścić i pokroić w paski. Tortillę podgrzać przez chwilę na suchej patelni. Na placku
zadanie-gotowanieprzepis na fantastyczne Piersi z kurczaka w ostrej kokosowo-migdałowej panierce. Do tego kuskus , świeże, soczyste pomidorki koktajlowe i fantastyczny obiad mamy gotowy! Koniecznie wypróbujcie! Ps. w taki sam sposób można przygotować udka z kurczaka – również polecam! SKŁADNIKI: ( 2 porcje ) * filet z kurczaka – 2 szt * posiekane migdały – 30 g * wiórki kokosowe – 30 g * cebula
Ostra na Słodkopapierowym ręcznikiem, a następnie układamy na talerzu z mąką, wciskając ją lekko w panierkę tak aby w całości dokładnie pokryła ją warstwa mąki. Na patelnię wlewamy olej, najlepiej rzepakowy (na patelni powinna znajdować się pół centymetrowa warstwa), mocno go podgrzewamy, a następnie układamy filety,( zawsze zaczynając od smażenia fileta od strony skóry)obsmażając je z obu stron
Miód i pieprzprzepis. Smakosze rybnych przysmaków z pewnością będą usatysfakcjonowani:) Fishcakes - kotlety rybne z sosem majonezowo – kaparowym Składniki na kotlety: · 500 dkg filetów ulubionej ryby · 1 kg ziemniaków · 2 łyżki posiekanej natki pietruszki(...)jajka · sól i pieprz · mąka i bułka tarta (do panierki) · oliwa z oliwek do smażenia Składniki na sos kaparowy · 1 szklanka majonezu · 6 łyżek
Apetyt na więcej - jadłodajnia dla duszy i ciałaoczkach parmezanu przyprawy: grubo mielony pieprz, vegeta, przyprawa do drobiu WYKONANIE: każdy pojedynczy filet rozcinamy na pół i cienko rozbijamy, posypujemy przyprawami, smarujemy masłem, na każdym płacie układamy starte na grubych oczkach ogórki, paski mozzarelli, posypujemy szczypiorkiem, porem, zawijamy boki i formujemy roladki, mieszamy panierkę:bułka, parmezan, płatki, roladki maczamy w w rozkłóconym jajku, obtaczamy panierką i smażymy
Kuchnia BeatyŹródło: Klik *** Składniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka musztardy w proszku Ciasto (panierka z KFC): 2 jajka wiejskie (są dużo większe niż te sklepowe) 100 mleka 3,2 % (może
ClauditteMissCookingSkładniki na stripsy jak z KFC: 1 duży filet z kurczaka 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu czerwonego 1/2 łyżeczki mielonego chili 1 łyżeczka mielonej papryki słodkiej 1 łyżeczka mielonego imbiru 1 łyżeczka musztardy w proszku Ciasto (panierka z KFC): 2 jajka wiejskie (są dużo większe niż te sklepowe) 100 mleka 3,2 % (może być dowolne mleko
ClauditteMissCookingnaleśnikowe. Oto efekt! Ryba w cieście naleśnikowym jest bardziej soczysta niż smażona w panierce. Spróbuj! Ja podałam ją z ziemniaczkami, które ugotowałam z marchewką i razem z nią potłukłam. Mniam :) Składniki na 3 porcje: 3-4 łyżki startego żółtego sera (najlepiej na drobnych oczkach) 3 filety z morszczuka świeże lub rozmrożone szklanka 200 ml ciasta naleśnikowego przyprawy: sól ziołowa
Anioszek w kuchniObiad z rybą, to nie musi być tylko ryba gotowana, czy smażona w panierce. Wszechstronność jej zastosowań ogranicza jedynie nasza wyobraźnia. Jednym z pomysłów, którym chciałbym się podzielić jest ryba z makaronem czosnkowym i bukietem warzyw. Plusem jest szybkość przygotowania i fantastyczny smak. Składniki: 4 filety rybne (polecam tilapię lub mirunę) 2 łyżki sosu sojowego 2 ząbki czosnku
Jacob Tastesmarynowana - ser koryciński (u mnie "Swojski" Czesławy Zarzeckiej z czosnkiem i pieprzem kolorowym) panierka: - jajko - sól, pieprz, suszona bazylia - bułka tarta dodatki: - kasza kuskus - sos pomidorowy lub paprykowy (u mnie słodko-pikantny sos chilli Tao-Tao) - ogórki konserwowe - olej rzepakowy do smażenia Przygotowanie: Filety z kurczaka rozbijam. Na każdym kawałku układam ser koryciński oraz paprykę marynowaną pociętą
Kuchnia co dniateraz najbardziej. Ale taką samą rybę zjadł i S, więc wcale ta cała panierka nigdy nie była nam potrzebna. Ja dałam sporo cytryny i koperku, ale takie smaki lubię. Wy pokombinujcie co Wam smakuje najlepiej i tak też przyprawcie swoje danie. Smacznego! Składniki :* po jednym filecie z ulubione ryby - u mnie był morszczuk* kilka plasterków cytryny* łyżeczka oleju lnianego
Magiczne Życie Marty