fasolka czerwona - 1050 przepisów (strona:8/70)

Sałatka z gyrosem - warstwowa 364

Niby każdy ją robi, ale każdy inaczej... jedni dodają cebulę inni por, jedni ogórki kiszone, a inni konserwowe- ja np. wcale ich nie dodaję...  jedni dodają czerwoną fasolkę, a inni świeżą paprykę... jedno jest pewne: u każdego w tej sałatce jest gyros :) A wy jaką macie swoją wersję? Może kiedyś odważę się zrobić ją w innej wersji :) Składniki

Aga w kuchni
Sałatka z tortellini 2 533

może się zmarnować :) Ja przy okazji robiłam jeszcze inne danie, dlatego takie proporcje. Składniki: 250g tortellini z mięsem lub z szynką ( ja miałam z prosciutto crudo), 120g czerwonej fasolki z puszki, 200g kukurydzy konserwowej, 1/2 świeżej papryki, 1 świeży ogórek, 80g suszonych pomidorów, sól, pieprz, majonez. Przygotowanie: Tortellini ugotować zgodnie z opisem na opakowaniu. Po ugotowaniu odsączyć i ostudzić

W kuchni u Moniki
sałatka z sosem imbirowo cytrynowym 149

mnie na blogu za to wiosennie i kolorowo. Mam dla Was przepis na pyszną, lekką sałatkę, którą przygotujecie błyskawicznie. Wesołego Alleluja !    1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej awokado 500 g pomidorków koktajlowych kiełki brokułów 70 g łososia wędzonego sos: sok z połowy cytryny imbir mały kawałeczek (zetrzeć tak 2 łyżeczki) 2 łyżki oliwy z oliwek(...)łyżeczka miodu sól 1 łyżeczka pieprzu cytrynowego    Kukurydzę i fasolkę przesypujemy do miski. Awokado obieramy i kroimy w kostkę. Pomidorki przekrawamy na pół i wrzucamy do miski. Dodajemy garść kiełków oraz łososia pokrojonego na drobne cząstki. Wszystkie  składniki mieszamy. Teraz zabieramy się za przygotowanie sosu. Wyciskamy sok z cytryny, ścieramy imbir na najdrobniejszych oczkach, dodajemy do cytryny

noteskulinarnyfiga
Sałatka meksykańska 411

składniki * 500 g fileta z kurczaka * 1 słoik marchewki marynowanej (lub 2 marchewki ugotowane i pokrojone w kostkę) * 1 puszka kukurydzy konserwowej * 1 puszka czerwonej fasolki konserwowej * 1 mały słoik papryki konserwowej * 1/2 puszki groszku konserwowego * 1/2 szklanki majonezu * 4-5 łyżek ostrego ketchupu * sól, pieprz, pieprz cayenne Sposób przygotowania Filety z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, posypać

Mix smaku
Entliczek pentliczek malowany stoliczek 181

Bardzo ostra! Równie kolorowa! Żółta kukurydza, czerwona fasolka, zielona papryka. Treściwy dodatek w postaci mięsa mielonego. A do tego wszystkiego nie może zabraknąć chilli. Kuchnia meksykańska ponownie zagościła w moim menu... Zupa meksykańska z serowymi quesadillas 400g mięsa mielonego 1/2 cebuli 1 zielona papryka 1/2 puszki czerwonej fasoli w zalewie chilli 1/2 puszki kukurydzy 2 łyżki przecieru pomidorowego

bastalena
Sałatka gyros 178

SKŁADNIKI: • podwójna pierś z kurczaka • 1 kapusta pekińska • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka fasolki czerwonej • 1 por lub średnia cebula • kilka ogórków konserwowych • 2 papryki, mogą być kolorowe • przyprawa do gyrosa • majonez, ketchup PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy, kapustę drobno poszatkować, odsączyć kukurydzę i fasolkę, a pora, paprykę

KUCHNIA POLSKA
Zupa meksykańska 204

minut. Dodaje pokrojonego w kostkę indyka, oraz wszystkie przyprawy ( w tym 1 łyżeczkę soli). Całość dusimy około 10 minut, czas od czasu mieszamy. Teraz wrzucamy odsączoną kukurydzę i fasolkę czerwoną, którą przelewamy ciepłą wodą, przed wrzuceniem do garnka. Mieszamy, dodajemy pokrojone pomidory z puszki, ja miałam passatę z kawałkami pomidorów, mieszamy, całość zalewamy litrem wody i gotujemy na wolnym

kruche babeczki
KREMOWA ZUPA BROKUŁOWA Z PULPECIKAMI 180

Sycąca zupa brokułowa z małymi pulpecikami z indyka oraz czerwoną fasolką i drobnym makaronem. Zupa ta może pełnić rolę zarówno pierwszego jak i drugiego dania. Mamy w niej wszystko- zupę krem, mięso i makaron. Danie jednogarnkowe godne polecenia! Składniki: 1 marchewka 1 pietruszka 1/3 selera 1 duży brokuł ok. 1,5 l bulionu 100 g serka topionego puszka fasoli

Kuchnia MagdaLeny
Sałatka śledziowo - buraczana 200

sztuka ziemniaki -  3   sztuki ogórki z zalewy octowej - 3    sztuki majonez - 3 łyżki buraczki - 5 sztuk ocet jabłkowy   -  4   łyżki fasolka czerwona z puszki  - 1   sztuka cebula  - 2   sztuki pieprz, sól, cukier     Buraczki i ziemniaki ugotować osobno w osolonej wodzie w mundurkach (nie rozgotować). Po ugotowaniu(...)obrać ze skórki. Ziemniaki pokroić w kostkę a buraczki zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Do buraczków dodajemy poszatkowaną cebulę i przelaną zimną wodą fasolkę. Doprawiamy octem, solą, pieprzem i cukrem, dokładnie mieszamy i odstawiamy. Jabłko, i ogórka kroimy w kostkę, śledzie również, ale w większą kostkę. Dodajemy ziemniaki, majonez, doprawiamy sola i pieprzem, mieszamy. Sałatkę układamy na przemian buraczki

Jadło i czytadło
Prosta zupa ‚Meksykańska’ 343

zarazem do zrobienia w 15 minut. A najważniejsze, że wszystkim smakowało ;) Z podanych składników wyjdzie 4-6 porcji, w zależności od apetytu żarłoków ;)   Składniki: 2 puszki fasolki czerwonej konserwowej 500ml przecieru pomidorowego 500g mięsa mielonego (u mnie z indyka) 1-2 średnie cebule 1 łyżka oleju kokosowego lub masła ghee Papryka słodka, ostra, sól, pieprz cayenne, bazylia(...)smaku) Woda lub bulion do rozrzedzenia – w zależności od tego jak gęstą chcemy mieć zupę ;)   Przygotowanie: Zaczynamy od przepłukania fasolki i odstawiamy ją na bok w sicie, żeby woda mogła sobie z niej spłynąć. Od razu odkładamy na bok do innej miseczki trochę fasolki i blendujemy ją na krem – to pozwoli nam potem zagęścić nieco zupę ;) Zabieramy się

Jak gotować i nie zwariować
Rolada z mięsa mielonego 146

najbardziej Nam odpowiada i ukryjmy w środku, a efekt będzie przepyszny. Rolada z mięsa mielonego SKŁADNIKI: 250 g mięsa mielonego mielonego  2 cebule 3 jajka pół puszki czerwonej fasolki pieprz sól 3 łyżki bułki tartej łyżka masła kilka pieczarek 2 łyżki oliwy zielona cebulka Dwa jajka gotujemy na twardo. Cebule kroimy w drobną kostkę. Mięso wyrabiamy z surowym

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
121. Nadziewajki makaronowe 151

sobie wymyśliłam moje nadziewajki makaronowe gotowane w ostrym rosole. parówki cienkie: 4 sztuki makaron grube rurki: ok 1/4 paczki fasolka szparagowa, świerza lub mrożona: 1/2 paczki fasolka czerwona z puszki: 1 puszka rosół:1 litr wermut: 100 ml ostra papryczka chilli: 1 szt świeży imbir: 3-4 cm sok z cytryny: 1 łyżeczka sól, pieprz Parówki kroimy na kawałi(...)długości ok 1,5-2 cm, następnie nadziewamy je na nieugotowane rurki makaronu. Do śrokda każdej rurki makaronowej wkładamy fasolkę szparagową. Wbrew pozorą czynność ta przebiega szybko i sprawnie. Do rosołu dodajemy sok z cytryny, imbir pokrojony w cienkie plasterki, drobno posiekaną papryczkę i wermut. Gotujemy 10 - 15 minut i odcedzamy. Makaron z parówkami zalewamy rosołem. Gotujemy na wolnym ogniu

Jadło i czytadło
wegański naleśnik ryżowy z farszem niespodzianką 153

soczyste grzyby shitake to połączenie, które zdobyło moje serce już po pierwszym kęsie. Odrobinę słodyczy dodaje całości groszek z marchewką, a niezbędne dla organizmu białko dostarcza pyszna czerwona fasolka. Czy można chcieć czegoś więcej ?  Chwilowa nieobecność na blogu spowodowana była moim buntem przeciwko... wszystkiemu? Zmęczona szkołą, obowiązkami, w pierwszych dniach ferii postanowiłam nie robić nic. Naładowana pozytywną energią

healthy dreams
Wakacyjna sałatka 211

Liście pietruszki to już pikuś zawsze gdzieś tam sobie rosną , jak nie u nas , to u sąsiada . Taka szybciutka , zastępująca obiadek sałatka . Składniki : 1 puszka kukurydzy 1 puszka fasolki czerwonej 1 puszka tuńczyka w sosie własnym 4 jajka ugotowane na twardo 4 ogórki konserwowe 1 pęczek natki pietruszki 1 szklanka makaronu drobniutkie muszelki lub inny maluszek 1 łyżka majonezu(...)taka z czubem 1 łyżka ketchupu pikantnego – płaska 1 ząbek czosnku sól , chilli lub pieprz do smaku Makaron gotujemy wg.przepisu na opakowaniu , odcedzamy i studzimy . Fasolkę , kukurydzę odlewamy z zalewy , na sitku i przepłukujemy pod bieżącą wodą , następnie pozostawiamy na godzinkę żeby porządnie odciekły . Ogórka, jajka i natkę pietruszki siekamy drobniutko . Tuńczyka również odcedzamy z zalewy , rozkruszamy i wkładamy

Ogrodnik w podróży
Sałatka ” Tortellini Mazarini „ 213

mnie nie przekona ,że jest inaczej " class="wp-smiley" style="height: 1em; max-height: 1em;" /> Jak smakuje ? Pysznie – oczywiście . Składniki : 1 opakowanie tortellini z mięsem 1/2 puszki czerwonej fasolki ( koniecznie opłukanej na sitku ,żeby nie farbowała ) pęczek szczypiorku 1 torebka sosu sałatkowego polskiego lub ziołowego 1 mała puszka kukurydzy lub 1/2 zwykłej puszki 1 kiełbaska , taka jaką lubimy

Ogrodnik w podróży
Babeczki mięsne z dodatkami 171

Babeczki mięsne z dodatkami SKŁADNIKI:  300 g mięsa mielonego z łopatki  3 łyżki oleju rzepakowego  1/2 puszki groszku  1/2 puszki kukurydzy  1/2 puszki fasolki czerwonej  1 jajko  sól  pieprz  kawałek sera żółtego ok 150 g  2 łyżki bułki tartej + bułka do wysypania foremek  tłuszcz do wysmarowania foremek(...)następnie podsmażamy na nim mięso mielone, rozdrabniając je widelcem. Dodajemy groszek i dusimy pod przykryciem 3-4 minuty. Podsmażone mięso przekładamy do miski, dodajemy odcedzone z zalewy kukurydzę i fasolkę. Następnie wbijamy jajko, doprawiamy całość solą i pieprzem i dosypujemy bułkę tartą .  Ser żółty ścieramy na tarce o drobnych oczkach i połowę sera dodajemy do masy. Całość dokładnie mieszamy

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki