fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:28/215)

sałatka warstwowa z fasolką szparagową 549

składniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny sproszkowane papryka słodka wykonanie(...)przeźroczystej salaterce układamy warstwowo: odsączoną fasolka szparagowa – pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną – pokrojona w drobną kostkę cebulę – majonez – odsączoną kukurydzę – majonez (tyle żeby pokryć kukurydzę) – starty na grubych oczkach ser żółty a na koniec posypujemy słodką papryką. Całość schładzamy

Domowy Smak Jedzenia
Zapiekanka makaronowa z kiełbasą i fasolą w sosie śmietanowo pomidorowym 160

Makaron surowy z kiełbasą zmieszałam, całość sosem zalałam, fasoli czerwonej dołożyłam i do piekarnika włożyłam. 50 min czekałam i już się oblizywałam, bo pachniała z daleka wyśmienicie, a posypana startym serem smakowała znakomicie. W rurkach makaronu sos się schował i dzięki temu soczystość swą(...)zachował. Zapiekanka ta jest smaczna i kremowa, prosta i niedroga.  Składniki: 200 g makaronu gigaton (duże rurki), 2-3 szt. kiełbasy krótkiej Nove – produkt wsparła Natura, 1 puszka fasoli czerwonej, 500 ml przecieru pomidorowego, 1 duża biała cebula, 2 łyżki oleju rzepakowego, ¼ łyżeczki cukru, pieprz świeżo mielony do smaku, 1 łyżka suszonej bazylii, 150 ml śmietany

Moniki Smakołyki
Czerwony barszcz bez buraków z warzywami gotowanymi i grillowanymi 133

Składniki: 1/3 butelki zakwasu na czerwony barszcz - u mnie Krakus  2 pietruszki 2 marchewki 1/4 selera 1/2 czerwonej papryki 1 mała czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 kostka rosołowa warzywna 1 kostka rosołowa drobiowa 3 ziemniaki 2 łyżki posiekanego koperku  dymka - posiekana zielona część sól pieprz ziołowy Pietruszkę obieramy i myjemy(...)garnka (po ugotowaniu pozbywamy się go) Marchewkę obieramy, myjemy i obieraczką do warzyw kroimy wzdłuż na cienkie wstążki Warzywa zalewamy 1,5 litrami wody, dodajemy całą zawartość puszki czerwonej fasoli i zagotowujemy. Gdy zacznie się gotować, zmniejszamy gaz i gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną Gdy zupa się gotuje... ... obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie W tym samym

Szczęśliwa kuchnia
Czerwony barszcz bez buraków z warzywami gotowanymi i grillowanymi 144

Składniki: 1/3 butelki zakwasu na czerwony barszcz - u mnie Krakus  2 pietruszki 2 marchewki 1/4 selera 1/2 czerwonej papryki 1 mała czerwona cebula 1 puszka czerwonej fasoli wraz z zalewą 1 kostka rosołowa warzywna 1 kostka rosołowa drobiowa 3 ziemniaki 2 łyżki posiekanego koperku  dymka - posiekana zielona część sól pieprz ziołowy Pietruszkę obieramy i myjemy(...)garnka (po ugotowaniu pozbywamy się go) Marchewkę obieramy, myjemy i obieraczką do warzyw kroimy wzdłuż na cienkie wstążki Warzywa zalewamy 1,5 litrami wody, dodajemy całą zawartość puszki czerwonej fasoli i zagotowujemy. Gdy zacznie się gotować, zmniejszamy gaz i gotujemy pod przykryciem, aż warzywa zmiękną Gdy zupa się gotuje... ... obieramy ziemniaki i gotujemy w osolonej wodzie W tym samym

www.szczesliwakuchnia.blogspot.com
pyszniutkie ciasto z fasoli czerwonej... 160

Składniki: fasola czerwona z puszki 2 sztuki, banan 3 sztuki/dojrzałe, jajka 4 sztuki "L", cukier 1/2 szklanki, kakao 3 łyżki, olej rzepakowy 4 łyżki, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, soda oczyszczona 1 łyżeczka, skórka z cytryny w proszku Royal Brand 1 łyżeczka, cukier puder - ile potrzeba fasolę czerwoną z puszek wylać na sito, przepłukać letnią wodą

W Mojej Kuchni Lubię
Ryba w salsie pomidorowej z ananasem 156

Smażona pachnąca ryba w towarzystwie aromatycznej salsy pomidorowej z czerwoną fasolą i kawałkami ananasa. Idealne świąteczne śniadanie i nie tylko. Może stanowić udaną przekąskę sylwestrową. Można podawać na ciepło lub zimno. Składniki: 4 filety z dorsza lub morszczuka 3 większe cebule pokrojone w piórka 1,5 szklanki passaty pomidorowej 1 mały koncentrat pomidorowy 3/4 szklanki czerwonej fasoli

Zasmakuj Kuchni
Ciastka kakaowe z fasolą i daktylami 107

Nigdy nie myślałam, że można upiec smaczne ciastka bez mąki pszennej, jajek i cukru. Można! Na bazie czerwonej fasoli, która doskonale zastepuje mąkę i nie wyczuwa się jej smaku, i na bazie naturalnej słodyczy z suszonych daktyli. Wyszły dość słodkie, miękkie w środku, ale nie rozpadające się i przede(...)wszystkim zdrowe, no i można je jeść bez wyrzutów sumienia. Dla mnie pycha! Składniki na 16 sztuk: • 1 puszka fasoli czerwonej • 150 g daktyli bez pestek/1 szklanka gorącej wody • 3 łyżki masła orzechowego typu crunchy • 2 łyżki kakao • 2 łyżki mąki ryżowej • 1/2 łyżeczka sody • 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia • czekoladowe płatki Wykonanie: • Daktyle zalać wrzącą

To co kocham
KEBAB Z SALSĄ Z BAKŁAŻANÓW I CZERWONEJ FASOLI 116

Składniki mięso: piersi z indyka/kurczaka curry kurkuma imbir czosnek ostra czerwona papryka pieprz,sól oregano oliwa Salsa z bakłażana: 1 szt.bakłażanu 1/2 małej cukini puszka czerwonej fasoli czerwona świeża papryka 1 szt.cebuli pasta pomidorowa czosnek sól,pieprz oliwa Składniki sos: jogurt grecki 2-3 szt.ogórka kiszonego 2-3 ząbki czosnku świeży koperek kawałek sera feta(...)Pokroiłam drobno cebulę,paprykę,bakłażana i cukinię. Warzywa podsmażyłam na patelni. Przełożyłam je do garnka,dodałam fasolę i sos pomidorowy. Doprawiłam solą,czosnkiem i pieprzem. Dusiłam aż warzywa zmiękną. Piersi z indyka pokroiłam na cienkie paseczki. Doprawiłam przyprawami,polałam oliwą i odstawiłam na około godzinę do lodówki. Podsmażyłam je na oliwie na patelni. Ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Gdy ryż

potrawyregionalne
Dip/sos z czerwonej fasoli 167

czerwonej fasoli można robić na wiele sposobów. Podawać na zimno do zakąsek, ciepłych placków (jak u mnie), chipsów i innych, lub z dodatkiem mięs np do makaronów. Zdecydowanie idealny na przyjście niespodziewanych gości - gotowy w 3 minuty :) Jest sycący, smaczny i ma niepowtarzalny smak :) Zapraszam :) Składniki: puszka czerwonej fasoli duża cebula pietruszka 2 ząbki czosnku sól,pieprz papryka

ChilliJemy
Sałatka fasolowo-kukurydziana 94

Bardzo lekka i pożywna sałatka - dzisiaj w wersji jarskiej z czerwoną fasolą i kukurydzą oraz moim ulubionym serem mozzarella  .Zastąpiła mój obiad w pracy i na kilka godzin zaspokoiła głód , ponieważ świąteczny szał jedzenia dodał mi kilka kilogramów to myślę że ta sałatka była najbardziej wskazana . Polecam wszystkim . składniki na 4 porcje 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 ogórek 1 mała cebula opakowanie sera mozzarella 10 dag czarnych oliwek odrobinę oliwy z oliwek odrobinę octu balsamicznego sól i pieprz przepis Odsączamy kukurydzę  i fasolę , łączymy razem . Dodajemy pokrojony w plasterki ogórek , w połówki czarne oliwki , pokrojoną  w kostkę mozzarellę i cebulę . Całość mieszamy polewamy oliwą z oliwek i odrobioną octu balsamicznego , doprawiamy solą

Smakowite Dania
Pasta z czerwonej fasoli z zielonym pieprzem 74

asta do chleba z czerwonej fasoli z marynowanym zielonym pieprzem. Wiele lat temu kupiłam pierwszy słoiczek zielonego marynowanego pieprzu. I od tamtej pory kupowany jest jest stale przez nas kupowany. Ma wyjątkowy smak i bogaty aromat, a przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb.   Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli

AZgotuj!
Kurczak glazurowany w miodzie z warzywami po chińsku 152

NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki miodu przyprawa chińska 5 smaków oliwa 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody 2 torebki brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki chili w płatkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka przekroić(...)Chwilkę podsmażyć. Dodać sok ananasowy z wodą i mąką ziemniaczaną, zagotować żeby sos zgęstniał i gotować na wolnym ogniu, aż marchewka będzie al. dente. Pod koniec gotowania wrzucić czerwoną fasolę. Doprawić solą, pieprzem, płatkami chili i ewentualnie niewielką szczyptą przyprawy chińskiej 5 smaków. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Natkę posiekać, część natki wymieszać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
FIT kanapkowa pasta z fasoli 144

cenne białko oraz błonnik fit pasta fasolowa na kanapki - spróbujcie dla urozmaicenia śniadania czy kolacji! SKŁADNIKI (na 6 grubo posmarowanych kanapek - 1 kanapka 108 kcal) 1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu) 4 łyżki soku z cytryny 1 pęczek koperku 6 kromek chleba graham sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Fasolę odsączamy z zalewy i miksujemy z sokiem z cytryny

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka nadziana: makaronowo-kapuściana 74

płaska łyżeczka papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka kminku Nadzienie: 250 g makaronu (u mnie kolanka) 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 500 g kapusty kiszonej 1 duży por 1 puszka fasoli czerwonej 1 laska kiełbasy 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła Do smaku: papryka słodka, kminek, pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski i robimy w niej dołek - wlewamy(...)blatu). Wykładamy połowę na posmarowaną masłem formę, druga połowa zostanie nam na przykrycie (nie rozdzielamy ciasta). Smarujemy majonezem, układamy plasterki kiełbasy i wykładamy farsz makaronowo-kapuściany. Wierzch posypujemy czerwoną fasolą. Zawijamy pozostałe ciasto i przykrywamy zapiekankę, sklejamy boki ze sobą. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez godzinę. Nad zapiekankę wstawiamy pustą brytfannę - ciasto się

Kolorowy Przepisownik