piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) (*) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (**) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam; dodałam groszek) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę
Di gotujeskładniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik selera konserwowego 1 słoik mieszanki groszku z marchewką 1/2 małego słoika cebulki marynowanej 3 jajka majonez sól, pieprz wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kosteczkę lub przy pomocy sitka do jajek. Fasolkę przekładamy na sito i przelewamy zimną wodą. Selera odciskamy z nadmiaru zalewy i siekamy. Cebulkę
Domowy Smak Jedzeniaczosnku 1 papryka czerwona 1 papryka żółta sól, pieprz 1/2 łyżeczki ostrej papryki 2 łyżeczki słodkiej papryki 1/2 łyżeczki zmielonego kuminu 2 łyżki koncentratu pomidorowego 1 puszka czerwonej fasolki wykonanie: Cebulę pokroiłam w piórka i razem z czosnkiem zeszkliłam na niewielkiej ilości oleju. Stopniowo dodawałam zmielone mięso i podsmażałam do lekkiego zrumienienia. Następnie dołożyłam pokrojoną w paski
babka w formieokoło 100 ml wody. Dusić na małym ogniu przez 15 minut. Dodać oczyszczoną i pokrojoną w małą kostkę paprykę. Wrzucić na patelnię i gotować około 5 minut. Odsączyć czerwoną fasolkę i wrzucić na patelnię. Dokładnie wymieszać. Smażyć kolejne 5 minut (nadmiar wody częściowo wchłonął się, a częściowo odparował). Doprawić po raz kolejny, tak aby potrawa otrzymała pożądany przez
Karola gotujezapiekaj przez ok. 40-45 minut w temperaturze ok. 180°C. Posyp zieleniną przed podaniem. W Magicznych jak zwykle bardzo smacznie i zdrowo: leczo, ziemniaki, gulasz warzywny z czerwoną fasolką i jarmużem (świetny wynalazek!), 2 rodzaje surówek i kotlet z ziarnami plus kompot owocowy. Menu zmienia się bardzo często, ale codziennie są zupa dnia i danie główne
Qlinarnie i QlinarnieSKŁADNIKI : 1/2 szklanki makaronu pszenno-kukurydzianego Pesso Wodzisław kilka rzodkiewek 2 ogórki małosolne 3 łyżki czerwonej fasolki z puszki pomidorki koktajlowe 2 jajka na twardo 2 łyżki młodego groszku z puszki liście sałaty, botwinki lub roszponki sól, pieprz do smaku dowolny sos winegret lub jogurtowo- koperkowy
Kulinarne Fantazje Marioliskładników wychodzi dość spora porcja u mnie duża miska. Polecam :)) Składniki: makaron kokardki 2 świeże ogórki szklarniowe jak gruntowe to 4 sztuki ser feta 3 większe pomidory puszka czerwonej fasolki puszka kukurydzy 5 jajek pęczek szczypiorku sól pieprz 2 łyżki majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Makaron gotujemy al'dente. Jajka gotujemy na twardo. Ogórki i pomidory kroimy w kosteczkę
kruche babeczkifajna odskocznia od grilla " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" />" class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Składniki : 1 kg łopatki 1 puszka czerwonej fasolki w sosie pomidorowym 6-8 średnich pieczarek 1/2 główki czosnku 3 duże cebule 6 młodych ziemniaków , średniej wielkości 1 duża marchew 1/2 bulwy selera kawałek wędzonego boczku – najlepiej
Ogrodnik w podróżysuszonych pomidorów z serem corregio od Ole! (szczerze ją polecam - jest genialna!) Nadzienie: 1 op. ulubionego mixu sałat 2/3 słoiczka marynowanej mini kukurydzy od Ole! 1/2 puszki fasolki czerwonej 1 małe op. pomidorków koktajlowych 1 mozzarella opcjonalnie: garść czosnku marynowanego 2 łyżki keczupu 1 łyżka oleju sól, pieprz do smaku 1. Kukurydzę i mozzarellę pokroić. Pomidorki przekroić
Kto ugości moich gości?sałatkę ochota była ;))). Znajdziecie w niej kabanosy, brzoskwinie, oliwki zielone, fasolkę, kukurydzę, groszek, słonecznik i makaron ryżowy. Smakowała fajnie :)) Składniki: kabanosy drobiowe 1 puszka brzoskwiń 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka groszku 1 puszka kukurydzy oliwki zielone makaron ryżowy sól pieprz 2 łyżeczki musztardy miodowej 1 łyżka majonezu 1 łyżka jogurtu naturalnego Oliwki, kabanosy i brzoskwinie kroimy. W międzyczasie
kruche babeczkiSkładniki: 100g szynki konserwowej 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 seler konserwowy 4 jajka 1 mały por 4-5 łyżek majonezu sól pieprz Sposób przygotowania: Jaja ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Kukurydzę, fasolkę konserwową i seler odsączyć z zalewy. Pora umyć i pokroić w pół talarki. Szynkę pokroić w kostkę. Wszystkie składniki połączyć, dodać
Prosto i Smacznie z AnetąPieczonym Jabłkiem i Ryżem lll dzień diety PODWIECZOREK : *************************** - Pieczony Banan - ll dzień diety - Koktajl lll dzień diety Kolacja : ********************* - Sałatka kalafiorowa z Szynką ll dzień diety - Sałatka z Czerwonej fasolki i Tuńczyka lll dzień diety
Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielkiłyżeczka soku z cytryny 2 kromki bułki wroclawskiej lub bagietki 30 g. woda mineralna bez ograniczeń ************************************************ Sałatę opłukać, poszarpać i wymieszać z czerwoną fasolką , z tunczykiem , cebulą pokrojoną w krążki ,pokrojonym w talarki jajkiem ,.Polać oliwą wymieszaną z sokiem z cytryny.Podawac z bułką.Smacznego
Kocurkowe rozmyślania w kuchni AnielkiFasolka czerwona i kasza jaglana to moje nowe odkrycie. Całkiem trafne, zwłaszcza w wersji wytrawnej... Dla przykładu, jako wegańskie mielone. Świetnie spisują się jako zamiennik mięsa, mają zdecydowanie mniej tłuszczu, dostarczają odpowiednią dawkę roślinnego białka i pożądanego przez większość kobiet błonnika. Wybaczcie mi moją chwilową nieobecność. Przygotowania do studniówki zajmują mi większość czasu, w chwilowych, wolnych momentach próbuję zjeść
healthy dreamsmakaronu i włożenia wszystkich składników do naczynia żaroodpornego i wstawienia do piekarnika. Obstawiam 20 - 30 min + czas pieczenia w piekarniku jakieś 30 - 45 min. Zakupy: - paczka makaronu - fasolka czerwona - papryka czerwona - pomidory z puszki - laska kiełbasy - cebula - kostka sera żółtego (250 g) - przecier pomidorowy - przyprawy, sól, pieprz Przygotowanie: Makaron gotuję w osolonej wodzie al dente. Wszystkie składniki
Tanio smacznie i prostołyżki keczupu 5 łyżek majonezu wykonanie: Jajka gotujemy na twardo, obieramy i kroimy w kostkę. Kukurydzę i fasolę odsączamy z zalewy. Do szklanej salaterki wkładamy warstwowo: kukurydzę, keczup, czerwoną fasolkę, połowę majonezu, jajka, drugą połowę majonezu
Domowy Smak Jedzeniamajonezu np. Winiary Przygotowanie : Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie, odcedzamy i studzimy. Następnie makaron przekładamy do miski, dodajemy pokrojone w kostkę: szynkę, ser, pomidora, oraz odcedzoną czerwoną fasolkę i kukurydzę. Sałatkę doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i posiekany szczypiorek, dokładnie mieszamy. Sałatkę przekładamy do szklanych pojemników, przechowujemy w lodówce i podajemy schłodzoną. Smacznego. The post Ekspresowa sałatka
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięlubicie lekko egzotyczne smaki to takie śledzie przypadną Wam do gustu. Jeżeli macie ochotę na inne dania ze śledziami to polecam przygotować sałatkę śledziową z kiwi lub z czerwoną fasolką . Składniki: 250 g solonych śledzi 1 średnia cebula 1 pomarańcza 2 goździki pieprz kolorowy olej Śledzie kilkakrotnie wymoczyć w zimnej wodzie. Odsączyć, osuszyć, przekroić wzdłuż na pół
Ugotować800g piersi z kurczaka (+ olej, słodka papryka w proszku, sól) 2 zupki chińskie (z przyprawami) (*) 1 kapusta pekińska (duża) 2 czerwone papryki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki (pominęłam) Dodatkowo: majonez sól, pieprz Umyte piersi z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć przyprawami i podsmażyć na niewielkiej ilości oleju. Mięso przełożyć do miski (dużej). Kapustę pekińską drobno
Di gotujeśniadanie lub do pracy, jak również na większe spotkania jako przystawka. Polecam bo jest pyszna i wyrazista w smaku. Tak jak lubię :) 2 duże pory (jasne części) puszka czerwonej fasolki mały słoik marynowanych pieczarek 6 jajek 3-4 łyżki majonezu sól świeżo zmielony pieprz Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kostkę. Pora umyć, pokroić w półplasterki. Posolić
Smakołyki Asiidealna na kolację a do tego smakuje znakomicie. Dla wszystkich miłośników lekko ostrzejszych smaków. Składniki: - 1 słoik marynowanych pieczarek - 5 jajek - 1 pomidor - 1/2 puszki groszku - 1/2 puszki fasolki czerwonej - sól i pieprz - 2 łyżeczki musztardy - 4 łyżki majonezu Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Pieczarki odsączamy z zalewy i kroimy w kostkę. Pomidora
Zainspirowana w kuchnipuszki i wlewamy około 1/2 szklanki wody, mieszamy, doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu oraz chili i gotujemy około 40 minut. Pod koniec gotowania wrzucamy odsączoną z zalewy czerwoną fasolkę i kukurydzę i wszystko mieszamy. Danie podajemy z ryżem lub makaronem
Smakowite DaniaSkładniki: czerwona fasolka (1 puszka) sól pieprz ziołowy majeranek Czas przygotowania: 5 min Przygotowanie: Odcedzamy fasolkę. Dodajemy przyprawy. Przy pomocy blendera zamieniamy w jednolitą masę. Pasta świetnie nadaje się do smarowania kanapek
Weganka gotujeSkładniki: czerwona soczewica (1/2 szklanki) pieczarki (15 dag) cebula dymka (1 szt.) czerwona papryka (1/3 szt.) czerwona fasolka (1/3 puszki) krojone pomidory z puszki (1/2 puszki) woda olej garam masala sól pieprz sok wyciśnięty z pomarańczy (1 łyżka) cukier (1/2 łyżeczki) Czas przygotowania: 30 min Liczba porcji: 1 Przygotowanie: Cebulę kroimy na drobne kawałki i smażymy
Weganka gotujeprzygotować w domu o każdej porze roku lub latem na grillu - i właśnie tak smakują najlepiej. Najbardziej wypasiona wersja zawiera kawałeczki kurczaka, paprykę, cebulę, kukurydzę, kolendrę i czerwoną fasolkę oraz ser cheddar, który nam to pięknie połączy. Można także dodać plasterki cukinii. W najprostszej wersji wystarczy kurczak, papryka, cebula i ulubiony żółty ser. Ja jednak lubię
Kulinarne InspiracjeSKŁADNIKI: 500 g mięsa wieprzowego do gulaszu 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 10 ogórków konserwowych- pokroić w kostkę 5 marynowanych papryk 3 puszki pomidorów krojonych 2 duże cebule- posiekać drobno 4 ząbki czosnku- posiekać drobno 4 listki laurowe 1 łyżeczka curry 4 ziarenka ziela angielskiego 3 ziarenka jałowca sól i pieprz do smaku PRZYGOTOWANIE: Mięso pokroić
ClauditteMissCookingdzień, do pracy czy też na przyjęcia i prywatki. Składniki: na 4-5 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: Pół średniej wielkości kapusty pekińskiej 1 opakowania czerwonej fasolki konserwowej 0,5 małej cebuli 150g szynki drobiowej 200g sera zółtego tłustego np: Fontal czy też ementalski Garsć natki pietruszki ok 5 łyżek majonezu 3 łyżeczki musztardy klasycznej 3 łyżki chrzanu
Kuchnia PROzdrowotnawodą i posypałam ziołami. Posoliłam, dosmaczyłam pieprzem, dodałam oliwy z oliwek. Na to wszystko wsypałam moje mrożonki oraz zieleninę... Przykryłam i...na maleńkim ogniu zaczęłam dusić. Kiedy czerwona fasolka będzie miękka- danie jest gotowe! Łatwe w wykonaniu, kolorowe, dające masę energii, poprawiające kondycję naszego organizmu...i po prostu pyszne! Smacznego
Z Kuchni Do Kuchniintensywny aromat. Zapraszam do wypróbowania! Dla 3-4 osób Czas przygotowania: 5 minut Składniki: Pomidorki krojone bez skóry w zalewie z oliwą i czosnkiem (ok. 400g) Puszka fasolki czerwonej Kidney 100g sera typu Ementalski 150g kiełbasy drobiowej wysokiej jakości 1/3 pęczka szczypiorku 1/2 pęczka pietruszki 1/2 pęczka koperku 1,5 łyżki śmietany 18% tł Pieprz, sól himalajska Przygotowanie
Kuchnia PROzdrowotnaskładników makaron zmięknie i sałatka będzie smaczniejsza . składniki na 5 porcji 2 zupki chińskie 2 kolorowe papryki ( zielona i czerwona lub pomarańczowa ) 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 4 średnie ogórki konserwowe biała część pora majonez 250 g przepis Paprykę i ogórki kroimy w kostkę a pora drobno siekamy . Do miski wrzucamy połamany makaron z zupek chińskich
Smakowite Daniaciekawą propozycja na ciepłą kolację lub obiad, a farsz można jeść również bez naleśnika. Polecam serdecznie :) Farsz: 4 kawałki kiełbasy śląskiej (lub więcej :) 1 duża cebula 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek 4 łyżki przecieru pomidorowego (lub puszkę pomidorów) 1 łyżeczka pieprzu Cayenne 1 łyżeczka ziół prowansalskich ½ łyżeczki bazylii ½ łyżeczki kolendry ½ łyżeczki gyrosu ½ łyżeczki soli
Smakowy Rajkolację… w każdym razie fajna rzecz na imprezę i nie tylko, a przy tym prosta do zrobienia :) Składniki: 1 por (biała część) 1 średnia puszka ananasa 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 250g sera gouda 1 łyżka jogurtu naturalnego Białą część pora przekrawamy wzdłuż na pół, a następnie kroimy na około 3mm plasterki, które wrzucamy do dość dużej
Smakowy Rajprzyrządzić jako danie jednogarnkowe, wszystko zależy od garnka i fantazji kucharza :) Składniki: 500g fileta z kurczaka 4 łyżki oliwy 2 papryki (każda inny kolor) 1 cebula 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pomidorów lub ½ kg świeżych pomidorów (sparzonych i obranych ze skórki) 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka kolendry (mielonej) Ok. 1 łyżeczka soli pieprz Filety
Smakowy Rajmleka 3 szklanki mąki *ewentualnie olej do smażenia Nadzienie: 4 kawałki kiełbasy śląskiej (lub więcej :) 1 duża cebula 1 duża papryka (kolor dowolny) 1 łyżka oleju 1 puszka czerwonej fasolki 3 łyżki przecieru pomidorowego ½ łyżeczka pieprzu Cayenne 1 łyżeczka Gyrosu 1 płaska łyżeczka soli Pieprz 2 łyżki mąki Dodatkowo: Ok. 100gr żółtego sera np. gouda Jajka i mleko mieszamy
Smakowy Rajprzed podaniem, wówczas zyskuje dużo bogatszy smak :) Składniki: 75dag mięsa mielonego wołowego lub wieprzowego ok. ½ szklanki oleju do smażenia mięsa 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 puszka pieczarek w soli ok. ¼ - ½ łyżeczki Chili w proszku ¾ litra szklanki dobrze przyprawionego wywaru mięsnego lub ¾ litra wody + 1 ½ - 2 kostek rosołowych
Smakowy Rajsmacznie wypadł po usmażeniu i duszeniu go na ogniu. Zachował swoją jędrność a potrawie oddał swój specyficzny smak. 2 piersi z kurczaka 3 łodygi selera naciowego 1 puszka czerwonej fasolki 2 marchewki 2 cebule 2 szklanki rosołu 1/2 szklanki koncentratu pomidorowego 1 łyżka bazylii 1 łyżeczka tymianku 1 łyżka ziół prowansalskich 2 liście laurowe sól, pieprz 2 łyżki oliwy
Jadło i czytadłobardzo wiemy czym ich ugościć. Sałatka smaczna mimo, że składa się tylko z czterech składników. Świetnie pasuje do pieczonego drobiu czy różnych wędlin. Polecam :) Składniki - puszka czerwonej fasolki - puszka kukurydzy - słoiczek selera konserwowego - ananas z puszki 4 plastry - majonez, biały pieprz Wykonanie Fasolkę, kukurydzę i seler odsączam z zalewy, plastry ananasa kroję w kosteczkę. Dodaję ok. 3 łyżki majonezu
Kuchnia z widokiem na ogródprzygotowaniu zupa. Doskonała na jesienno - zimowe obiady jednodaniowe. Syta, pożywna i rozgrzewająca. Polecam :) Składniki - 6 dużych ziemniaków - 2 marchewki, kawałek selera, pietruszka, cebula, 2 ząbki czosnku - puszka czerwonej fasolki - 10-15 dkg. wędzonego boczku - 30 dkg dobrej cienkiej kiełbasy - sól, listek laurowy, ziele angielskie, majeranek,kminek mielony, domowa wegeta - łyżka masła - łyżka mąki Wykonanie Obrane ziemniaki kroję
Kuchnia z widokiem na ogródcoś podobnego. afrykańskie smaki składniki na 4 porcje: 2 duże filety z kurczaka 2 papryki (żółta i czerwona) mleczko kokosowe 200 ml puszka czerwonej fasolki 1 łyżeczka chili sok z połowy cytryny sól, pieprz 2 łyżki startego imbiru 3 ząbki czosnku 3 woreczki ryżu Jako dodatek proponuję zapiekane banany.Tradycyjnie w kuchni afrykańskiej używane
noteskulinarnyfigawarzywo w każdej postaci Składniki na 4-5 porcji : 2 średnie cebule 3 duże cukinie 3 cz erwone papryki 2 białe papryki 6 dużych pieczarek pół puszki czerwonej fasolki pół puszki kukurydzy 700 g passaty pomidorowej przyprawy: 2 ząbki czosnku sól, pieprz 2-3 łyżeczki ziół prowansalskich 6 drobno posiekanych listków bazylii 3 łyżki słodkiego sosu chili Kroimy
noteskulinarnyfigabakłażan 1 cukinia 1 duża cebula czosnkowa 3 duże ząbki czosnku 1 łyżka świeżo zmielonej mieszanki garam masala (seria z Lidla deLuxe) 1 puszka pomidorów 1/2 puszki czerwonej fasolki 100 ml soku z pomidorów z odrobiną tabasco 3 łyżki oliwy z oliwek 1 płaska łyżka uniwersalnej przyprawy do potraw pieprz świeżo mielony 1 czubata łyżka świeżo utartego imbiru Przygotowanie
ClauditteMissCookingMałe czerwone fasolki pochodzą z kuchni wschodniej, mają dobroczynny wpływ na nasz organizm, w Polsce jeszcze mało znane i mało doceniane...jeśli macie ochotę ich spróbować to zajrzyjcie do sklepu skworcu.com.pl Składnik na sałatkę: 250 dag fasoli adżuki puszka groszku konserwowego 1/2 kg pieczarek por 2 kwaskowate jabłka jogurt naturalny lub śmietana 2-3 łyżki majonezu sól pieprz
Apetyczna babeczkarybkę a dokładniej bardzo szybka sałatkę śledziową z buraczkami... Składniki: 3 buraki marynowane 1 łyżka ziaren słonecznika 2 płaty śledziowe Matyjas 2 łyżki majonezu pieprz 1/2 puszki fasolki czerwonej zielona część pora 2 jajka Buraczki ścieramy na tartce o grubych oczkach mieszamy z ziarnami słonecznika doprawiamy do smaku, jajka, por kroimy na drobne kawałki. Śledzie moczymy w wodzie
NaKońcuJęzykajedność...;*Moją propozycją na dziś jest szybka sałatka z paluszkami surimi Składniki: opakowanie paluszków surimi 3 jajka 1 puszka mieszanki meksykańskiej konserwowa tj. kukurydza, groszek i czerwona fasolka 1/2 pora 6 liści kapusty pekińskiej sól ziołowa mieszanka pieprzu mielonego 1/2 ogórka zielonego opcjonalnie można dodać makaron 3 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu
NaKońcuJęzykaRyż powinien być sypki, a ziarenka nie sklejać się. Paprykę myjemy pod bieżącą wodą i kroimy w kostkę. Podobnie robimy z cebulą. Do miski wrzucamy odsączony groszek i czerwoną fasolkę, tuńczyka w sosie, paprykę oraz cebulę. Następnie dodajemy nieco ostudzony ryż, majonez oraz doprawiamy solą i pieprzem. Zanim zaczniemy pałaszować naszą sałatkę warto odstawić ją na pół godziny
Kolizje Smakówtortilli (u mnie z dodatkiem chilli) 500 g mięsa mielonego 3 ząbki czosnku 1 cebula 1 papryka 1 papryczka chilli (lub odrobina tabasco/chilli w proszku) puszka czerwonej fasolki 5 łyżek przecieru pomidorowego (użyłam Pudliszki) świeże zioła: u mnie po łyżce posiekanego oregano i cząbru sól, świeżo mielony pieprz do smaku olej do podsmażenia cebulki Przygotowanie: Cebulę pokrój
Ze smakiem i z pasjączosnek wraz z przyprawami (chilli, oregano, kmin rzymski) Dokładamy paprykę pokrojona w kostkę i mięso oraz pomidory z puszki. Dusimy około 20 minut. Dodajemy odsączoną kukurydze i czerwoną fasolkę. W razie potrzeby doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy też odrobinę cukru. By uzyskać więcej sosu podlewamy nasz chilli odrobiną ciepłej wody i gotujemy jeszcze około 10 minut. Podajemy z ryżem
Przysmaki Karolkicarne ( porcja ok 250 kal )Skladniki 1 duza cebula1 zielona paprika300 gr mielonego miesa z wolowiny400 gr posiekanych pomidorow z puszki2 lyzki koncentratu pomidorowego1 puszka czerwonej fasolki 2 lyzeczki chilli szczypta tabasco Wykonanie1. Posiekac cebule, pokroic w papryke.2. Wrzucic do "nieprzylegajacego do dna " garnka mieso , smazyc na "sucho"- dodajac przyprawy.Dodac cebule, fasolke, pomidory I koncentrat pomidorowy, wymieszac
Smaki EdytyDzisiaj mamy dla Was przepyszną i pożywną fasolkę szparagową z dodatkiem czerwonej cebuli, ryżu i pomidorów. Idealny pomysł na czerwcowy obiad. Fasolka jest źródłem wielu witamin i składników mineralnych. Ze względu na dużą zawartość kwasu foliowego polecana jest kobietom w ciąży. Z kolei duża zawartość błonnika sprawia(...)warzywo to jest bardzo często stosowane w wielu dietach odchudzających. Szparagówka jest idealna dla cukrzyków, dzięki małej kaloryczności i niskiemu indeksowi glikemicznemu. Nic tylko się zajadać! :) Fasolka szparagowa z czerwona cebulą, ryżem i pomidorami Składniki: 700 g fasolki szparagowej 6-7 sztuk pomidorów 2 łyżki masła 3 łyżki oliwy 3/4 szklanki ryżu arborio do risotto 4 łyżki posiekanej
Moja Mama Gotuje