ulubionych zup. Zapraszam na meksykańską, pełna aromatów i składników ucztę :) Składniki: 0,5 kg mięsa mielonego (wieprzowe z łopatki) puszka pomidorów krojonych bez skórki 2 pomidory puszka czerwonej fasolki puszka kukurydzy 2 duże cebule 2 duże czerwone papryki 2-3 łyżeczki koncentratu pomidorowego 3 szklanki bulionu 3 średnie ziemniaki sól, pieprz pół łyżeczki papryki ostrej i słodkiej(...)kroimy w drobną kostkę. Na rozgrzana patelnie wrzucamy mięso i kiedy się delikatnie zarumieni dorzucamy cebulę i dusimy ok 3 minut. Do dużego garnka wrzucamy odcedzoną kukurydzę, puszkę fasolki (z sosem własnym) oraz puszkę pomidorów. Wstawiamy na niewielkim ogniu pod przykryciem. Pomidory przed obraniem należy sparzyć i pokroić w kostkę. Dorzucić do warzyw w garnku, razem z pokrojoną drobno papryka
ChilliJemywarzywami i bardzo smaczna. Idealna na przyjęcia, piknik itp. SKŁADNIKI : 250 g makaronu świderki 200 g szynki wędzonej w kawałku 200 g żółtego sera 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik papryki konserwowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 1 czerwona cebula mały pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu(...)PRZYGOTOWANIE : Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Fasolkę odcedzamy. Warzywa, ser i szynkę, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Sałatkę przekładamy do pojemnika, chłodzimy i podajemy. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Marioliappétit! Dla 4 osób Czas przygotowania: ok. 20 minut Czas gotowania: ok. 60 minut Składniki: 120 g wyłuskanej świeżej białej fasoli 120 g świeżej czerwonej fasoli (lub fasoli marmurkowej)* 120 g świeżej zielonej fasolki szparagowej 2 cukinie 1 cebula 4 ziemniaki 3 dojrzałe pomidory Około 1,5 litra bulionu warzywnego z kostki Pieprz kajeński Sól, pieprz Starty żółty(...)naczyniu z gorącą wodą, usuń z nich skórkę i pestki (opcjonalnie), i pokrój je na pół lub na duże ćwiartki. W rondlu zagotuj wodę, posól i wrzuć fasolkę (białą, czerwoną i fasolkę szparagową). Przykryj garnek i gotuj na średnim ogniu przez około 30- 40 minut. Kiedy warzywa zmiękną, dodaj pokrojone ziemniaki i cukinię i gotuj jeszcze przez około
Smaki Francji współczesna kuchnia francuskadługie ulubione kabanosy - 20 dkg sera żółtego w kawałku - papryka czerwona ( lub pół czerwonej i pół zielonej ) - cebula dymka wraz ze szczypiorem - puszka kukurydzy - puszka fasolki czerwonej - 2-3 łyżki majonezu - sól, pieprz Wykonanie Kabanosy kroję w plasterki, paprykę, ser żółty, cebulkę w kostkę, przekładam do miski dodaje odsączoną kukurydze i fasolkę ( fasolę dodatkowo przepłukuję
Kuchnia z widokiem na ogródWitajcie! Podsyłam Wam przepis na szybkie, zdrowe i pożywne śniadanie. Pieczona czerwona fasolka z jajkiem w koszulce, do tego roszponka. Jeśli chcecie mieć pewność, że jajko szybko się zetnie dodajcie 1 łyżkę octu do wody. Ważne jest również, aby jajko było świeże. Składniki: 1 świeże jajko o temperaturze pokojowej 500 ml wody 1 łyżka octu 1/2 puszki czerwonej fasoli garść roszponki pieprz chilli Przygotowanie: Zacznij od upieczenia fasolki. Na rozgrzaną patelnie wrzuć fasolkę i smaż kilka minut. Dopraw do smaku pieprzem i chilli. Jajko rozbij do miseczki. Wodę doprowadź do wrzenia, dodaj 1 łyżkę octu. Zmniejsz gaz, tak aby woda tylko "pyrkała" Zamieszaj wodę łyżką, aby powstał wir. Powoli wlej jajko do wody
Kukuleczkisól 2 jajka 1 łyżeczka smalcu lub oliwy 1 czerwona cebula 1 por 2 laski kiełbasy wiejskiej puszka groszku puszka fasolki czerwonej puszka kukurydzy 100 g przecieru pomidorowego 1 łyżka pasty paprykowej kilka kropli tabasco pieprz Przygotowanie: W ciepłym mleku rozpuszczamy drożdże i cukier(...)Ciasto odstawiamy w ciepłe miejsce na 20 minut do wyrośnięcia. Czerwoną cebulę kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na oliwie lub smalcu. Osobno przygotowujemy farsz do wypełnienia babeczek. Podsmażamy na patelni drobno posiekanego pora, dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbasę, a gdy się podsmażą dodajemy groszek, kukurydzę i fasolkę. Całość mieszamy dodajemy przecier pomidorowy, pastę paprykową i tabasco. Farsz
Kulinarny Świat Konczi i SzpileczkiSkładniki: tortilla (4 szt.) czerwona fasolka z puszki (1 puszka) pomidor (2 szt.) rzodkiewka (4 szt.) papryka czerwona (1/2 szt.) papryka żółta (1/2 szt.) czarne oliwki (12 szt.) czosnek (1 ząbek) sól pieprz czarnuszka (1 łyżeczka) papryka ostra Czas przygotowania: 20 min. Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Pasta: Odcedzoną fasolkę blendujemy z wyciśniętym ząbkiem czosnku, czarnuszką i pozostałymi przyprawami
Weganka gotujedodatku tłuszczu. Farsz: 0,5 kg mięsa mielonego 1 duża cebula 1 puszka pomidorów 30 dag pieczarek 1 czerwona papryka 2 ząbki czosnku 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki fasolki czerwonej 1/2 szkl przecieru pomidorowego (u mnie Passata z ziołami) lub innego gęstego sosu pomidorowego 1 łyżka sosu Sweet Chilli 1 czubata łyżeczka soli 1 łyżka oregano(...)ostrą. Dodać puszkę pomidorów i całość dusić do miękkości mięsa. 2. Pieczarki i paprykę podsmażyć. Dodać do mięsa. 3. Czosnek przecisnąć przez praskę i razem z kukurydzą i fasolką dodać do mięsa. 4. Całość podlać przecierem pomidorowym, zagotować. Jeśli farsz będzie za rzadki trzymać na ogniu aż odparuje. Doprawić do smaku dodając sos Sweet Chilli i ewentualnie inne przyprawy
Kto ugości moich gości?lubicie połączenie słodyczy ananasa i kukurydzy z kurczakiem i pikantnością ketchupu to będzie Wam smakowało. Dla mnie pycha. 1 podwójna pierś z kurczaka 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka czerwonej fasolki 1 puszka ananasa 3/4 szklanki mrożonego groszku 1 czerwona papryka 1 szklanka rosołu (może być z kostki) 3/4 szklanki pikantnego ketchupu 2 ząbki czosnku 1 cebula olej
Jadło i czytadłoporcję sałatki, którą widać na zdjęciu: * pół puszki tuńczyka w sosie własnym * 2 jajka ugotowane na twardo * 2 łyżki kukurydzy konserwowej * 2 łyżki groszku konserwowego * 2 łyżki czerwonej fasolki w puszce * 2 ogórki konserwowe (nie duże) * pół małej czerwonej papryki * 1 łyżeczka majonezu * 1 łyżeczka musztardy stołowej * sól i pieprz do smaku Wykonanie: Jajka ugotować na twardo, wystudzić
Zrób to smaczniegdyż niektórzy dołożą więcej tuńczyka, inni groszku czy marchewki. Składniki ugotowana na sypko kasza jaglana, najlepsza z dnia poprzedniego u mnie Skworcu puszka dobrego tuńczyka w kawałkach czerwona fasolka z puszki groszek konserwowy gotowana marchewka pokrojona w kosteczkę kukurydza konserwowa czerwona cebula pieprz i sól do smaku świeża bazylia olej rzepakowy Rapso sos sałatkowy winegret
Z Kuchni Do Kuchniskładniki* 2 wędzone udka z kurczaka* 4 jajka ugotowane na twardo* 1 puszka kukurydzy* 1 puszka czerwonej fasolki* 15 dag żółtego sera* 5 łyżek majonezu* mały słoiczek lub 1/2 butelki (225 ml) ketchupu* 1/2 czerwonej papryki* sól, pieprzSposób wykonaniaJajka drobno posiekać, wyłożyć na dno naczynia przeznaczonego na sałatkę, oprószyć pieprzem i solą, wyłożyć majonez na jajka(...)rozsmarować.Oddzielić mięso od kości i pokroić w kostkę, wyłożyć na majonez, na kurczaka, wyłożyć odsączoną kukurydzę, którą należy polać ketchupem, a następnie wyłożyć odsączoną fasolkę.Ser zetrzeć na tarce z grubymi oczkami i wyłożyć na fasolkę.Paprykę pokroić w drobną kostkę i posypać nią
Mix smakułososiem i mascarpone: 1 opakowanie sera mascarpone 1 opakowanie wędzonego łososia kilka kaparów pieprz farsz z indykiem (wystarczy zrobić z ½ porcji): ½ piersi z indyka puszka kukurydzy puszka czerwonej fasolki natka pietruszki 1 łyżka majonezu 4 łyżki ketchupu sól pieprz oregano tymianek ostra czerwona papryka słodka czerwona papryka Wykonanie: Przygotować ciasto: Mąkę przesiać przez sito, wymieszać z cząbrem(...)kostkę i wymieszać. Dodać paprykę ostrą i słodką, pieprz, oregano, tymianek i sól a następnie wymieszać. Indyka usmażyć i przełożyć do miski. Do mięsa dodać posiekaną natkę pietruszki, kukurydzę, fasolkę majonez i ketchup, wszystko wymieszać. W razie potrzeby doprawić solą i pieprzem. Farsz przełożyć do babeczek i udekorować pietruszką
Mama Gotujesmażenia 1 szklanka ugotowanej kaszy orkiszowej 2 garście rukoli (ok. 40-50g) 1/4 małej czerwonej cebuli , pokrojonej w piórka po 2-3 łyżki białej i czerwonej fasolki z puszki plasterki chili do dekoracji Sos chimichurri 2 ząbki czosnku 1/4 małej czerwonej cebuli posiekanej papryczka chili , ilość według uznania 3/4 szklanki listków natki pietruszki 1/4 szklanki kolendry
Pełny talerztheme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 300g Tortellini u mnie z farszem mięsnym 1 puszka kukurydzy Dawtona 1 puszka zielonego groszku Dawtona 1 puszka czerwonej fasolki Dawtona 1 średni zielony ogórek 3-4 ogórki kiszone Kawałek białej części pora Ćwiartka czerwonej papryki Majonez + jogurt naturalny typu greckiego po 3-4 łyżki Pieprz, sól
W garach u Gosi