1/2 kapusty pekińskiej1/2 średniej cukinii1 marchew1 czerwona cebula1/3 szk posiekanego szczypiorku25 g kiełków brokuła3 duże rzodkiewki1 saszetka oleju sezamowego ( 30 ml )Do smaku :sok z cytrynycukiersólpieprz
Ewa w kuchniTak przygotowany karczek jest mięciutki i soczysty. Osobiście bardzo lubię połączenie mięs i warzyw ale za to mój mąż nie za bardzo. Ale nie ma wyjścia
Ewa w kuchni2 duże pomidory1 świeży ogórek ( długi )1 czerwona cebula1/3 szk rzeżuchy1/3 szk posiekanej natki pietruszkisól himalajska do smakuczerwona czubryca ostra do smakupieprz kolorowy do smaku1 saszetka
Ewa w kuchniA to olejny chlebuś dla wielbicieli domowego pieczywa. Jak już pisałam nie ma nic lepszego od domowego wypieku. Ten zapach w domu i ten smak, poezja.400
Ewa w kuchniRobiłam już piersi z kurczaka z brzoskwinią a tym razem postanowiłam wypróbować połączenie schabu i czereśni. I jak się okazało był to smaczny eksperyment. Dla lubiących
Ewa w kuchni1 karkówka ( 1,8 kg )Zalewa :3 l wody1 główka czosnku1/2 łyżeczki ziarnistego pieprzu kolorowego3 liście laurowekilka ziaren ziela angielskiego1/3 szk soli150 g musztardy chrzanowej1 łyżeczka
Ewa w kuchni2,5 l wody600 g serc z indyka5 marchewek1 pietruszka ( korzeń )1/2 małego selera ( korzeń )500 g ziemniaków ( po obraniu )10 cm pora1/2 pęczka natki pietruszki250
Ewa w kuchni2 średnie świeże ogórki1/2 dużej czerwonej papryki200 g szynki75 g mozzarelli w bloku1 pęczek szczypiorku1 czerwona cebula5 rzodkiewek2 łyżki mixu sałatkowego Italia z orzeszkami piniisól do
Ewa w kuchniSpód :1 łyżka kakao rozpuszczalnego250 g herbatników typu petitki150 g margaryny KasiaMasa :1 kg serka śmietankowego ( Juliko w wiaderku )5 jajek200 g jogurtu śródziemnomorskiego150 g cukru1
Ewa w kuchni2 jajka1/8 czerwonej papryki ( dużej )2 łyżki masła4 łyżki mleka2 różyczki brokuła ( jeśli małe to 4 )1/2 cebuli1/2 pomidora1 garść świeżego szpinakusól himalajska do smakupieprz kolorowy
Ewa w kuchni1 kurczak ( ok. 1,8 kg )Marynata :3 łyżki pikantnego ketchupu1 łyżka czosnku niedźwiedziego ( suszonego )1 łyżka lubczyku ( suszonego )1 łyżka suszonych pomidorów z czosnkiem i
Ewa w kuchni1/2 brokuła ( różyczki )1/2 czerwonej papryki1/2 szk posiekanego szczypiorku1 cebula5 jajek ( ugotowanych na twardo )250 g mięsa z pieczonego kurczaka ( bez skóry i kości )2 łyżki
Ewa w kuchni1 kg czereśni ( po odszypułkowaniu i wydrylowaniu )1 konfiturex 2:1 ( 40 g )500g cukru Umyte i wydrylowane czereśnie wrzucić do szerokiego garnka. Dodać
Ewa w kuchni4 jajka ( rozmiar M )500 g serka twarogowego waniliowego w wiaderku300 g jogurtu naturalnego gęstego1 budyń waniliowy ( 40 g )1/2 szk cukruherbatniki typu petitikicukier puder do
Ewa w kuchni