200 g margaryny ( Kasia lub inna do pieczenia )250 g mąki tortowej1/4 szk białego cukru1/4 szk brązowego cukru Derimara2 łyżeczki proszku do pieczenia4 jajkaKruszonka :200 g
Ewa w kuchni1 op mix sałat z roszponką1 czerwona cebula1 pęczek rzodkiewki1/2 szk rzeżuchy2/3 szk jogurtu śródziemnomorskiegosól do smakupieprz do smakuRozwiń i czytaj przepis :
Ewa w kuchni3 pomidory2 blanszowane różyczki brokuła1 garść świeżego szpinaku1/4 pęczka szczypiorku1/2 małej czerwonej cebuli1 czubata łyżeczka majonezu'sól do smakupieprz kolorowy do smaku Pomidory umyć i
Ewa w kuchni1 duże udko z kurczaka1 mała cebula1 mała marchewka50 g mozzarelli w bloku1 duże jajko1,5 łyżki bułki tartej100 g cukinii1 garść świeżego szpinakusól do smakupieprz
Ewa w kuchni3 udka z kurczaka ( duże )1 duża marchewka1 duża czerwona cebula200 g sera feta2 jajka2 łyżki bułki tartejsól do smakupieprz czarny do smakuczosnek granulowany do smakuchili
Ewa w kuchniCiasto na naleśniki2 jajka1 szk wody gazowanej3 szk mleka1 łyżeczka soli2 szczypty cukru3 szk mąki pszennej typ 45050 ml oleju1 łyżeczka kurkumyFarsz400 g pieczarek1 cebula1/2 cukinii2
Ewa w kuchni500 g serka śmietankowego w wiaderku ( użyłam Juliko )500 g serka mascarpone400 g masy krówkowej kajmakowej2 budynie śmietankowe ( po 35 g )4 łyżki brązowego cukru4 duże
Ewa w kuchni3 jajka ugotowane na twardo1 duża rzodkiewka2 plasterki cebuli5 cm kawałek świeżego ogórka3 plasterki polędwicy1 łyżeczka majonezusól himalajska do smakupieprz do smaku Ugotowane i
Ewa w kuchni12 twardych pomidorówFarsz :600 g łopatki wieprzowej1 duża cebula1/2 cukinii1 marchewka1 saszetka ryżu parabolicznego ( 100 g )4 łyżki fasoli mung150 g żółtego sera ( 75 g salami
Ewa w kuchni3 pojedyncze filety z kurczakaFarsz :1 marchewka1 cebula1/2 cukiniisól do smakupieprz kolorowy do smaku2 łyżki masła1 łyżeczka bułki tartejDodatki :bułka tarta do panierowania ( 1 część )płatki
Ewa w kuchni250 g mąki graham typ 1850350 g mąki pszennej typ 4501 szk aktywnego zakwasu żytniego5 g świeżych drożdży1 łyżka cukru1 łyżeczka soli1 szk letniej wody6 łyżek
Ewa w kuchni7 cienkich parówek wieprzowych ( podwędzanych )2 czerwone papryki1 cebula1 cukinia1 duża marchewka2 liście laurowe2 ziarna ziela angielskiegosól do smakupieprz kolorowy do smakuchili do smaku500 ml bulionu
Ewa w kuchni1 mała kapusta pekińska1 pęczek rzodkiewek1 por ( biała część )1/2 pęczka natki pietruszkisól do smakupieprz do smakucukier do smakusok z cytryny do smakukilka łyżek oleju
Ewa w kuchniFarsz :350 g ugotowanych ziemniaków300 g serka śmietankowego ( z wiaderka )350 g wędzonego boczku ( parzonego )1 duża cebulasól morska do smakupieprz kolorowy do smakuCiasto :500 g
Ewa w kuchni1,5 kg świeżego boczku ( z kością lub bez )2 duże cebulesól do smakupieprz kolorowy do smaku1 łyżeczka ostrej papryki1 łyżka majeranku PRZYGOTOWANIE:Boczek umyć i
Ewa w kuchni