dynia - 15472 przepisów (strona:857/1032)

Razowe krakersy, chlebki 112

stolnicy 210 ml letniej wody dodatkowo do posypania sól morska, czarnuszkę ć SPOSÓB WYKONANIA:- do miski wsypać  składniki suche i wymieszać (jeżeli używamy np. pestek dyni możemy ją bardziej rozdrobić)- w osobnej miseczce połączyć letnią wodę, olej, miód- połączyć ze sobą wszystkie składniki i wyrobić jednolite ciasto- zawinąć cisto w folię spożywczą i odstawić

Basia w kuchni
Chleb gryczany z ziarnami 176

gryczanej, 100 g mąki żytniej, 50 g świeżych drożdży, 1 łyżka octu winnego, 0,6 l ciepłej wody, 100 g otrębów owsianych, 100 g siemienia lnu, 100 g pestek dyni, 100 g pestek słonecznika, 1 łyżka soli.   Przepis na 2 keksówki Przygotowanie:     Mąkę żytnią i gryczaną wsypujemy do miski. Dodajemy pokruszone drożdże, sól i ciepłą

Aga w kuchni
Fasolka szparagowa z płatkami kukurydzianymi 195

Fasolkę szparagową podaje się na wiele sposobów. Gotowaną w wodzie lub na parze. Okraszoną masłem ( różne smaki) , wędzonką , prażonymi pestkami ( dyni, migdałów ) lub najprościej ,, po polsku ,, czyli z masłem i zrumienioną bułeczką tartą .Okazuje się, że wcale nie musi to być bułka tarta. Awaryjnie zastępują ją doskonale kukurydziane płatki śniadaniowe. Czytaj więcej

Buniabaje w kuchni
Mieszanki orzechów - symbio.pl 137

blogowymi, odkopuję się ze zdjęć. Dzisiaj ciąg dalszy mojej współpracy ze zdrową żywnością czyli symbio.plPokażę Wam czym się zajadam, są to bardzo zdrowe przekąski czyli : orzechy nerkowca, pestki dyni oraz mieszanka orzechów, pestek i owoców. Oczywiście ekologiczne i pyszne!Zapraszam Was na stronę firmy oraz do polubienia FB - będziecie na bieżąco informowani o nowościach w sklepie

Magiczne Życie Marty
Krem z cukinii z gorgonzolą 141

ziemniak 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka masła 1/2 łyżeczki tymianku  szczypta chilli bulion warzywny  sól 2 łyżki jogurtu greckiego  1 łyżka gorgonzoli  pestki dyni lub grzanki  Sposób wykonania: Cukinię ( ze skórką), cebulę, ziemniaka pokroić w kostkę. Dodać łyżeczkę masła, tymianek i czosnek zmiażdżony nadgarstkiem. Podlać 1/2 szklanki bulionu i gotować  pod przykryciem

pieprzny smaczek
Sałatka z czerwonych buraczków 220

szczerze, że wszystko zjadałam sama :-)  Składniki : 3 średniej wielkości ugotowane lub upieczone buraczki czerwone  2 garście rukoli  2 serki pleśniowe typu camembert 3 łyżki pestek dyni lub orzecha włoskiego  Sos:  łyżeczka musztardy  łyżka ostu balsamicznego  szczypta soli  3 łyżki oliwy lub oleju dobrego gatunku ( może być orzechowy)  Ser i buraki

pieprzny smaczek
KLUSKI ŚLĄSKIE 228

bardzo jesienne u nas ostatnio, królują placki, kluski, kotlety z dyni, z ziemniaków. Aż wstyd się przyznać ale przez tyle lat nigdy nie robiłam klusek śląskich, ba - jadłam je dotychczas zaledwie raz i to po usilnych namowach dzieci, że to takie pyszne. Kupiłam wówczas paczkę takich klusek i specjalnie mnie nie zauroczyły. Kluski jak to kluski, jakoś tak zawsze stroniłam

Smaczne Zdrowe
792. Bananowy budyń & Ziarenkowo 152

jakich? Słoneczne Pola (Prażone ziarna: słonecznik, sezam, siemię lniane)   Cynamonowy Raj ( Prażone ziarna słonecznika i sezamu, orzech arachidowy kostka + cynamon, kardamon, goździki) Euforia (Prażone ziar na: słonecznik, dynia, konopie siewne) Piekło-Niebo (Prażony słonecznik, sezam, siemię lniane, chili, pietruszka, czosnek

More food, love and dreams
Kolby kukurydzy - co z tym fantem zrobić? 193

chodzić na stragany warzywne. W Krakowie szczególną miłością darzę Stary i Nowy Kleparz. Wiosną moje oczy cieszą zielone nowalijki, latem czerwone truskawki i maliny, a jesienią kolorowe papryki, pomarańczowa dynia i żółte kukurydzy. Kukurydzę w kolbach po raz pierwszy jadłam nad morzem. Nie przeszkadzało mi, że między zębami oprócz drobinek soli zgrzyta piasek (konsumpcji oddawałam się na plaży) - byłam pochłonięta

W kuchni Katie
Kuleczki z mięsa mielonego z ryżem i buraczkami 194

mięsa mielonego,2 suszone grzyby,1 cebula,1 jajko,2 łyżki bułki tartej,sól,pieprz,ziarna: słonecznik, siemię lniane, sezam,buraczki ćwikłowe kulki Orzech,ryż kleisty,olej z pestek dyni Oleofarm.  Przygotowanie:  Grzyby suszone zalewamy gorącą wodą na ok. godzinę lub gotujemy przez 10 minut. Następnie siekamy je w drobną kosteczkę. Cebulkę kroimy w drobną kostkę i podsmażamy

Aga w kuchni
Kaki z parowaru w naleśniku :) 197

się czym nadziać naleśniki. Wybór padł na kaki, którego muszę się przyznać szczerze, że wcześniej nie jadłem :) Czytałem o nim kiedyś, że ma smak mniej więcej: pomidora, moreli, brzoskwini, dyni, gruszki czy śliwki. Ładna mieszanka :) Do tego ma dużo witamin, głównie A i C, posiada związki mineralne takie jak : sód, potas, wapń, magnez, fosfor, żelazo i wiele innych. Dodatkowo zmniejsza

Parowar Faceta
Dyniowy krem z kaszy jaglanej ^^ 123

śniadanko wyszło na prawdę bardzo dobre i jeszcze w jesiennych smakach :) ~ Dyniowy krem jaglany z musem jabłkowym, serkiem twarogowym i cynamonem ~ Składniki: 40g kaszy jaglanej 100g puree z pieczonej dyni łyżeczka cynamonu słodzidło szczypta soli + 100g serka twarogowego jabłko Kaszę podprażamy, płuczemy i zalewamy wrzątkiem. Dodajemy cynamon, szczyptę soli, słodzidło i całość gotujemy przez 20 minut. Po tym czasie dodajemy

Kuchenny Skrawek Nieba
Roti Paun - maślane bułeczki z Malezji 259

najmniej czterech malutkich maślanych bułeczek, specjalność kuchni malezyjskiej z rejonu Kuala Terengganu . Delikatne w smaku, puszyste, smakują wyśmienice z samym masłem, z odrobiną dżemu (próbowałem z dżemem z dyni), a nawet same, podane do kawy na śniadanie, lub jako przepyszny deser. Bułeczki nadziewane są masłem lub dżemem kokosowym. Z braku dżemu kokosowego można nadziewać je każdym innym rodzajem dżemu. Najfajniejsze

Grahamka, weka i kajzerka
Szarlotka z kruszonką i bezą 161

chleb nie wyrósł, inny się zapadł, Pumpkin Bread zamienił się w zakalec, a pliuszki zanadto się przypiekły. A że przyjaciele obdarowali wielką torbą jabłek (część poszła na marmoladę z dyni i jabłek), wybór padł na klasykę z jabłuszkami. I ciasto się udało. Było pysznie i słodko. Składniki: 680 g mąki pszennej typ 450 260 g cukru 2 łyżeczki proszku

Grahamka, weka i kajzerka
Knekkebrød - chleb chrupki z krainy Wikingów 274

ceramicznym pojemniku z przepuszczalną pokrywką... Wpis znalazł się na listach Na zakwasie i na drożdżach i Panissimo . Składniki : 50 g otrąb pszennych 80 g płatków owsianych 120 g pestek dyni 100 g mąki żytniej razowej 120 g ziarna słonecznika 70 g nasion siemienia lnianego 70 g ziaren sezamu 10 g nasion szałwi hiszpańskiej (chia) 12 g soli 700 g letniej

Grahamka, weka i kajzerka

Proponowane wyszukiwania