filet w panierce - 489 przepisów (strona:26/33)

Ryba w sosie słodko kwaśnym 150

domowy. Idealnie pasuję do ryżu. Świetny pomysł na obiad. Polecam spróbować. Warto poszaleć i coś ala rybę po grecku zrobić z tego przepisu na wigilijną kolację. Składniki : * 4-5 filetów z dorsza * jajko * bułka tarta * sok z cytryny * sól , pieprz     Sos słodko kwaśny : * duża cebula * 2 łyżki oleju rzepakowego  * papryka zielona , czerwona * mała marchewka * kostki ananasa(...)kawałki marchewki i papryki. Ryba : Rybę oprószyć solą i pieprzem , skropić sokiem z cytryny. Panierować w jajku i bułce tartej. Smażyć na złoty kolor. Można rybę także grillować bez panierki. Wyłożyć rybę na talerz , polać gorącym sosem słodko kwaśnym

Magiczne Życie Marty
Gotowanie z Okrasą. 327

Chorizo i serem Manchago jednak nie byłam specjalnie zadowolona. Również robiłam faszerowane papryki wg. Okrasy, tutaj smakowało już lepiej. Dzisiaj wybór padł na Okrasę i wypróbowanie piersi w panierce serowej z pesto. Efekty przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Wyszło rewelacyjnie! Mogłabym jeść sam makaron z pesto no coś cudownego! Składniki: 250g spaghetti (ja użyłam linguine) 800 g piersi z kurczaka 125g(...)płatków owsianych, czy 125g rukoli! Tak więc nie bójcie się gotować na oko.Gotujemy makaron al dente w osolonej wodzie.Myjemy piersi z kurczaka i osuszamy. Odkrawamy polędwiczki. Filety rozcinamy na skos tak aby powstały 3 kawałki.Odcedzamy makaron (zostawiamy trochę wody z gotowania z oddzielnym pojemniczku) i podlewamy oliwą z oliwek.Doprawiamy solą i pieprzem kawałki kurczaka. Na talerz wbijamy

Brzuszki Łakomczuszki
Pieczone stripsy w jogurtowej marynacie a'la KFC. 398

Chyba każdy szukał kiedyś sekretnej receptury na panierkę do kurczaków z KFC :) Niestety jest ona tak pilnie strzeżona, że tylko nieliczni znają jej sekret :) Ja mam swoją domową recepturę na pyszne kruche i soczyste stripsy, które oprócz fantastycznego smaku mają jeszcze jedną zaletę - dzięki temu, że są pieczone nie wciagjaą tłuszczu jak te smażone w głębokim oleju. Są bardzo proste(...)łyżki ketchupu 1 łyżeczka tabasco 1 łyżeczka sosu worchestershire 1/2 ząbka czosnku 1 łyżeczka świeżozmielonego pieprzu lub pieprzu cayenne SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Pierś przekroić na dwa pojedyńcze filety. Każdy filet przekroić po długości tak aby uzyskać dwa cienkie duże płaty. Każdy płat podzielić na 3-4 mniejsze kawałki. To samo zrobić z drugim filetem. 2. Kawałki kurczaka umieścić

DefinicjaSmaku
Drobiowy kotlet po parysku 210

sposobem przygotowania kotleta po parysku. U mnie jest to kotlet z piersi kurczaka, bo taki właśnie bardziej nam smakuje ale również dobrze możecie przygotować go ze schabu. Przyjemnie chrupiąca panierka z soczystym wnętrzem. 16.00 Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband(...)ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 2 pojedyncze filety z kurczaka 4 jajka mąka pszenna świeżo mielony czarny pieprz sól lub vegetta w zależności czego używamy, może też   być przyprawa do kurczaka duża szczypta granulowanego czosnku

W garach u Gosi
Stripsy z kurczaka 246

wiem, nie jadłam, nie mam porównania :) Tak czy owak mięsko nam smakowało. Do tego jakiś sosik, frytki, surówka i mamy fast food w domu :) Składniki: 500 g filetów z kurczaka 1 płaska łyżeczka soli 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 1/2 łyżeczki ostrej mielonej papryki 1/4 łyżeczki pieprzu cayenne (lub mniej) Ciasto naleśnikowe: 1 jajko 1/2 szklanki mąki 1/3 szklanki mleka(...)mące, a następnie smażyć ze wszystkich stron. Mięso powinno być zanurzone w tłuszczu podczas smażenia. 5. Gotowe stripsy powinny być mięciutkie i soczyste w środku i mieć chrupiącą panierkę. 6. Podawać wedle smaku z frytkami lub pieczonymi ziemniakami, surówką i sosem, np. czosnkowym . Smacznego!!! Źródło: Przy kuchennym stole

Kuchnia domowa Ani
Chińska Improwizacja- Kurczak w cieście 143

gotowy sos firmy Blue Dragon....i muszę powiedzieć szczerze że był przepyszny...zapewne gotowe sosy maja tyle samo zwolenników co przeciwników ale ten naprawdę był nieziemski...nawet na zimno ;)Panierka: jak ciasto naleśnikowe z tym że musi być dużo gęstsze i doprawione mieszanka ulubionych przypraw, zapewne każdy zna przepis na naleśniki a jeśli nie to odsyłam tu..ciasto na nalesniki(...)woku i wszystko razem do woku i mieszamy z uduszonym wcześniej farszem...Dodajemy sos Blue Dragon i pod koniec smażenia sos słodko- ostryPiersi kroimy w mniejsze i cieńsze filety...maczamy w cieście i smażymy na rozgrzanym tłuszczu...Kładziemy na ręczniku papierowym w celu odsączenia nadmiaru oleju...I.....Smacznego

NaKońcuJęzyka
Shoarma drobiowa z trzema sosami 829

Shoarma drobiowa...Złociste, białe i soczyste mięso z kurczaka.Aromatyczna mieszanka przypraw.A całość dopełniona trzema sosami.Niebo w gębie!Składniki:Mięso:2 filety z kurczaka;Przyprawa do shoarmy (około 25 g);Olej do smażenia.Sos czosnkowy:4 łyżki jogurtu greckiego lub kwaśnej, gęstej śmietany o zawartości tłuszczu 18 %;2 łyżki majonezu;2 płaskie łyżeczki czosnku granulowanego lub 2 małe ząbki czosnku(...)shoarmy i wstawić do lodówki na kilka godzin.Po upływie tego czasu mięso smażyć na rozgrzanym na patelni oleju na złocisty kolor.Mięso podawać z ziemniakami/frytkami/chrupiącymi ziemniaczkami w panierce z kaszy manny/ryżem i surówkami (u mnie z surówką z młodej kapusty).Sosy:Składniki poszczególnych sosów dokładnie ze sobą wymieszać.Wstawić do lodówki, i trzymać

Gospodyni Miejska
Szparagi clasico z halibutem fantastico 118

czasie marketów, tylko poszukać targowiska lub warzywniaka koło domu. Składniki: szparagi zielone 125 g masła 3-4 żółtka sok z 1/2 cytryny sól, świeżo mielony pieprz kolorowy filet z halibuta płatki migdałów kandyzowane owoce tropikalne ziarna czarnego sezamu sok z cytryny do skropienia ryby Przygotowanie: Szparagi gotujemy tak, jak to widać na zdjęciu poniżej. Główki powinny wystawać ponad poziom(...)halibuta. Rybę należy osuszyć ręcznikiem i posolić przynajmniej z godzinę przed przyrządzaniem. Sól musi mieć czas by zadziałać higroskopijnie. Następnie Hońka umyśliła sobie, że można by zaszaleć z "panierką". Zatem pokroiła kandyzowane owoce tropikalne (papaja, ananas, mango) i dodała do pokruszonych migdałów w płatkach i ziaren czarnego sezamu (bo taki miała, ale tu uwaga - biały sprawdzi się lepiej

Karczma Honorietty
KURCZAK MEGA CHRUPIĄCY I SOCZYSTY – na ostro! 232

A dziś mam dla Was przepis na kurczaka – takiego mega soczystego i mega chrupiącego! Jeszcze bardziej niż tego z KFC , którego tak polubiliście! Mięso zamarynowane

Ostra na Słodko
Sola po grecku 126

wiele osób przygotowuje je na Wigilię. Ja, osobiście je uwielbiam i bardzo polecam, bo nie nazwa mnie przekonuje do konsumpcji, ale to co mam na talerzu. Składniki: 1 kg filetów ryby ( u mnie sola) 2 średnie marchewki 1  pietruszka 1 mały seler  2 cebule  150 g koncentratu pomidorowego, 5 ziarenek ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 goździki(...)smażenie ryby. Do miseczki wybić jajka i dokładnie roztrzepać. Do drugiej miseczki wsypać mąkę. Rybę pokroić na kawałki.Obtoczyć delikatnie mące, jajku a następie ponownie w mące. Dzięki takiej panierce, ryba się nie rozpadnie, a sama panierka wcale nie jest gruba. Do miski układamy warstwę upieczonej ryby, polewamy sosem.Tak postępujemy z kolejnymi warstwami, pamiętając, że na wierzchu powinien znaleźć się

Gosia gotuje
Coxinha de galinha, czyli brazylijskie pierożki z kurczakiem 155

kremowego serka (np. Philadeplhia, Tosca) bułka tarta do panierowania tłuszcz do smażenia (olej, smalec) przyprawy: papryka słodka, ostra (brak na zdjęciu) Wykonanie: Cebulę i czosnek posiekałam. Do garnka włożyłam filety, masło, cebulę i czosnek. Dodałam zamrożone kostki bulionowe, przyprawiłam solą i pieprzem. Całość zalałam 1 litrem zimnej wody. Wstawiłam do gotowania na średnim ogniu. Zdjęłam z gazu kiedy mięso(...)farsz mięsny. Brzegi pierożków zlepiłam. W dłoniach  ukształtowałam z nich podłużne wrzeciona przypominające podudzia kurczaka. Przynajmniej się starałam, żeby był taki kształt...  Pierożki ułożyłam na ściereczce. Przygotowałam panierkę. W jednej miseczce ubiłam lekko dwa białka, do drugiej wsypałam bułkę tartą. Każdy pierożek umoczyłam najpierw w białku a następnie obtoczyłam w tartej bułce. Gotowe odkładałam na tacę. Na dużej

Kuchnia u Krysi
Filet z dorsza w sosie cytrynowym z purée z zielonego groszku i karmelizowaną marchewką 245

wyzwanie, bo to już nie tylko ładne zdjęcia i przepis zamieszczony w sieci, ale przede wszystkim to co najważniejsze: smak! Serdecznie zapraszamy :)SKŁADNIKI:Dla 3 osób.Dorsz:3 świeże filety z dorsza (ok. 200 g każdy)sól, pieprz do smakuSos cytrynowy:100 ml białego wytrawnego wina1 cytryna50 ml śmietanki 30%sól, pieprz do smakuPurée z zielonego groszku(...)wina. Następnie dodajemy śmietankę, doprawiamy solą i pieprzem, chwilę gotujemy, aby sos lekko zgęstniał. Dorsz:Dorsza przygotowujemy wg uznania. Ja smażyłam na patelni, na niewielkiej ilości oleju, bez panierki, tylko lekko oprószonego solą i pieprzem. Możecie również ugotować go na parze lub upiec w folii aluminiowej (błyszczącą stroną na zewnątrz) w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15 minut.Dorsza

W kuchni Katie
Kotleciki z dorsza 210

sałatę rzymską w którą można było zawijać krokieciki niczym rybne hot-dogi. Mama zazwyczaj robiła do nich colesława lub surówkę z białej kapusty. Kotleciki z dorsza: ok. 350 g filetów z dorsza (można też użyć innej białej ryby) ok. 300 g ziemniaków (ok. 2-3 sztuki) 1 mały pęczek koperku (lub natki pietruszki) 1 jajko 2 ząbki czosnku 2 cebule(...)rybę warto schować na godzinę do lodówki – krokiety lepiej się będą formowały (jeśli robicie kotleciki w zimę wystarczy wystawić jeszcze gorące na balkon). W tym czasie przygotowujemy panierkę. Do połowy szklanki bułki tartej wyciskamy ząbek czosnku i trzemy na drobnej tarce żółtą skórkę z przelanej wrzątkiem cytryny. Dodajemy pół pęczka posiekanego koperku. Rozcieramy całość palcami

Poezja smaku
DIETETYCZNE KULKI RYBNO-OLIWKOWE Z PSTRĄGA. /bezglutenowe. 185

samym sięgnąć po odrobinę "inności". :) No, to teraz możemy spokojnie na ząb wrzucić pstrąga w asyście oliwek. Szybko, smacznie, zdrowo, bezglutenowo, dietetycznie, a INACZEJ! :) SKŁADNIKI: - pstrąg łososiowy, filety, - oliwki czarne, pół słoiczka, - cebula. 2 czerwone - jajko, 2 kurze lub 4 przepiórcze, - szpinak świeży w liściach, garść. - granulat tapiokowy, 2 łyżki, - pieprz czarny, - pieprz Cayenne,  - domowa przyprawa typu vegeta(...)majeranek. Genialne, bardzo aromatyczne połączenia ziół, które zmieniają potrawę w coś niezwykłego. Kupisz je tutaj: KLIK .  Kuleczki wychodzą bardzo smaczne. Rybka jest delikatna, oliwki pozostawiają leciutki posmak a panierka dodaje charakteru. Przygotowanie potrawy/przekąski (jak zwał tak zwał i jak ją "wykorzystywał" tak wykorzystywał) zajmuje naprawdę niewiele czasu. Nie wysilamy się zbytnio (ani fizycznie, ani umysłowo, ani czasowo

Wypisz Wymaluj
Kotleciki z dorsza w wersji fit 176

Dorsz to ryba, którą pewnie chętnie zajadasz się podczas wakacji nad Bałtykiem. Smażony filet z frytkami to dla niektórych smak wakacyjnej beztroski. W zaciszu własnej kuchni też możesz przygotować pyszne danie z dorszem w roli głównej. Wcale nie musisz trzymać się rutyny i wrzucać na patelnię całe kawałki ryby. Co powiesz na przepyszne i do tego bardzo zdrowe kotleciki(...)cukinii lub ziemniaków, czyli coś dla wielbicieli tradycyjnej kuchni. Do masy dodaj jedną lub dwie łyżki stołowe startego żółtego sera – wówczas każdy kęs będzie jeszcze bardziej apetyczny! Zioła, przyprawy, panierka – jak podkreślić smak kotlecików? Żeby danie było bardziej wyraziste w smaku i aromatyczne, koniecznie dodaj podsmażoną na odrobinie oleju lub masła klarowanego cebulę i czosnek. Ponadto zioła, bo bez nich

Tradycyjna Kuchnia

Proponowane wyszukiwania