fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:28/215)

KEBAB Z SALSĄ Z BAKŁAŻANÓW I CZERWONEJ FASOLI 135

Składniki mięso: piersi z indyka/kurczaka curry kurkuma imbir czosnek ostra czerwona papryka pieprz,sól oregano oliwa Salsa z bakłażana: 1 szt.bakłażanu 1/2 małej cukini puszka czerwonej fasoli czerwona świeża papryka 1 szt.cebuli pasta pomidorowa czosnek sól,pieprz oliwa Składniki sos: jogurt grecki 2-3 szt.ogórka kiszonego 2-3 ząbki czosnku świeży koperek kawałek sera feta(...)Pokroiłam drobno cebulę,paprykę,bakłażana i cukinię. Warzywa podsmażyłam na patelni. Przełożyłam je do garnka,dodałam fasolę i sos pomidorowy. Doprawiłam solą,czosnkiem i pieprzem. Dusiłam aż warzywa zmiękną. Piersi z indyka pokroiłam na cienkie paseczki. Doprawiłam przyprawami,polałam oliwą i odstawiłam na około godzinę do lodówki. Podsmażyłam je na oliwie na patelni. Ugotowałam ryż z dodatkiem kurkumy. Gdy ryż

potrawyregionalne
Dip/sos z czerwonej fasoli 188

czerwonej fasoli można robić na wiele sposobów. Podawać na zimno do zakąsek, ciepłych placków (jak u mnie), chipsów i innych, lub z dodatkiem mięs np do makaronów. Zdecydowanie idealny na przyjście niespodziewanych gości - gotowy w 3 minuty :) Jest sycący, smaczny i ma niepowtarzalny smak :) Zapraszam :) Składniki: puszka czerwonej fasoli duża cebula pietruszka 2 ząbki czosnku sól,pieprz papryka

ChilliJemy
Sałatka fasolowo-kukurydziana 111

Bardzo lekka i pożywna sałatka - dzisiaj w wersji jarskiej z czerwoną fasolą i kukurydzą oraz moim ulubionym serem mozzarella  .Zastąpiła mój obiad w pracy i na kilka godzin zaspokoiła głód , ponieważ świąteczny szał jedzenia dodał mi kilka kilogramów to myślę że ta sałatka była najbardziej wskazana . Polecam wszystkim . składniki na 4 porcje 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli 1 ogórek 1 mała cebula opakowanie sera mozzarella 10 dag czarnych oliwek odrobinę oliwy z oliwek odrobinę octu balsamicznego sól i pieprz przepis Odsączamy kukurydzę  i fasolę , łączymy razem . Dodajemy pokrojony w plasterki ogórek , w połówki czarne oliwki , pokrojoną  w kostkę mozzarellę i cebulę . Całość mieszamy polewamy oliwą z oliwek i odrobioną octu balsamicznego , doprawiamy solą

Smakowite Dania
Pasta z czerwonej fasoli z zielonym pieprzem 88

asta do chleba z czerwonej fasoli z marynowanym zielonym pieprzem. Wiele lat temu kupiłam pierwszy słoiczek zielonego marynowanego pieprzu. I od tamtej pory kupowany jest jest stale przez nas kupowany. Ma wyjątkowy smak i bogaty aromat, a przy tym delikatniejszy niż czarny. Jest wspaniałym dodatkiem do past, sosów czy ryb.   Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli

AZgotuj!
Kurczak glazurowany w miodzie z warzywami po chińsku 180

NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 1 podwójna pierś z kurczaka 2 łyżki miodu przyprawa chińska 5 smaków oliwa 1 marchewka 1 pietruszka 1 cebula 2 ząbki czosnku mała puszka czerwonej fasoli 1 puszka ananasów 1 łyżka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanki wody 2 torebki brązowego ryżu sól pieprz natka pietruszki chili w płatkach (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Pierś z kurczaka przekroić(...)Chwilkę podsmażyć. Dodać sok ananasowy z wodą i mąką ziemniaczaną, zagotować żeby sos zgęstniał i gotować na wolnym ogniu, aż marchewka będzie al. dente. Pod koniec gotowania wrzucić czerwoną fasolę. Doprawić solą, pieprzem, płatkami chili i ewentualnie niewielką szczyptą przyprawy chińskiej 5 smaków. Ryż ugotować w osolonej wodzie wg przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Natkę posiekać, część natki wymieszać

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
FIT kanapkowa pasta z fasoli 161

cenne białko oraz błonnik fit pasta fasolowa na kanapki - spróbujcie dla urozmaicenia śniadania czy kolacji! SKŁADNIKI (na 6 grubo posmarowanych kanapek - 1 kanapka 108 kcal) 1 puszka czerwonej fasoli (240 g po odsączeniu) 4 łyżki soku z cytryny 1 pęczek koperku 6 kromek chleba graham sól, pieprz PRZYGOTOWANIE Fasolę odsączamy z zalewy i miksujemy z sokiem z cytryny

Moje Kuchenne Rewelacje
Zapiekanka nadziana: makaronowo-kapuściana 91

płaska łyżeczka papryki słodkiej 1 płaska łyżeczka kminku Nadzienie: 250 g makaronu (u mnie kolanka) 1 łyżeczka przyprawy uniwersalnej 500 g kapusty kiszonej 1 duży por 1 puszka fasoli czerwonej 1 laska kiełbasy 2 łyżki majonezu 2 łyżki masła Do smaku: papryka słodka, kminek, pieprz czarny mielony Sposób przygotowania: Mąkę przesiewamy do miski i robimy w niej dołek - wlewamy(...)blatu). Wykładamy połowę na posmarowaną masłem formę, druga połowa zostanie nam na przykrycie (nie rozdzielamy ciasta). Smarujemy majonezem, układamy plasterki kiełbasy i wykładamy farsz makaronowo-kapuściany. Wierzch posypujemy czerwoną fasolą. Zawijamy pozostałe ciasto i przykrywamy zapiekankę, sklejamy boki ze sobą. Całość pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180-190 stopni przez godzinę. Nad zapiekankę wstawiamy pustą brytfannę - ciasto się

Kolorowy Przepisownik
Ribollita – wykwintna włoska zupa z czerstwym chlebem 214

którą gotowali w chudych latach. Danie jest niesamowicie proste, a przez to pyszne, sycące i zdrowe. Nie ma jednego przepisu na robollitę, wiadomo, że powinny w niej być czerwona fasola i czerstwy chleb. Nam najbardziej odpowiada receptura Nigela Slatera, kucharza i autora książek kulinarnych, którego cenimy za minimalizm jeśli chodzi o składniki, sposób przygotowania i formę podania. Polecamy(...)zresztą wskazuje sama nazwa zupy. Ribollita po włosku znaczy odgrzewana. Składniki: 2 cebule 2 marchewki 2 plastry selera korzennego, albo 2 łodygi naciowego 3 ząbki czosnku Puszka czerwonej fasoli (250 g) Puszka pomidorów (400 g) Szczypta kminu rzymskiego (opcjonalnie) 1/2 łyżeczki ostrej papryki (opcjonalnie) 3 łyżki oliwy 3 liście laurowe 200 g jarmużu Czerstwa ciabatta, albo 3-4 kromki

Niedzielny kucharz
Najlepsze warzywne pulpeciki do spaghetti 130

kotletów użyłam podprażonych orzechów, które nadały bardzo fajny posmak, do tego płatki owsiane zmielone na mąkę, słodka marchewka, trochę pikantnej papryki i czosnku, a do tego kremowa czerwona fasola, smak podkręcają również suszone pomidory z zalewy, dużo przypraw i zieleniny, nic dodać nic ująć moje ulubione pulpeciki :)  Składniki na 16 pulpecików :  3/4 szklanki płatków owsianych zmielonych(...)mąkę (ewentualnie można użyć płatków błyskawicznych) 3/4 szklanki  orzechów (ja użyłam włoskich) 1 szklanka startej marchewki (1 duża marchewka) 3 ząbki czosnku puszka czerwonej fasoli 1/3 szklanki posiekanej bazylii 5-6 pomidorów suszonych z zalewy 1 jajko lub w wersji wegańskiej 3 łyżki nasion chia wymieszanych z 6 łyżkami gorącej wody i odstawionymi do zgęstnięcia  mała papryczka

zdrowa vege kuchnia
Fit sernikobrownie 157

Klasyczne połączenie sernika i brownie zawiera sporą ilość cukru i masła. Fit wersja jest dużo mniej kaloryczna. Spód został przygotowany na bazie czerwonej fasoli i posłodzony bananami, natomiast masa serowa zawiera jedynie 2 łyżki ksylitolu. Ostatecznie możecie zastąpić   go cukrem. Fasola w smaku jest niewyczuwalna, a dzięki niej ciasto nie ma mąki, więc jest także bezglutenowe i zawiera(...)owoce dla przełamania smaku. U mnie są to truskawki, możecie użyć także malin, wiśni czy borówek, ewentualnie je całkowicie pominąć.  Składniki na foremkę 20x20cm: Spód: 1 puszka czerwonej fasoli 2 banany 2 jajka 3 czubate łyżki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Opcjonalnie słodzidło do smaku Masa serowa: 250g twarogu 1 jajko 20g (1/2 opakowania) budyniu waniliowego

Fabryka pomysłów
Bigos po jałowsku 148

takiego szczególnego? A czy jedliście kiedyś bigos bez kapusty? Taki właśnie jest bigos po jałowsku. Jego główny składnik to cebula, a do tego papryka i czerwona fasola. Polecam to danie jako alternatywę dla klasycznego bigosu. Dla mnie jest ono kolejnym dowodem na kreatywność podkarpackich gospodyń, które z niewielu sezonowych składników potrafiły przygotować wiele różnorodnych dań. Wyłuskałam tę perełkę(...)Wielkiej księgi tradycji kulinarnych województwa podkarpackiego”. Składniki na solidne porcje dla 5 osób: 1 kilogram cebuli 1 i 1/2 czerwone papryki 1/2 zielonej papryki (opcjonalnie) 1 puszka czerwonej fasoli (można podobną ilość zwykłej fasoli namoczyć na noc i ugotować osobno) 250 g wędzonego boczku 250 g kiełbasy 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżka śmietany 6 łyżek oleju

Trzeci talerz
Wege burgery z czerwonej fasoli i batatów 191

parze. Zachowują swoje cenne składniki, nie tracą żywych kolorów, znakomicie prezentują się na talerzu i pozwalają szybko przygotować zdrowe posiłki dla całej rodzin.    Aromatyczne burgery z czerwonej fasoli gotowanej na parze i  batatów to dietetyczna bomba białkowa, naszpikowana witaminami i składnikami odżywczymi dbającymi o nasze zdrowie. W przeciwieństwie do mięsa nie zawierają cholesterolu i wpływają(...)moja kolejna propozycja z cyklu "weekendowe śniadanie". Czas przygotowania: 40 minut Porcje: 5 Składniki: Puree z upieczonego  batata  (ok. 1 szklanka ),   250  g odsączonej Czerwonej  fasoli  gotowanej  na parze  Bonduelle ,   1/4 szklanki niełuskanego sezamu do  posypania ,   4 łyżki mąki jaglanej (można zmielić kaszę w młynku do kawy

SzczyptaSmaQ
POŻYWNA SAŁATKA Z KURCZAKIEM 142

pożywna i bardzo smaczna sałatka SKŁADNIKI 1 pierś z kurczaka, op. mieszanki kukurydza z groszkiem , 3 ogórki konserwowe, 3 jajka ugotowane na twardo, ½ puszki fasoli czerwonej, 100 g sera półtłustego sałatkowo-kanapkowego, 1 łyżka przyprawy do kurczaka, olej, 2-3 łyżki majonezu, świeży szczypiorek do dekoracji WYKONANIE Pierś z kurczaka kroimy w kostkę, obsypujemy przyprawą, smażymy na złoto, studzimy(...)jajka kroimy w dużą kostkę, a ogórki w drobną. W misce mieszamy osączone z zalewy kukurydzę, groszek i fasolę czerwoną, dodajemy kurczaka, ogórki i ser, mieszamy z majonezem. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny aż składniki się przegryzą

słodki bratek
Sałatka z kabanosami 233

sera żółtego w kawałku (u mnie edamski); 1/2 średniej, czerwonej papryki; 1/2 średniej, zielonej papryki; Puszka kukurydzy konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 285 g); Puszka czerwonej fasoli konserwowej (waga netto, po odcedzeniu 240 g); Pęczek szczypiorku; 3 łyżki majonezu; Sól; Pieprz. Sposób przygotowania: Kabanosy pokroić w plasterki. Ser żółty pokroić w kostkę. Dodać do kabanosów. Kukurydzę odcedzić(...)zalewy. Do dodać do sałatki. Wymieszać. Papryki umyć, osuszyć, oczyścić z ziaren i błon, pokroić w drobną kostkę. Dodać do miski z sałatką. Wymieszać. Czerwoną fasolę odcedzić z zalewy, opłukać na sicie, pod bieżącą wodą. Dodać do sałatki. Wymieszać. Szczypiorek umyć, osuszyć, drobno posiekać. Odrobinę pozostawić do posypania po wierzchu, resztę dodać do sałatki. Wymieszać. Do sałatki dodać majonez

Gospodyni Miejska