Zupa jak to zupa, ale ta jest z nutką rabarbaru. Rabarbar nadał zupie fajnego lekko kwaskowatego smaku. Od czasu do czasu można dodać do tradycyjnej kuchni
Ewa w kuchniNie każdy lubi ocet balsamiczny ale ja akurat lubię i pomyślałam, że dobrze byłoby zamarynować w nim kurczaka. I muszę przyznać, że to był dobry pomysł
Ewa w kuchniSmaczny pomysł na wykorzystanie boczku i resztek królika. Bogata jajecznica na śniadanie lub kolację.Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniUwielbiam mięsa pieczone na kapuście kiszonej. Robiłam już biała kiełbasę, golonkę, karkówkę. Teraz przyszła kolej na żeberka.Rozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchniWczoraj kurier przywiózł mi piekarnik, który jest nagrodą za punkty na DS. I tak mnie korciło aby go wypróbować. Na pierwszy ogień na życzenie Kamilka upiekłam
Ewa w kuchniNie wiem jak Wy sadzicie, ale ja uważam że żeberka to jedno z najlepszych mięs. Dobrze przygotowane są smaczne, soczyste i co ważne można je zrobić
Ewa w kuchniOd czasu do czasu lubię zrobić na szybko placuszki na słodko. I zawsze tak jest, że robię je z tego co akurat mam pod ręką. Dziś
Ewa w kuchniNie od dziś wiadomo, że otręby są zdrowe, mają dużo błonnika i zawierają dużo witamin oraz są pomocne w prawidłowym funkcjonowaniu układu pokarmowego. Ja bardzo lubię
Ewa w kuchniWiem, że sezon na truskawki się skończył ale z racji tego, że mam zaległości dopiero teraz dodaję ten przepis. Może ktoś z Was zechce skorzystać z
Ewa w kuchniMiędzy przyprawami jakie dostałam od Kotanyi znalazłam mielony kardamon. Piekąc dziś babkę dodałam go do niej. Fajnie kardamon komponuje się w wypiekach. Synek zjadł już kilka
Ewa w kuchniJak już kiedyś pisałam uwielbiam faszerowane mięsa. A że wczoraj była niedziela to przygotowałam naszą ulubioną surówkę z czerwonej kapusty, frytki ( dawno ich nie było ) i
Ewa w kuchniZawsze powtarzam, że domowe pieczywo jest najlepsze. A do tego przy tym jest fajna zabawa bo możemy dodawać różne składniki. Ja dzisiaj wykorzystałam do chleba prażoną
Ewa w kuchniJeżeli ktoś jeszcze nie piekł bułek lub chleba z ryżem to gorąco polecam, bo są smaczne. Dodatek ryżu sprawia, że są wilgotne i tak szybko nie
Ewa w kuchniWiele słyszałam na temat zupy kapuścianej pomagającej zrzucić zbędne kilogramy. Przyznam, że i ja się skusiłam ale chyba mam za słaba wolę bo wytrzymałam na tej
Ewa w kuchni