fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:22/215)

Zapiekanka meksykańska z ryżem, kurczakiem i chorizo 246

kolację. Polecam ten przepis jeśli lubisz pikantne i wyraziste dania. Składniki Ilość porcji: 2 Zapiekanka meksykańska: Pierś z kurczaka – 150 g Brązowy ryż – 100 g Czerwona fasola z puszki- 80 g Kukurydza – 50 g Chorizo – 50 g Zielona i czerwona papryka – 80 g Ser mozzarella – 80 g Oliwa z oliwek Sól(...)ognia i odstaw. Pokrój pierś z kurczaka, dopraw solą, pieprzem i usmaż. Ugotuj ryż według przepisu na opakowaniu, a następnie wymieszaj go w misce z usmażonym kurczakiem, kukurydzą, czerwoną fasolą i sosem pomidorowym. Przenieś mieszaninę do przygotowanego naczynia, od góry ułóż pokrojoną paprykę, chorizo i posyp wszystko startym serem. Rozgrzej piekarnik do 230 stopni i piecz zapiekankę

ale Pysznie
Pasta z czerwonej fasoli 141

śniadanie, kolację i podwieczorek. Tylko co zrobić, żeby nie były nudne? Ano pokombinować! Czasem wystarczy rozejrzeć się po kuchennych szafkach i lodówce. Tak powstała moja pasta z czerwonej fasoli i ostrej papryki. Idealna na kanapki, pożywna i bardzo smaczna! Składniki: puszka czerwonej fasoli 1 papryczka chili łyżka posiekanej natki pietruszki 1 mały ząbek czosnku (opcjonalnie, pasta jest bardzo

Kulinarne Inspiracje
LunchBox: Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami 119

LunchBox:  Sałatka makaronowa z czerwoną fasolą i migdałami Składniki: - 100g makaronu z kukurydzy              - 1 łyżeczka ziół dalmatyńskich - 100g fasoli borlotti(...)łyżeczki grysu chili - ½ łyżeczki oliwy * użyłam fasoli z puszki, gdyż ciężko ją dostać surową w sklepie; można zastąpić ją czerwoną fasolą lub cieciorką J Wykonanie: - Makaron ugotować wg wskazówek na opakowaniu - Następnie przelać go kilkakrotnie zimną wodą, by pozostał aldente i skropić go oliwą (dzięki temu nie poskleja się) - Fasolkę szparagową i marchewkę ugotować na parze

Wegańska kuchnia orientalna
Sałatka z brokułów i fasoli 202

przez „specjalistów” w okresie zwiększonej zachorowalności na grypę i przeziębienia z powodu dużej zawartości czosnku i witamin :). Składniki: 1 duży brokuł lub opakowanie mrożonych 1 puszka czerwonej fasoli 1 czerwona cebula 1 ser feta majonez śmietana 2 duże ząbki czosnku sól pieprz Przygotowanie: 1. Ugotuj brokuły. Świeżego brokuła podziel na różyczki i wrzuć na gorącą, osoloną(...)miseczce 3 duże łyżki majonezu i 2 łyżki śmietany lub jogurtu naturalnego. Dodaj przeciśnięte przez praskę 2 ząbki czosnku, szczyptę soli, szczyptę pieprzu. Wymieszaj na gładką masę. 3.Przepłukaj fasole z puszki w zimnej wodzie i zostaw do odcieknięcia. 4.Cebulę pokrój w „piórka” 5. Układanie warstw sałatki: – Odcedzone i schłodzone brokuły wrzuć do miski jako pierwszą

Kulinarna Patilogia
Kotlety z czerwonej fasoli - wegańskie :) 156

czerwonej, cebuli i marchewki, która nadała im delikatnie słodkiego smaku. Można wyczuć nutkę pikanterii za sprawą chilli. Kotlety z fasoli mogą być ciekawym urozmaiceniem obiadu, a w towarzystwie surówki i kaszy stanowić pełnowartościowy posiłek :) Składniki: 100 g fasoli czerwonej redkinley (Targroch) 1 marchewka 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka oleju  2 łyżki siemienia lnianego mielonego(...)łyżeczki tymianku, ziół prowansalskich, mielonego kminku, soli himalajskiej  (Targroch), 1/3 łyżeczki chilli, 1 łyżeczka curry, szczypta pieprzu ziołowego i czarnego  Przygotowanie: Dzień wcześniej, wieczorem namocz fasolę w zimnej wodzie.  Następnego dnia odlej wodę i przepłucz nasiona. Przełóż do garnka, zalej wodą i zagotuj. Po zagotowaniu gotuj 1h i 40 minut.  W tym czasie na patelni

Zdrowie na języku :P
Tortilla po meksykańsku 154

Dzisiaj propozycja przypadnie do gustu wielbicielom ostrych, meksykańskich smaków. Placki do tortilli z ostrym farszem z mięsa mielonego, czerwonej fasoli, papryki i pomidorów. Całości dopełnia sałata i sos w postaci jogurtu naturalnego. Jeśli jednak ktoś nie lubi ostrych dań, wystarczy zmniejszyć ilość przyprawy i mamy bardzo smaczny, intensywny w smaku obiad dla całe rodziny. Czas przygotowania: 25 minut Ilość(...)porcji: 4 Składniki: 4 placki do tortilli (można uzyć gotowych lub zrobić według tego przepisu ) 500g mięsa mielonego Puszka czerwonej fasoli Puszka pomidorów w kawałkach 2 cebule (mogą być jasne lub czerwone) 2 ząbki czosnku Papryka Jogurt naturalny Mix sałat Przyprawa do kuchni meksykańskiej Cebule obieramy, przekrajamy na pół i kroimy w plasterki. Na patelni rozgrzewamy nieco tłuszczu

Kolizje Smaków
Piknik na pożegnanie lata: roślinne grillowanie na trawie 103

możecie przygotować sami taki piknik. Myślę, że wybór dań pozwoliłby zaspokoić głód nawet najbardziej wybrednym mięsożercom. Zapraszam do roślinnego grillowania! ;) * SKŁADNIKI dla 4 osób Fasolowe burgery: 1 puszka czerwonej fasoli 2 czerwone cebule garść rodzynek ½ łyżeczki kuminu ½ łyżeczki cynamonu ½ łyżeczki wędzonej papryki 1 łyżeczka oleju kokosowego sól, pieprz Dodatki: 4 bułki garść rukoli 1 czerwona cebula Chutney(...)dodaj więcej cukru oraz octu. Chutney powinien być słodko-winny w smaku. Fasolowe burgery Jedną czerwoną cebulę drobno posiekaj i przysmaż na oleju kokosowym. Następnie dodaj rodzynki i smaż jeszcze kilka minut. Wsyp przyprawy: kumin, wędzoną paprykę i cynamon. Po chwili dodaj fasolę i dokładnie wymieszaj. Przypraw solą i pieprzem do smaku. Dodaj posiekaną drobno pietruszkę i połącz

Food Square
Meksykańska sałatka z kabanosem 153

czosnku i wyrazistych meksykańskich smaków: ostrej papryczki chilli, czerwonej fasoli oraz kolorowych papryk. Składniki: 300g kabanosów 150g ogórków konserwowych 150g marynowanych pieczarek 1 czerwona papryka 1 żółtka papryka 1 puszka czerwonej fasoli 1 puszka kukurydzy 1/2 papryczki chilli 180g żółtego sera 2 ząbki czosnku 1 łyżka ostrej papryki 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego pieprz sól

Szalona Kuchnia Eweliny
NALEŚNIKI PO MEKSYKAŃSKU 4221

zapisany w zeszycie. Danie bardzo rozgrzewające, idealne na jesienne dni. Składniki farszu: - 1kg mielonego mięsa (u mnie łopatka, może być również drobiowe) - 2-3 cebule - puszka kukurydzy - puszka czerwonej fasoli - puszka groszku konserwowego - puszka fasolki szparagowej - puszka pomidorów w zalewie (dałam 2) - papryka czerwona - 5-6 ząbków czosnku - fix Knorra do potraw meksykańskich (dałam przyprawę meksykańską(...)zalać pomidorami z puszki, dodać fix lub przyprawę do dań meksykańskich, przeciśnięty przez praskę czosnek i dusić całość kilka minut, na małym ogniu. Dodajemy odsączone pozostałe składniki, tzn. czerwoną fasolę, kukurydzę, groszek, fasolkę szparagową i zagotowujemy. Na końcu dodajemy pokrojone w małą kostkę ogórki i pokrojoną paprykę. Mieszamy, już nie gotujemy. Doprawiamy do smaku, tabasco, chili, solą i pieprzem

Smaczne Zdrowe
Fasolowe brownie 114

trochę fit. Brownie z czerwonej fasoli smakuje jak... brownie. Czyli ma w sobie wszystko - intensywny czekoladowy smak, wilgotną konsystencję, zwartą ciężką strukturę. Za nic nie domyślilibyście się, że jest z fasoli i nie zawiera ani grama mąki i cukru. Można więc bez wyrzutów sumienia sięgnąć po kolejny kawałek:) Składniki: 1 puszka czerwonej fasoli (waga z zalewą 400g) 100g

Obiad gotowy
Proste ciasto czekoladowe z awokado i fasoli 161

Dzisiaj przygotowałam czekoladowe ciasto z awokado i fasoli czerwonej. Polecam jeść je do kawy czy mleka, ponieważ może przyklejać się do podniebienia. Mimo to według mnie jest pyszne, nie czuć w nim ani fasoli, ani awokado. Można je nawet zjeść na śniadanie - z dodatkiem mlekaczy ulubionych owoców;) Składniki na ok. 9 porcji: 1 i 3/4 szklanki mąki gryczanej(...)szklanka kakao bez cukru 2 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody 1 szklanka czerwonej fasoli z puszki 1 dojrzałe awokado 3/4 filiżanki zaparzonej mocnej kawy 1/4 szklanki masła w temperaturze pokojowej 1 szklanka brązowego cukru nierafinowanego Polewa: Czekolada gorzka min. 70% kakao – ¾ tabliczki Opcjonalnie kolorowa posypka do ozdoby Składniki suche mieszamy. Awokado blendujemy z fasolą i masłem

Powiedz dietom nie
Zupa meksykańska 195

Składniki: * 0,5 kg mięsa mielonego * 750 ml wody * puszka kukurydzy * puszka czerwonej fasoli * 2 puszki pomidorów krojonych * duża cebula * 2 ząbki czosnku * 2 papryki ( u mnie zielona i czerwona) * sól * pieprz * kolendra 1/2 łyżeczki * Chili pieprz cayenne 1/3 łyżeczki * słodka papryka łyżeczka * koncentrat pomidorowy 1 łyżeczka ( opcjonalnie) Przygotowanie: Paprykę i cebulę i czosnek kroimy w kostkę(...)smażę przez chwilę, aż mięso straci swój surowy kolor, dodaje świeżą paprykę doprawiam solą pieprzem, chili, papryką słodką i kolendrą i całość smażę przez 10 minut. Dodaje kukurydzę, czerwoną fasolę, pomidory z puszki oraz dwie szklanki wody i całość gotuje pod przykryciem przez 20 minut. Pod koniec gotowania dodaje szklankę wody jeśli zupa jest zbyt gęsta. Doprawiam solą

Kulinarne przygody
Sałatka z fasolą, selerem i kukurydzą 136

odkręcić słoiczek, dodać przyprawy i gotowe. Proponuję dodać więcej marchewki. Będzie bardziej kolorowa. Smak niesamowity. Spróbujcie! Składniki: puszka czerwonej fasoli puszka białej fasoli puszka kukurydzy słoiczek selera konserwowanego z marchewką majonez (ilość według uznania) sól pieprz Białą i czerwoną fasolę odsączamy na sicie, przelewając zimną wodą. Seler i kukurydzę również odsączamy z zalewy. Przygotowane składniki przekładamy do salaterki

Salonik smaków
Sałatka makaronowa z kurczakiem i czerwoną fasolą 191

Makaron ponownie gości na moim stole. Tym razem w pysznej i lekkiej sałatce z dodatkiem pieczonego kurczaka i fasoli czerwonej. Do tego sos i mamy gotowe danie do zabrania ze sobą na piknik czy do pracy. Spróbujecie ? Składniki : * pół puszki czerwonej fasoli konserwowej  * duży filet z kurczaka * 2 łyżki dobrej jakościowo oliwy z oliwek * ulubione przyprawy

Magiczne Życie Marty