fasola czerwona - 3214 przepisów (strona:27/215)

Chrupiące kąski z czerwonej fasoli i ryżu 132

się kiedyś co zrobić z ryżem, który został po obiedzie? Niektórzy wrzucają go do zupy, inni zjadają na następny dzień zamiast makaronu, ja przygotowuję pyszne kotleciki z dodatkiem czerwonej fasoli, które piekę w piekarniku. Można je również z powodzeniem usmażyć na głębokim oleju. Tak czy siak wyjdą wspaniałe i bardzo smaczne! Fasolowo - ryżowe chrupiące kąski Składniki: 1 szklanka ugotowanego(...)ryżu, 1 puszka czerwonej fasoli, 1 duży ząbek czosnku drobno posiekany, 1/2 pęczku szczypiorku, 5 suszonych pomidorów, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, 1/2 łyżeczki słodkiej papryki, 1/2 łyżeczki zmielonej kolendry. Przygotowanie: Fasolę z puszki przełożyć na sitko i opłukać pod bieżącą wodą. Odcedzić, przełożyć do miski. Do fasoli dołożyć ryż i rozgnieść wszystko przy użyciu widelca. Suszone pomidory (mogą być

Pełna Lodówka
Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną 137

kaszą gryczaną. Zawsze jak gotuję kaszę, którą zresztą bardzo lubię, dokładam jej więcej a później wykorzystuję do różnych sałatek np. https://ugotujmyto.pl/salatka-z-dynia-pieczona-kasza-gryczana/ Tym razem połączyłam kaszę z czerwoną fasolą i tuńczykiem. Chciałam dodać ogórki konserwowe ale akurat mi się skończyły i dlatego dodałam paprykę konserwową. Myślę, że w tej jak i w każdej innej sałatce można sobie dowolnie(...)zamieniać składniki w zależności od upodobań i dowolnie je sobie doprawiać… Sałatka z tuńczykiem i kaszą gryczaną Składniki: puszka tuńczyka puszka czerwonej fasoli woreczek kaszy gryczanej (ugotowanej) 2 jajka kilka połówek papryki konserwowej natka pietruszki sól, pieprz, olej rzepakowy, sok z cytryny Tuńczyka odsączyć, chyba że jest w oleju to można olej też dołożyć. Fasolę odcedzić i opłukać

UgotujmyTo.pl
Sałatka z brokułem i fetą 140

najlepiej kolorowego) 1/2 kostki sera feta 3 łyżki pestek dyni 10 pomidorków koktajlowych 100g jogurtu naturalnego zioła prowansalskie sól (może być np. z trawą cytrynową) pieprz 1 puszka czerwonej fasoli Sałatka z brokułem i fetą - przepis: Brokuła gotujemy al dente. Po ugotowaniu odstawiamy do ostygnięcia, a najlepiej zahartować go zimną wodą. Makaron gotujemy wg. przepisu na opakowaniu. Do miseczki(...)dodajemy różyczki brokuła, makaron, odsączoną czerwoną fasolę, pokrojone na połówki pomidorki koktajlowe, pokrojoną w kostkę fetę i całość mieszamy z sosem przygotowanym z jogurtu naturalnego i ziół prowansalskich. Wierzch sałatki posypujemy uprażonymi pestkami dyni. Przepisy na sałatki z brokułem: Sałatka z tortellini i brokułem Sałatka makaronowa z brokułem Sałatka brokułowa z kurczakiem Post Sałatka z brokułem i fetą pojawił

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Makaron w sosie szpinakowym 111

Ekspresowe danie, sycący makaron z kremowym sosem szpinakowym. Pieczarki i czerwona fasola wzbogacają smak. Użyłam pełnoziarnistego makaronu Tagliatelle, można użyć dowolnego. Przepis z opakowania makaronu Lubella. Polecam!   Makaron w sosie szpinakowym Składniki na 4 porcje: 1 cebula 2 ząbki czosnku 200g pieczarek 300g mrożonego szpinaku pół puszki czerwonej fasoli 150g serka mascarpone opakowanie makaronu Tagliatelle świeżo posiekana

Smak mojej kuchni
Makaronowa sałatka w jajecznych miseczkach 97

pyszne jajka. Przekąska ta zapewni ci dużo białka, ale i błonnika, oraz witamin.  Składniki: Makaron świderki (Pełne ziarna) tuńczyk w sosie własnym ugotowane jajka ogórek kiszony czerwona fasola z puszki listki świeżej pietruszki sól morska pieprz czarny mielony  Sposób przygotowania:  Jajka przekrój na pół i wyjmij żółtka. Makaron gotuj w lekko słonej wodzie ok. 8 minut(...)musi być al dente). Dodaj do niego czerwoną fasolę, tuńczyka i pokrojonego w kosteczkę ogórka. Dopraw niewielką ilością soli a pieprzu wg. uznania. Nadzienie przełóż do jajecznych miseczek i udekoruj listkami świeżej pietruszki (pięknie wygląda i ma mnóstwo wit. C) Smacznego! Ten i inne przepisy znajdziecie na stronie http://www.wielkiapetyt.blogspot.com

Wielki apetyt
Spaghetti mexicana 76

palce lizać! Składniki na spaghetti mexicana (3 porcje): mięso mielone 500 g łyżka przecieru pomidorowego 2 ząbki czosnku cebula pomidory krojone w puszce 1/2 puszki kukurydzy 1/2 puszki czerwonej fasoli sól pieprz trzy łyżeczki pikantnej papryki oregano bazylia Podsmażyć mięso mielone na patelni razem z pokrojonymi w drobną kostkę cebulą i czosnkiem. Doprawić solą i pieprzem. Wlać krojone pomidory(...)dodać przecier pomidorowy. Dosypać kukurydzę i czerwoną fasolę. Dodać także bazylię, oregano i paprykę. Jeśli jest taka potrzeba to ponownie dosolić

Karola gotuje
Sałatka z czerwoną fasolą kabanosem i anansem 138

Sałatka dość szybka . Przygotujemy na pewno dla niespodziewanych gości. Wystarczy mieć w domu kilka składników. SKŁADNIKI: 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli, 2-3  cienkie kabanosy drobiowe 15 dag. sera żółtego startego na tarce o grubych oczkach, 2 plastry świeżego ananasa pieprz, sól - do smaku, 2 łyżki majonezu, 1 łyżka jogurtu naturalnego. 1 łyżka ketchupu łagodnego WYKONANIE(...)Kukurydzę i czerwoną fasolę przepłukujemy zimną wodą na durszlaku. Kabanosy kroimy na ok 1 cm. kawałki 2 plastry świeżego ananasa kroimy w kostkę.  Żółty ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wszystkie składniki wrzucamy do miski. Dodajemy majonez, jogurt naturalny, ketchup. Całość dokładnie mieszamy. Gotowe. SMACZNEGO  Czekam na Państwa opinie i cenne rady. Jeśli zostawicie tutaj swój

W kuchennym oknie Ewy
Sałatka z kuskusem i łososiem wędzonym 328

propozycja to pyszna i pożywna sałatka, której podstawą jest wędzony łosoś i kuskus razowy  od firmy Fresano( do nabycia tutaj ) . Dzięki połączeniu z aromatycznymi suszonymi pomidorami oraz czerwoną fasolą uzyskamy prawdziwe bogactwo smaku. Nie da się go precyzyjnie opisać- tego po prostu trzeba spróbować! Porcja to 372kcal w tym 28,9g białka , 8,2g tłuszczu oraz(...)węglowodanów . SKŁADNIKI: 40g razowej kaszy kuskus- przed przygotowaniem 80g łososia wędzonego 20g pomidorów suszonych  50g czerwonej fasoli konserwowej pieprz bazylia  oregano  koperek  PRZYGOTOWANIE: Kuskus przygotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić Łososia pokroić w cienkie, podłużne plasterki Pomidory drobno pokroić Fasolę przepłukać wodą i odsączyć Wymieszać wszystkie składniki, dodać pieprz i zioła(świeże lub suszone) według

peanutbuttermonster
Chilli con carne 108

Facebooka: MeCooks Smacznego Składniki na chilli con carne. 50 dkg mielonego mięsa wieprzowego 1 łyżka oleju słonecznikowego 1 duża cebula czerwona 120 dkg pieczarek 2 łodygi selera 2 liście laurowe 3 średnie marchewki 1 puszka czerwonej fasoli w zalewie (puszka 410 gr) 1 łyżeczka świeżo krojonej papryki chili 10 dkg kukurydzy mrożonej 1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej(...)zmniejszamy ogień i od tego momentu dusimy całość na bardzo małym ogniu przez 30 minut. Po upływie 30 minut dodajemy pokrojone na kawałki łodygi selera oraz odlaną z zalewy fasolę czerwoną. Kontyuujemy gotowanie przez kolejną godzinę, od czasu do czasu mieszając. Gotowe danie możemy podać z ryżem czy ziemniakami. Ja osobiście lubię serwować je z tartym żółtym serem, keksem

mecooks
Sałatka After Party 179

można spokojnie wszystkie składniki wtórnie wykorzystać. Wystarczy dodać sos, dwie puszki i mamy pyszną sałatkę. Składniki: 300 - 400 makaronu typu świderki, wstążki 1 puszka kukurydzy 1 puszka czerwonej fasoli firmy Jamar 200 g dowolnej szynki 200 g żółtego sera np. gouda 1 mały majonez sałatkowy 1/2 małego słoiczka musztardy sarepskiej pieprz, sól Wykonanie : Do dużej miski wsypujemy ugotowany(...)dobrze odsączony z wody makaron. Następnie dodajemy pozostałe składniki: kukurydzę, czerwoną fasolę, szynkę pokrojoną w kostkę oraz ser , który też kroimy w kosteczkę. Dodajemy majonez i musztardę, doprawiamy przyprawami i wszystko razem mieszamy. I gotowe :) Dobra i szybka sałaka. Do przepisu wykorzystałam ponieważ miałam okazję testować kolejny fajny produkt firmy Jamar , który polecam

W Moim Magicznym Domu
Pasztet z czerwonej fasoli 92

sklepie ze zdrową żywnością kupiłam niedawno bezmięsny pasztet z czerwonej fasoli i tak mi posmakował, że upiekłam sobie swój. Na pierwszy rzut oka trudno zgadnąć, z czego jest zrobiony. Ma kolor pasztetu mięsnego, ale wyczuwa się smak fasoli i słodkawych śliwek suszonych. Nie rozsypuje się podczas krojenia, mimo że jest(...)pasztet wyszedł zdecydowanie smaczniejszy niż kupiony w sklepie, dodałam jednak trochę mięsa wołowego, co tylko podkręciło jego smak. Fasola należy do warzyw o dużej wartości odżywczej, bo zawiera duże ilości białka. Składniki: • 500 g fasoli czerwonej • 250 g mięsa wołowego • 1 szklanka śliwek suszonych • 5 jajek • 2 cebule • 1 mały por • 3 marchewki • 1 bułka kajzerka

To co kocham
Zielony torcik naleśnikowy :) Co Wy na to ? 92

rozgrzanego piekarnika na 15 min. w 180 C. Bułeczki powinny być lekko zrumienione, a ser delikatnie spieczony. Sos : 1 opakowanie passaty 250 ml 8 żółtych pomidorków 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki 1 średnia cebula 1 ząbek czosnku oregano, bazylia, pieprz Do rondla wlewamy passatę i zagotowujemy. Cebulę kroimy w kostkę, a pomidory w ćwiartki i dodajemy do passaty(...)Doprawiamy całość ziołami i pieprzem, i dusimy kilka minut. Na koniec dodajemy czerwoną fasolę i jeszcze chwilę razem dusimy. Gotowe :) Możecie dodać ostrej papryki lub chili, jeśli chcecie mieć ostry sos. Przyjęcie gotowe :) Co prawda nie na słodko, ale też bardzo smacznie. Zróbcie to danie, ponieważ jest naprawdę wyśmienite. Jest nieco pracochłonne, ale uwierzcie, naprawdę warto poświecić trochę czasu

vegetanie
Zupa strączkowa 171

lepszych! :))) * bulion warzywny- 1 litr * marchewka- 1 szt. * pietruszka- 1 szt. * por- 1/2 szt. * cebula- 1 duża * koncentrat pomidorowy- 3 czubate łyżki * soczewica czerwona- 1/2 szklanki * czerwona fasola- mała puszka * biała fasola- mała puszka * fasolka szparagowa- 150 g (teraz mrożona) * czosnek- 1 ząbek * ziele angielskie, listek laurowy, majeranek, chili, słodka papryka, sól, pieprz * olej- do smażenia Marchewkę, pietruszkę(...)garnka z zupą. Warzywa gotować przez około 25 minut, a 10 minut przed końcem gotowania wsypać soczewicę oraz dodać koncentrat pomidorowy. Na koniec dodać fasolkę szparagową, białą i czerwoną fasolę, doprawić solą, pieprzem, słodką papryką oraz chili do smaku  i podgotować całość około 1 minutę. Posypać świeżą kolendrą. Smacznego

Kraina Miodem Płynąca
Smażony ryż z fasolą i ananasem 205

Ważne by nie był on rozgotowany. By tego uniknąć należy po ugotowaniu ryżu od razu przelać go zimną wodą i wystudzić. 1 torebka ryżu pół puszki ananasa puszka czerwonej fasoli pół cebuli 2 cm imbiru 2 ząbki czosnku 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1 łyżeczka cukru kokosowego lub zalewy z ananasa 3 łyżki sosu sojowego 1 łyżka octu winnego masło(...)podsmażamy krótko imbir i czosnek. Dodajemy cebulę pokrojoną w piórka i pieprz ziołowy i podsmażamy. Dodajemy ugotowany ryż i smażymy 1 minutę. Dodajemy ananasa pokrojonego w kostkę i fasolę czerwoną. Smażymy kolejną minutę. Doprawiamy octem, sosem sojowym i zalewą z ananasa do smaku. Gotowe

Dieta bez mleka
Danie jednogarnkowe z makaronem 174

obiad dla tych co nie mają na niego pomysłu :) Składniki: 200 g makaronu świderki, 2 piersi kurczaka, 300 ml domowego koncentratu  pomidorowego, 1/3 puszki kukurydzy, 1/3 puszki czerwonej fasoli, 2 garście zielonej szparagowej fasolki, 2 garście świeżego szpinaku, 1 łyżeczka przyprawy do drobiu, suszone pomidory z czosnkiem, sól, pieprz, zioła prowansalskie. Przygotowanie:   W garnku rozgrzewamy olej(...)podsmażamy kurczaka pokrojonego w kostkę i przyprawionego przyprawą do drobiu. Następnie dodajemy warzywa: kukurydzę, czerwoną fasolę, zieloną fasolkę szparagową, liście szpinaku i zalewamy koncentratem. Po 15 minutach wrzucamy makaron. Gotujemy, aż makaron będzie al dente i przyprawiamy. Dekorujemy liśćmi szpinaku

Aga w kuchni
sałatka warstwowa z fasolką szparagową 547

składniki: 1 puszka zielonej fasolki szparagowej 5 jaj 2 jabłka 2 cebule 1 puszka fasoli czerwonej 1 puszka kukurydzy 200 g sera żółtego majonez ketchup pikantny sproszkowane papryka słodka wykonanie(...)przeźroczystej salaterce układamy warstwowo: odsączoną fasolka szparagowa – pokrojone w kostkę jajka – majonez, aby pokryć jajka – pokrojone w drobną kostkę jabłka – ketchup – odsączoną z zalewy i przepłukaną wodą fasolę czerwoną – pokrojona w drobną kostkę cebulę – majonez – odsączoną kukurydzę – majonez (tyle żeby pokryć kukurydzę) – starty na grubych oczkach ser żółty a na koniec posypujemy słodką papryką. Całość schładzamy

Domowy Smak Jedzenia