smacznie wypadł po usmażeniu i duszeniu go na ogniu. Zachował swoją jędrność a potrawie oddał swój specyficzny smak. 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 puszka czerwonej fasolki 2 marchewki 2 cebule 2 szklanki rosołu 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego 1 łyżka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 2 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżki oliwy
Jadło i czytadłobardzo wiemy czym ich ugościć. Sałatka smaczna mimo, że składa się tylko z czterech składników. Świetnie pasuje do pieczonego drobiu czy różnych wędlin. Polecam :) Składniki - puszka czerwonej fasolki - puszka kukurydzy - słoiczek selera konserwowego - ananas z puszki 4 plastry - majonez, biały pieprz Wykonanie Fasolkę, kukurydzę i seler odsączam z zalewy, plastry ananasa kroję w kosteczkę. Dodaję ok. 3 łyżki majonezu
Kuchnia z widokiem na ogródprzygotowaniu zupa. Doskonała na jesienno - zimowe obiady jednodaniowe. Syta, pożywna i rozgrzewająca. Polecam :) Składniki - 6 dużych ziemniaków - 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, cebula, 2 ząbki czosnku - puszka czerwonej fasolki - 10-15 dkg. wędzonego boczku - 30 dkg dobrej cienkiej kiełbasy - sól, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek,kminek mielony, domowa wegeta - łyżka masła - łyżka mąki Wykonanie Obrane ziemniaki kroję
Kuchnia z widokiem na ogródcoś podobnego. afrykańskie smaki składniki na 4 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 papryki (żółta i czerwona) mleczko kokosowe 200 ml puszka czerwonej fasolki 1 łyżeczka chili sok z połowy cytryny sól, pieprz 2 łyżki startego imbiru 3 ząbki czosnku 3 woreczki ryżu Jako dodatek proponuję zapiekane banany.Tradycyjnie w kuchni afrykańskiej używane
noteskulinarnyfigawarzywo w każdej postaci Składniki na 4-5 porcji : 2 średnie cebule 3 duże cukinie 3 cz erwone papryki 2 białe papryki 6 dużych pieczarek pół puszki czerwonej fasolki pół puszki kukurydzy 700 g passaty pomidorowej przyprawy: 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich 6 drobno posiekanych listków bazylii 3 łyżki słodkiego sosu chili Kroimy
noteskulinarnyfigabakłażan 1 cukinia 1 duża cebula czosnkowa 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka świeżo zmielonej mieszanki garam masala (seria z Lidla deLuxe) 1 puszka pomidorów 1/2 puszki czerwonej fasolki 100 ml soku z pomidorów z odrobiną tabasco 3 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżka uniwersalnej przyprawy do potraw pieprz świeżo mielony 1 czubata łyżka świeżo utartego imbiru Przygotowanie
ClauditteMissCookingMałe czerwone fasolki pochodzą z kuchni wschodniej, mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, w Polsce jeszcze mało znane i mało doceniane...jeśli macie ochotę ich spróbować to zajrzyjcie do sklepu skworcu.com.pl Składnik na sałatkę: 250 dag fasoli adżuki puszka groszku konserwowego 1/2 kg pieczarek por 2 kwaskowate jabłka jogurt naturalny lub śmietana 2-3 łyżki majonezu sól pieprz
Apetyczna babeczkarybkę a dokładniej bardzo szybka sałatkę śledziową z buraczkami... Składniki: 3 buraki marynowane 1 łyżka ziaren słonecznika 2 płaty śledziowe Matyjas 2 łyżki majonezu pieprz 1/2 puszki fasolki czerwonej zielona część pora 2 jajka Buraczki ścieramy na tartce o grubych oczkach mieszamy z ziarnami słonecznika doprawiamy do smaku, jajka, por kroimy na drobne kawałki. Śledzie moczymy w wodzie
NaKońcuJęzykajedność...;*Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzykaRyż powinien być sypki, a ziarenka nie sklejać się. Paprykę myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z cebulą. Do miski wrzucamy odsączony groszek i czerwoną fasolkę, tuńczyka w sosie, paprykę oraz cebulę. Następnie dodajemy nieco ostudzony ryż, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Zanim zaczniemy pałaszować naszą sałatkę warto odstawić ją na pół godziny
Kolizje Smakówtortilli (u mnie z dodatkiem chilli) 500 g mięsa mielonego 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka 1 papryczka chilli (lub odrobina tabasco/chilli w proszku) puszka czerwonej fasolki 5 łyżek przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) świeże zioła: u mnie po łyżce posiekanego oregano i cząbru sól, świeżo mielony pieprz do smaku olej do podsmażenia cebulki Przygotowanie: Cebulę pokrój
Ze smakiem i z pasjączosnek wraz z przyprawami (chilli, oregano, kmin rzymski) Dokładamy paprykę pokrojona w kostkę i mięso oraz pomidory z puszki. Dusimy około 20 minut. Dodajemy odsączoną kukurydze i czerwoną fasolkę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też odrobinę cukru. By uzyskać więcej sosu podlewamy nasz chilli odrobiną ciepłej wody i gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z ryżem
Przysmaki Karolkicarne ( porcja ok 250 kal )Skladniki 1 duza cebula1 zielona paprika300 gr mielonego miesa z wolowiny400 gr posiekanych pomidorow z puszki2 lyzki koncentratu pomidorowego1 puszka czerwonej fasolki 2 lyzeczki chilli szczypta tabasco Wykonanie1. Posiekac cebule, pokroic w papryke.2. Wrzucic do "nieprzylegajacego do dna " garnka mieso , smazyc na "sucho"- dodajac przyprawy.Dodac cebule, fasolke, pomidory I koncentrat pomidorowy, wymieszac
Smaki EdytyFASOLKĄ MUNG Składniki: 1 szklanka czerwonej soczewicy 1/2 szklanki zielonej soczewicy 1/2 szklanki fasolki mung (jeśli nie ma, można dać 1 szklankę zielonej soczewicy) 3 średnie cukinie (może być dynia) pół opakowania mrożonej fasolki szparagowej (mogą być szparagi) 1 czerwona papryka 1 duża marchewka 2 puszki krojonych pomidorów 1 por 3 duże cebule 4 ząbki czosnku(...)smażenia (weganie używają oleju rzepakowego tłoczonego na zimno) do posypania opcjonalnie: czarnuszka, prażone ziarna dyni lub słonecznika, natka pietruszki, szczypiorek. Przygotowanie: Zieloną soczewicę i fasolkę mung płuczemy i zalewamy na ok pół godz. do namoczenia. Czerwoną soczewicę płuczemy. Wszystkie warzywa myjemy. Cukinię i paprykę kroimy na drobne kawałki. Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o drobnych oczkach. Cebulę
Naturalna Kuchnia