Z nowym 2015 rokiem z ogromną radością i przyjemnością zapraszam Was na kolejną już dziewiętnastą odsłonę listy "Na zakwasie i na drożdżach". W tym
Kulinarne przygody Gatitykurczaka z brązowym ryżem i warzywami z fetą.Składniki:2 x pierś z kurczaka1 opakowanie mieszanki warzyw (brokuł + kalafior)1/2 opakowania sera FETAgarść nasion (u mnie: pestki słonecznika i dynia)1 woreczek brązowego ryżupieprz, sól, pietruszka, 1 łyżeczka oliwy, 1 łyżka sosu sojowego ciemnego, 1 ząbek czosnku, szczypta papryki słodkiem i curryPrzygotowanie:Marynata: kurczaka kroimy w paski, wkładamy do miski
Kitchens AlphabetpomidoramiPomidorowy jasny chleb orkiszowy z sezamemŚwiąteczny chlebek cytrynowo-rozmarynowyChleb tygrysi (dutch crunch bread)Najłatwiejszy chleb żytni na zakwasieChleb razowy orkiszowo-żytni ze słodem i ziarnami na zakwasieFocaccia z pieczoną dynią i rozmarynemChlebki z patelni IINormandzki chleb jabłkowyBagietki pszenno-żytnieLavas, turecki chlebek z patelniChlebek pita z patelniBagietki z kozim serem, czerwoną cebulka i rozmarynemChleb francuski pieczony w garnkuNa słodkoChrupiące ciasteczka imbirowePierniczki
Kulinarne przygody Gatitysyropem klonowym, albo oprószone… solą – do wyboru. Nadają się zarówno do potraw słodkich (torty, ciasta), jak i wytrawnych (zupy, purée, różne farsze). Świetnie komponują się z wanilią, czekoladą, grzybami, dynią i cieciorką. Spróbować na pewno warto. Nie pozostaje nic innego, jak życzyć Wam… smacznego. Wydrukuj przepisThe post Pieczone kasztany appeared first on Moje Wypieki I Nie Tylko
mojewypiekiinietylkoopakowania makaronu ryżowego nitki lub wstążki- olej lub oliwa- Serek TAPAS ARLA APETINA- suszone warzywa - domowa mieszanka- czosnek 4-5 główek- oliwki czarne i zielone (po garści)- pestki dyni, słonecznik. siemię lniane,- ser żółty 4 plastry- chili, pietruszka, czosnek.Wykonanie:Czosnek obieramy, przeciskamy przez praskę, mieszamy z domową mieszanką suszonych warzyw, olejem lub oliwą i Serkiem Kremowym Arla Apetina TAPAS
Wypisz Wymalujcukinią!15 przepisów na dania z papryką17 dań jednogarnkowych13 pomysłów na dania z brokułami i kalafiorem18 dań na Światowy Dzień Makaronu21 przepisów na kolację, na ciepło!5 pomysłów na dynię!10 najlepszych potraw z jajek4 pomysły na wytrawne wypieki20 najlepszych przepisów z serami55 najlepszych przepisów na Sylwestra i Karnawał
Moja smaczna kuchniaPapryczki pimientos de padronEmpanadas z dynią i chorizoBruschetta z pieczoną paprykąJesienna sangriaPizza z szynką, rukolą i parmezanemSałatka z figami i boczkiemProwansalskie pieczone pomidoryPlacki z pomidorów z SantoriniSałatka z pomidorów i mozzarelliRoladki z cukiniiSałatka z bobu z pesto z orzechówLadenia, pizza z GrecjiSałatka z cukinii i fasolkiPlacki z cukinii i fetyCoca, pizza z HiszpaniiTarta ze szpinakiem i jajkiemChleb andaluzyjskiPity z rybą
Chilli Czosnek i OliwaZupa z kapustą i fasoląBruschetta z pieczoną paprykąZupa z pieczonej dyni i czosnkuPieczone pomidory z ProwansjiPlacki z pomidorów z SantoriniGrecka gemistaSałatka z fasolki i pomidorówSałatka z bobuLadenia, grecka pizzaTurecki gulasz z bakłażanaPaella z warzywamiGazpacho andaluzHorta vrastaPasta z fasoli i suszony pomidorówTurecka sałatka z fasoliDuszona marchewka po tureckuFasulye pilakiHummus z południowych WłochSałatka na przeziębienieLibański ryż z soczewicąHummus z bobuGazpacho ekspresoweSałatka
Chilli Czosnek i OliwaFarrotto z grzybamiSałatka z pszenicy farroGemistaPaella z warzywamiPaella z kurczakiem i królikiemSałatka z bulguru ze szczawiemPilaw ze szparagami i bobemPilaw z kurczakiem i granatemRisotto z dynią i grzybamiRyż z soczewicą z LibanuKorzenny pilaw z bobem Sałatka z kuskusem na upały
Chilli Czosnek i Oliwaczarnymi oliwkamiSałatka z soczewicy i cukiniiSemifreddo jagodowo-truskawkoweSer pleśniowy le Coutances podany z bukietem sałat Serek Capri czosnkowo-koperkowy z paprykąSorbet truskawkowySpaghetti ze szpinakiem i grana padanoSurówka z dyni z cukinią, papryką i jabłkiemSurówka z kiszonej kapusty z koperkiemSurówka z kiszonej kapustySurówka z z kiszonej kapusty z czerwoną cebuląTarta z ciasta francuskiego z cukinią Truskawkowe semifreddo z jagodami
Moja smaczna kuchniagotując, mrożąc, krojąc i smażąc. Otrzymałam chrupiące z wierzchu, aksamitnie kremowe w środku paluszki. Idealne dla dzieci, świetne do mrożenia. W oryginale do tychże paluszków autor polecał puree z dyni ja wolałam zrobić tzatziki, lekko czosnkowe
Dzieje kuchennej WiewióryZapachniało dzisiaj u mnie korzennymi przyprawami. Oczy cieszyły się czerwienią żurawiny a zęby chrupiącymi orzechami. Przygotowałam ciasto z dyni, która na stałe zamieszkała w mojej lodówce. Podobnie jak uwielbiam marchewkowce tak i pokochałam to ciasto! bardzo wilgotne, mocne, konkretne w smaku. Idealne na jesienne wieczory z kubkiem gorącej herbaty w ręku. Przepis z Kornikowej Kuchni.Ciasto
Dzieje kuchennej WiewiórySłodkie, pachnące, pomarańczowe, mięciutkie, bardzo cynamonowe a na dodatek bez mleka krowiego i jajek!!! Przepis z Karmelowego :)jako rekomendacje dodam, że od wczorajszego południa do dzisiejszego
Dzieje kuchennej WiewióryNajbliżej prawdy z poprzedniego posta była Yen z Ven i Aurora. Każda z Was zgadła jeden ze składników :) Dynia i kokos to były one. A teraz o ciasteczkach. Mięciutkie, wilgotne, niezbyt słodkie ale bardzo aromatyczne, takie właśnie są ciasteczka znalezione u Anny. Ciasteczka te zrobiłam specjalnie z myślą o jm, która odwiedziła mnie w ubiegła środę. Smakowały nie tylko
Dzieje kuchennej WiewióryWczorajszy obiad. Lekki i bardzo smaczny, jeśli zastąpić pistacje pestkami dyni i pominąć ser w pesto idealne danie dla mam karmiących lub alergików (oczywiście nie uczulonych na pomidory :)Przyznam szczerze, że same zawijasy też są pyszne np. jako wędlina do chleba.Pomidorowa z makaronem ryżowym i zakrętasem z pistacjowym pesto500 ml bulionu warzywnego lub drobiowego6 podłużnych
Dzieje kuchennej Wiewióry