Smakowita sałatka z brokułami, czerwoną fasolką i fetą polana sosem czosnkowym, może być podana na kolację lub stanowić pyszną przekąskę .Szczególnie dla amatorów brokułów i sosu czosnkowego . składniki na 3 porcje średni brokuł puszka fasolki czerwonej konserwowej 150 g sera feta sos 100 g jogurtu naturalnego(...)gotowania brokuła przygotowujemy sos. Do miseczki wlewamy jogurt, dodajemy majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Całość dokładnie mieszamy i wstawiamy na kilka minut do lodówki. Ser feta rozdrabniamy, fasolkę czerwoną odsączamy z zalewy. W salaterce układamy brokuły, odsączona fasolkę i pokruszona fetę ,sałatkę polewamy sosem czosnkowym. Wstawiamy na 15 minut do lodówki
Smakowite DaniaDzisiaj mam dla Was przepis na pyszną sałatkę warstwową z kurczakiem i sosem czosnkowym. Do tego brokuł, kukurydza, czerwona fasolka, jajka i pieczarki marynowane. Przepis na dużą porcję :)) Miłego dnia :) Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy duży słoik pieczarek marynowanych 3 filety z kurczaka 6 jajek 1,5 brokuła sól pieprz Sos czosnkowy: 1 łyżka(...)naturalnego lub śmietany 18% 2 ząbki czosnku sól pieprz Brokuła gotujemy, jajka gotujemy, kurczaka kroimy w kosteczkę, smażymy, doprawiamy solą i pieprzem. Studzimy. Na spód dużej miski dajemy fasolkę czerwoną, na nią starte na tarce (na grubych oczkach) jajka, następnie filet z kurczaka, na filety dajemy połowę sosu czosnkowego, połowę brokuła, pokrojone pieczarki, kukurydzę, drugą połowę sosu
kruche babeczkisłoik selera konserwowego (może być z ananasem), 1 puszka kukurydzy, 1/2 puszki ananasa, 1 duża ugotowana marchewka, 1 por, 1 puszka czerwonej fasolki, 5 jajek, 7 łyżek majonezu. Dzisiaj u mnie kolorowo, wiosennie i sałatkowo :) Jakiś czas temu znalazłam fajny przepis na warstwową sałatkę z lekko słodkawą nutą. Ponieważ bardzo lubię wszystkie składniki z osobna, byłam pewna(...)oryginalnego przepisu zmniejszyłam jedynie ilość ananasa i zamieniłam surową marchewkę na gotowaną, ponieważ wydaje mi się, że lepiej wtedy nawiązuje do reszty składników. Seler konserwowy, kukurydzę, ananasa i czerwoną fasolkę dobrze osączyć z zalewy. Ananasa pokroić w kostkę. Ugotowaną marchewkę zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Por opłukać i pokroić w półkrążki. Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Białka
Świat Domowej Kuchnibretońsku, ponieważ aby skrócić czas przygotowania użyłam fasoli konserwowej. W oryginalnej recepturze do fasolki po bretońsku dodaje się jeszcze wędzony boczek i majeranek. Składniki: 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka białej fasoli 1 puszka pomidorów bez skórki koncentrat pomidorowy kiełbasa (1 duża laska) 1 obrana cebula sól, pieprz, zioła prowansalskie (bądź majeranek) olej do smażenia 1. Kiełbasę pokroić(...)smażyć na średnim ogniu, tak długo aż będzie lekko szklista. Następnie dodać pokrojoną kiełbasę. Wszystko ze sobą przesmażyć. 2. Do garnka dodać pomidory z puszki + białą i czerwoną fasolkę (bez zalewy). Przyprawić solą i pieprzem. Gotować na małym ogniu około 20-25 minut. Po tym czasie ponownie posmakować i w razie potrzeby doprawić. Na sam koniec dodać kilka
UgotowaćSałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem na bazie majonezu oraz musztardy to świetny pomysł na pyszną przystawkę. Może być doskonałym dodatkiem do potraw z grilla lub samodzielną przekąską. Sałatka jest łatwa i szybka w przygotowaniu z powodzeniem wykona ją laik kulinarny. Składniki na 3 porcje : 500 g pieczarek puszka czerwonej fasoli por 2 łyżki masła(...)zalewy fasolkę, majonez oraz musztardę, całość doprawiamy czarnym pieprzem i dokładnie ze sobą łączymy. Natkę pietruszki drobno siekamy i posypujemy wierzch sałatki. Artykuł Sałatka z pieczarkami, czerwoną fasolką i porem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite DaniaDzisiaj postanowiłam przygotować tylko jedno danie i jest to rozgrzewająca zupa gulaszowa z kukurydzą i fasolką czerwoną od firmy Bonduelle , pieczarkami , marchewką i mięsem . Do zupy dodałam wyśmienite przyprawy od Skworcu . Zupa jest pyszna i pożywana w sam raz na zimowe dni moja rodzinka(...)nią przepada :) Zapraszam :) Składniki : około 6oo g mięsa z szynki 6 ziemniaków 4 duże pieczarki 1 papryka czerwona 1 malutka puszka kukurydzy Bonduelle 1 malutka puszka fasolki czerwonej Bonduelle 1 łyżka przyprawy staropolskiej od Skworcu 1 łyżka oregano od Skworcu 1/2 papryczki jalapeno ( ostra ) vegeta domowa do smaku pieprz do smaku około
Sama słodycz i szczypta chiliSkładniki: - 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego - 1 cebula - 4 ząbki czosnku - 1 łyżka masła - 200 g ogórka świeżego - 200 g pomidorów - 150 g kukurydzy - 200 g czerwonej fasolki - 1 papryczka chili - 2 łyżki koncentratu pomidorowego - sól, pieprz - 1 łyżeczka chili - 1 łyżeczka słodkiej czerwonej papryki - 0,75 l wody Składniki na 4 porcje. W większym rondelku rozpuszczamy(...)smażymy aż się mięso zarumieni. Teraz dodajemy pomidory i ogórki pokrojone w kostkę. Gdy pomidory nam puszczą soki dodajemy koncentrat pomidorowy i mieszamy. Następnie wrzucamy odsączoną kukurydzę i czerwoną fasolkę. Na koniec dolewamy wodę i zagotowujemy, a jeżeli jest taka potrzeba to jeszcze doprawiamy. Smacznego
Kuchenne WariacjeSzybkie, aromatyczne i rozgrzewające danie. Czerwona fasolka w pikantnym sosie z kolorowymi pomidorkami i słonym serem świetnie razem współgrają, polecam :) puszka czerwonej fasolki (400 g) szklanka przecieru pomidorowego łyżeczka pikantnej wędzonej papryki szczypta cayenne szczypta soli i pieprzu 1/4 łyżeczki cukru trzcinowego 1/4 łyżeczki suszonej cebuli kilka kropel sosu cholula lub tabasco garść pomidorków różnego rodzaju
Mienta blogDzisiaj coś dla mięsożerców...Naleśniki wypełnione meksykańskim farszem z wołowiny, kukurydzy, czerwonej fasolki i czerwonej papryki, a to wszystko obsypane serem żółtym i zapieczone w piekarniku. Miłośnicy mięsa i ostrych przypraw z pewnością polubią to danie😊 Składniki: Ciasto naleśnikowe: maka pszenna 2 szklanki, maka pełnoziarnista 2 szklanki, woda(...)szklanki, olej 1/4 szklanki, sol szczypta, Farsz: mięso mielone wołowe 350g, fasolka czerwona pół puszki, cebula czerwona 1 szt, kukurydza pół puszki, pomidory z puszki 1 szt, papryka czerwona 1 szt, czosnek 3 ząbki, koncentrat 3 łyżki, papryka słodka mielona pół łyżeczki, majeranek pół łyżeczki, chili, sol, pieprz do smaku
kulinarne odsłony patimamy ochotę. Ja dzisiaj chciałabym wam zaproponować następującą wersję: Składniki: Quesadilla: opakowanie tortilli pszennych 500 g mięsa wieprzowego mielonego 1 duża czerwona cebula 3 ząbki czosnku puszka czerwonej fasolki pół żółtej papryki puszka pokrojonych pomidorów z puszki 250 g sera żółtego papryczki jalapeno łyżka oleju sól pieprz ziołowy pieprz cayenne Sos jogurtowy: 250 g jogurtu naturalnego łyżka soku(...)podsmażamy na łyżce oleju. Czerwoną cebulę oraz czosnek siekamy oraz dodajemy do mięsa. Następnie kroimy żółtą paprykę w kostkę i dodajemy na patelnię. Czerwoną fasolkę odsączamy z zalewy i dodajemy do farszu. Dodajemy pomidory z puszki, wszystko mieszamy i przesmażamy przez chwilę. Doprawiamy solą, pieprzem ziołowym i odrobiną pieprzu
Taste Therapypowstała skromna zapiekanka, którą zachwycał się mój mąż. :) Tak więc do dzieła kochani... zapraszam serdecznie :) Przepis: Składniki: (dla 2 - 3 osób) 200 - 250 g makaronu penne puszka fasolki czerwonej puszka kukurydzy 1 pomidor 250 ml sosu pomidorowego - tutaj znajdziecie przepis - Sos pomidorowy sól, pieprz, zioła prowansalskie, tymianek, oregano, bazylia, sól ziołowa papryka słodka, 200 g startego(...)zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Przygotowujemy sos pomidorowy 2. Pomidor parzymy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. 3. Makaron wrzucamy do naczynia żaroodpornego, dodajemy fasolkę czerwoną, kukurydzę, pomidor i dodajemy przygotowany wcześniej sos. 4. Doprawiamy, ziołami, solą, pieprzem i papryką słodką. 5. Całość mieszamy, na wierzch posypujemy starty ser, wierzch posypujemy jeszcze delikatnie
Mój pomysł naSAŁATKA Z CZERWONEJ FASOLKI Dziś proponuję Wam prostą, szybką i kolorową sałatkę z czerwonej fasoli, kukurydzy i papryki. Możecie ją podać na przystawkę do obiadu lub do grilla. Dla 4 osób Czas przygotowania: 15 minut Składniki: 300 g czerwonej fasolki (z puszki) 200 g kukurydzy (z puszki) 100 g czerwonej papryki (świeżej lub z puszki(...)łyżka musztardy 1 czerwona papryczka chili 1 czerwona cebula Kilka gałązek natki pietruszki 1 łyżka octu balsamicznego Oliwa z oliwek Sól, pieprz Fasolkę i kukurydzę odcedź i opłucz. Wymieszaj fasolkę z kukurydzą. Paprykę umyj, osusz i pokrój w drobną kostkę. Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Domieszaj do sałatki. Umyte i osuszone listki pietruszki drobno posiekaj
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskaPyszna i pożywna sałatka z kurczakiem marynowanym w przyprawie meksykańskiej z dodatkiem czerwonej fasolki i dymki to propozycja na różne okazje. Składniki: 1 podwójny filet z kurczaka 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka kukurydzy 1 podłużna słodka czerwona papryka 2 cebule dymki Kawałek pora 1 łyżeczka przyprawy do fajity 1 łyżeczka przyprawy do grosa Szczypta soli(...)godzinę do lodówki. Po tym czasie mięso smażymy do miękkości na patelni. Studzimy. Por i cebulę siekamy drobno, tak samo wydrążoną z nasion paprykę. Kukurydzę osączamy z zalewy, fasolkę przekładamy na durszlak, przelewamy wodą i osączamy. Wszystkie składniki razem z mięsem mieszamy, dodajemy majonez oraz ketchup , doprawiamy solą do smaku, mieszamy i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem posypujemy szczypiorem
Wanilia i KardamonPotrzebne składniki: pęczek botwinki 1 l wywaru warzywnego puszka mleczka kokosowego szczypiorek do udekorowania sól, pieprz 1 łyżeczka ostrej papryki garść żółtej fasolki puszka fasolki czerwonej Przygotowanie: Do bulionu warzywnego dodajemy pokrojoną w kostkę botwinkę wraz z młodymi buraczkami. W osobnym garnku gotujemy fasolkę, którą dodajemy po ugotowani do zupy wraz z czerwoną fasolką. Jak się zupa zagotuje dodajemy mleczko kokosowe, pieprz, sól i paprykę ostrą. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem
Łycha smakówTweetnij Dzisiaj zabieram Was w podróż kulinarno-sałatkową do Meksyku. Kukurydza, czerwona fasolka, ostra papryka … Po prostu VAMOS. Sałatka meksykańska. Porcja dla 4 osób. Potrzebne nam będą: 100 g czerwonej fasolki (konserwowej, albo ugotowanej własnoręcznie, ale wtedy pamiętajcie o uprzednim zamoczeniu ją na całą noc przed ugotowaniem), 100 g kukurydzy, 2 czerwone cebule, 4 jajka(...)oliwy z oliwek, sól, pieprz i zieolna papryka. Przygotowanie: Gotujemy jajka na twardo przez 10 minut. Przepłukujemu kukurydzę i fasolkę (jeżeli do przepisu bierzemy tą konserwową). Kroimy paprykę na cieniutkie plasterki. Wszystko wkładamy razem do miski. Skrapiamy oliwą z oliwek, doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Całość mieszamy. Szatkujemy cebulkę. Obieramy jajka i przekrawamy je na 4 części. Rozkładamy sałatkę
MODA NA BIO