200 g masy krówkowej kajmakowej ( w temperaturze pokojowej )2 duże wiejskie jajka3/4 szk mleka1/2 szk oleju1/2 łyżeczki proszku do pieczenia1/2 łyżeczki sody300 g mąki pszennej typ
Ewa w kuchni500 g mąki pszennej typ 500250 g margaryny Kasia3/4 szk drobnego brązowego cukru2 żółtka ( z dużych wiejskich jajek )5 łyżek jogurtu typu greckiego1,5 kg jabłek1
Ewa w kuchni5 krótkich świeżych ogórków1 pomidor1/2 cebuli3/4 szk posiekanego szczypiorku3/4 szk rzeżuchy2 garście mix sałat z sałatą rzymskąDresing :sól morska do smakupieprz kolorowy do smakuocet ryżowy do
Ewa w kuchni10 dużych skrzydełek z kurczakaMarynata :5 łyżek ketchupu pikantnego5 łyżek jogurtu greckiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuczosnek granulowany do smaku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżeczka dowolnych ziół
Ewa w kuchni500 g żołądków z kurczaka1 czerwona papryka1 marchewka1 cebula1/2 pora ( zielona część )250 g pieczarek4 łyżki olejusól do smakupieprz kolorowy do smaku1 łyżka suszonego niedźwiedziego czosnkuchili
Ewa w kuchniDawno nie było tortu naleśnikowego, więc dziś nadrabiam zaległości. Torcik z masą serową i borówkami oraz dżemem wiśniowym.Naleśniki :2,5 szk wody1/2 szk maślanki1 szk
Ewa w kuchniOd jakiegoś czasu mój piekarnik płata mi figle. A to babeczki wychodzą jakieś przekrzywione a to biszkopt na roladę ma lekkiego zakalca a czasami coś przypiecze
Ewa w kuchniTak sobie siedząc i mając ochotę na coś słodkiego wymyśliłam te ciasteczka. Nie wyglądają zbyt pięknie, ale za to są smaczne. Robi się je bardzo szybko
Ewa w kuchniWiele naczytałam się na temat tej babki. Ale oczywiście nie było opcji aby nie przekonać się na własnej skórze. Upiekłam więc babkę i byłam mile zaskoczona
Ewa w kuchni